• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Hemşireyim ben aile hekimliğinde sözleşmeli olunca istifa ettim tüp bebek tedavisi çok ağır geldi çalışamadım malesef 🥲🤗
ustedigin zaman başlarsın sorun olmaz o canım. embriyo olduğu için zaten o sürece girmezsin bir daha

ustedigin zaman başlarsın sorun olmaz o canım. embriyo olduğu için zaten o sürece girmezsin bir daha
Ayy evet en büyük avantajım o olucak ilaçlarla neredeyse hamilelik 1 sene sürmüş gibi benim için bastılar hormonu resmen 😂😂 Bebişim biraz büyüsün şu anda lohusalık psikolojisiyle kimseye bırakabilecek gibi hissetmiyorum 🥲

İnanın yalnız daha iyi. Kafana göre büyütürsün bebişi. Kayınvalidem sürekli bebeğe mama ver emzik ver diyor, annem de asla mama emzik verme diyor. Ben kulağımı kapadım, nasıl gerekirse öyle davranacağım. Kayınvalidem 1 gece kaldı Allahtan, değilse kavga ederdim ben 🤣 Anneciğimi de yoruldu diye çağırmıyorum. Anne rahat, bebek rahat..
Öylemi diyosun canım ☺️ya normalde tek yapmak isterimse bazen çocuk ağlayınca napcami şaşırıyor elim ayama dolaniyo kiprkirmizi oluyo bebe o sırada kv devreye giriyordu😅

Kızlar bebeğin göğüsünün ortasında kemik çıkıntısı gibi bir şey var nokta şeklinde normal midir bu yeni farkettim böyle olan var mı

Kızlar bizim yarı kirkiniz çıktı 25 günlük olduk bende hafif lekelenme geliyor hala ama pedi doldurmuyor hiç nezaman kadar sürer bu 🙁bide normal doğum yapan arkadaşlar rahim şuan iyilesmismidir açım sancım yok ama merak ediyorum

Biberonla veriyorum memeyi de emiyor.30 ile 60 CC arasinda veriyorum.

Ya bı haftadır bnm bebeğim de yüzünde böyle çıktı.sen de böyle yazınca bnm kızımda da mi egzama besin alerjisi var die düşündüm.cnm sizin de mi böyle bak foto ekliyorum.
Görünce yazmak istedim. İlk gebeliğimde bebeğimde böyle olmuştu. Doktorum şampuanını kullandığımız deterjanı değiştirmişti ondan sonra düzelmişti. Atopik demişti.

Son düzenleme:
Kızlar gündüz sağılan süt gece verilmez diyorlar ya gece sütü olması için kaçta sağım yapmak lazım? Bilen aydınlatabilir mi?

Emmesi iyiyse göğsünde tut sürekli kafaya taktikca da süt azaliyor. Bestlak , hoşaf ve bol su devam et ve uyu dinlen . İki gün önce sütüm mu azaldı dedim akşama kadae damla damla süt geldi sonra dedim ki neden kötü düşünüyorum benim sütüm bol bol yeter kızıma dedim ve uyudum dinlendim sütüm indi . Gerçekten kafaya taktikca gidiyor süt
Emmesi maşallah cok guzel. Yeter ki benim memeden onu doyurabilecek sut gelse keske. Makineyle sagim yapinca da anca 20dk da 20ml sut cikarabiliyorum.

Kızlar gündüz sağılan süt gece verilmez diyorlar ya gece sütü olması için kaçta sağım yapmak lazım? Bilen aydınlatabilir mi?
Merhaba 🤗 sabah sağılan süt sabah , akşam sağılan süt akşam verilmeliymiş emzirme eğitmeni böyle söylemişti. Gece gündüz ayrım yapılmasının sebebi akşam , gece saatlerinde sağılan sütün bebeğin uyumasına yardımcı olduğu kanıtlanmış sabah sütü gece , gece sütü sabah verilirse sindirmekte zorluk çekiyormuş bebek. Ben süt saklama poşetlerine sağdığım sütü koyup saat yazıyorum üzerine öyle veriyorum yakın saatlere denk getirip yada sağıp biberonla bikac saat içinde veriyorum bebeğe göğüslerim doldukça sağım yapıyorum birkaç emzirmeden sonra yapıyorum bebeğin emmesine bağlı sağıyorum 🤗🌸

Şimdi iyiyim canım şükür. Bir iki tane kötü yerde dikişim var onlar zorluyor. Bebekle ilgilenmekten nasıl iyileştim anlamadım 🤦🏼‍♀️🥲 dikişlere 3 saate bi pasuman yap dediler sabah akşam zor yaptım ama iyi toparladım. Anneliğin gücü 🙏🏼
İnşallah o dikişlerinde çabucak iyileşir 🙏🏻 Bebeklerimiz bize güç veriyor gerçekten 🥰
Kuzum benim ilk zamanlar çok zordu doğum yaptığım günün ertesi günü kv geldi. Benim memitolar uçları çok felaket yara oldu ağlıyordum emzirirken 🙁uçlarının yarısı yok hala etinin altı görünüyor 🙁 doktor antibiyotik verdi bide gümüş kapak aldım şuan idsde ediyorum yavrumu emziresim gelmiyordu psikoljim çok bozulmuştu.kvdeyanimda ama ben gene kendimi çok yalnız hissediyorum bebeğin derdinden anlamiyoruz çoğu zaman meme veriyom emiyor emiyor sonra ağlayınca doymuyor diye mama veriyoruz hatta sarılık olduk fototerapi aldık biz 🙁ondan sonra mamada verelim dedim iste geceleri sütüm oluyor sanırım emip yatıyor 1 saat sonra bidaha uyanıyoruz 🙁bazen eski hayatımı çok özlüyorum ama alışmaya çalışıyorum yavrum sağlıklı olsunda🙁geceleri çok ikiniyor bide uykusunda bile.ikiniyor.gaz damlası aldık bikacgundur onu kullaniyoruz sen mamayı kaç CC kullaniyosun
Ayyy çok fena olmuş Memişler 😔 krem falan kullanıyor musun ? Benim göğüs ucu yaralarıma garmestan pomat ve gümüş kapak çok iyi geldi. Ah bir de sarılıkla uğraşmışsınız çok geçmiş olsun. Mama vermekten çekinme bence bende önce emzirip sonra mama veriyorum. Bebeklerimiz doysunlar da gerisi önemli değil diye düşünüyorum. Biz bugün 20 günlük olduk her beslenmeden sonra 60 ml mama hazırlıyorum bazen yarısını içiyor bazen hepsini içiyor. Doyunca ittiriyor zaten biberonu bende zorlamıyorum. Her emzirmeden sonra sağım da yapmaya çalışıyorum göğüsler uyarılsın diye. Hangi gaz damlasını aldınız? Çok gazı olduğu durumlarda nurse harveys colex şurup kullanıyorum ben iyi geliyor baya. Bizde de ıkınma durumu çok oluyor dediğin gibi uykuda bile ıkınıyor yavrum 🥲

Emmesi maşallah cok guzel. Yeter ki benim memeden onu doyurabilecek sut gelse keske. Makineyle sagim yapinca da anca 20dk da 20ml sut cikarabiliyorum.
Merak etme canım sağım yapmaya devam et daha 3. Günmüş benim 16. Gün son bir kaç gündür daha güzel artmaya başladı

İnşallah o dikişlerinde çabucak iyileşir 🙏🏻 Bebeklerimiz bize güç veriyor gerçekten 🥰

Ayyy çok fena olmuş Memişler 😔 krem falan kullanıyor musun ? Benim göğüs ucu yaralarıma garmestan pomat ve gümüş kapak çok iyi geldi. Ah bir de sarılıkla uğraşmışsınız çok geçmiş olsun. Mama vermekten çekinme bence bende önce emzirip sonra mama veriyorum. Bebeklerimiz doysunlar da gerisi önemli değil diye düşünüyorum. Biz bugün 20 günlük olduk her beslenmeden sonra 60 ml mama hazırlıyorum bazen yarısını içiyor bazen hepsini içiyor. Doyunca ittiriyor zaten biberonu bende zorlamıyorum. Her emzirmeden sonra sağım da yapmaya çalışıyorum göğüsler uyarılsın diye. Hangi gaz damlasını aldınız? Çok gazı olduğu durumlarda nurse harveys colex şurup kullanıyorum ben iyi geliyor baya. Bizde de ıkınma durumu çok oluyor dediğin gibi uykuda bile ıkınıyor yavrum 🥲
Kuzum ilk başta kullanmadim tabi o yüzden uçlarının yarısı yok etleri kalktı doktora gittik antibiyorik verdi işte gümüş kapak takıyorum şimdi ağlayarak emziriyodum.suan bir tık daha iyi 🙁gaz damlası olarak zingo aldık biz bir kaç gündür kullanıyoruz bakalım ıkınma durumu var ama genelde kaka yapmak için ikiniyor sanırım yapıyor aslında ama yapana kadar ikina ikina bir hal oluyot yavrum 🙁 bende mama veriyom 60 ml .meme veriyom önce baktık gene durmuyor ağlıyor uyumuyor ozaman mama veriyoruz mama verince de bir güzel uyuyor maşallah,,☺️

Back