2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ilişki bana hiç yasaklanmadı canım. Iki hafta once ki kontrolde Doktorum herşey yolunda iliski acisindan bi sorun yok dedi.ama zaten yine de gönül rahat etmiyor hem kasik ağrısı filan da olunca haliyle sıcak bakmıyorum bende.yarin kontrolüm var doktora bi soruyum bakalim
Sor bakalım canım

Bende bugün gittim kontrole cok şukur bi sorun yokmuş hersey yolunda dedi

İliskiyi sorucaktım hala yasak mi diye ama unutttum

Hımmm tatsız birtakım konular dönmüş.Büyük konuşmamak ve ahkam kesmemek en güzeli bence(net bilgimiz olmayan dini ve bilimsel konularda özellikle).Guzel temennilerimizle güzel şeyler olsun inşaallah.Medenice tartışılır bazı şeyler ama bu tarz konular biraz farklı herkesin bakış açısı,hassasiyeti,inancının derecesi,kültürü aynı seviyede değil.Herkese huzurlu sağlıklı gebelikler ve iyi geceler diliyorum.Guzel bir güne uyanmak dileğiyle...

Hanımlar birbirinizi ikaz etmişsiniz ama bir de ben yazayım lütfen dini konulara girmeyiniz, dini konular yasaktır bu yasağa tüm din ve mezhepler girmekle beraber ateizm deizm de girer, inanç insanoğlu için kutsaldır, bizde hepinizin dini değerlerine saygılı olmak, inançlarınıza karşı kırılabileceğiniz yorumların önüne geçebilmek adına böyle bir yasak uyguluyoruz zira bazen bilmeden herkes bir diğerinin dini değerlerine saygısızlık yapabiliyor, incitebiliyor, bu sebeple konuşulmaması çok daha münasip.

Progesteron u vaginal kullan var mi aranızda?

Ya sanirim bende cildi tahriş ediyor.cildim resmen soyulmuş gibi oldu.yaniyor.birde cok afedersiniz iliski de de aci oluyor.boyle birşey yaşıyan var mi.
Ben günde 3 defa alıyorum şimdilik bi sıkıntı yok.ama ilk tedavimde kullandığım eriyip geri aktiginda çok yakıyordu bu defa kullandığım çok iyi bi sıkıntı yok.

Utrogest kullanıyorum günde 3 defa 12 . Haftaya kadar da kullanıcam.
Bana bi rahatsızlık vermiyor.
Ilişki konusunda doktor bisey demedi bize bende sormadim hiç ama yinede korktuğumuz için biz yasakladık kendimize.:-)
Banada utrogest yazmıştı doktor. Eşimi eczaneye gönderdim başka firmadan vermişler di. Çok şükür ki o bugün bitti.bu sefer utrogest i aldim.insallah bu daha iyidir. Acısından değil sonrasında mikrop kapma filan olur diye korkuyorum.iliski yi iki kez denedik sonrasında çok canım yandı.bende günde 3 defa alıyorum 200 mg

Banada utrogest yazmıştı doktor. Eşimi eczaneye gönderdim başka firmadan vermişler di. Çok şükür ki o bugün bitti.bu sefer utrogest i aldim.insallah bu daha iyidir. Acısından değil sonrasında mikrop kapma filan olur diye korkuyorum.iliski yi iki kez denedik sonrasında çok canım yandı.bende günde 3 defa alıyorum 200 mg
Bende aynı şekil kullanıyorum.Bu daha kaygan olduğu için daha rahat oluyor .biktim aslında yapmaktan ama mecburen artık katlanicaz.
Benim çoğu zaman geri akıyor ama normal sanırım.

Bende aynı şekil kullanıyorum.Bu daha kaygan olduğu için daha rahat oluyor .biktim aslında yapmaktan ama mecburen artık katlanicaz.
Benim çoğu zaman geri akıyor ama normal sanırım.
Akması normaldir sanirim zaten koyu bi kıvamı var , içerde kalan da yeterlidir diye düşünüyorum.benim doktor 11.haftaya kadar kullanılacak dedi sanirim 1 hafta daha kullanıp bırakmalıyım .neden 11 bilmiyorum.

O oyle degil ki.Testin biri eskiden o virusu aldigini yani bagisikligin olduunu gosterir ki bu iyi cunku bir daha alma imkanin olmaz.digeri ise suan olup olmadigini gosterir tehlikeli olan bu.igg olan eskiden gecirdigin igm olan suan olup olmadigi
Tamam işte igg pozitif buna bisey demedi doktor ama igm nin negatif çıkması gerekir dedi. Muhtemelen de öyledir sonuc yanlış çıkmıştır dedi ki öyle de cikti

Merhaba ben de Ankaradayım. Aramızda 1 gün var. benim 2. Annelik deneyimim olacak inşallah, ilki sezaryen olduğu için 20 temmuz civarında sezaryen derler diye düşünüyorum. Her şey yolunda mı nerede yapılıyor takibin?

Sabırsızlık insanı bitiriyor değil mi. Ne güzel bir heyecan. Benim 3.5 yaşında bir kızım var o çok istiyor ağaç süslemeyi. Hafta sonu alacağım ben de :anne:

Çok sevindim, aman öyle olsun:anneadayı: sağlıkla doğsun inşallah
Merhaba çok şükür iyi gidiyor benim daha önce 2 düşüğüm oldu. ben prof.dr kutay Biberoğlunun muayenehanesine gidiyorum. Once de ona gidiyordum. Ama tam belli değil. Özel muayene olunca biraz zor oluyor. Çok bilgili ve iyi bir doktor ama tam teşekküllü hastane daha iyi olur diye düşünüyorum. Sen canım?

Merhaba çok şükür iyi gidiyor benim daha önce 2 düşüğüm oldu. ben prof.dr kutay Biberoğlunun muayenehanesine gidiyorum. Once de ona gidiyordum. Ama tam belli değil. Özel muayene olunca biraz zor oluyor. Çok bilgili ve iyi bir doktor ama tam teşekküllü hastane daha iyi olur diye düşünüyorum. Sen canım?
Düşüklerin için üzüldüm. Benim de eylülde bir düşüğüm vardı. Ben henüz karar veremedim ama ilk muayeneye etimede gidicem. Hacettepe özgür özyüncü doç. Çok duydum ismini ama randevu alamadım. Ankara üniv. Cebeci hast. De iyi diyorlar. Bakalım.

Amniyosenteze asla sıcak bakmıyorum açıkçası Allah mecbur bırakmasın ben ikili testin ağırlık olarak doğru sonuç verdiğini düşünüyorum yanılma payı elbette vardır ama sağlıklı denilip tam tersi de çıkabilir o yüzden içimde kalmasın soru işareti olmasın diye ikiliyi yaptırıcam
Bende ilk bebegimde down ihtimali var dendiği için amniyonsentez yaptırdım. Şimdi 2 li taramayı yaptiricam ama 3lu yaptırmayı düşünmüyorum

Kızlar 2 li testden bahsetmiştim bi arkadaş yaptırmıycanı söyledi bunun üzerine şimdi bende arastırdım genelde risk cıkıyormuş testte risk çıkınca bi tedavisi bişeyide yokmuş ee ozaman neden bu teste bizi sokup moral bozuyorlar? Ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü yeterli oluyormuş aslında. Bu nedenle bende kan testini yaptırmama kararı aldım
İkili testte hem kan testi sonucu hemde ense kalınlığı birlikte değerlendiriliyor diye biliyorum ben. Bu teste bel bağlayıp hareket etmek yanlış tabii ama yaptırmazsam da içim rahat etmeyecek o yüzden yaptırmayı planlıyorum

Herkesin bebeğinin sağlıklı olup olmadığını bilme hakki var ve sürecini doğum sonrası için kendini hayatıni ona göre hazirlamali olay aldırmak aldırmamak değil iş o noktaya gelince o kararı vermek dünyanın en zor şeyi olmalı Allah'ım böyle bı ikilemde bırakmasın kimse kimsenin kararını sorgulayıp yadirgayamaz. Hepimizin önceliği sağlıklı bir şekilde yavrularımizi kucağımiza almak isteyen test yaptırır istemeyen yaotirmaz bu kadar basit

Back