2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Çok büyük bir nimet gece uyanmamasi. Benimki açım diye uyanıyor

Benim rahim top gibi geliyor iki üç gündür. Sanki toplanıp büzüşüyor. Ağrı da var. 40 ımdan sonra da muayeneye gidemedim. Bugün gitmek istiyorum. Hala mi toparlanmadi rahim anlamadım.
Bende hala gitmedim 2 ay 3 haftalık olduk

Kızlar 3. Ay derken rota için kaçıncı hafta oluyor şimdi? Biz 12. Haftamızda yaptırıyoruz

cennetlik müdür yardimcisi bugün beni aradı. Doğum sonrası iznin ne zan bittiğini gösteren belgeyi getirmemişsin dedi. Doğum iznin belki bitti nereden biliyorsun dedi. Böyle bir belge var mi haberim yok hiç

Hastane sana doğum sonrası iznin biteceği tarih yazılı kağıt vermiş olmalı. Her şey sgk üzerinden yapılıyor. 32. hafta raporunu aldığında 37'de çalışmaz aldığında hep sistem üzerinden çıktı olması lazım. Sen doğum raporunu okula götürmüş olmalısın. Mebbisde 56 gün demiştin nasıl gözükecek başka türlü? Ama yanlış hatırlamıyorsam senin bugün iznin bitiyordu öyle demiştin. Bence hemen 14'üne kadar rapor al. İlçeye söyle eylül maaşını yapmasınlar ve ücretsize ayrıl. Şimdi de ayrılabilirsin ama 2-14 arası parayı isterler.

Doğum.oncesi iznim 56 günmüş. Benim muhtemel doğum tarihim 10 temmuz çarşamba. 8 hafta hesaplıyorum 4 Eylül Çarşamba çıkıyor. Yanlış mı hesaplıyorum şaşırdım şimdi.

Aklıma geldi dıpdıp vardı dedim. Niye hiç yazmıyorsun canım? Bu son mesajınmış. Her şey yolunda mı?

Doğum.oncesi iznim 56 günmüş. Benim muhtemel doğum tarihim 10 temmuz çarşamba. 8 hafta hesaplıyorum 4 Eylül Çarşamba çıkıyor. Yanlış mı hesaplıyorum şaşırdım şimdi.
Senin hesap doğru. İşte bunu mebbise işleyen memur hangi belgeye göre işledi? Onu bulmak lazım. İlçede özlükte biri oluyor bu. Ve sen 32'den önce ayrıldım demiştin. Bunun etkisi olmamalı ama yine yanlış falan yaptılarsa. Bebek ne zaman doğdu? Bazı memurlar yanlışlıkla veya bu öyle olmaz diye beklenene göre değil doğduğu günden sonra sayıyor.

Son düzenleme:
Bebek 21 Haziran'da doğdu. Ama ben okula doğum sonrası rapor diye bir şey goturmedim. Okul benden istemedi. Doktor da vermedi. Benim mebbiste dogum oncesi görünüyor. Doğum sonrası diye bir şey görünmüyor. Yarın doktora gidicem sabahtan. İzin belgesi versin. Rapor da isticem 10 günlük

Kizlae ben sanirim üşüttüm bütün vücudum agriyo kolumu kipirtamiyirim önereceğiniz birsey varmi grip degil sadece alev alev yanıyo vücudum ama üşüyorum kemiklerin agriyo resmen

O zaman şöyle oldu. Sen erken ayrıldın. 28. Hafta demiştin sanki. Onlar da okul kapana kadar 8 hafta doğum öncesi izin olarak işlediler. Ve doğum sonrası izin zaten yaz tatilinde 8 hafta olarak bitti. Bu hafta başlamanı veya rapor getirmeni beklediler.

Arkadaşlar bebeğimin pişik sorunu var daha önce böyle sorunumuz yoktu. Bez değiştirip duruyorum ama uygun bezi mi bulamadık yoksa bi sorundan mı kaynaklanıyor acaba ?

Benim rahim top gibi geliyor iki üç gündür. Sanki toplanıp büzüşüyor. Ağrı da var. 40 ımdan sonra da muayeneye gidemedim. Bugün gitmek istiyorum. Hala mi toparlanmadi rahim anlamadım.
Bende gitmedim ya gitsemmi acaba gel falan demedi doktorum dikislerimi alırken baktı güzel dedi bi sorun yok içerde dedi.

Arkadaşlar bebeğimin pişik sorunu var daha önce böyle sorunumuz yoktu. Bez değiştirip duruyorum ama uygun bezi mi bulamadık yoksa bi sorundan mı kaynaklanıyor acaba ?
Yediklerinden de kaynaklanıyor olabilir canım karabiberden çok acı yemekten kaçın. Sürekli yediğin birşey yapmış Olabilir, Ya da sıcaktan ya da benden olabilir tabi sen daha iyi anlarsın onu

Nerde yaptıracaksın? Aşıyı eczaneden alıp özele mi gideceksin özel hastane kendisindeki aşıyı direkt mi yapıyor devlette yok diye biliyorum.
Eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırayım diyorum, ebe hemşire Biz vururuz dediydi. Olmadı 3aydan önce doktora gideceğim şehir hastanesine bi sorarım yine

Yediklerinden de kaynaklanıyor olabilir canım karabiberden çok acı yemekten kaçın. Sürekli yediğin birşey yapmış Olabilir, Ya da sıcaktan ya da benden olabilir tabi sen daha iyi anlarsın onu
Yani bilmiyorum farklı birşey yiyip içmedim aslında acı yerdim ama emzirme döneminde onada çok dikkat ediyom.

Kıpırdanmayı bilemicem de açlık bende has safhada
Ne yapacagiz yemeye Devam , kayinvalidem gorumceme diyormuş ki, Ne zman evlerine gitsem pasta oluyor Hele şunun dediği lafa bak! Bende bilerek yanında ne yapım sutluyum canım istiyor dedim durdum

Yani bilmiyorum farklı birşey yiyip içmedim aslında acı yerdim ama emzirme döneminde onada çok dikkat ediyom.
Ben bi iki kere acı birşey yemiştim baharatlı biraz fazla acıydı hemen pişik oldu kızım, dikkat ettim sonra olmadı çok şükür , Belki teni daha hassastır canın diğer bebislerden

Selamlarrrrrr takipteyim herzeman fakat yazamıordumm şuann uyuduuu oğlum sağıma dönemiadum uyanmasın diye boynum ağrıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…