2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Merhaba kızlar, bahsetmiştim benim oğlan hastaydı gittikçe kötüleşiyor, dört gecedir ateşi çıkıyor ve öksürük de arttı. Burnu da akmaya başladı.bugün doktora gideceğiz. Be ben Eylül’den bu yana 4. Kez burun akmalı grip geçiriyorum. Hayatımda hiç bu kadar sık hastalanmadım. Tabi benimle birlikte ufaklıkta hastalık geçiriyor. Sonra bütün aile geçiriyoruz gerçekten çok fena durumdayız. Ben artık hastalıktan bıktım grip dediğin bir kez olur bu ne ya mahvolduk. Artık ilaç kullanmak istemiyorum ufaklık içinde 😞yani hastalık nerden geliyor nasıl bulaşıyor bilmiyorum görüştüğümüz Kişiler hiç hasta değil. Yılda iki defa olsa anlarım da 4 defa nedir ya😬

AA canım geçmiş olsun görmemişim
şimdi nasılsınız daha iyi misiniz?

Ben ne evde nede disarda kısıtlıyorum. Tehlikeli bir şey yapmadığı sürece tabikide. Bende önceden elimde dezenfektanlarla gezer dokunduğu her şeyi önce silerdim. Fakat artık sadece çantama bir ıslak mendil atıp çıkıyorum. Elleri çok kirlendiginde silmek için. Çünkü artık ellerini yüzüne veye ağzına götürmüyor. Aynı bizim gibi şuan. Eğer elini ağzına götürse bende elimde mendille gezerdim ama mendil çantada ihtiyaç anını bekliyor sadece. Siz benim parkta nelerre müsaade ettigimi görseniz 🤭🤭🤭

ya zaten çıkartmak ve dışarıda oynaması gerekli
algıları böyle böyle açılıyor.
elimden gelse her gün yaptırabilsek keşke ama her gün full baştan sona kıyafet yıkayacak vaktim enerjim hem annemin hem benim olmuyor, o yüzden yapamıyoruz.

elimden gelse her gün yaptırabilsek keşke ama her gün full baştan sona kıyafet yıkayacak vaktim enerjim hem annemin hem benim olmuyor, o yüzden yapamıyoruz.
Cocugun her gün sabıt 1 makina eşyası yıkanıyor. Zaten artık esyalari dolaba kaldıramıyorum neredeyse telde kuruyor hop üstüne geri giydiriliyor zaten 1 saat sonra gene kirli sepetine gidecek o yüzden ütü de yapmayi bıraktım resmen. Dolapta 1 takım harici hiç kıyafeti yok. Oda ne olur ne olmaz diye duruyor. Geri kalanı ya kirli sepetinde ya makinada yada telde kurumuş/kurumayü bekliyor oluyor. Evet çok yorucu gerçekten ama biz oyuna çevirdik bu süreci o yüzden eğlenceli geçiyor aslında. Tabi çocukla birlikte 5 dakikalık iş 25 da bitmiyor ama olsun 😊

Kızlar bebeğinde çoklu besin alerjisi olup geçen var mı? Ne kadar sürede geçti acaba ?

Bazı insanların düşüncesizce yorum yapmalarından bunaldım gerçekten. Bebek doğar yok burun kıvırıp bunu böyle mi yaptın demeleri, yok karnı açtır yok bunu mu giydirdin demeleri yetmedi şimdi çocuk büyüdü farklı modlari çıktı piyasaya. Daha önce yazmıştım ben çocuğu her gün parka çıkartıyorum. Hava soğuk sıcak yağmurlu sisli farketmiyor. Kıyafetlerimizi felan ona göre aldım zaten çocuğumu tanıyorum sonuçta dimi.Farklı yerlere götürmeye de çalışıyorum algısı gelişsin diye. Mesela dün kent ormanına götürdüm. Mevsim sonbahar her yer yaprak, hışırtısı görüntüsü dokusu felan çok cezbediyor yeni şeyler deneyimliyor. Disarda oynarken çok tehlikeli bir şey yapmadığı sürece hiç müdahale etmiyorum. Dün ormanda yürüyüş yolunda bir bölgede çakıl taşları felan vardı ufaklikta hemen oturdu onlarla oynuyor. Yanda bir çift aralarında konuşuyor duyabileceğiniz düşünmeden , ay baksana çocuğun pisliğin içinde oynamasına nasil izin veriyor nasıl bir anne!!! Ama çocukta sanki memnun gibi çığlık atıp duruyor, annesi de oturmuş karşısına ıyyyyy!!! Nasıl bir üslup ya. Sanki çocuk cop tenekesi içinde oynuyor. Pislik dediği yer yolun kenari toprak üstündeki çakıl taşları. Bakteri barindirabilir ama eminim ki düşüncelerinden daha temiz bir yer. Duymamazlıktan geldim. Ordan bir ağacın altına geçtik, nasıl güzel bir görüntü yemyeşil çimler üstü sapsarı yapraklar felan. Çocuk orda yerse yuvarlaniyor bende yanındayım ağzına bir şey atmasın gözüne bir şey kaçmasın diye hazırda bekliyorum bir başkası çocuğu nerde oynatıyor diyor geçerken!!! Yine ses etmedim ama sinirim tepeme çıktı. Bugün evimizin arkasındaki parkta oynuyor çocuk kumda yuvarlandı resmen yattı bir başkası kızımla aynı yaşta çocuğu var çocukta istiyor otursun yere oynasın annesi pis orası her yerde mikrop var çocuğa musade etmiyor, bize bakıp ıyyyyy yaptı tiksinerek ve gitti. Parkın yürüyüş yolundan eve dönüyoruz bir alanda ağaç yaprakları dökülmüş benim ufaklık oturdu oraya yapraklarda oynuyor. Koparmaya çalışıyor felan yürüyüş yapan orta yaşlı bir teyze bakarak geçti sonra durdu geri geri geldi. Ya kızım pardon ama bu soğukta çocuğu sen nasıl yere oturtabiliyorsun hasta edeceksin çocuğu dedi. Dedim teyze kıyafetleri öne göre. Herkes çocuğunu tanır dimi bende bildiğim için bu şekilde şöyle şöyle özellikte mont bot aldım. Neden çocuğu kisitlayayim ki dedim. Yani ne bileyim hem kirli yerler hem soğuk dedi onunda1 tane torunu varmış hep hasta oluyormuş aslında çok dikkat ediyorlarmış dedim belki çok dikkat ettiğiniz için hasta olmasın çocuk, kızım şükür olsun hiç hasta olmadı daha. Yerler pişmiş makine ne güne duruyor dedim bende. Sonra kıvırdı birazcık tabi yani herkes çocuğu bilir dedi 2kiyafet fazla yikayacagim diye çocuğu farklı deneyimlerden mahrum bırakamam yani. Yani işin özü çok sinirlendim. Bu tarz bir çok tepkiyle karsilasinda tamam duymamazlıktan geliyorum ama bazen de kendimi sorguluyorum acaba yanlış mı yapıyorum diye. Ne var yani kuma yatsa yere otursa çamurla, suyla oynasa ziplasa. Eve gelince bir banyoya bakar kıyafetler de hemen yıkanır dimi. Yanlış mı bunlar yada ben mi çok rahatım hata mı yapıyorum acaba... Ay resmen dolmuşum.
Milletin lafı tükenmez senin için nasıl rahat ediyorsa kızın ve sen nasıl mutluysanız öyle yaşamalı en iyisini yapıyorsun. Her şeyi merak ediyorlar öğrenmek tanımak istiyorlar. Bende farklı deneyimleri yaşamasından yanayım firsat buldukça değerlendiriyoruz.
Bir anımı da ben anlatayım:
Oğlum kanguruda markete gitmiştik yaşlı bir teyze yaklaştı yanımıza ayy seni buraya sıkıştırıp kendini mi gezdiriyor bu kadın dedi. (Normalde güler yüzlü anlayisli biriyimdir) Bir an şaşırdım hem korona günleri malum mesafe olmalı dibimize kadar girip konuşmasına ayrı sinir oldum hem de dokunmak istedi müsaade etmedim. Sonra yüzüne baktı oğlan mı bu dedi evet dedim bir an önce kurtulmak istiyorum teyze de konuşma çabasında Tüh kızım ya keşke kız doğursaydın demez mi?
Ya senin tecrüben sana benimki bana kaldı ki artık şu akıl verir gibi davranmayı bırakın bizi bi salın yaaa bırakın anneliği istediğimiz gibi yaşayalım. Tavsiye deneyim bilgi de dahil biz istemeden vermeyin yahu diyesim var alayına 😃
Cumartesi sunnetimiz var ve beni uyku tutmuyor :KK43:
Allah yardımcınız olsun ya bende düşünüyorum ne zaman yaptirsak diye bir yil daha evdeyim bez kullaniyorken yaptıralım diyoruz ama sürekli erteliyoruz. Aslinda yenidoğan döneminde istiyorduk fakat hidrosel (su fıtığı) vardı yaşına doğru düzelir genelde yoksa cerrahi müdahale gerekebilir iki kez operasyon olmasın demişti doktorumuz. Göz muayenesinden sonra hemşire doktor hastane ortamı görmek istemiyor. Geçen gün benimle birlikte diş muayenesine geldi bir anda ağlamaya başladı ben kendimi getirdim oğlum doktor benimle ilgilenecek diye diye geçti. Yeniden olumsuz etkilenecek sünneti nasıl hallederiz bilemiyorum.
Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

kızlar akülü araba alanınız var mı? ya da almayı düşünen? kaç aylık gibi almak lazım? beğendiğiniz model var mı?

AA canım geçmiş olsun görmemişim
şimdi nasılsınız daha iyi misiniz?

Çok teşekkür ederim, daha iyiyiz. Yavaş yavaş Atlatıyoruz .

Bu konuya en çok yorum yazanlar mı? 😄 bu kadar yazmis miyim ben ya. Ey masallah.

Eklentiler

• Screenshot_20211112-075836_Chrome.jpg
    Screenshot_20211112-075836_Chrome.jpg
    76,3 KB · Görüntüleme: 42
Biz 2. Bebegi dusunuyoruz. Bu ay yapalım dedik sonradan en azindan 18 aylik olsun birkac ay bekleyelim dedik. Cocuklari arasında 18 ay olan dış hekimi bi arkadasimiz vardı. S Sahinys arkadaşımızdır diye hatırlıyorum. Zorlukları ve olumlu yanı hakkında tecrübelerini paylaşabilir misin? Ya da 2. Cocugu olanlar varsa benim bilmediğim onların çocuklarının yas aralığı nedir? Neler yaşadılar?

Konu hakkında epey araştırma yaptım. En önemli şey annenin hazır hissetmesi. Ben de hazır hissediyorum. O zmn sordum kendime. Niye duruyorum? Evdeki herkes için büyük bir değişim. Diğer ihtimalleri olasılıkları da dusunuyorum. Amaa günün sonunda sadece başkaları erken diyor diye ertelemediğime emin olmak istiyorum. Luna açısından en az 2 yılı dolsun istiyorum ama şimdi hamile kalsam da doğuma kdr 2 olacak zaten.

Konu hakkında epey araştırma yaptım. En önemli şey annenin hazır hissetmesi. Ben de hazır hissediyorum. O zmn sordum kendime. Niye duruyorum? Evdeki herkes için büyük bir değişim. Diğer ihtimalleri olasılıkları da dusunuyorum. Amaa günün sonunda sadece başkaları erken diyor diye ertelemediğime emin olmak istiyorum. Luna açısından en az 2 yılı dolsun istiyorum ama şimdi hamile kalsam da doğuma kdr 2 olacak zaten.
Bizimkilerin arası 23 ay. Çok ama çok zor oluyor, hamile kaldığım dönem ikisi birlikte büyür diye düşünüyordum ama öyle olmuyormuş. Kesinlikle ikisine de yetemiyorum, ikisi de bana muhtaç, sürekli bir yetersizlik hissi. Benim küçük bana bağımlı , iki dk benden ayrılmıyor büyük de ilgi bekliyor, babasının ilgisini ilgilenmesini de kabul etmiyor, illa ben yedirip, giydiricem, ben uyutucam. Kreşe başlattım, birazcık nefes alırım derken bu sefer de hastalandı, 2 aydır tüm evce hastayız, ayrıyetten hastalıklarla boğuşuyoruz. Ama kreş konusunda kararlıyım, elbet güçlenecek bağışıklığı o zamana kadar öksürük, burun akıntısı rutinimiz oldu.

Bence özbakımını kendi gerçekleştirebildikten sonra olmalıymış kardeş. En azından kendi giyinme, yeme, konuşma, tuvalet, uyku vs oturduktan sona olsa bu kadar zorlanmazdım. Yanınızda bir yardımcı yoksa, ikisine de yalnız bakacaksanız pek tavsiye etmiyorum bu kadar az yaş aralığını, gerçi çocuk büyüyüp rahata alışınca da yeniden bir bebek büyütmek istermiydim orası da tartışılır 🤨

yani şöyle benim bütün arkadaşlarım yaş aralığı 1,5-2-2.5 tuttu
şöyle söyleyeyim asla kolay değil
hepsinin ya normal ya yatılı bakıcısı oldu, bütün arkadaşlarım benim gibi 3-4 ay sonra işe başladılar doğumdan sonra
hatta gündüz bakıcı+ anneleri de yanlarındaydı.
hatta geçen bir arkadaşım geldi ve ikisinin de altını bezliyordum kabus gibiydi diye anlattı.
ama sonrası işte çok güzel oluyor. şimdi mesela çocuklar 4yaş-2yaş olduktan sonrası işte çok rahatlamaya başlıyorlar.
bu ilk arkadaşımın oğplullar şimdi 7-5 yaşında valla hiç ilgilenmiyor desem yeri.
çünkü kendi kendilerine oynuyorlar zaten sürekli, tabi çocukların yapısıyla da alakalı.
görümcemin 17 10 yaşında iki çocuğu var ve hiç alakaları yok gibi.
bir de anne açısından her şeyi sil baştan yaşamak.
ben 2. çocuğu yapacak olsam çevremden hareketle maximum 3 tutardım yaş arasını ama dediğim gibi destek şart
hele sen de çalışıyorsun, bir bakıcın muhakkak olmalı.

Bizimkilerin arası 23 ay. Çok ama çok zor oluyor, hamile kaldığım dönem ikisi birlikte büyür diye düşünüyordum ama öyle olmuyormuş. Kesinlikle ikisine de yetemiyorum, ikisi de bana muhtaç, sürekli bir yetersizlik hissi. Benim küçük bana bağımlı , iki dk benden ayrılmıyor büyük de ilgi bekliyor, babasının ilgisini ilgilenmesini de kabul etmiyor, illa ben yedirip, giydiricem, ben uyutucam. Kreşe başlattım, birazcık nefes alırım derken bu sefer de hastalandı, 2 aydır tüm evce hastayız, ayrıyetten hastalıklarla boğuşuyoruz. Ama kreş konusunda kararlıyım, elbet güçlenecek bağışıklığı o zamana kadar öksürük, burun akıntısı rutinimiz oldu.

Bence özbakımını kendi gerçekleştirebildikten sonra olmalıymış kardeş. En azından kendi giyinme, yeme, konuşma, tuvalet, uyku vs oturduktan sona olsa bu kadar zorlanmazdım. Yanınızda bir yardımcı yoksa, ikisine de yalnız bakacaksanız pek tavsiye etmiyorum bu kadar az yaş aralığını, gerçi çocuk büyüyüp rahata alışınca da yeniden bir bebek büyütmek istermiydim orası da tartışılır 🤨

allah kolaylık versin canım vallahi çok zor
ama yukarıda da dedim tünelin ucu çok güzel bir yere çıkıyor 1 yıl sonra tamamen rahatlamış olursun, inşallah tabi allah sağlık sıhhat verdikçe göreceksin.

allah kolaylık versin canım vallahi çok zor
ama yukarıda da dedim tünelin ucu çok güzel bir yere çıkıyor 1 yıl sonra tamamen rahatlamış olursun, inşallah tabi allah sağlık sıhhat verdikçe göreceksin.
Amin amin, ben de o ışığın umuduyla yaşıyorum, küçük 2 yaşına gelince ücretsiz izin hakkım da bitiyor zaten. İkisi de kreşe gidecek ben de hayata yeniden karışıcam diye diye sabır katsayımı artırıyorum😊

Amin amin, ben de o ışığın umuduyla yaşıyorum, küçük 2 yaşına gelince ücretsiz izin hakkım da bitiyor zaten. İkisi de kreşe gidecek ben de hayata yeniden karışıcam diye diye sabır katsayımı artırıyorum😊

2 yaşına kadar bakıyorsan yine iyi
tanıdıklarımın hepsi çalıştığı için çok çok zordu
hiçbirinde doğum kilosu kalmadı zaten :KK70: :KK70:
şöyle diyim büyüdüler ve hiçbiri pişman değil
hepsi kursa, pilatese,yogaya oraya buraya gidiyorlar şu an
o kadar rahatlar diyeyim

Milletin lafı tükenmez senin için nasıl rahat ediyorsa kızın ve sen nasıl mutluysanız öyle yaşamalı en iyisini yapıyorsun. Her şeyi merak ediyorlar öğrenmek tanımak istiyorlar. Bende farklı deneyimleri yaşamasından yanayım firsat buldukça değerlendiriyoruz.
Bir anımı da ben anlatayım:
Oğlum kanguruda markete gitmiştik yaşlı bir teyze yaklaştı yanımıza ayy seni buraya sıkıştırıp kendini mi gezdiriyor bu kadın dedi. (Normalde güler yüzlü anlayisli biriyimdir) Bir an şaşırdım hem korona günleri malum mesafe olmalı dibimize kadar girip konuşmasına ayrı sinir oldum hem de dokunmak istedi müsaade etmedim. Sonra yüzüne baktı oğlan mı bu dedi evet dedim bir an önce kurtulmak istiyorum teyze de konuşma çabasında Tüh kızım ya keşke kız doğursaydın demez mi?
Ya senin tecrüben sana benimki bana kaldı ki artık şu akıl verir gibi davranmayı bırakın bizi bi salın yaaa bırakın anneliği istediğimiz gibi yaşayalım. Tavsiye deneyim bilgi de dahil biz istemeden vermeyin yahu diyesim var alayına 😃

Allah yardımcınız olsun ya bende düşünüyorum ne zaman yaptirsak diye bir yil daha evdeyim bez kullaniyorken yaptıralım diyoruz ama sürekli erteliyoruz. Aslinda yenidoğan döneminde istiyorduk fakat hidrosel (su fıtığı) vardı yaşına doğru düzelir genelde yoksa cerrahi müdahale gerekebilir iki kez operasyon olmasın demişti doktorumuz. Göz muayenesinden sonra hemşire doktor hastane ortamı görmek istemiyor. Geçen gün benimle birlikte diş muayenesine geldi bir anda ağlamaya başladı ben kendimi getirdim oğlum doktor benimle ilgilenecek diye diye geçti. Yeniden olumsuz etkilenecek sünneti nasıl hallederiz bilemiyorum.
Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ah aslinda ben de daha kucukken olmasini istiyordum ama doktor 1 yas sonrasi icin bazi gerekceler sundu, tabii birde o sira dudak bagi var gibiydi, sunnetle hallolur gerekirse, demistik. 2-6 yas arasini psikolojik acidan zorunlu kalmadikca onermiyorlar. Bizimki de doktor hiic sevmiyor. Aslinda insanlari cok sever -ozellikle uzun sacli kizlari 😄- Ama bir anda biri dokunsun ona hic sevmiyor. Agladiginda da kolay sakinlesen bir cocuk degil. Bakalim gerginim epey, insallah hayirlisiyla saglikla hallolur.

Teşekkür ediyorum deneyimlerini paylaştığın için. Evet büyük çocuk küçük doğduktan sonra tam bağımsız olmaya başlamış olsa bile birden yeniden anneci oluyormuş. Annesini paylaşmak istemiyormuş. Ben Luna'yı bağımsız büyütmeye çalışıyorum. Çorbasını bile kendi içmeye başladı artık. Kendi yapsın diye bırakıyorum. Sanki emzirmeyi bıraksam büyüyecekmiş birden gibi geliyor ama onu da bırakamıyorum. Senin daha önce söylediğini hatırlıyorum sütün tadı değiştiği için kendiliğinden bıraktı diye. İnşallah bizde de öyle bir şey olur. Kreş gerçekten büyük artı. Ben de gönderirdim yerinde olsam, ki zaten Luna'yı gönderiyorum. Çok ertelememekle beraber Luna'nın bir tık daha büyümesini yani yazı beklicez gibi görünüyor.

yani şöyle benim bütün arkadaşlarım yaş aralığı 1,5-2-2.5 tuttu
şöyle söyleyeyim asla kolay değil
hepsinin ya normal ya yatılı bakıcısı oldu, bütün arkadaşlarım benim gibi 3-4 ay sonra işe başladılar doğumdan sonra
hatta gündüz bakıcı+ anneleri de yanlarındaydı.
hatta geçen bir arkadaşım geldi ve ikisinin de altını bezliyordum kabus gibiydi diye anlattı.
ama sonrası işte çok güzel oluyor. şimdi mesela çocuklar 4yaş-2yaş olduktan sonrası işte çok rahatlamaya başlıyorlar.
bu ilk arkadaşımın oğplullar şimdi 7-5 yaşında valla hiç ilgilenmiyor desem yeri.
çünkü kendi kendilerine oynuyorlar zaten sürekli, tabi çocukların yapısıyla da alakalı.
görümcemin 17 10 yaşında iki çocuğu var ve hiç alakaları yok gibi.
bir de anne açısından her şeyi sil baştan yaşamak.
ben 2. çocuğu yapacak olsam çevremden hareketle maximum 3 tutardım yaş arasını ama dediğim gibi destek şart
hele sen de çalışıyorsun, bir bakıcın muhakkak olmalı.
Teşekkürler. Ben de zaten çalışmaya devam edicem. Bakıcı+kreş devam edicem şu anda olduğu gibi, eşim de işten gelirken kreşten alacağı için sanırım düzenimiz kurulmuş olacak. Ben zaten tüm hayatımız düzemiz değişti diye düşünüyorum. Artık çocuk odaklı yaşıyoruz. Zaten özel yemek yapıyoruz, zaten her akşam banyosu var, zaten her gün oyunu var, dışarıda gezdirmesi, parkı var, bezi var vs. bir sürü şey. Kısacası zaten yaptığımız her şeyi yapacağız. Bu sefer 1 değil 2 bebek için yapacağız. Düşününce mantıklı geliyor. Zaten ben 3. çocuğu da yaparım 2 yıl ara verip :KK70: kalabalık aile olalım istiyoruz. eşimin bir arkadaşı var,8 çocuğu var sanırım adamın. ve aydın bir aileler. hep okumamış cahil kesim çok çocuk yapıyor. ben bu algının yıkılmasını istiyorum , durumumuz uygunken yapalım diye düşünüyorum. bakıcaz artık.

Teşekkürler. Ben de zaten çalışmaya devam edicem. Bakıcı+kreş devam edicem şu anda olduğu gibi, eşim de işten gelirken kreşten alacağı için sanırım düzenimiz kurulmuş olacak. Ben zaten tüm hayatımız düzemiz değişti diye düşünüyorum. Artık çocuk odaklı yaşıyoruz. Zaten özel yemek yapıyoruz, zaten her akşam banyosu var, zaten her gün oyunu var, dışarıda gezdirmesi, parkı var, bezi var vs. bir sürü şey. Kısacası zaten yaptığımız her şeyi yapacağız. Bu sefer 1 değil 2 bebek için yapacağız. Düşününce mantıklı geliyor. Zaten ben 3. çocuğu da yaparım 2 yıl ara verip :KK70: kalabalık aile olalım istiyoruz. eşimin bir arkadaşı var,8 çocuğu var sanırım adamın. ve aydın bir aileler. hep okumamış cahil kesim çok çocuk yapıyor. ben bu algının yıkılmasını istiyorum , durumumuz uygunken yapalım diye düşünüyorum. bakıcaz artık.

valla hayatta yapamam herhalde 3 tane, genç olsaydım da yapamazdım :KK70:
gerçi bu şekilde aile planlaması toplumu negatif yönde etkiliyor ama
2 candır yaa :KK70:

M Mirune kendi düşüncemi yazayım 3 dklık fırsatım varken 😂😂
En çok isteyenlerden biri bendim sanırım peşpeşe olsun diye ama zaten 15 ay arayla doğum yapmıştım. Bir daha bu kadar sık arayla ben değil bedenim kaldırmazdı sanırım.
Bence olacaksa ilk mesela 6 ay içinde olacak ki ikisi gerçekten ikiz gibi olacak, evet zorlayacak yardım gerekecek ama rahata alışmışsan (gerçi hala şuanki rahatlık durumu tartışılır) başa sarmak zor olur benim kanaatim.
2019 nsan ayında doğum yaptığım bir çok arkadaşım ya yeni doğum yaptılar ya da hamileler. Hala görüşürüz 🥰
Memeden kesme, tuvalet alışkanlığı dönemlerine denk geldi ve zor olduğunu söylüyorlar 🤭 dahası 2 yaş sendromu var tabii.
Ben de S Sahinys gibi düşünüyorum bu sebeple. Bebekler kendi özbecerilerini biraz kazanmalı bazı alışkanlıklar ve düzenler kurulmalı ondan sonra ideal zamandır diyebiliriz gibi geliyor..
Ama luna biraz sakin bir bebek anlattığından kavradığıma göre, paşa gönlün nasıl dilerse öyle olsun bence. Ben benim oğlumla ikinciyi düşünemiyorum. Bunu yazarken koltuk üstüne tırmandı ve akrobasik hareketler yapıyor mesela. 😂😂😂Önemli olan senin ne istediğin 🥰
Düşünüyorsan durma 😂 (gaz verildi)

X