• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bizim ansızın su gelecek yine, birden gelişecek ins 😅
Hep öyle olsun die dua ediyorum biliyo musun? Atlas’ta çok rahattı herşey sırayla kolaylıkl. Su gelirse ne güzel olur 😍

valla burda test ettim onayladım
çok aktif olanlarınız 40ta doğurdu
benim gibi hamileliği mecburiyetten yatarak geçirenler 36-37de en geç doğurdu 🤣
Kesinlikle haklısın ☺️ Sağlıkla gelsin de, el mahkum beklicez artık 😇

Ne ile ilgili bilmiyorum. Benimkiler de 40 hafta bekleyemiyor. Aceleci beybiler.. :KK48:
37, 39, 38'de geldiler.
Onlar işini biliiiir, biz ne desek boşa 😍 Vaktinde sağlıkla gelsin hepsi 😇

Hayır tam tersi dokunmayın demislerdi ebeler, senin hormonların sütten ona da geçiyor zamanla duzelecek

Bizde de dokundurtmuyolar.
Yani söylediler kız bebekte de erkek bebekte de memede şişlik olabilir. Sıkmayın ama çok sertleşirse hafif masaj yapabilirsiniz meme çevresine demişlerdi. Tamamen normal. Kız bebeklerde pembe vajinal akıntı da oluyomuş sanırım. Ben görmedim ama kız anneleri yaşamıştır belki

Kızlar bebek bezi sleepy senstive kullanıyordum ve bitti şimdi yine sleepy alacağım ama natural i de çıkmış naturali alıp kullanan var mı acaba birde ıslak mendil dalin ve uni baby almıştım onları muslukta yıkayıp kullanıyorum bu sefer daha ucuz birşey alma niyetindeyim nasıl olsa yıkayıp kullanıyorum siz neler kullanıyorsunuz
bende sensitive kullanıyorum canım naturallerde yeni doğan var mı hiç görmedim
ıslak mendili natural kullanıyorum

İkizlerim bugün 1 aylık randevusundan başarıyla geçtiler, kilo alımı boy herşey gayet güzel ilerlemiş refleksler tepkiler yerinde şükürler olsun :KK5:
Dr dönüşü anneannemizle çarşı gezmesi yaptık çok yorulduk dayımızdan 40 çıkmadan ne gezmesi bu azarı yedik.. 8 ay evde yatmışım 40 mi beklerim artık :confused: sonuç çocuklarımın hepsi yıkandılar uyudular benden daha mutlusu olamaz şuan 🤪😁

Samira34 Samira34 sende kurtulmuşsun canım geçmiş olsun sağlıkla büyüt bebeni, kusmaklardan kurtuldun öyle değil mi 😄💕💕

Büyükler işte ne varsa onlarda 🙂 rahmetli anneannem bizimkilere yapmış rahatlar dermiş biz de bilemedik ne yapsak bu memikleri
Valla vebal almak istemem kuzum ne diyim bilemedim babaannem yaptı inşallah bişey olmaz

Hep öyle olsun die dua ediyorum biliyo musun? Atlas’ta çok rahattı herşey sırayla kolaylıkl. Su gelirse ne güzel olur 😍

Kesinlikle haklısın ☺️ Sağlıkla gelsin de, el mahkum beklicez artık 😇

Yani söylediler kız bebekte de erkek bebekte de memede şişlik olabilir. Sıkmayın ama çok sertleşirse hafif masaj yapabilirsiniz meme çevresine demişlerdi. Tamamen normal. Kız bebeklerde pembe vajinal akıntı da oluyomuş sanırım. Ben görmedim ama kız anneleri yaşamıştır belki
İlk günler pembe turuncu renkte çiş yaptı hep doktor da hormonları atıyor normal dedi sıkıntı değilmiş

Valla vebal almak istemem kuzum ne diyim bilemedim babaannem yaptı inşallah bişey olmaz

Olmaz inşallah canım benim senin babaannen benim anneannemi tanımaz etmez 😁 onlar sıkılır diyolar bizimkileri hep sıkmışlar biz de söylediğin gibi rahatlamışız. Bugün bizimkinin biraz inmişti yarın kontrolde sorucam doktora ne yapmamız gerektiğini

Bu ne biçim mevsim yaa. İnce giydirsem iki saat sonra buz gibi oluyor yağmur yağıyor. Kalın giydirsem hava ısınıyor. Günde 4-5 defa üstünü değiştiriyorum. Bı de kusma durumumuz var tabi onlukten çok daraliyor aldigim önlükleri hiç kullanamadim. Kıtlıktan çıkmış gibi emiyor. Vermesem aranıyor. Bı de ben çok daraldim. Aylardır evdeyim sanki. Anneme bırakıp biraz dolassam diyorum ama gezdigimden de bişey anlamiycam onu geride bırakmak istemiyorum. Hoooffff .. Canım sahil çekiyor. Gel Eylül gel gel gel 😂

Kesinlikle haklısın ☺ Sağlıkla gelsin de, el mahkum beklicez artık 😇

Evet canım bizim geldi kanlı akıntı söylemişlerdi hatta samiradan duydum Allahtan yoksa kafayı sıyırırdım sanırım 😁

Bişey olmaz kuzum. Eskiler çok şeyleri bugünün doktorlarından iyi biliyor . Annemin dediği gibi al 5 çocuk dogur büyüt desen yapamazlar ancak ahkam keserler dediği gibi 😂😂 eskilerle yenileri bir potada eritip ilerlemek gerek bence. Ne sadece ananeler ne sadece doktorlar. İkisi de gerekli yerine göre. Oğlumun capaklanmasini doktorun verdiği ilac gecirmedi dalinle yıkamak geçirdi. Yine ağzındaki pamukcugu aldığımız ilaç gecirmedi karbonat ve dut suyu geçirdi. Bilmiyorum ya yaşamak insanın bakış açısını değiştiriyor. Ben hamileyken çok tartıştım büyüklerle ama biseyleri iyi bildiklerine eminim artık.

Bizlere de babaannem yapmış canım annem söyler, okulda anne bebek sağlığı hocalarımız kesinlikle sıkılmaz diye anlatırdı, benim tüm emzirme dönemi sütlerim hep akar sürekli ped kullanmam gerekir halamlarda öyleymiş biz bunu galiba babaannem sıktı ondan böyle oldu diye yorumluyoruz başka ne tür bir zararı olur bilemiyorum. ben çocuklarıma yapmadım gerek olmadı şişme vs görmedim hiç ama bazı bebeklerin çok şişip morarma oluyormuş

Günaydın
Hastaneye girisimizi yaptık Dualariniza talibim Allahım yardım etsin bana ve herkese 🙏
Canım sağ salim atların inşallah bende seninle birlikte buğün olacaktım ama yarına kaldı dualarım seninle 🙏🙏❤️

Ha bı de pişik olayı var. Hafif kızarmıştı poposu Bepanthol kullanıyorum doğduğundan beri hiç aksatmadan fayda etmedi. Annem zeytinyağı dedi iki günde geçirdi. Ben sanırım tıbba olan inancını kaybetmek üzere olan bir anneyim 😂

Vebal almalık bi sıkıntı olcağını sanmıyorum. Bazı konularda eskileri takip etmek iç rahatlatıyor. Bazen de doktoru dinlemek.
Mesela anneannem 8 çocuk büyütmüş, şekerli su içip tarlaya giderdik, o su süt yapardı şaldır şaldır derdi.. Ne otu ne rezenesi kimyonu. Sadece şekerli su içip tarlaya bebeyle..
Her bünye farklı her bebek farklı, her bebeğin ilaca yemeğe uykuya tepkisi farklı. O yüzden genelleme yapmak bana yanlış geliyo. Bana yanlış gelen sana çok iyi gelebiliyor. Deneme yanılma yapa yapa doğruyu buluyoruz her birimiz ☺️

Ha bı de pişik olayı var. Hafif kızarmıştı poposu Bepanthol kullanıyorum doğduğundan beri hiç aksatmadan fayda etmedi. Annem zeytinyağı dedi iki günde geçirdi. Ben sanırım tıbba olan inancını kaybetmek üzere olan bir anneyim 😂
Ben de desitin kullanıyorum kızarıklık var gibi geçirmedi 😔 zeytinyağı çözümse bende deneyim birazcık

Aynen canım Zeytinyağı bana da annemin tavsiyesi 🤩 ikizleri günaşırı yıkayıp güreşçi gibi tüm vücutlarını zeytinyağıyla yağlıyorum boyun kol altı yapışması pişik hepsini önlüyor

Kızlar bebeklerin her bez değişiminde pişik kremi sürüyormusunuz? hangi marka ?

Ben de desitin kullanıyorum kızarıklık var gibi geçirmedi 😔 zeytinyağı çözümse bende deneyim birazcık
Minik bi krem kutusuna koydum saf zeytinyağı. Her alt değişiminde kullandım. Geceye girerken de hametol pişik önleyici krem kullanıyorum. İyiyiz şimdilik.

Back