Ben musambali bez örtüleri kullaniyom valla yıkayıp yıkayıp :)) iyice ustalastim artık batirmasina izin vermiyom
Bende oğluma ve kendime bayramlık almaya cikacam birazdan eşim evde bebekle kalacakinşallah ana oğul kombini yapmayı basarabilirim güzel bı de yemek ismarliyim kendime bugün benim günüm olsun bakalım. Çok hak etmişim eşim öyle diyo .. Oğlum anana iyi bakalım o olmasa halimiz harap diyo:))
İkisine de çok aşığım
Iyi yapiyorsun canim annemlerde eskiden bezle sikica sararlarmis gobekleriniBenimde kontrolüm yarın bi sorayım o zaman. Şu an da şal bağlıyorm çok sıkmadan hem dikişlerim rahat ediyo hem de daha rahat hareket ediyorm sıkı olduğu için. Benim ayva göbeği kalsa sadece kalkar göbek atarm herhalde sevinçten
Ay kendimi düşünemedim Allah yardımcın olsun canım bişey diyemiyorum yanlış bişey söylerim diye sıkıyorum kendimi şoka girdim şuanBız o şahsiyete babaanne diyoruz maalesef
Ya benim doktorum 1 ay sonra dedi çok geç bencede ben en geç 15. Günde başlamayı düşünüyorum. Sonuç alırsan bilgilendirirsen çok mutlu olurum
Canim aynı şeyden mi kullanmadık acabaKız o bezi kesenlere ( B bskscl @Birvarbiryokum ) uydum bende kestim ortalık pamuktan tozundan mahfoldu heryere bulaştı yıkanıp kullanmalı bişey bulmam kazım acil benim kız altını açınca pınarı kaynatıyor
Masallah kuzumÖzel hiçbişey yapmıyorum canım.Kendimi aç bırakmamaya çalışıyorum gün içinde.Meyve kuruyemis vs atistiriyorum aralarda.Öğünlerde baya iyi yiyorum.Ama ağır yemekler olmuyor sıcakta sebze yemegi corba cacik yogurt salata vs.tarzı.Ve tabi su kahve çay humana rezene kimyon cayi derken baya bi sıvı tüketiyorum.Ve moralinin yerinde olmasının da katkısı olduğunu düşünüyorum.Kv etrafımda değildi bu doğumda ilk gün geldi sütüm 3.gun tamamen indi.Firsat buldukça dinleniyorum duş alıyorum.
Kızlar nette bir ara 70 li yıllarda hastanelerde dagıtılan bir brosure denk gelmiştim. Brosurde ne yazıyordu bılıyormusunuz. Bebek dogar dogmaz sekeri su ile beslenir. Evet aynen boyle yazıyordu. Hatta 80 li yıllarda abd de gazoz reklamlarında bebeklerinize guvenle içirbilirsiniz dıyormus ona da nette denk geldim. Annemin soylediğine göre babaannem biz bebekken cok agladıgımızda bunun sancısı var diyip agzımıza baya baya yarım cay bardagı falan sekeri su dökermiş çay kasıgıyla. Kardeşime inek sütü bile içirmiş babaannem doymuyor diyip.Bir arkadasım var urfalı biz küçükken kırkımıız bile cıkmadan zıkkım gibi çiğköfte yedirirlermiş nasıl ölmedik bilmem der. Neyse velhasıl o yıllarda yasayan ınsanlar böyle cahil olabiliyor çünkü o yıllarda hastanede dagıtılan brosür doktorlar yani tıp bile cahil.Ama biz öyle değiliz. Mesela babaannemin bütün cocukları seker hastası muhtemelen bu şerbet içirme merakı yüzünden.Mesela gunumuzde de sekerli su içirin sarılık olmasın denir. Kızım sarılık olmustu hemsire sekerli su içirsen olmazdı demişti. Evet dogru olmazdı. Cunku seker karaciğeri erkenden uyarıp sarılık olmasına engel olacaktı. Ama ya birden sekeri fırlayıp bambaska seyler olsaydı.
Siz sımdı bir de ek gıdaya gecerken göreceksiniz.Aman diyim çocuklarınızın ne yediğine dikkat edin.Ayına göre yedirin içirin. Kime emanet ettiğinize dikkat edin. Üzgünüm ama o babaanne ve anneanneler laftan anlamıyor gizli saklı yediriyor yine de yediriyor.
Benim kızım iki yasına geldi çikolata abur cubur vs bilmez sevmez. Bana şimdi diyorlar ki sakın oglanı oyle alıstırma. Sanki yanlıs bir şey yapmısım gibi.Bu mantıkta insanlar hep olacak ama benim her zaman bir sözüm var.Biri cocugumu yetiştirme besleme büyütme tarzıma vs karısırsa Ben böyle uygun görüyorum diyip kestirip atıyorum. Tavsiyem siz de oyle yapın.Ben annesiyim ben boyle tercih ediyorum diyin demedi demeyin
Yuh diyorum ya Allah sana sabır versin canımAynen senin gibi düşünüyorum.Benim oğlum oğlumda 4 buçuk yaşında cipsin c sini bilmez.Seker yemez.Paketli gidalari bilmez bile.Kv nin gizlice yedirdikleri kadar işte.Herkes tepkili bana da cocuga hicbisey vermiyorsun sekere cikolataya da ihtiyaci varmis vucudunun.Ben böyle uygun görüyorum siz istediğiniz kadar şeker yedirin çocuklarınıza diyorum.
Ek gidaya geciste neler duydum neler 3 ay dolunca tattirmaya basla yemek suyu ver inek sutu ver...Kv 4 aylik olunca basimin etini yemeye basladi tattir hicbisey yemez ac kalir buyumez bu cocuk vs vs.Nitekim Oglum 5 bucuk aylıkken ben asla ek gıdaya baslamamistim doktora danışarak 7.ay dolunca baslama kararı almıştım hatta.Acil bi durumda oğlumu yarım saatliğine kv bırakmak zorunda kalmıştık o zaman.Isimiz bitince çocuğu alıp evimize geldik.Önce ağlamaya başladı şaşırdık gazı da geçti karnı da toktu diye.Çocuk en sonunda bi kustu kırmızıya çalan turuncu renkte.Kari koca kafayı yiyoruz bu ne diye hiç unutmuyorum evin içinde birimiz bi tarafa koşuyor diğerimiz bi tarafa hemen doktora gitmeye hazırlanıyorduk ki.Esim dur bi dakika annem kesin bişey yedirdi çocuğa dedi.Aradi annesini çocuğa bişey mi verdin çok kötü kustu ağlıyor dedi.
Kaşıkla azıcık yemek suyu içirdim ondan nolcak ki dedi bi de pişkin pişkin.Esimde kızdı biz ağzına yoğurt bile koymadık belli az vermişsin her yer battı yağlı salçalı şey verilir mi çocuğa diye.Bende sinirlendim eşim teli kapatmadan bir daha çocuğu senin annene emanet etmem dedim.Resmen bol yagli salcali domatesli yemek suyunu kucuk bi kase kadar icirmis kadinOğlumu kv ye neredeyse hiç bırakmadık 2 yaşına kadar.Anneme şikayet etmiş bizi bi kaşık(!?)yemek suyu verdim diye çocuğu bana bırakmıyorlar demiş
Allah akıl fikir versinBız o şahsiyete babaanne diyoruz maalesef
Zaten göbek sallanıyo gibi oluyo ya o rahatsız ediyo insanı. Gittiğimde soracağım dikişler iyi ise başlayacağım bendeBenim doktorum sezeryanin 3.gunu takmaya başla korseyi dedi.Doktorumu dinledim çok rahat hareket ettim ve göbeğim çok güzel toparlandı.Bugun 24.gunumuz doldu.Cok şükür hastaneden geldiğimden beri hareketliyim her işimi kendim yaptım.
Yok aslında sadece bol sıvı alıyorum 3-4 lt su gidiyo muhtemelen. Humana still tee (2 kupa) kahve (1 kupa) çay (1 kupa) içiyorum.. Onun dışında yemeklerde salata ya da yoğurt yiyorum. Salataya dereotu katıyorum vs..Ay masallah hiç öyle birini emerken diğerinden akma durumu yasamadım henüz arttırmak için özel birsey yapıyormusun canım?
Emmediğinde evet taş gibi oluyo, emmek istese meme ucunu büyütmeye çalışıyo önce gerginlikteKerem 15 günlükken falan sabah 3 saat uyumuştu.Memikler kafam kadar oldu.Biberonu ikisininde ucuna tuttum 10 dakikada damlayarak 65 Cc dolduAllah herkese bebeğine yetecek süt versin.2 yıl ve hatta fazlası ile hepimiz emzirelim inşallah.
Ben Atlasın alt açmasını kullanıyorum, üstünde kendi havlusu var. Daha taşma olmadı ama o havluyu yıkayıp ütüleyip yine seriyorum.Biz acemilikten cok heba ettik :) 15 tane falan gitti kirlenen kısmı keserek kullanmak mantıklı bence de sadece popo kısmı denk gelecek sekilde :)
Beeyyn içerim
Benim de annem kızı boyle alıştırdın oglanı alıstırma falan dıyo. Sanki zararlı bir şeye alıstırdım.Falancanın torunu her seyı yıyomus 7 aylık bebek bir pogaca bir kutu da meyve suyu içmiş 5 dk da annem de heveslenmiş keske Dolunay da o bebek gibi içseymiş yeseymiş keşkeAynen senin gibi düşünüyorum.Benim oğlum oğlumda 4 buçuk yaşında cipsin c sini bilmez.Seker yemez.Paketli gidalari bilmez bile.Kv nin gizlice yedirdikleri kadar işte.Herkes tepkili bana da cocuga hicbisey vermiyorsun sekere cikolataya da ihtiyaci varmis vucudunun.Ben böyle uygun görüyorum siz istediğiniz kadar şeker yedirin çocuklarınıza diyorum.
Ek gidaya geciste neler duydum neler 3 ay dolunca tattirmaya basla yemek suyu ver inek sutu ver...Kv 4 aylik olunca basimin etini yemeye basladi tattir hicbisey yemez ac kalir buyumez bu cocuk vs vs.Nitekim Oglum 5 bucuk aylıkken ben asla ek gıdaya baslamamistim doktora danışarak 7.ay dolunca baslama kararı almıştım hatta.Acil bi durumda oğlumu yarım saatliğine kv bırakmak zorunda kalmıştık o zaman.Isimiz bitince çocuğu alıp evimize geldik.Önce ağlamaya başladı şaşırdık gazı da geçti karnı da toktu diye.Çocuk en sonunda bi kustu kırmızıya çalan turuncu renkte.Kari koca kafayı yiyoruz bu ne diye hiç unutmuyorum evin içinde birimiz bi tarafa koşuyor diğerimiz bi tarafa hemen doktora gitmeye hazırlanıyorduk ki.Esim dur bi dakika annem kesin bişey yedirdi çocuğa dedi.Aradi annesini çocuğa bişey mi verdin çok kötü kustu ağlıyor dedi.
Kaşıkla azıcık yemek suyu içirdim ondan nolcak ki dedi bi de pişkin pişkin.Esimde kızdı biz ağzına yoğurt bile koymadık belli az vermişsin her yer battı yağlı salçalı şey verilir mi çocuğa diye.Bende sinirlendim eşim teli kapatmadan bir daha çocuğu senin annene emanet etmem dedim.Resmen bol yagli salcali domatesli yemek suyunu kucuk bi kase kadar icirmis kadinOğlumu kv ye neredeyse hiç bırakmadık 2 yaşına kadar.Anneme şikayet etmiş bizi bi kaşık(!?)yemek suyu verdim diye çocuğu bana bırakmıyorlar demiş
Velhasıl kv niz veya anneniz benim kv gibiyse çocuğu emanet etmeyin.
Bence tek bakmak.daha guzel canim kendi.kafana gore takiliyorsun kendin bir duzen kuruyorsunÇarşamba annem gidiyor maalesef. Artık yalnız ben varım. Çok endişeliyim. Bebeğe tek başıma bakabilecek miyim bilmiyorum. Çok gazlı ve sanırım kolik bir bebeğim var. Yalnız bakan arkadaşlar biraz sırtımı sıvazlayıcı şeyler söyler misiniz çok zor mu
Dikişlerim iyiyse başlayacağım bende ya banane hepiniz fıstık gibi olacaksınız ben lömbür lömbür kalmayayımBen 6 gunluk sezertanliydim bana 1 hafta sonra takabilirsin dedi. Zaten dikise degdirmiyorum takinca sikinti yasamiyorum. Bence 1 ay gec ama doktorun oyle demis. Tabi soylerim canim sonucu baya bir sure takmayi dusunuyorum
Bilmeme canım onlardan kullanmadım hiç. Bez olan alt acmalardan da var ben de ama onu da hiç kullanmadım yastıgı falan var hatta. Ben ikiye bölüyorum kullan atları. Kaza durumunda da kesiyorum o bölgeyi ama buna ragmen 20 gunde 10 lu paket bitti. İkinci paketi açtık. Bana cok olmuyor aslında ama bazen eşim ya da annem acıyor altını o zaman fenaAcaba musambalılardan 2 tane alıp yıkayarak mı kullansak @Birvarbiryokum öyle yapıyordu sanki :)
Aynen ben de oyle dusunuyorum.Tek bakmak daha iyi ve aslında daha kolayBence tek bakmak.daha guzel canim kendi.kafana gore takiliyorsun kendin bir duzen kuruyorsun
Nerede satiliyor canim biz de alalim onlardanAynen benim ki öyle battikca onu yıkayıp diğerine geçiyorum :)
Aslaaa korkma,baş edebilirsin inan bana. Hem çok daha rahat olacaksın inan. Ben hamileyken ödüm patlardi ama 6. Gün bas basa kaldik oğlumla çokta güzel oldu. Sabahlari gaz sancisi cekiyor 2-3 saat onu atlatınca geri uyuyor. Sakin olursan hersey hal olurÇarşamba annem gidiyor maalesef. Artık yalnız ben varım. Çok endişeliyim. Bebeğe tek başıma bakabilecek miyim bilmiyorum. Çok gazlı ve sanırım kolik bir bebeğim var. Yalnız bakan arkadaşlar biraz sırtımı sıvazlayıcı şeyler söyler misiniz çok zor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?