2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Inşallah öyledir Allah bebekleri korusun

Ha bu arada çoğunuz biliyordur ama bilmeyenler için yazayım çiğ sütten yapılan peynirler tüketmeyin hanımlar. Bir de bu çok yeşil yeşil küflü peynirler olur ya onlar da hamileler için çok iyi değilmiş.

Ben şey sorucam, benim ultrason sonucumda CRL ve hafta yazan yerin alt satırında
US-GA : 21w1d 02 - 04 - 19 yazıyor. GA gebelik yaşı demekmiş. Bu ne tam olarak? Sizde yazıyor mu

Hamileyken yapilabilecek sigorta var ama onunda anlasmali hastane sayisi az. Demir sigorta çalışıyor bu kapsamda

ya hiç bişi dışardan yazıldıgı gibi olmuyor bu işlerde zaten ayrıca hiç bir şirket gözgöre göre riski sigorta etmez eden de fıyatı fazla bi şekilde söyleyip o rıskı kendınce aza indirir

Tabi canım illaki zararlı ama evde habire dopler açmak mantıklı değil ve dr.dan duyduğum için özellikle belirtmek istedim. Gelişimini gozlemlemek için ultrason şart ama

Evet. Umarim makinenin eskiligindendir. Bugun yine kan testi yaptirdim sonucu bekliyorum. Beklemek cok zor
İlk hamileliğimde keseyide kalp atısını da cok erken gormustuk. Doktor zayıf oldugun için yag dokusu az o yuzden daha kolay gorunuyor demıstı canım

Kanama kırmızı olmadığı surece telaslanmayın gececek inşallah. Bir de gunlerimiz aynı kese boyutu kac mm di sizin hatırlıyormusunuz

Bide vitaminleri veriyorlar işte :)

Ben şey sorucam, benim ultrason sonucumda CRL ve hafta yazan yerin alt satırında
US-GA : 21w1d 02 - 04 - 19 yazıyor. GA gebelik yaşı demekmiş. Bu ne tam olarak? Sizde yazıyor mu
21 hafta 1 günlük demek, herhalde bir yanlışlık var, belki de sizden önce kullanılan hastanın bilgileri kayıtlı kalmıştır cihazda.

Geçmiş olsun

bende yazmıyo öyle bişey canım

Bir yanlışlık olmuş olmalı diye düşünüyorum yoksa 21 haftalık olduğu neden yazsın. 21W = 21 Weeks yani 21 hafta ve 1D yani 1 day yani 1 gün.

İşte üstte de CRL ve normal haftası yazıyor altta farklı bi şey yazıyor anlamadım ben de. ultrason sonucumu sürekli yanımda taşıyorum da durup durup bakıyorum :) Doktorun hemşireye not aldırdığı da CRL 9.8 mm 7w1d idi ama, alttaki de kafa karıştırıcı.

• GA (LMP) : Anne adayının son adet tarihinden ölçümün yapıldığı güne kadar olan zamanı gösterir. Buna aynı zamanda ilk yaş denilmektedir. Gebenin son adet döneminden bu yana 20 hafta 1 gün geçmiş anlamına gelmektedir. Diğer bir ifadeyle bu terime göre, 20 hafta 1 günlük bir bebeğimiz olması gerektiği olarak algılanır.
böyle yazıyo

Çok büyük geçmiş olsun, hep de sucsuz insanlar ugrasir böyle hamile halinle cok zor olmuştur

Ultrasonun kanıtlanmış bır zararı yok. Ama doppler kalp atısı için ısı gonderıyormus o sırada.Bebek için ısı iyi degil rahatsız edici oluyormus. Bu yuzden dopplerle kalp atısını dinlemeye cogu doktor sıcak bakmıyor. Dinleten de 3 4 saniye falan dinletiyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…