2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Herkese merhaba, uzun zamandır siteyi takip ediyorum bende 8+6 hamileyim. Yorumlarda 2'li 3'lü ve detaylı ultrason yaptırmayacağını söyleyen bir sürü anne var. Benim sağlıklı 5.5 yaşında bir kızım var. Her türlü maddi imkanım var mesleğim çok iyi ve Türkiye'nin en iyi doktorlarına gidebiliyorum. Bundan 1 yıl önce 2. çocuğumu 24 haftalıkken aldırmak zorunda kaldım sebebi ise beyin gelişimin olmayışı ve Korpus kallazun agnezisi yani beyinin sağ ve sol lobunu ayıran kısmın olmaması sebebiyle en iyi periantologlara gidip test yaptırdım ve sonuç değişmedi. Aminosentez yaptırdım bu arada Nİfty denilen testi zaten 10. hafta yaptırmış ve USA'ya göndermiştim onda da bir sorun çıkmamıştı. Kramozom anomali testleri ve aklınıza gelen her türlü testi 4 kere fetal MR çektirmek dahi yaptım ama sonuçta oğlum hastaydı ve biz kocamla oturup hayatımızın en zor kararını verdik. Bebeğimizi aldırdık çünkü kızımıza bu yükü bırakmak istemedik. Allah affetsin ama Tıbbın verdiği her imkanı kullandık çocuğumuz kör olacaktı, en basit nörolojik hareketleri yapamayacaktı ve tam bir bakım hastası olacaktı ona da yazık diye düşündük.

Diyeceğim o ki hanımlar öncelikle her bebişe önce sağlık versin Yüce Allah akabinde ise bu kadar tıbbi imkan varken kullanmamak bana anlamsız geliyor. Sonucu öğrenip hiçbir aksiyon almayabilirsiniz bu herkesin özgür tercihi ama ne olduğunu bilmekte fayda var zira bazı hastalıklar anne karnındayken bile tedavi edilebiliyor.

Hepinize iyi günler dilerim.

Yaş:37, 2. çocuk , 79 kilo son adet tarihi 06.10.2018 benide listeye eklerseniz çok memnun olurum.

Sevgiler,

Ben de Eskişehirden tayinle yeni geldim. Canım eskişehirrr. Kime gidiyorsunuz. Benim de 2. Çocuğum. Kızımı Osmangazi tıp da doğurduö

Merhaba canım. Ben Teoman Haluk Minsin e gidiyorum. 4 yıl önce oğlum da ona gitmiştim devletteydi o zaman yine ona gidiyorum şimdi yunusemreye geçti.

Herkese merhaba, uzun zamandır siteyi takip ediyorum bende 8+6 hamileyim. Yorumlarda 2'li 3'lü ve detaylı ultrason yaptırmayacağını söyleyen bir sürü anne var. Benim sağlıklı 5.5 yaşında bir kızım var. Her türlü maddi imkanım var mesleğim çok iyi ve Türkiye'nin en iyi doktorlarına gidebiliyorum. Bundan 1 yıl önce 2. çocuğumu 24 haftalıkken aldırmak zorunda kaldım sebebi ise beyin gelişimin olmayışı ve Korpus kallazun agnezisi yani beyinin sağ ve sol lobunu ayıran kısmın olmaması sebebiyle en iyi periantologlara gidip test yaptırdım ve sonuç değişmedi. Aminosentez yaptırdım bu arada Nİfty denilen testi zaten 10. hafta yaptırmış ve USA'ya göndermiştim onda da bir sorun çıkmamıştı. Kramozom anomali testleri ve aklınıza gelen her türlü testi 4 kere fetal MR çektirmek dahi yaptım ama sonuçta oğlum hastaydı ve biz kocamla oturup hayatımızın en zor kararını verdik. Bebeğimizi aldırdık çünkü kızımıza bu yükü bırakmak istemedik. Allah affetsin ama Tıbbın verdiği her imkanı kullandık çocuğumuz kör olacaktı, en basit nörolojik hareketleri yapamayacaktı ve tam bir bakım hastası olacaktı ona da yazık diye düşündük.

Diyeceğim o ki hanımlar öncelikle her bebişe önce sağlık versin Yüce Allah akabinde ise bu kadar tıbbi imkan varken kullanmamak bana anlamsız geliyor. Sonucu öğrenip hiçbir aksiyon almayabilirsiniz bu herkesin özgür tercihi ama ne olduğunu bilmekte fayda var zira bazı hastalıklar anne karnındayken bile tedavi edilebiliyor.

Yaş:37, 2. çocuk , 79 kilo son adet tarihi 06.10.2018 benide listeye eklerseniz çok memnun olurum.

Sevgiler,

şehir neresı

Ben sıcak suyun içine biraz zencefil birazda limon atarak yudum yudum çay gibi içmeye çalışıyorum, birde öyle deneyebilirsiniz

Toz zencefil mi taze zencefil mi kullanıyorsunuz? Sadece taze zencefille denemiştim faydası olmamıştı, toz zencefilin bi zararı var mı yok mu bilmediğim için hiç denemedim. Limon bi nebze de olsa içiriyor ama 1 gün iyi 3 gün fena halde geçip gidiyor bakalım ne zaman geçecek. 10. haftam bitiyor bugün, innnşşşallah biter bulantılarımız :dua:

Sevgiler,
Canım çok üzüldüm özellikle ileriki haftalarda böyle bir sonuçla karşılaşmak çok yıkıcı olmuştur ama herşeyin hayırlısı demekten başka çare yok. İnşallah bu sefer sorunsuz atlatıp, bebişinisağlıkla kucağına alırsın. Benim de yaş 36 ikizlere hamileyim 13. Haftada fetal dna yaptıracağım ama demek ki o testle bitmiyor, ilk aşama olarak bakılıyor sadece o zaman, ben burdan bunu anlıyorum.

Merhabalar.. sayfayı yeni gördüm ve hemen bende dahil oluyum istedim :halay: Rabbim hayırlısıyla, sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah. :dua:
birde listeye eklenmek istiyorum ama kim yapıyor ya da ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Yaş: 31 Şehir : Ankara İlk çocuk Kilo: 62 Son Adet Tarihi: 19 Ekim :KK24:

Bu bulantı ve tiksinme ne zaman bitecek ya:KK43: tam 3 hafta oldu benim, evime çocuklarıma işime hiçbirşeye yetemiyorum. 9 hafta bitti artık normale dönelim ya
Aynen hele bu hafta pik yaptı. Artık esim de anlamıyor resmen çocukla evle ilgilendiğin yok diyor ki çok anlayışlıdır normalde sanki rol yapıyoruz. Kustugumu da gördü kac sefer...Artık kimseyi goresim yok şuara

Doktordan çıktım kızlar kalp atışı yok maalesef kese hafyatla uyumlu bebek 6 haftada dedi haftaya kadar bekleyip yine yoksa alacak bebeğimi kötüyüm Kızlar Alllah sizin bebeklerinize sağlık versin

Doktordan çıktım kızlar kalp atışı yok maalesef kese hafyatla uyumlu bebek 6 haftada dedi haftaya kadar bekleyip yine yoksa alacak bebeğimi kötüyüm Kızlar Alllah sizin bebeklerinize sağlık versin
Canım leken kanaman varmıydı hic? Birde daha dur bebekte var baslar ya kalp atışı belli olmaz iyi mi ultrasonu

Canım 6. haftada herkes kalp atışı duymayabiliyor. Bende 6. haftada ne embriyo ne yolk kesesi hiçbi şey yoktu gebelik kesem bile 4 mm'di. Bence çok erken, ki bebek var diyorsun.

Allah yüzüne baksın inşallah duyarsın haftaya kötü düşünmeyelim belki geç döllenme belki bebişin küçük ondan görülmüyodur

Back