Günde o kadar bez değiştiriyosan bence o çocuk doyuyor balım, memede kalmasının başka nedenleri de olabilir, bazı bebekler seviyor emmeyi, bazıları gazından ötürü kalıyor, 5 dakika sonra yutkunma sesinin kesilmesi de normal, benimki bı iki dakka ancak öyle yutkunuyo sonra azar azar dinlene dinlene bir iki çekip bırakıyor, toplasan 10 dakka yok emdiği kilo takibi yaptık normal seyredince mama vermedik.Kizlar herkese mrb nasilsiniz? Herkes dogum yapti degil mi? Ben cok istiyodum buraya girip bakmayi ama 8. Gun ve ben sut meselesini tam cozemedim.saglamaya bugun basladim tek memeden 15 ml cikti moralimi cok bozdu.bebekte surekli memede durmak istiyo basta cork cork guzel cekiyo yutkunma sesi var 5 dk sonra yutkunma sesi kesiliyo. Ama memeyi cekmeye devam ediyo. Bastan hastanede mama takviyesi ver dediler surup olcegiyle veriyoruz ama sadece sutle devam etsin istiyorum artik.mama eger doymazsa vermeye calisiyorum.doyuyo mu tam anlamiyorum da.emzikle duruyo bi tek diyebilirim emzigi seviyo gibi.alinca agliyo.kakada iki gundur yapmaya basladi duzenli.cis sayisi 5-6. Napsam sizce.sagmaya yeni basladim gunde kac kez sagayim? Az ciktigi icin iyice moralim bozuldu tek memede yarim saat nerdeyse kaldi 15 cikti.sorularim cok ama simdilik yazabildklerim bunlar.sizce napsam?
Sus suss :)Diyene bak hele senin beben yok mu gitmiş çarşılarda gezmişşş
aman yarabbimBiri doğumdan iki gün önce biri şu dakikadaki durum :) sicak değil kızlar yedi bitirdi beni :) dogumhaneden çıktığımdan beri bı tarafım yer görmedi:)
aynı gün doğum yapmışız bide10.57 :) mekan İstanbul bahçelievler
Daha Çok yeni zmanla gidecektir, ki bence sana öyle geliyordur :) benimde 9 kilo duruyor mesela öncesinde iskelet gibi olduğum için şu an ki halim normal geliyor insanlara, karnım cıvık hamur gibi aslındaaynı gün doğum yapmışız bide
ben hiç doğurmamış gibiyim
bu gün 20 günlük olduk, benim kız 3 gündür geceleri 3 4 saatte anca uyanıyor, geçen alarmı duymamışız 5 saat uyumuş. Kendimi kötü hissettim. Uyanınca uyandırmaya çalıştım zor uyandı, hiç sarılık tehlikemiz olmamıştı zaten yeni doğanda da, doktorum ısrarla gündüzleri 2 saatte bir, geceleri 2 bucuk saatte bir en geç uyandır bebeğin ağlaması acıkmasına verdiği en geç tepkidir diyo. Uyandırmalı mıyım ki.. Bir de Akşamları genelde 7den 11-12 e kadar falan emmeli, ağlamalı geçiyor, kolik mi bilemedim.Bence bebek yapısı ve sütle de ilgili bi durum bu. Benim ilk kızım kolikti. Çok yoruluyordu. Gece uykusuna girdi mi bi daha emmiyordu. Oğlum maksimum 4. saat de emip devam ediyordu. Bu bebiktomuz 15. gün bi atak geçirdi. 5 saat uyudu. Bi emip 5 saat daha uyudu. Ben şimdi uyandırmıyorum. Saat falan kurmuyorum. 1'de uyuyup 7'de kendi uyandığı da oluyor. 3. veya 4. saat uyandığı da oluyor. Tek meme emip asla 2. almadan devam da edebiliyor. Saygı duyuyorum ben. Bebeğini izleyebilirsin. Çok çok uzun uyumuyorsa ellemeden yavaş yavaş süreyi arttırabilirsin. Komşunun dediği daha büyük çocuk için söz konusu. O dönemde hem çocuk hem anne için yorucu ve faydasız oluyor gerçekten.
Hangi kundaktan canım, ben hellobaby kundak aldım e bebekten, sevmedi benimki. Bi de fermuarlı falan bebeye giydirince ben daraldım çıkardım hemenBen bugün kundak siparişi verdim inşallah işe yarar deneyeyim size de bilgi veririm
Napim çok güzel şeyleri var dananın. Elimden gelse kıyafetlerini de giyeceğimBenim oturup kalkarken acıyor hala bugün bi hafta oldu .
Sende kızın herşeyine ortak olmuşsun
Benimki abii ozaman:))9:46 benimki
Abartma kız sendeaynı gün doğum yapmışız bide
ben hiç doğurmamış gibiyim
Bana bilgi vermedi sağlık ocagı topuk kanı sonucunuKızlar topuk kanı sonucunu aldık çok şükür temiz çıktı.
Ama o ilk telefondan bugüne zaman geçmek bilmedi içim kavruldu resmen bebeğimin sütü kesilmesin diye yiyip içmeye çalıştım kendimi olumlu yönde telkin etmeye çalıştım ama göz yaşım biran olsun durmadı.
Hiç bilmediğim bi hastalığı biranda öğrendim
Rabbim o hastalıkla mücadele edenlerin ve başka hasta yavruların yardımcısı olsun hiç bi anneye yavrusunun acısını göstermesin
Bu hastalığı taşıyan bebeklerin teni tuz tadarmış öpmeye kıyamadığım kimselere öptürmediğim bebeğimin heryerini yaladım durdum tuz tadıyor mu diye
Sistemide eleştiricem biraz madem bu testi yapıyorsunuz yapın tamam erken tanı önemli ama lohusalığı bitmeyen anneleri bu kadar yıpratmak ne kadar doğru ki bu bahsettiğim kistik fibrozis kesin tedavisi olmayan bi hastalık
Daha sonra muhattap olduğum sağlık müdürlüğü çalışanları çok anlayışlılardı çok yapıcı konuştular ama ben asm görevlisinin telefonuyla panik olmuştum bikere
Yavrularınıza yumulun sarılın koklayın kızlar gazmış şuymış buymuş hepsi geçer gider allahın izniyle gece ağlayınca kalkın göbecikler atarak uykusızluğun içine tüküreyim rabbim beterinden korusun
Sütün yağlı mı kuzucan? Ondan olabilirKızlar bizimkinin yüzünde sivilceler var çok yanaklar da ve çenede. Kızarık kızarık duruyor. Neden olmuştur yaşayan var mıRabbim tüm evlatlarımızı korusun, hasta olanlara da şifa versin inşallah B Binnurcel1 size de geçmiş olsun şükür iyi yavrunuz
Canim cevap icin tesekkur ederim.sagimda az cikincada moralim bozuldu ddmekki az giriyo midesine diye dusundum.sen sagiyo musun eger oyleyse ne kadar cikiyo?Günde o kadar bez değiştiriyosan bence o çocuk doyuyor balım, memede kalmasının başka nedenleri de olabilir, bazı bebekler seviyor emmeyi, bazıları gazından ötürü kalıyor, 5 dakika sonra yutkunma sesinin kesilmesi de normal, benimki bı iki dakka ancak öyle yutkunuyo sonra azar azar dinlene dinlene bir iki çekip bırakıyor, toplasan 10 dakka yok emdiği kilo takibi yaptık normal seyredince mama vermedik.
yani diyeceğim o ki. Sen içini ferah tut bı kaç gün olsa da dene emdikce de gelir derler, denemiş olursun hiç olmazsa
Moralimi bozdun zalimin kızı. Çıksın bu kız gruptanBiri doğumdan iki gün önce biri şu dakikadaki durum :) sicak değil kızlar yedi bitirdi beni :) dogumhaneden çıktığımdan beri bı tarafım yer görmedi:)
dayan biraz kıyamam kuzuyaÇocuğum sabahları ilk uyandığında o kadar tatlı oluyor ki ❤❤ Öpmeden nasıl duracağım bilmem. Birazdan uyanır gri göz ❤❤
benim emzirme bitince söndü resmen balon gibi yani bu halinden oldukça memnunum benBu memikler hep böyle mi kalıcak emzirirken acaba
3 saat oda sıcaklığı 3 gün +4 buzdolabı 3 ayda - 20derrce buzlukta bekletilebiliyır.Kizlar dolaptan cikarilan sutu icmeyince disarida bekletebiliyor muyuz belli bir saat yoksa dokuluyor mu
valla bende hiç sağmadım. Ve ekstra birşey yapmadım bunlar çok çalışkan hakikatenYaa beybikuslar şimdi hepiniz süt arttırıcılar sagmalar falan yaparak benim aklımı yine karışırdınızBen hiç sagmiyorum. Özellikle birşey de yemiyorum. Sütüm ilk bas açık renkli geliyor. Bizim kız emdikçe rakı beyazına donuyor. Sanirim kilo aldıran tarafı o. Patlayacak gibi de olmuyor hiç göğüslerim. Bi birini bi diğerini veriyorum. Cabuk beni onaylayın süt makinaları valla canımı sıktınız çalışkanlar ordusu
bizimki genelde öyle uyuyor popo yukarıda kafayı da çevirebişdiği için güvenerek bırakıyorum artıkOnaylamayanlar olabilir ama yüzüstü koala gibi yattığında güzel ve uzun uyuyabilir. Gazlı bebek öyle çok rahat ediyor. Yani ben çoklukla öyle yatırıyorum. Yüzünü yana çeviriyorum. O zaten kafasını dik tutabiliyor, rahatlıkla çeviriyor. Sabah saatleri gazını salıp uyumaya devam edebiliyor.
gözünüz aydın canım Allah kimseyi sağlıkla sınamasın.Kızlar topuk kanı sonucunu aldık çok şükür temiz çıktı.
Ama o ilk telefondan bugüne zaman geçmek bilmedi içim kavruldu resmen bebeğimin sütü kesilmesin diye yiyip içmeye çalıştım kendimi olumlu yönde telkin etmeye çalıştım ama göz yaşım biran olsun durmadı.
Hiç bilmediğim bi hastalığı biranda öğrendim
Rabbim o hastalıkla mücadele edenlerin ve başka hasta yavruların yardımcısı olsun hiç bi anneye yavrusunun acısını göstermesin
Bu hastalığı taşıyan bebeklerin teni tuz tadarmış öpmeye kıyamadığım kimselere öptürmediğim bebeğimin heryerini yaladım durdum tuz tadıyor mu diye
Sistemide eleştiricem biraz madem bu testi yapıyorsunuz yapın tamam erken tanı önemli ama lohusalığı bitmeyen anneleri bu kadar yıpratmak ne kadar doğru ki bu bahsettiğim kistik fibrozis kesin tedavisi olmayan bi hastalık
Daha sonra muhattap olduğum sağlık müdürlüğü çalışanları çok anlayışlılardı çok yapıcı konuştular ama ben asm görevlisinin telefonuyla panik olmuştum bikere
Yavrularınıza yumulun sarılın koklayın kızlar gazmış şuymış buymuş hepsi geçer gider allahın izniyle gece ağlayınca kalkın göbecikler atarak uykusızluğun içine tüküreyim rabbim beterinden korusun
Çok ayıp çok hiç yakışıyor mu bu yeni doğum yapmış bir anneye bencede göbek sizler gruptan çıksın B bsksclBiri doğumdan iki gün önce biri şu dakikadaki durum :) sicak değil kızlar yedi bitirdi beni :) dogumhaneden çıktığımdan beri bı tarafım yer görmedi:)
Canım çok teşekkür ederim rabbim bütün yswruları korusun
Sivilce tek tük bizdede var sanırım sıcaklardan oluyor Ben kaynamış soğumuş suyla hafif hafif siliyorum
Çok normal nerdeyse her bebekte olur. Sıcakta artabilir ama soğuk havalarda da oluyor benim oglan kış bebeği idi onda vardı kızım baharda doğdu ama onda çıkmadı mesela. Bu küçük kızımda da bir iki gün önce başladı sivilceler. Hiç öyle özel bir müdehale gerektirmiyor kendi kendine geçiyor.
isilik mi canım
Benim de yanaklarinda.cenesinde var ici beyaz gecer her halde.zamanla
Hepinize yanıtlar için ayrı ayrı teşekkürlerSütün yağlı mı kuzucan? Ondan olabilir
Mesela benım sütüm yaglı ve arada benimkinde de küçük küçük sivilceler çıkıyor,dert etme ❤
Birde yüzüne sürüyorum sütümü büyüyünce sivilce çıkmasın ve yüzü pak olsun yavrumun..
Olmazzz tabii yaşasın göbekli annelerGöbeksiz hayal ediyorum kendimi
İmkansız mı acaba
Nerde o bekarki halim çıtıpıtı
Hem göbeksiz annemi olur ki
Canım zaten değer yüksek çıkınca arıyorlar demekki normal yoksa muhakkak dönüş yapılırdıBana bilgi vermedi sağlık ocagı topuk kanı sonucunu
Bende hastanede yattım sormadım unuttum
Bir şey çıksa söylerlerdi değil mi?
Sağol canım aminndayan biraz kıyamam kuzuya
benim emzirme bitince söndü resmen balon gibi yani bu halinden oldukça memnunum ben
3 saat oda sıcaklığı 3 gün +4 buzdolabı 3 ayda - 20derrce buzlukta bekletilebiliyır.
valla bende hiç sağmadım. Ve ekstra birşey yapmadım bunlar çok çalışkan hakikaten
bizimki genelde öyle uyuyor popo yukarıda kafayı da çevirebişdiği için güvenerek bırakıyorum artık
gözünüz aydın canım Allah kimseyi sağlıkla sınamasın.
Çok ayıp çok hiç yakışıyor mu bu yeni doğum yapmış bir anneye bencede göbek sizler gruptan çıksın B bskscl
valla 4 aylık gibi duruyo göbekAbartma kız sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?