2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Maşallah cnm gerçekten fazla almis peki Simdi ne durmda 2.3 saate emzirdigin halde kilo alımı yavaşladı mi

Kontrolümüz 10 gün sonra canım.Ama evde kucağıma alıp baskulumde tartılıyorum yine kilo almış görünüyor.Sütümle alakalı bi durum sanirim.

Hamileyken karnın davul gibi dedemin göbeği gibi herşeyi diyordu oğlum.Simdi kardeşim çıkınca karnın hiç kalmadı anne hepsi gitti karnin cok zayifladi farkinda misin diyor

Kızlar topuk kanı sonucunu aldık çok şükür temiz çıktı.
Ama o ilk telefondan bugüne zaman geçmek bilmedi içim kavruldu resmen bebeğimin sütü kesilmesin diye yiyip içmeye çalıştım kendimi olumlu yönde telkin etmeye çalıştım ama göz yaşım biran olsun durmadı.

Hiç bilmediğim bi hastalığı biranda öğrendim
Rabbim o hastalıkla mücadele edenlerin ve başka hasta yavruların yardımcısı olsun hiç bi anneye yavrusunun acısını göstermesin

Bu hastalığı taşıyan bebeklerin teni tuz tadarmış öpmeye kıyamadığım kimselere öptürmediğim bebeğimin heryerini yaladım durdum tuz tadıyor mu diye
Sistemide eleştiricem biraz madem bu testi yapıyorsunuz yapın tamam erken tanı önemli ama lohusalığı bitmeyen anneleri bu kadar yıpratmak ne kadar doğru ki bu bahsettiğim kistik fibrozis kesin tedavisi olmayan bi hastalık
Daha sonra muhattap olduğum sağlık müdürlüğü çalışanları çok anlayışlılardı çok yapıcı konuştular ama ben asm görevlisinin telefonuyla panik olmuştum bikere

Yavrularınıza yumulun sarılın koklayın kızlar gazmış şuymış buymuş hepsi geçer gider allahın izniyle gece ağlayınca kalkın göbecikler atarak uykusızluğun içine tüküreyim rabbim beterinden korusun

Canım cok sevindim hep birşey cıkmıycanı düşündüm.dediğin gibi Allah bu hastalıklarla savaşanların yardımcısı olsun gerçekden çok zor.

Bence bebek yapısı ve sütle de ilgili bi durum bu. Benim ilk kızım kolikti. Çok yoruluyordu. Gece uykusuna girdi mi bi daha emmiyordu. Oğlum maksimum 4. saat de emip devam ediyordu. Bu bebiktomuz 15. gün bi atak geçirdi. 5 saat uyudu. Bi emip 5 saat daha uyudu. Ben şimdi uyandırmıyorum. Saat falan kurmuyorum. 1'de uyuyup 7'de kendi uyandığı da oluyor. 3. veya 4. saat uyandığı da oluyor. Tek meme emip asla 2. almadan devam da edebiliyor. Saygı duyuyorum ben. Bebeğini izleyebilirsin. Çok çok uzun uyumuyorsa ellemeden yavaş yavaş süreyi arttırabilirsin. Komşunun dediği daha büyük çocuk için söz konusu. O dönemde hem çocuk hem anne için yorucu ve faydasız oluyor gerçekten.

Çok sağol canım bildiğim kadarıyla iki bebeği de emziren annelerde sütun içeriği küçük bebeğe miktarı ise her ikisine yetecek kadar artıyor, o zaman emzirme forever

Gözün aydın olsun canım. Allah yavrularımıza sağlık afiyet versin inş.

Rabbim hiç bi anneyi evladıyla sınamasın senide inşallah çok sevindim sonucun iyi çıkmasına. Insan ona gelen bana gelsin diyor annelik gerçekten ne kadar farklı biseymis rabbim evladı hasta olan annelerin de yardımcısı olsun inşallah çok zor gerçekten anne olunca anlıyor insan.

Kızlar bizimkinin yüzünde sivilceler var çok yanaklar da ve çenede. Kızarık kızarık duruyor. Neden olmuştur yaşayan var mı Rabbim tüm evlatlarımızı korusun, hasta olanlara da şifa versin inşallah B Binnurcel1 size de geçmiş olsun şükür iyi yavrunuz

Çok sağol canım bildiğim kadarıyla iki bebeği de emziren annelerde sütun içeriği küçük bebeğe miktarı ise her ikisine yetecek kadar artıyor, o zaman emzirme forever
Doktor da yazdı canım sımdı.Kardeşinin daha cok ihtiyacı var yazmıs. Ben de fazla gelen sutu verecegım zaten dedim o zaman olur dedi

Benim 2. çocuğum da uyurdu gece. 3-4 haftalık olduysa bir 6 saat bile uyuyabilir bunda sakınca yok hatta daha da iyi olur gece ve gündüzü ayırması açısından. Ben de sadece ilk haftalar uyandırdım çocuklarımı emsinler diye, ama kilo alımı normalse bir 3-4 haftadan sonra dokunmadım uyuyana. Şimdi benim bebek bir aylık oldu, ben de asıl istiyorum ki uyusun diğerleri gibi ama yok bu gececi :) yanidaha simdilik, gece en az 2 kere uyanıyor yani taş çatlasa 4 saat uyuyor uyanmadan.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…