Inşallah öyledir Allah bebekleri korusunUltrasonun zararlı etkisi radyasyon gibi değil ancak düşükte olsa bebeğin kalbinin üzerinde ısınmaya sebep oluyomuş bu yüzden 4 dakikadan daha uzun süren ultrason taramasında zarar verecek boyuta ulaşıyormuş ultrasonu kısa tutmalarının sebebi bu. Bu ilk 3 ay için geçerli zaten bebek küçük kalp küçük saniyelik bakmalarda bi sıkıntı yaratmazmış
Hamileyken yapilabilecek sigorta var ama onunda anlasmali hastane sayisi az. Demir sigorta çalışıyor bu kapsamda
malesef yaşadık bitti bundan sonra farklı bi yere asla çekmem nerde kamera var oraya çekiyorum kör nokta diye heralde benim arabayı tercih ettiler bütün gün plakasız gezdikAllah"tan da korkmuyorlar nasil kendi hakkin olmayana el uzatirsin
bende yazmıyo öyle bişey canımŞöyle yani
Eki Görüntüle 2209761
Tabi canım illaki zararlı ama evde habire dopler açmak mantıklı değil ve dr.dan duyduğum için özellikle belirtmek istedim. Gelişimini gozlemlemek için ultrason şart amaO zaman ultrasonun da zararlı olduğunu düşünmesi lazım değil mi... Zaten ben bir yazı okumuştum bu utrasonun ilk çıktığı yıllar bunu icat eden mühendisler ultrasonun ilk 3 ay kullanılmaması gerektiğini söylemişler ama tabi zararlı olup olmadığını kimse tam olarak ölçemez ki yani ne bilim inşallah değildir.. Zaten ben ilk 3 ay en fazla 1 kere girmeyi düşünüyorum onun için de bir 9. ya da 10. haftayı fln bekliyorum. Ne olur ne olmaz.
İlk hamileliğimde keseyide kalp atısını da cok erken gormustuk. Doktor zayıf oldugun için yag dokusu az o yuzden daha kolay gorunuyor demıstı canımEvet. Umarim makinenin eskiligindendir. Bugun yine kan testi yaptirdim sonucu bekliyorum. Beklemek cok zor
Bir yanlışlık olmuş olmalı diye düşünüyorum yoksa 21 haftalık olduğu neden yazsın. 21W = 21 Weeks yani 21 hafta ve 1D yani 1 day yani 1 gün.Şöyle yani
Eki Görüntüle 2209761
Kanama kırmızı olmadığı surece telaslanmayın gececek inşallah. Bir de gunlerimiz aynı kese boyutu kac mm di sizin hatırlıyormusunuzSlm kızlar bugün doktora gittim keseyi gördüm 5+5 çıktı hamilelik günüm dün kahverengi lekelenmem oldu demiştim .kesenin yanında bir karartı gördü burdan hafif bir kanama olmuş dedi iğne verdi hemen yaptırdım progestan verdi geceleri birtane içeceksin dedi haftaya kalp sesini duymaya gel dedi.Kesenin yanında gördüğü karartı kanama kafama takıldı ya geçmezse varmı sizde böyle olanlar geçtimi nasıl bir süreç izlediniz
Bide vitaminleri veriyorlar işte :)Ben sabah aile hekimime gittim canım ne sorduysam doktorun değerlendirir dedi, kuyruk sokumu ağrısını da sordum ultrasondan anlaşılır bebek yer mi değiştiriyo tutunmaya mı çalışıyo doktorunun bakması lazım dedi. Bir de gebelik kartı çıkartıcaz kalp atışlarını duyduktan sonra gel demişti daha önce. Gebelik kartı denen şey nasıl bi şey? Bana sadece 20. haftanda gel aşı olucaksın dedi, bu kadar mı bu aile hekimlerinin yaptıkları. Daha ultrason kağıdındaki haftayı okuyamadı kadın nerde yazıyo nerde yazıyo diye boş boş baktı.
21 hafta 1 günlük demek, herhalde bir yanlışlık var, belki de sizden önce kullanılan hastanın bilgileri kayıtlı kalmıştır cihazda.Ben şey sorucam, benim ultrason sonucumda CRL ve hafta yazan yerin alt satırında
US-GA : 21w1d 02 - 04 - 19 yazıyor. GA gebelik yaşı demekmiş. Bu ne tam olarak? Sizde yazıyor mu
Geçmiş olsunKızlar günaydın dün hiç giremedim
arabamın plakalarını çalmışlar 3 ayrı yerde soygun yapılmış bi kişinin üzerine arabayı sürmüşler ciddi bi olayın içine düştüm.
Birde sancaktepede helikopter düştü görmüşsünüzdür benim ifade vermem gereken karakolda herkesi oraya göndermişler bütün gün süründüm karakol ilçe emniyet noter plaka basım yeri şaka gibi bi gün geçirdim
bende yazmıyo öyle bişey canım
Bir yanlışlık olmuş olmalı diye düşünüyorum yoksa 21 haftalık olduğu neden yazsın. 21W = 21 Weeks yani 21 hafta ve 1D yani 1 day yani 1 gün.
Şöyle yani
Eki Görüntüle 2209761
Çok büyük geçmiş olsun, hep de sucsuz insanlar ugrasir böyle hamile halinle cok zor olmuşturKızlar günaydın dün hiç giremedim
arabamın plakalarını çalmışlar 3 ayrı yerde soygun yapılmış bi kişinin üzerine arabayı sürmüşler ciddi bi olayın içine düştüm.
Birde sancaktepede helikopter düştü görmüşsünüzdür benim ifade vermem gereken karakolda herkesi oraya göndermişler bütün gün süründüm karakol ilçe emniyet noter plaka basım yeri şaka gibi bi gün geçirdim
teşekkür ederimGeçmiş olsun
valla canım Allah beterinden korusun zordu evet yorucuydu yapanda Allahından bulsun çok çok sağolÇok büyük geçmiş olsun, hep de sucsuz insanlar ugrasir böyle hamile halinle cok zor olmuştur
Ultrasonun kanıtlanmış bır zararı yok. Ama doppler kalp atısı için ısı gonderıyormus o sırada.Bebek için ısı iyi degil rahatsız edici oluyormus. Bu yuzden dopplerle kalp atısını dinlemeye cogu doktor sıcak bakmıyor. Dinleten de 3 4 saniye falan dinletiyorO zaman ultrasonun da zararlı olduğunu düşünmesi lazım değil mi... Zaten ben bir yazı okumuştum bu utrasonun ilk çıktığı yıllar bunu icat eden mühendisler ultrasonun ilk 3 ay kullanılmaması gerektiğini söylemişler ama tabi zararlı olup olmadığını kimse tam olarak ölçemez ki yani ne bilim inşallah değildir.. Zaten ben ilk 3 ay en fazla 1 kere girmeyi düşünüyorum onun için de bir 9. ya da 10. haftayı fln bekliyorum. Ne olur ne olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?