Çok büyük bir nimet gece uyanmamasi. Benimki açım diye uyanıyorBenim şimdilik süt sıkıntısı yok. Ancak kızım gece uyanmıyordu emmeyince 5. 6. ay civarı akşam saati süt yetmiyordu. Sağmak, poşet falan hiç cazip gelmiyor. Bu beybi de gece uyanmıyor. Yine benzer bir şey olur mu endişesi var bende de ama o zaman zaten büyümüş oluyor devam sütü veririm diyorum. 6 ay dolunca zaten ek gıda var.
Bende hala gitmedim 2 ay 3 haftalık oldukBenim rahim top gibi geliyor iki üç gündür. Sanki toplanıp büzüşüyor. Ağrı da var. 40 ımdan sonra da muayeneye gidemedim. Bugün gitmek istiyorum. Hala mi toparlanmadi rahim anlamadım.
Hastane sana doğum sonrası iznin biteceği tarih yazılı kağıt vermiş olmalı. Her şey sgk üzerinden yapılıyor. 32. hafta raporunu aldığında 37'de çalışmaz aldığında hep sistem üzerinden çıktı olması lazım. Sen doğum raporunu okula götürmüş olmalısın. Mebbisde 56 gün demiştin nasıl gözükecek başka türlü? Ama yanlış hatırlamıyorsam senin bugün iznin bitiyordu öyle demiştin. Bence hemen 14'üne kadar rapor al. İlçeye söyle eylül maaşını yapmasınlar ve ücretsize ayrıl. Şimdi de ayrılabilirsin ama 2-14 arası parayı isterler.cennetlik müdür yardimcisi bugün beni aradı. Doğum sonrası iznin ne zan bittiğini gösteren belgeyi getirmemişsin dedi. Doğum iznin belki bitti nereden biliyorsun dedi. Böyle bir belge var mi haberim yok hiç
Doğum.oncesi iznim 56 günmüş. Benim muhtemel doğum tarihim 10 temmuz çarşamba. 8 hafta hesaplıyorum 4 Eylül Çarşamba çıkıyor. Yanlış mı hesaplıyorum şaşırdım şimdi.Hastane sana doğum sonrası iznin biteceği tarih yazılı kağıt vermiş olmalı. Her şey sgk üzerinden yapılıyor. 32. hafta raporunu aldığında 37'de çalışmaz aldığında hep sistem üzerinden çıktı olması lazım. Sen doğum raporunu okula götürmüş olmalısın. Mebbisde 56 gün demiştin nasıl gözükecek başka türlü? Ama yanlış hatırlamıyorsam senin bugün iznin bitiyordu öyle demiştin. Bence hemen 14'üne kadar rapor al. İlçeye söyle eylül maaşını yapmasınlar ve ücretsize ayrıl. Şimdi de ayrılabilirsin ama 2-14 arası parayı isterler.
Aklıma geldi dıpdıp vardı dedim. Niye hiç yazmıyorsun canım? Bu son mesajınmış. Her şey yolunda mı?Bana doktorum 14. Haftadan sonra boyatabilirsin demişti. Bitkisel mı olmalı diye sorduğumda doktorum ben kuaförlerle konuştum hicbir farkı yok istediğine boyat dedi. Bu zamana kadar da 3 kere boyadım. Ilk hamileligimde bitkiselle boyadım yeşil gibi bisey olmuştu saçım. Onda da sonra normal boya ile kendim boyadım
Senin hesap doğru. İşte bunu mebbise işleyen memur hangi belgeye göre işledi? Onu bulmak lazım. İlçede özlükte biri oluyor bu. Ve sen 32'den önce ayrıldım demiştin. Bunun etkisi olmamalı ama yine yanlış falan yaptılarsa. Bebek ne zaman doğdu? Bazı memurlar yanlışlıkla veya bu öyle olmaz diye beklenene göre değil doğduğu günden sonra sayıyor.Doğum.oncesi iznim 56 günmüş. Benim muhtemel doğum tarihim 10 temmuz çarşamba. 8 hafta hesaplıyorum 4 Eylül Çarşamba çıkıyor. Yanlış mı hesaplıyorum şaşırdım şimdi.
Bebek 21 Haziran'da doğdu. Ama ben okula doğum sonrası rapor diye bir şey goturmedim. Okul benden istemedi. Doktor da vermedi. Benim mebbiste dogum oncesi görünüyor. Doğum sonrası diye bir şey görünmüyor. Yarın doktora gidicem sabahtan. İzin belgesi versin. Rapor da isticem 10 günlükSenin hesap doğru. İşte bunu mebbise işleyen memur hangi belgeye göre işledi? Onu bulmak lazım. İlçede özlükte biri oluyor bu. Ve sen 32'den önce ayrıldım demiştin. Bunun etkisi olmamalı ama yine yanlış falan yaptılarsa. Bebek ne zaman doğdu? Bazı memurlar yanlışlıkla veya bu öyle olmaz diye beklenene göre değil doğduğu günden sonra sayıyor.
O zaman şöyle oldu. Sen erken ayrıldın. 28. Hafta demiştin sanki. Onlar da okul kapana kadar 8 hafta doğum öncesi izin olarak işlediler. Ve doğum sonrası izin zaten yaz tatilinde 8 hafta olarak bitti. Bu hafta başlamanı veya rapor getirmeni beklediler.Bebek 21 Haziran'da doğdu. Ama ben okula doğum sonrası rapor diye bir şey goturmedim. Okul benden istemedi. Doktor da vermedi. Benim mebbiste dogum oncesi görünüyor. Doğum sonrası diye bir şey görünmüyor. Yarın doktora gidicem sabahtan. İzin belgesi versin. Rapor da isticem 10 günlük
Bende gitmedim ya gitsemmi acaba gel falan demedi doktorum dikislerimi alırken baktı güzel dedi bi sorun yok içerde dedi.Benim rahim top gibi geliyor iki üç gündür. Sanki toplanıp büzüşüyor. Ağrı da var. 40 ımdan sonra da muayeneye gidemedim. Bugün gitmek istiyorum. Hala mi toparlanmadi rahim anlamadım.
Yediklerinden de kaynaklanıyor olabilir canım karabiberden çok acı yemekten kaçın. Sürekli yediğin birşey yapmış Olabilir, Ya da sıcaktan ya da benden olabilir tabi sen daha iyi anlarsın onuArkadaşlar bebeğimin pişik sorunu var daha önce böyle sorunumuz yoktu. Bez değiştirip duruyorum ama uygun bezi mi bulamadık yoksa bi sorundan mı kaynaklanıyor acaba ?
Eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırayım diyorum, ebe hemşire Biz vururuz dediydi. Olmadı 3aydan önce doktora gideceğim şehir hastanesine bi sorarım yineNerde yaptıracaksın? Aşıyı eczaneden alıp özele mi gideceksin özel hastane kendisindeki aşıyı direkt mi yapıyor devlette yok diye biliyorum.
Yani bilmiyorum farklı birşey yiyip içmedim aslında acı yerdim ama emzirme döneminde onada çok dikkat ediyom.Yediklerinden de kaynaklanıyor olabilir canım karabiberden çok acı yemekten kaçın. Sürekli yediğin birşey yapmış Olabilir, Ya da sıcaktan ya da benden olabilir tabi sen daha iyi anlarsın onu
Ne yapacagiz yemeye Devam , kayinvalidem gorumceme diyormuş ki, Ne zman evlerine gitsem pasta oluyorKıpırdanmayı bilemicem de açlık bende has safhada
Ben bi iki kere acı birşey yemiştim baharatlı biraz fazla acıydı hemen pişik oldu kızım, dikkat ettim sonra olmadı çok şükür , Belki teni daha hassastır canın diğer bebislerdenYani bilmiyorum farklı birşey yiyip içmedim aslında acı yerdim ama emzirme döneminde onada çok dikkat ediyom.
olabilir daha çok dikkat edim o zaman. Bende bez değiştirip duruyordumBen bi iki kere acı birşey yemiştim baharatlı biraz fazla acıydı hemen pişik oldu kızım, dikkat ettim sonra olmadı çok şükür , Belki teni daha hassastır canın diğer bebislerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?