• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar bizimkinin yüzünde sivilceler var çok yanaklar da ve çenede. Kızarık kızarık duruyor. Neden olmuştur yaşayan var mı 😧 Rabbim tüm evlatlarımızı korusun, hasta olanlara da şifa versin inşallah B Binnurcel1 size de geçmiş olsun şükür iyi yavrunuz 🙏🏻
Canım çok teşekkür ederim rabbim bütün yswruları korusun
Sivilce tek tük bizdede var sanırım sıcaklardan oluyor Ben kaynamış soğumuş suyla hafif hafif siliyorum

Doktor da yazdı canım sımdı.Kardeşinin daha cok ihtiyacı var yazmıs. Ben de fazla gelen sutu verecegım zaten dedim o zaman olur dedi 😊
Ben ikinci doğduğunda 3-4 ay boyunca her gün süt sağıp büyüğe içirdim :) Zaten 2ye hamile kaldığımda bir süre sonra sütüm azaldı çocuk içemedi diye üzülüyordum birazcık telafi etmek istedim

Kızlar bizimkinin yüzünde sivilceler var çok yanaklar da ve çenede. Kızarık kızarık duruyor. Neden olmuştur yaşayan var mı 😧 Rabbim tüm evlatlarımızı korusun, hasta olanlara da şifa versin inşallah B Binnurcel1 size de geçmiş olsun şükür iyi yavrunuz 🙏🏻
Çok normal nerdeyse her bebekte olur. Sıcakta artabilir ama soğuk havalarda da oluyor benim oglan kış bebeği idi onda vardı kızım baharda doğdu ama onda çıkmadı mesela. Bu küçük kızımda da bir iki gün önce başladı sivilceler. Hiç öyle özel bir müdehale gerektirmiyor kendi kendine geçiyor.

Rabbim hiç bi anneyi evladıyla sınamasın senide inşallah çok sevindim sonucun iyi çıkmasına. Insan ona gelen bana gelsin diyor annelik gerçekten ne kadar farklı biseymis rabbim evladı hasta olan annelerin de yardımcısı olsun inşallah çok zor gerçekten anne olunca anlıyor insan.
Amin canımm inşallah teşekkür ederim
Aynen dünya üzerinde bi tek anne yavrusuna der heralde ona gelen bana gelsin diye 😔

Kızlar ben belli başlı şeyler dışında ne gaz yapar ne yapmaz çok bilmiyorum örneğin bana süt mısır iyi süt yapar dediler sonra meğerse gaz da yaparmış. Normalde gaz sorunumuz yokken şimdi bu başladı kendini bi sıkıyor kıpkırmızı oluyor yavrum çok suçlu hissediyorum kendimi ben dikkat etmiyorum ondan böyle oluyor diye😒 her yediğimi araştırmaya kalkarsam yandım ya 🤷🏼‍♀️

Bir hafta falan sürdü. Geçti şükür.

Kızlar lohusalığın 30. günü baya azaldı kanama kesildi kesilecek gibi yani lekelenme derecesi diyebilirim ama hafiften adet sancıları geliyor şimdi de. Diğer 2 bebekte hemen hemen 40 gün lohusa idim kesildiği gün adet başlamıştı, acaba bunda da mı hemen adet olucam ooofff benim gibi daha lohusa iken adet sancısı olan var mı? Ya daha gelsin istemiyorum yani bıktım kandan :D

Kızlar ben belli başlı şeyler dışında ne gaz yapar ne yapmaz çok bilmiyorum örneğin bana süt mısır iyi süt yapar dediler sonra meğerse gaz da yaparmış. Normalde gaz sorunumuz yokken şimdi bu başladı kendini bi sıkıyor kıpkırmızı oluyor yavrum çok suçlu hissediyorum kendimi ben dikkat etmiyorum ondan böyle oluyor diye😒 her yediğimi araştırmaya kalkarsam yandım ya 🤷🏼‍♀️
Bebeğine iyi gelmeyeni bulmak lazım. Belli başlı olanları tüketmemek veya az tüketmek yeterli bence. Sindirim sistemi çok gelişmediği için acıya çok duyarlı oluyorlar. Yavaş yavaş gelişecek inş. Pek yapacak bir şey yok. Rezene ve kimyon çayı içebilirsin. Mısır ben de yedim.

Aynen valla dis mi var sanki dedigin gibi😅ama beni bir garipsedi bir garipsedi nasil😀
6 aydan sonrasi oyle derler genelde canim bazi uzmanlarda gece beslemesini onermiyor 6 aydan sonra ama ne mumkun ben 2 yasinda sutten kesmeye karar verdigimde her saat emzirmeye kalkkyodum artik

Kızlar topuk kanı sonucunu aldık çok şükür temiz çıktı.
Ama o ilk telefondan bugüne zaman geçmek bilmedi içim kavruldu resmen bebeğimin sütü kesilmesin diye yiyip içmeye çalıştım kendimi olumlu yönde telkin etmeye çalıştım ama göz yaşım biran olsun durmadı.

Hiç bilmediğim bi hastalığı biranda öğrendim
Rabbim o hastalıkla mücadele edenlerin ve başka hasta yavruların yardımcısı olsun hiç bi anneye yavrusunun acısını göstermesin

Bu hastalığı taşıyan bebeklerin teni tuz tadarmış öpmeye kıyamadığım kimselere öptürmediğim bebeğimin heryerini yaladım durdum tuz tadıyor mu diye
Sistemide eleştiricem biraz madem bu testi yapıyorsunuz yapın tamam erken tanı önemli ama lohusalığı bitmeyen anneleri bu kadar yıpratmak ne kadar doğru ki bu bahsettiğim kistik fibrozis kesin tedavisi olmayan bi hastalık
Daha sonra muhattap olduğum sağlık müdürlüğü çalışanları çok anlayışlılardı çok yapıcı konuştular ama ben asm görevlisinin telefonuyla panik olmuştum bikere

Yavrularınıza yumulun sarılın koklayın kızlar gazmış şuymış buymuş hepsi geçer gider allahın izniyle gece ağlayınca kalkın göbecikler atarak uykusızluğun içine tüküreyim rabbim beterinden korusun
çok şükür canım gözün aydın
o kadar doğru şeyler yazmışsınki
gazmış uykusuzlukmuş umrumda bile değil
hamileliğimde o kadar bekledimki kuzumu sağsalim gelsin diye
şimdi gece o uyanmasa bile ben uyanıp beşiğinde onu izliyorum gözlerimden yaşlar süzülüyo şükrediyorum bu günleri gördüğüme inanamıyorum 🙏
allahım kimsenin yavrusunun saçının teline zarar vermesin

Bence bebek yapısı ve sütle de ilgili bi durum bu. Benim ilk kızım kolikti. Çok yoruluyordu. Gece uykusuna girdi mi bi daha emmiyordu. Oğlum maksimum 4. saat de emip devam ediyordu. Bu bebiktomuz 15. gün bi atak geçirdi. 5 saat uyudu. Bi emip 5 saat daha uyudu. Ben şimdi uyandırmıyorum. Saat falan kurmuyorum. 1'de uyuyup 7'de kendi uyandığı da oluyor. 3. veya 4. saat uyandığı da oluyor. Tek meme emip asla 2. almadan devam da edebiliyor. Saygı duyuyorum ben. Bebeğini izleyebilirsin. Çok çok uzun uyumuyorsa ellemeden yavaş yavaş süreyi arttırabilirsin. Komşunun dediği daha büyük çocuk için söz konusu. O dönemde hem çocuk hem anne için yorucu ve faydasız oluyor gerçekten.
Aynen cok dogru soyluyorsun. Benim suan 15 gunluk. Ben de artik aman aman saat gecmedikce kendi uyanmasini bekliyroum 3 saati gecmesine.izin vermiyorum ilk dogdugu hafta gibi yapmiyorum yani

2
Benim 2. çocuğum da uyurdu gece. 3-4 haftalık olduysa bir 6 saat bile uyuyabilir bunda sakınca yok hatta daha da iyi olur gece ve gündüzü ayırması açısından. Ben de sadece ilk haftalar uyandırdım çocuklarımı emsinler diye, ama kilo alımı normalse bir 3-4 haftadan sonra dokunmadım uyuyana. Şimdi benim bebek bir aylık oldu, ben de asıl istiyorum ki uyusun diğerleri gibi ama yok bu gececi :) yanidaha simdilik, gece en az 2 kere uyanıyor yani taş çatlasa 4 saat uyuyor uyanmadan.
Gece 2 kere.uyanmasi cok normal ki. Benim de 2 defa uyaniyor ve suan 2 haftalik. Biraz buyudukce daha farkli.olur duzeni😊

Canım çok teşekkür ederim rabbim bütün yswruları korusun
Sivilce tek tük bizdede var sanırım sıcaklardan oluyor Ben kaynamış soğumuş suyla hafif hafif siliyorum
ben hergün banyo yaptırdığım halde bizimkindede oldu
banyonun haricinde günde kaç kere siliyosun canım
bende sileyim gün içinde faydası olcaksa

Kızlar lohusalığın 30. günü baya azaldı kanama kesildi kesilecek gibi yani lekelenme derecesi diyebilirim ama hafiften adet sancıları geliyor şimdi de. Diğer 2 bebekte hemen hemen 40 gün lohusa idim kesildiği gün adet başlamıştı, acaba bunda da mı hemen adet olucam ooofff benim gibi daha lohusa iken adet sancısı olan var mı? Ya daha gelsin istemiyorum yani bıktım kandan :KK70:
benim bugün 36. günüm adet oldum 🙄

Benim de yanaklarinda.cenesinde var ici beyaz gecer her halde.zamanla

Back