• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Sütümü sagıyorum emziriyorum mama veriyorum bizde her telden var canım.
Anladm benim ki 27 gunluk oldu ama benim sutum en basndan beridir ne yaptiysam yeterli gelmedi yok denecek kdar az gunde 4 kez mama ver 60 cc demsti doktor ama ne mumkun emsede yarm saat bile oyalamiyor anlcagn oderece de az 3 saate kalmiyo bile 60 cc yiyince surekli araniyor doymuyor sanirim yarn bir doktora soracagm 😣

Merhaba bende bir hafta önce Doğum yaptım;yeni doğan bebeğinizde yakalama refleksini uykuda alabiliyor musunuz ,uyanık olduğunda her parmağınızı avucuna koyduğunuzda sıkıyor mu?acil cevap verirseniz çok sevinirim.

Anladm benim ki 27 gunluk oldu ama benim sutum en basndan beridir ne yaptiysam yeterli gelmedi yok denecek kdar az gunde 4 kez mama ver 60 cc demsti doktor ama ne mumkun emsede yarm saat bile oyalamiyor anlcagn oderece de az 3 saate kalmiyo bile 60 cc yiyince surekli araniyor doymuyor sanirim yarn bir doktora soracagm 😣
Bencede sor göğsünde tutsan bebekler bazen annelerini istedikleri için bile aranırmıs öyle okumustm.bizimkide dün sağdıgım sütü içti banyo yaptı arandı sudan korktu sanırım aglamıstı göğsümde tuttum 4-5cekti uyudu.yarım saat tutması enteresan

Bencede sor göğsünde tutsan bebekler bazen annelerini istedikleri için bile aranırmıs öyle okumustm.bizimkide dün sağdıgım sütü içti banyo yaptı arandı sudan korktu sanırım aglamıstı göğsümde tuttum 4-5cekti uyudu.yarım saat tutması enteresan
Sutum yok canm ne yaptysam gelmedi simdi mama versemde arannca emzirsemde agliyor cogu zaman 10 dk emmeden cunku sut gelmiyor cunku yok

Kızlar yarın 10 günlük oluyoruz. Ama benim oglan cok uyuyor ya. Sarılıgı yok. 5ti en son ama cok derin uyuyor ve uzun uyuyor. Uyandırmaya calısıyorum ama cok zor uyanıyor memeye koyunca da en fazla 5 dkya tekrar uyuyor. Acaba sıcaktan mı bilemedim. Cıtcıtlı ustune uzun alt ust takım gıydırıyorum cok mu bunalıyor ki.Ya da baska ne olabilir bilemedim. Sizinkilerin uykusu nasıl ozellıkle 10 gun civarı olan bebişler.
Benim kızlar 14 günlük, bizde de sarılık yok ama uykuları ağır canım. Merak etme ben de alt üst uzun kollu giydiriyorum.

Kızlar yarın 10 günlük oluyoruz. Ama benim oglan cok uyuyor ya. Sarılıgı yok. 5ti en son ama cok derin uyuyor ve uzun uyuyor. Uyandırmaya calısıyorum ama cok zor uyanıyor memeye koyunca da en fazla 5 dkya tekrar uyuyor. Acaba sıcaktan mı bilemedim. Cıtcıtlı ustune uzun alt ust takım gıydırıyorum cok mu bunalıyor ki.Ya da baska ne olabilir bilemedim. Sizinkilerin uykusu nasıl ozellıkle 10 gun civarı olan bebişler.
Benim oglumda sarilik vardi hala daha az duzeyde var ama uykusu uzun ve agir degl canim

Biz de 7 günlüğüz
Sarılığı atlattık çok şükür
Son iki gündür daha derin uyuyor gündüzleri çok zor uyandırıp besliyorum. Bazen suyumu sagip biberonla içiriyorum yorulmadan içsin doysun diye

Uzun kollu giydirdiğimde rahatsız olduğunu farkettim. O yüzden kısa kollu giydiriyorum tek kat

Sağlık ocağından aradılar topuk kanı sonucu için tsh ve kistik fibroz değeri yüksek çıkmış tekrar topuk kanı alınması gerekiyormuş varmı böyle birşey yaşayan lütfen bilgisi olan yazsın
Merak etme canım. Benim kızdan doğduğu hastanede alındı. İlk hafta sağlık ocağında alındı. Zor almıştı hemşire. Sonra bi daha topuk kanı alındı. Neyse 3 aylıkken aile hekimi aradı. Devlet hastanesine gidip kan verin diye. Çocuk dr. bebek gayet iyi görünüyor dedi ama kan da aldılar. Ben belgeleri saklarım sonra baktım. Tsh bakmışlar. Normal çıkmış. Böyle bir şey olabilir. Hemen panikleme. Bir şeyi yoktur inşallah..

Sutum yok canm ne yaptysam gelmedi simdi mama versemde arannca emzirsemde agliyor cogu zaman 10 dk emmeden cunku sut gelmiyor cunku yok
Uf cok zor ya .insallah bi mucize olur artar :( bizimkide emmiyo basta mana vermek zorunda kaldık 3gün süt gelmeyince sonrasında da göğüs ucum küçüktü tutamadı sağarak buyudu biraz şimdide bigün oluyo emiyo bigün oluyo agzına alınca aglıyo itiyo beni :( bi şekilde buyuyecekler emmeselerde kendini üzme

Kızlar yemek içmek konusunda nelere dikkat ediyorsunuz. Ben güne hep kahveyle başlatdım hamilelikte içmedim hep dopumu bekledim şimdide doktor kafein alma dedi sadece kahvaltıdan sonra çok istersen su gibi çay bir bardak dedi, çok sıkılıyorum gün geçmiyo çay kahvesiz, siz içiyormusunuz? Gaz içinde süt ve süt ürünleri tüketmemen lzm dedi dengeli şekilde çok az alabilirsin dedi kahvaltıda çok az peynir yiyorum. Yeme içme işleri bunalttı gebelik ve sonrası şimdi böyle devam
Bana da cocuk doktoru sut ic dedi.Ama benim bildigim sut gaz yapar. sabhalari peynir de yiyorum. Ama herkes bir sey soyluyor. Ben de cogu seyi yiyip iciyorum. pek kismiyorum

Uf cok zor ya .insallah bi mucize olur artar :KK43: bizimkide emmiyo basta mana vermek zorunda kaldık 3gün süt gelmeyince sonrasında da göğüs ucum küçüktü tutamadı sağarak buyudu biraz şimdide bigün oluyo emiyo bigün oluyo agzına alınca aglıyo itiyo beni :KK43: bi şekilde buyuyecekler emmeselerde kendini üzme
Uzuluyorum cunku emmek istiyo canim kesje sutum olsada saatlercede olsa emse diyorm canim skliyo ama ne yaptysam da fayds goremedim bilmiyorm neden oyle oldu ve oluyor
Benimkide sol gogsumu emmek istemiyor cunku ucunu pek tutamiyor sinerleniyor en basindan beridir oyle ama hep sag tarafi emmrk istiyor sorun yok sola cevrnce hemen agliyor yinede vermeye cabaliyorm ama maalesef

Gelmiyor deme beynini şartlama canım benim. Sütü üreten beynimiz

Süt sağma makinen var mi. Benim de sütüm çok geç geldi. 3 saati hiç geçirmeden memelerini boşalt. Bebeğin daha yeni emmiş olsa bile al makinani sağ ve boşalt. Iki damla da olsa içir bebeğine

Düzenli boşaltımda gerçekten süt geliyor. Her canlının vucudu yavrusunu beslemek icin yeterli sütü üretir. Biraz sabr

Ben de mama takviyesi yapıyorum bu arada. Insallah yakında gerek kalmaz..bol bol gelsin hepimizin sütleri inşallah

Gelmiyor deme beynini şartlama canım benim. Sütü üreten beynimiz

Süt sağma makinen var mi. Benim de sütüm çok geç geldi. 3 saati hiç geçirmeden memelerini boşalt. Bebeğin daha yeni emmiş olsa bile al makinani sağ ve boşalt. Iki damla da olsa içir bebeğine

Düzenli boşaltımda gerçekten süt geliyor. Her canlının vucudu yavrusunu beslemek icin yeterli sütü üretir. Biraz sabr

Ben de mama takviyesi yapıyorum bu arada. Insallah yakında gerek kalmaz..bol bol gelsin hepimizin sütleri inşallah
Insallah canim faydasini gordunmu peki makinanin

Haa anneler mama vermek zorunda kalırsanız keçi sütü bulabilirseniz onu verebilirsiniz. Çesitli markalar var en kalitelisi sanırım Nannycare ama bulması zor. Golden Goat diye bir marka da var.
Keçi sütü önerilmesinin sebebi anne sütüne en yakın sütmüş ve sindirimi inek sütünden çok daha kolaymış yani hafifmiş. Ben ilk bebeğimde ikinci bebeğe hamile kaldığımdan dolayı sütüm azaldığında Golden Goat verdim oğluma çok memnun kaldık hiç gaz vs sıkıntısı yaşamadık.

Merak etme canım. Benim kızdan doğduğu hastanede alındı. İlk hafta sağlık ocağında alındı. Zor almıştı hemşire. Sonra bi daha topuk kanı alındı. Neyse 3 aylıkken aile hekimi aradı. Devlet hastanesine gidip kan verin diye. Çocuk dr. bebek gayet iyi görünüyor dedi ama kan da aldılar. Ben belgeleri saklarım sonra baktım. Tsh bakmışlar. Normal çıkmış. Böyle bir şey olabilir. Hemen panikleme. Bir şeyi yoktur inşallah..
İnşallah canım nette okuyorum 3. sonucu negatif çıkanlarda var inşallah temiz çıkar bizimde

Back