• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Canım o regl değilde lohusalık olmasın? 40 gün sürebiliyor ya hani. Benimde kanama kesiliyor ara ara, sonra tekrar geliyor.
yok nadir olan birsey bende ilk iki doğumdan sonra 40 gün kadar lohusalık hemen ardından da adet oldum, ağrılarından ve kanın yoğunluğundan anladım. Yani toplam kanama 40 gün artı bir hafta adet idi. Bu sefer de 40ı beklemedi bir hafta daha erken başladı adet.

Ya kızlar sizin bebelerde uyurken kolları istem dışı hareket edip kendisini uyandırıyor mu yaaa. Yıldım ben uyutuyorum o sürekli tavşan uykusunda bu hareketli kollardan dölayı. Yarım kundak yapıyorum Bukez de ordan çıkaramadığı için uyanıyor 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Siz nasıl yapıyorsunuz ??
Ayy bilirim ben onu. Bu bebekte yok ama diğerlerinde yaşamıştım ama onlar kışın doğdu yani kundaklıyorduk rahat ediyordu. Belki yarım değil iyice tam sarsan rahat eder ama tabi çok ince pamuklu bir pike bulsan belki?

Ben bu kızın mememle derdini çözemiyorum 2 saatte bir emzirmek için direniyorum resmen bütün sülale beni vicdansız anne ilan etti herkesle kavga ediyorum ya aç değil açlıktan yapmıyo diye anlatamıyorum yırtık kızım barım barım bağırıyor inat gibi 🙄🙄🙄
Allahım ne zaman gelicek bu kıza doyma hissi 🤦🏼‍♀️
Reflu olabilir. Sık sık hıçkırıyor yutkunuyor mu? Mideden süt yukarı geliyor olabilir hani kusmasa bile yukarı gelio bebeğin boğazını yakabiliyormuş. Bebek te daha çok içmek istiyormuş hani süt boğazı yumuşatıyor diye. Bir iki yudum su verip dik tutmayı deneyebilirsin belki? Ya da reflu degilse çok susuyor olabilir?

Kızlar size günün sorusu daha önce sordular mı bilmiyorum. Emzirirken hiç bir şey yiyip içilmezmiş bana da su bile içirmediler emzirirken sizde de durumlar böyle mi? Böyle birşey var mı?
Aa ne alaka ki, niyeymiş? Ben üçünde de hem yedim hem içtim hem de konuştum hiçbirşey olmadı :) Bence rahatına bak.

Birimde aynı son üç gündür. 28 günlüğüz. Alonyacım bende cevaplayayım aynı konudan muzdaribim :)) beni de aydınlat. Doymuyor sütüm yetmiyor diye korkuyorum. Çiş durumu maşallah çok iyi. Kaka da günde 4-5. İlk çocuk. Ya misal göğsümü veriyorum hızlı hızlı öekiyor 5 dk sonra ağlayarak bırakıyor (aşırı gazlı bir bebeğim var) pışpışlıyırum gaz alıyorum sonra yine veriyorum yine birkaç el alıyor aynı şekilde bırakıyor ya da ağlamadan bırakıyor diliyle itiyor. Geğiriyor falan.

Aşırı gazlı olduğu için canım.Ilk oğlumdan biliyorum hem emmek isterdi hem de ememezdi gazı olduğu için.Bol bol karnına masaj yap ayaklarını hareket ettir bebeğinin çorap mutlaka giydir.Rezene-kimyonu ihmal etme.Gaz damlası kullanıyor musun?

Reflu olabilir. Sık sık hıçkırıyor yutkunuyor mu? Mideden süt yukarı geliyor olabilir hani kusmasa bile yukarı gelio bebeğin boğazını yakabiliyormuş. Bebek te daha çok içmek istiyormuş hani süt boğazı yumuşatıyor diye. Bir iki yudum su verip dik tutmayı deneyebilirsin belki? Ya da reflu degilse çok susuyor olabilir?
Şöyle sık sık emzirirken felaket kusuyor 2 saate yakın emzirirsem kusmuyor ama ağlıyor sürekli dik yatırıyorum zaten du bakalım bayram sonu tekrar kontrolümüz var ne dicekler huy diyolar aç diyolar Bi yeri ağrıyo diyolar gaz diyolar benim kızım mememe aşık ilk kelimesi meme olcak hayır çokta güzel değiller yani 😁😁

Ayy bilirim ben onu. Bu bebekte yok ama diğerlerinde yaşamıştım ama onlar kışın doğdu yani kundaklıyorduk rahat ediyordu. Belki yarım değil iyice tam sarsan rahat eder ama tabi çok ince pamuklu bir pike bulsan belki?
Müslinle yarim yapıyorum ama ne mümkün pıt diye çıkarıveriyor ya da çıkaramıyınca ağlıyor ben çıkarıyorum 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Aşırı gazlı olduğu için canım.Ilk oğlumdan biliyorum hem emmek isterdi hem de ememezdi gazı olduğu için.Bol bol karnına masaj yap ayaklarını hareket ettir bebeğinin çorap mutlaka giydir.Rezene-kimyonu ihmal etme.Gaz damlası kullanıyor musun?
Evet canım önce bio gai kullandık sonra doktorunuz nurse harwey colex verdi. Ayrıca her emzirmeden önce relactaz damla ve sabah akşam tribudat şurup

Kızlar, gece süt sağarken bi baktım pompa, süt tamamen kan içinde. Meme ucu yaralarım almış başını gitmiş, artık kendisini çatlak olarak adlandıramıyorum. Lansinohun kremi, göğüs kalkanı, kantaron yağı fayda etmedi. Şu gümüş kalkanlardan kullanıp sonuç alan var mı??? Türk malı olanı 200 lira. İşe yaramaycaksa boşa almak istemiyorum. Bebek doğru emmezse oluyor diyorlar da ben bebeğe müdahale edemiyorum ki. Ağzını tam açmıyor ve ucunu tutuyor
Cnm ben gümüş kapak kullanıyorum doğumdan 20 gün önce falan başladım kullanmaya ve ne bir çatlak ne bir patlak ne kan hiç bir yaram olmadı ben çok memnunum tavsiye ederim. Ama senin yaraların olmuş artık iyileşme sürecine ne kadar katkı sağlar bundan sonra orasını bilemem ama ben tavsiye ederim. A

Bu arada şaşıracaksınız biliyorum ama korse aldım 😁😁😁 bakalım takabilcek miyim başaracak mıyım👻👻
Göbeklik sinirimi bozuyor pis lanet 😡

Maşallah şükocum bundan sonra hep saglıklı günleriniz olsun Deniz beyle.
Kilo artısı ne kadar olmus. Gece beslenmesi içinde geçerli mi ayni sey. Ben 2 saati gecerse uyandırıyorum 26 gunluk bebeğim ondan merak ediyorum.
Ybü de 3300 e kadar düşmüştü canım 3740 doğmuştu
Onun üzerine almış 4440 gr şu an çok şükür
4*4 lük dedi doktorumuz :) 🧿🧿

Ve evet hem gece hem gündüz için geçerli
Uyuyosa uyandırma artık kan şekeri olayı bitti dedi
Ama kendi uyanırsa ki Deniz saatini bilir istediği her an emziricem her zamanki gibi

Ybü de 3300 e kadar düşmüştü canım 3740 doğmuştu
Onun üzerine almış 4440 gr şu an çok şükür
4*4 lük dedi doktorumuz :) 🧿🧿

Ve evet hem gece hem gündüz için geçerli
Uyuyosa uyandırma artık kan şekeri olayı bitti dedi
Ama kendi uyanırsa ki Deniz saatini bilir istediği her an emziricem her zamanki gibi
Anladım canım bizim de kontrolümüz yarın inşallah Ömer Kerem de kilo almıştır ☺️

Şukella canım kadın doğumcun ne dedi beye bakıyor. Ben sadece bir kere gittim birdaha gel demedi.
Large canım benimkide öyle.
Meylen canım evin kalabalık olması da Kızı huzursuz ediyor olabilir
Rahmin toplanmasına baktı canım
Kanama alanına baktı ne kadar kaldı diye
Kan tahlillerimi istedi yeniden kan ve vitamin ilaçlarıma devam ediyorum zaten
Kiloma baktı ne kadar gitmiş onu yazdı egzersiz verdi kırk çıkınca başlıcam
Bizi nikahladı tekrar 🤪🤤 boşamıştı bir ay önce
Ağdaya ok epilasyona hayır dedi şimdilik
Ve ağustos sonu vajinal muayene ve smear için gidicem tekrar
Sonra rutin jinekolog muayenelerim devam eder sanırım

Benim dr tanıdık olduğundan fazla didikliyo ama karşılaştırmayın

Back