2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ben sizin fikir özgürlüğünüze birşey demiyorum ki elbet kendi fikriniz kendi iradeniz. Ama soruma cevap alamadım. Doğduktan sonra yapılacak birşey yok diyorsunuz ama ben de diyorum ki madem böyle düşünüyorsunuz doğduktan sonra böyle bir imkan sunulsa evet öldürün der miydiniz? Muhtemelen cevap 'hayır kıyamam' işte ben de karnındakini öldürürken insanların bunun aynı şey olduğunu da göz önünde bulundursalar keşke diyorum o kadar. Çünkü aynı şey. Bebek rahimde de yaşıyor kımıldıyor stres acı hissedebiliyor parmağını emiyor vs. Yenidoğan ile fark yok.
Tabi istediğinizi yapın ona ben ne karışabilirim ki. Burda siz de fikrinizi söylüyorsunuz ben de.
Neyse buraya tartışmaya ikimiz de gelmedik. Polemiğe girmek istemem ama dayanamadım yine de fikrimi söylemek istedim herkes gibi.
Herkese rahat sağlıklı gebelikler hayırlı evlatlar dilerim.

Ben de en son olarak şunu söylemek istiyorum, bi daha da kimseye bu konu hakkında yazmayacağım, siz bebeğiniz sağlıksız dendiğinde ve bu kesin olduğunda ki ense burun kemiği ölçümü vs bir sürü test yapılıyor hepsi negatif çıktığında oh aldırdım rahatladım deyip bacaklarımı uzatıp tv mi izleyeceğim sanıyorsunuz? Bu ne kadar zor bir karar ne kadar zor bir seçim anlayabiliyor musunuz, ben şuan bile bir sürü bulantı halsizlik ağrı gibi birçok şeyle başediyorum herkes gibi, niye? Kimseyi çocupundan vazgeçmek zorunda bırakmasın allah, ama ben kendimi düşünmüyorum sadece onun çekeceği acıları düşünüyorum, bütün testler sağlıklı çıkıp bebeğim sağlıksız doğarsa tabiki onu öldürüp isyan etmeyeceğim. Tevekkül duydunuz mu hiç? Elinden geleni yapıp sonucunu Allaha bırakmak ama önce elimden geleni yaparım teknolojiyi sonuna kadar kullanıp tevekkül ederim, ama ben de bir makine değilim anneyim anlatabildim sanırım

Kızlar neyi tartışıyosunuz, bu kararın vebali varsa bu allahla kul arasındadır bu bir. İkincisi neveralıne a katılıyorum, çocuk büyüdüğünde “anne, neden ben diğerleri gibi değilim” diye isyan ederken, ben bunun vicdan azabını çekmek istemem. Onun çektiği acıları görüp, belki hayatı boyunca yalnız kaldığını görüp hergün evimde ağlamak istemem. Ben Bu kadar iyi okullarda eğitim görüp, kendimi geliştirip sonra da kaderim bu diyip geleceğin getireceği olumsuzlukları yoksaymazlık edemem. 10. Haftadan sonra istesen de kürtaj olamazsınçünkü bu bile isteye keyiften bir cana kıymaktır, yasalar bile izin vermez ama hasta olan bir çocuğun dünyaya gelmesini engelleme seçimin zaten senin yasal hakkın çünkü yaşanan tecrübeler sonucunda demek ki böyle uygun görülmüş.

Tevekkül Allahtan gelene razı olmaktır.Elinden gelen Allahın verdıgı canı almak değildir. Rabbimden geldiyse vardır bir hikmeti diyip kabul etmektir.Size razı olun demiyorum. Ama kelimeleri dogru kullanın lütfen.

Yani 'napalım artik doğurdum dünyaya geldi aldırma şansım kalmadı kader böyle' dersiniz. Yani ancak öldürmeye göz yumamayacağınız bir noktaya gelince mi kader devreye giriyor ve o çocuğu öldürmek bir cana kıymak oluyor... Ondan öncesi öldürünce herşey okey yani.. Ne diyelim evet herkes kendi bilir.

Ben kendi adıma bunun islamla bagdastırılmasına karsı cıktım.Bu günah ama yeter ki cocugum acı cekmesin ben gunaha da razıyım dese bir nebze ama Allah oku dedi teknolojiyi kullanıp tevekkül edeceğim diyince insan dumur oluyor. Allah oku dedi de okuduklarından seç begen hangisi işine geliyorsa onu mu yap dedi

Tamam katılabilirsiniz elbette burda sadece saygı çerçevesi içersinde tartışıyoruz yani şahsen kendisinin bana karşı saygısızlığı olmadı benim de ona olmadı diye inanıyorum o yüzden benim için bir sorun yok ben tartışıp sonra tartışma bitince unutup giden bir tipim:) Kimseye hesap sormuyorum sadece cidden merak ediyorum nasıl böyle düşünüyorsunuz diye. Herkes Allah'a hesap verir tabi. Tamam haydi kapattık

Down sendrom degil der dogunca Allah esırgesın down sendromlu gelir ozamanda gitsin doğmus bebegin canını alsın
O yüzden güvenilirliği yüzde 99 dan daha fazla olan testi yaptırmak isterim. Seçim şansım varken seçim şansımı kullanmak isterim müsaade ederseniz, eğer herşeye rağmen de downsendromlu çocuğum olursa kaderime boyun eğip onu öldürmek yerine en iyi şekilde yetiştirmek isterim gene izin verirseniz.

Tevekkül Allahtan gelene razı olmaktır.Elinden gelen Allahın verdıgı canı almak değildir. Rabbimden geldiyse vardır bir hikmeti diyip kabul etmektir.Size razı olun demiyorum. Ama kelimeleri dogru kullanın lütfen.
Ben tevekkülün ne demek olduğunu bilen biriyim. Kelimelerimi seçmeyi siz bana öğretemezsiniz, kendi fikriniz kendi çocuğunuz beni ilgilendirmez, benimki de sizi ilgilendirmesin lütfen, hepimiz belli kültürel kodlarla doğuyoruz, burda bir kişinin fikri diperlerinin fikrini değiştirmez, bem sadece fikrimi söylüyorum, bilim adamı veya doktor değilim, onlara danışın lütfen, düşğncelerin dokunılmazlığı vardır ihlal etmeyelim lütfen

Siz fikrinizi soyleyınce iyi biz soyleyince kötü Neyse tamam cidden bu konu kapansın artık.

Daha ilk bu soru sorulduğunda yanlış sular olduğunu düşünmüştüm:) neyse hakikaten bu konuyu kapatalım, fikir ayrılıklarımız olabilir. Belki şuan tartıştığımız hatta suçladığımız kişiyi birebir tanısak dünyanın en iyi insanıymış diyeceğiz, o yüzden boşuna kalplerimizi kırmayalım, güzel şeylere odaklanalım. Ben dahil :)

Müsaade etmek mi ... ayrıca eger benim müsaade etmem gerekseydi Allah korusun sizinle aynı düşüncede olmazdım. Kuran-ı Kerimde rahimde olanı o bilir yazıyor. Saglıklı denilipde saglıksız olan cook gördüm %99 bile olsa Rab ol dedıkten sonra olur sen aldırma taraftarı ol...

konuyu zorla değiştirmek gibi olmasın da (ya da olsun olsun ) Şu az tuzlu siyah zeytinler oluyor ya genelde pizzalarda kullanılıyor böyle buruşuk olmayan, hani bazen de çekirdeksiz oluyor, onların adı ne nerden bulabilirim bilen var mı??

Su zeytini diye geçiyor onlar:)

Soda limon tuz ile olan churcill var ya hani onu çok seviyorum. Bugün ikinciyi içince aklıma geldi sizce var mıdır bi sakıncası falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…