• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Aile hekiminde 1. Ay aşısı oluyor zaten arıyorlar sürekli. 4 haftalık olunca yenidoğan statüsünden çıkıyor dedi doktor biz o yüzden cuma günü kontrole götürdük. Bundan sonra çocuk doktoruna gideceğiz. Kilosu, baş çevresi ve sarılığına baktılar. Göz randevusunu bize ilk hafta vermişlerdi, doğum haftasına göre verdiler. 40+2de doğduğu için 40ını bekletmediler. Erken doğanlara daha geç göz randevusu veriyorlardı. 2. Ayda kalça muayenesi olacak o çocuk doktorundaymış. Farklı bir şey olmadı yapılmadı.
Herkese ikinci ay demişler bize dört altı hafta arası kalça ultrasonu dediler

Emziren anneler sütünüzü de kesin bebekte gaz yapıyor yememeliyim dediğiniz şeyler neler Ben dün bulgur pilavı yedim bir tabak kızım gece hiç uyumadı sanırım bulgur pilavı inanılmaz gaz yapıyor ama süt de yapıyor işte

Kızlar bebekleri 1.ay kontrole göturdunuz mu doktora biz daha gidemedik gidenler doktorda nelere bakılıyor göz muayenesi falan oluyomus bide o nezaman bakılıyor birde bizim bebenin yanaklarınds kırmızı noktalar cikti sıcaktan mi olmuştur acaba
Çocuk doktorumuz bize 1 ay aşısını sağlık ocağında yaptırın birkaç gün sonra gelin dedi Ben de kırkı çıkınca gitmeyi düşünüyorum

Benimde senin gibi ama bu ara iştahı açıldı mama fazla yicek gibi sütüm stresten azaldı 😕
Benim akşama sütüm kalmıyor resmen tüm gün memede. Akşam mamayı içiyor uyuyor. Çok vicdan yapıp bazı akşamlar emzirmeye çalıştım, kısa kısa emip ağladı mecbur mama verdim.

Biz cumartesi günü gittik 1. Ay kontrolüne. Boy kilo baktı , kalbini dinledi , bir şeyleri takip edip etmemesine baktı o kadar. Kalça ultrasonunu gelecek ay isteyeceğim dedi. Bizimkinde de var öyle kırmızı noktalar , bir de yenidoğan aknesi olmuştu şimdi o akneler kurudu konak gibi bi görüntüsü oldu onlar içinde Mustela steloptia krem alın dedi onu aldım internetten yarın gelecek bakalım iyi gelir inşallah
Bizimde öyle oldu yüzü özellikle alnı ve keltoş kafası 🤦🏼‍♀️ ben egzama diye korktum. Doktor ıslak pamukla silin dedi sadece hiçbir krem önermedi. Hatta normal dedi 🤣 yenidoğanlarda her şey normalmiş onu öğrendim. Ne sorsam normal çıkıyor. Mustela stelaoptianın hangisini önerdi. Yüzü kızardı kuruluk yaptı falan diye yorumları var. Şikayet varda da var hatta.

Aile hekiminde 1. Ay aşısı oluyor zaten arıyorlar sürekli. 4 haftalık olunca yenidoğan statüsünden çıkıyor dedi doktor biz o yüzden cuma günü kontrole götürdük. Bundan sonra çocuk doktoruna gideceğiz. Kilosu, baş çevresi ve sarılığına baktılar. Göz randevusunu bize ilk hafta vermişlerdi, doğum haftasına göre verdiler. 40+2de doğduğu için 40ını bekletmediler. Erken doğanlara daha geç göz randevusu veriyorlardı. 2. Ayda kalça muayenesi olacak o çocuk doktorundaymış. Farklı bir şey olmadı yapılmadı.
Aile hekimine gittik asimizi olduk canım boy kilo falanda baktılar. Birde bu siyah beyaz kartlara vs başladınız mı doktor onlarla alakalı bişey dedimi acaba

Benimki 4,5 yaşında ne zaman annane babanne gitti o zaman rahatladık canım şuan tekim evimde misafirmişim Allah veriyor kolayligini benim eşim gec saatlerde geliyor oglum uyumuş oluyor idare ediyoruz inan ,hic korkma canın isteyince ağla dök içini rahatla lohusayız biz her şey normal 🫠
İnşallah Allah bi kolaylık verir bu süreci rahat atlatırız normalde büyük oğlumla daha önce de yalnız kaldık ama bu kez bebek de olunca biraz gözüm korktu sanırım şu an banyosu bile korkutuyor nasıl yaptıracam diye her gün abimizi nasıl okula götürüp getirecez herşeyi düşünüyorum 😣
O yagi ben de görmüştüm ama nasil kulaniliyor diye merak etmistim anlatir misin göğsüne falan mi suruyorsun?

Cnm tabiki sen bikirsin ama yenidogmus bebegin senin kokunu almadan o kadar sure durmasi cok zor. Senin de ihtiyacın var boyle bir kacamaga oyle tahmin ediyorum ama annelik işte cok zor. Kendin daha iyisini bilirsin ama bebisnin sana cok ihtiyaci var🥹🥹
Canım o yağı ben sabahları aç karınla bir yemek kaşığı içiyorum içerisinde çok değerli yağlar var hem anne sağlığı için hemde süt için çok faydalı
Canım meme ağrısı derken memede sertlik varmı bende sertlik ve kızarıklık oluyordu antibiyotik kullandım sonra gene tekrarladı busefer sisincr sagmaya başladım biraz rahatlattı ama ucu çok aşırı yara koltuk altına kadar bı acı oluyor bazen seninki de böyle biseymi acaba
Canım sertlik arada oluyor sağınca geçiyor o ama böyle memede hani süt inince bi ağrı oluyor ya o çok sık oluyor birde böyle oğlumu kucağıma aldığımda böyle değdiğinde bi hassasiyet var

Biz cumartesi günü gittik 1. Ay kontrolüne. Boy kilo baktı , kalbini dinledi , bir şeyleri takip edip etmemesine baktı o kadar. Kalça ultrasonunu gelecek ay isteyeceğim dedi. Bizimkinde de var öyle kırmızı noktalar , bir de yenidoğan aknesi olmuştu şimdi o akneler kurudu konak gibi bi görüntüsü oldu onlar içinde Mustela steloptia krem alın dedi onu aldım internetten yarın gelecek bakalım iyi gelir inşallah
Bizimkinin kafasında böyle biraz pullanma var onlar konakmi oluyot acaba

Benim akşama sütüm kalmıyor resmen tüm gün memede. Akşam mamayı içiyor uyuyor. Çok vicdan yapıp bazı akşamlar emzirmeye çalıştım, kısa kısa emip ağladı mecbur mama verdim.
Yetmiyorsa mecburen verecez ben milleti dinlemiyorum yok meme ver mama verme falan ee yetmiyor napalim fazla yemek istiyor çocuk da mecburen basıyorum mamayi arkadaşın bebeği hiç emmedi zehir gibi maşallah amann shdhd

Bu arada kızlar ben çok faydasını gördüm size de yazayım benim sütüm çok yağlı değildi birde oğlum sarılık olunca kilo kaybı çok oldu ve bebişe kilo aldırmak için araştırma yaparken ravla markasının lohusa yağını buldum aldım kullandım sütüm çok yağlandı ve bebiş güzel kilo aldı bilginiz olsun
Fiyatı indirime girer mi acaba. Aslında destek için kullandığımız haplarka aynı yola geliyor bı yerde bilemeiem kararsız kaldım bı

Kızlar bebişlerin kakası nasil bizim ki 2 gündür sarı renl içinde yeşil parçacıklı yapıyor normal mi acaba sanki kabak çekirdeği yemiş gibi
Bizimkinde arada öyle yapıyor annem senin yediklerinden dedi. Hatta gece. Yemyeşil yaptı ıspanaklı börek yemiştim annem ona bağlı😅

Yetmiyorsa mecburen verecez ben milleti dinlemiyorum yok meme ver mama verme falan ee yetmiyor napalim fazla yemek istiyor çocuk da mecburen basıyorum mamayi arkadaşın bebeği hiç emmedi zehir gibi maşallah amann shdhd
Ben de dinlemiyorum. Yakın arkadaşımın 1 yaşında oğlu var onu aramıştım geçen hafta dertleşmeye. Mama mı veriyorsun diye yadırgadı beni bende hemen kapattım telefonu 🤦🏼‍♀️ mesaj falan attı üstüne cevap vermedim. Sanki ben keyfimden veriyorum. Ben emmemişim mamayla büyümüşüm. Bide o zamanki mamalar şimdiki gibi de değildir.

iyi yapmışsın kimin ne haddine ya karışmak. Herkes herbokolog olmuş afedersiniz bizim dışımızda herkesin bebeğimizle ilgili yorumu var maşallah
Ben de dinlemiyorum. Yakın arkadaşımın 1 yaşında oğlu var onu aramıştım geçen hafta dertleşmeye. Mama mı veriyorsun diye yadırgadı beni bende hemen kapattım telefonu 🤦🏼‍♀️ mesaj falan attı üstüne cevap vermedim. Sanki ben keyfimden veriyorum. Ben emmemişim mamayla büyümüşüm. Bide o zamanki mamalar şimdiki gibi de değildir.

Emziren anneler sütünüzü de kesin bebekte gaz yapıyor yememeliyim dediğiniz şeyler neler Ben dün bulgur pilavı yedim bir tabak kızım gece hiç uyumadı sanırım bulgur pilavı inanılmaz gaz yapıyor ama süt de yapıyor işte
Ben hiç dikkat etmiyorum 😅 evde ne pişerse onu yiyorum 🙈

Back
X