• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Yok yok aç değil çok fazla kilo aldı doyuyor çok şükür gaz olmadığı sürece çok güzel uyuyor.Sizin doktorun mama ver demesine şaşırdım

Aynı benim ilk oğlan gibi olmuş sizinki.3360 gr doğdu.Bir ay kontrolünde 5150 gr gelmişti doktor resmen kızmıştı bana 5 dk bir mı emzirdin diye.Obez olur demişti nasıl doktorsa.Anne sütünden obez olmuyormuş.Korkutmustu beni tecrubesizdim zaten.😕
Bizim tanıdık doğurmuştu denizden 4 gün önce
3300 doğdu bebek
Birinci ay da 5800 olmuş
Bir aylık bebeye diyet verdi dr
Mamayı dayamışlar çinkü
Sen emziriiyosun napabilirsin ki demek kalorili sütün

Almıştır tabikii sömürüp duruyolar baksana 😁 güzel haberlerle gelin

Aşı da oldu Deniz çok bağırdı olurken ama kucağına alır almaz sustu yavrukuşum
İnşallah 🙏 kaka ve idrar sayısı iyi ondam almıstır diye düşünüyorum. Bizim aşı bayram sonrasına kaldı. Bu ay aşısı değilmde 2.ay aşısı sıkıntılı diyorlardı. Size de geçmiş olsun canım.

yok nadir olan birsey bende ilk iki doğumdan sonra 40 gün kadar lohusalık hemen ardından da adet oldum, ağrılarından ve kanın yoğunluğundan anladım. Yani toplam kanama 40 gün artı bir hafta adet idi. Bu sefer de 40ı beklemedi bir hafta daha erken başladı adet.
Bu kanama adet değilmiş
Kırk kanamasıymış
Adet değil dedi doktorum bugün
Korkma adet değil dedi

Öyle şey mi olur kadına bak valla benim sinirim bozuldu ne demek gece yanına alıyor o çocuğun annesi sensin o değil gayet tabikide bakabilirsin burdaki herkes bebeğine bakabiliyor sende yapabilirsin hepimiz an geliyor bunalıyoruz ama üstesinden geliyoruz sende yapabilirsin lütfen izin verme çocuğun ona alışır sonra. Bu kaynanalar ne baş balasıymış ya .benimki gitti turkiyeye ordan telefonla yetişiyor cevap vermiyorum sınırımı bozuyor artık. Çocuğumu mamaya alıştırdı simdide mama verme diyor ağzını burnunu kırasim var:)
Benimki de alma kucağa alışmasın dedikce ben görmeden inadına alıyor sanki kucağa. Az kaldı bayram sonu gidecekler. Esimin hatırına ses etmiyorum ama icimden geçen hepsini kovasim var

Rahmin toplanmasına baktı canım
Kanama alanına baktı ne kadar kaldı diye
Kan tahlillerimi istedi yeniden kan ve vitamin ilaçlarıma devam ediyorum zaten
Kiloma baktı ne kadar gitmiş onu yazdı egzersiz verdi kırk çıkınca başlıcam
Bizi nikahladı tekrar 🤪🤤 boşamıştı bir ay önce
Ağdaya ok epilasyona hayır dedi şimdilik
Ve ağustos sonu vajinal muayene ve smear için gidicem tekrar
Sonra rutin jinekolog muayenelerim devam eder sanırım

Benim dr tanıdık olduğundan fazla didikliyo ama karşılaştırmayın
Epilasyona neden hayır dedi ki benim Dr izin verdi

Banyomuzu yaptık mis gibi oldu Yusufum:21:
Kayınvalidem hazır suyu kaynatıp ılıştırdı birlikte yıkadık az bi emdi uykuya daldı hemen :anne:
Sorum şu : göbek düştükten bir kaç saat sonra kanama olmuş zıbınına fındık kadar geçmiş. Göbek bakım spreyiyle her gün bir iki fıs yapıyoruz başka bi şey de yapınız mı siz kanamanız oldu mu böyle ?
Tam kanama değil ama zıbına biraz bulaşıyordu 1 hafta kadar sürdü sonra kesildi canım
İyiyiz çok şükür ama çok korktum.Bebegimi bastım bağrıma dua ettim.En cok onun icin korktum.Titremeye başladım.Esim aradı hemen korktum deyince geldi iş yeri yakın eve.
Çok geçmiş olsun canım
o değil de kızlar ben anneliğe hiç adapte olamadım. sağolsunlar bana bi iş yaptırmicam diye bebeğimi kucağımdan severken bile alıyorlar, sinirlerim yıprandı. bebeği giydirmeyin diyorum kat kat giydiriyorlar, çocuğumun her yeri isilik oldu, kv hala bu çocuk geğiriyor acaba üşüttük mü falan diyor. kafayı yicem. benim için şu an annelik uzaktan bebeğime bakmak ve emzirmekten ibaret. bide geçen gün eşime annesinin olaya fazla dahil olduğunu anlatmaya çalıştım, bi yandan da göğüslerim taş gibi olmuş acıyor diye ağlayarak sağıyordum. sadece emziriyorsun zaten ona bari söylenme dedi çok ağırıma gitti. aklıma geldikçe ağlayasım geliyor. sürekli bana annem gidince bebeğe bakabilecek misin falan diyor, bana böyle annelikten acizmişim çocuğuma yetemicekmişim gibi konuşunca çok moralim bozuluyor. bi yandan da nasıl beynimi çocuğa yetemicem diye ana oğul yıkadılarsa eşimin ailesinin yanında kırk çıkana kadar kalmayı kabul ettim. aklıma sıçayım diyorum ama geri de dönemiyorum. çocuğum gece bile kv yanında yatıyor, gece uyanmasın istediği için bana emzireyim diye bile vermedi bikaç kere gizlice alıp emzirdiğimi bile söyleyebilirim. çocuğun kan şekeri falan düşermiş kadının umrunda değil ne düşecek falan diyor.

içimi döktüm sonunda. kendi anneme bile anlatamıyorum halimi ki pek umrunda da değil gibi, ablamın oğlunu aldı köye gitti. köydeki fındık benden daha değerli anlayacağınız. lohusa depresyonuna mı girdim bilmiyorum ama zaman zaman çocuğumu alıp kaçasım geliyor.
Ayy seni çok iyi anlıyorum ilk doğumumda yaşadıklarımı hatırladım. Burnumun direği sızladı. Niye bu kaynanalar kendi doğurmuş gibi davranırlar bilmem 😡 sana ilk tavsiyem evine dön acilen. Onun annesi sensin elbette bakarsın hataların da olsa kimse annesinin karnında öğrenmiyor çocuk bakmayı. Gece verme sakın onun hem senin kokuna hemde memene ihtiyacı var. Eşine de haddini bildir canım ne demek sadece emziriyorsun görmüyormu annesinden fırsat olmadığını. Resti çekmezsen tepene çıkarlar. Çok kuruldum kaynananla eşine 😡
Mastit oldum. Memedeki sancının beraberinde, ateş, titreme, halsizlik çok kötü :KK43: dua edin insaAllah
Çok geçmiş olsun canım

Cnm ben gümüş kapak kullanıyorum doğumdan 20 gün önce falan başladım kullanmaya ve ne bir çatlak ne bir patlak ne kan hiç bir yaram olmadı ben çok memnunum tavsiye ederim. Ama senin yaraların olmuş artık iyileşme sürecine ne kadar katkı sağlar bundan sonra orasını bilemem ama ben tavsiye ederim. A
Verilen parayi hakediyor öyleyse bu gumus kapaklar

Egzersizler nasil canim gerci hic o modada girebilecegimi zannetmiyorum ams merak ettim bendd direkt epilasyona baslayim diyodum niye hayir dedi acaba

o değil de kızlar ben anneliğe hiç adapte olamadım. sağolsunlar bana bi iş yaptırmicam diye bebeğimi kucağımdan severken bile alıyorlar, sinirlerim yıprandı. bebeği giydirmeyin diyorum kat kat giydiriyorlar, çocuğumun her yeri isilik oldu, kv hala bu çocuk geğiriyor acaba üşüttük mü falan diyor. kafayı yicem. benim için şu an annelik uzaktan bebeğime bakmak ve emzirmekten ibaret. bide geçen gün eşime annesinin olaya fazla dahil olduğunu anlatmaya çalıştım, bi yandan da göğüslerim taş gibi olmuş acıyor diye ağlayarak sağıyordum. sadece emziriyorsun zaten ona bari söylenme dedi çok ağırıma gitti. aklıma geldikçe ağlayasım geliyor. sürekli bana annem gidince bebeğe bakabilecek misin falan diyor, bana böyle annelikten acizmişim çocuğuma yetemicekmişim gibi konuşunca çok moralim bozuluyor. bi yandan da nasıl beynimi çocuğa yetemicem diye ana oğul yıkadılarsa eşimin ailesinin yanında kırk çıkana kadar kalmayı kabul ettim. aklıma sıçayım diyorum ama geri de dönemiyorum. çocuğum gece bile kv yanında yatıyor, gece uyanmasın istediği için bana emzireyim diye bile vermedi bikaç kere gizlice alıp emzirdiğimi bile söyleyebilirim. çocuğun kan şekeri falan düşermiş kadının umrunda değil ne düşecek falan diyor.

içimi döktüm sonunda. kendi anneme bile anlatamıyorum halimi ki pek umrunda da değil gibi, ablamın oğlunu aldı köye gitti. köydeki fındık benden daha değerli anlayacağınız. lohusa depresyonuna mı girdim bilmiyorum ama zaman zaman çocuğumu alıp kaçasım geliyor.

İnanamıyorum yaşadıklarına canım, gerçekten cok üzüldüm...
Şunu unutma, kimse anasından 'analigi' bilerek doğmuyor. Dengesiz eşinin ve kvnin söylediklerine sakın kafanı takma. Sen mükemmel bir annesin ve çocuğuna senden iyi bakabilecek başka bi varlık yok şu dünyada.
Yerinde olsam pilimi pırtımı toplayıp evime dönerdim daha fazla psikolojim alt üst olmadan. Lütfen orda daha fazla kalarak kendine bu kötülüğü yapma.
Bebeğinle yalnız kal bak gör dünyan nasıl değişiyor. Anne oğul sana orda psikolojik şiddet uyguluyor resmen.
Ne demek bebek kayinvalidenin yanında yatıyor ya. Valla hala inanamadım okuduğuma.

Bayağı iyiymiş canım yaa. Bende vitamin falan kullanmak istiyorum aslında acaba zararı var mıdır sana hangisini verdi canım ? Bu arada vajinal mı baktı ?

Back