• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    87
Kızlar selamlarrr hepiniz iyisinizdir inşallah. Ben haziran anneleri grubundan geliyorum. 16. Haftada sol damarımda direnç gözlenmişti. Şimdi 18+5im hala devam. Şuan herhangi bir ilaç vermedi doktorum. Aynı durumu yaşayanlar artık gebeliğin sonuna geldiniz, nasıl geçti? Neler yeptınız teceübwlerinizi alabilşr miyim 💓
Bende direnç yok ama kordonun içindeki 3 damar açıkta. Plesentaya bağlandığı yer normalde bağlanması gereken yer değil vs vs. Velamentöz yani. Bebek küçük kilosu az deyip duruyorlar saçma sapan. Beslenmesi geri kalıyormuş vs. Amannn takma daha önünde çok zaman var üzülme sen de günümüzde doktorlar uğraşacak bir şey mutlaka buluyor 🤨😞

Benim de şuan sapıttı çok kontrolluydu ama be de ekmeği çıkarılamaz 3 gün 0 karbonhidrat yapicam veya bir hafta bir düzelsin zaten dogumuma az kaldı niyetindeyim. haliyle gebeligimiz ilerledikçe insülin ihtiyacı artıyor. Yarından itibaren ben ekmeği de cikarticam bir haftadan birsey olmaz bebek zaten besleniyor. Süt ürünleri de laktozda dolayı cikariyor sen bir onu dene canım bir iki gün yoğurt yemedin diye calsiyum eksikliği olmaz sen bilirsin tabi şeker çok garip birsey hiç düşünmediğin bir şey bile cikaroyor olabilir
Aynen aynen çok haklisin zaten bebek benim depolarimdan alir, peki bebeğinin durumu ne kilosu suyu vs. Benimkinin kilosu da önde 2 hafta o kadar diyete rağmen bebek kilolu oluyor 🤦‍♀️

Kızlar duştan çıkarken ayağım kaydı düşmedim ama iki bacağım balerin gibi ayrıldı baya bi kasığıma sancı girip duruyor 1 saat oldu. 🥲 bir şey olacağını hiç sanmıyorum ama inş olmaz yani
kizzz korkutma beni birsey olmaz inşallah bebeğim ama kendini dinle rahim ağzı açılmaz ama iç bacakların acıyacak yaaa ablasının güzeli dikkat et

çok ilginç ama şekerli su iyi geliyor. ilk gebeliğimde içtim bunda henüz o derece bi yanma yok ama şekerli suyla kesilmişti. bir de ben de aksine sağa yatınca kesiliyor sola yatınca direk asit ağzımda.

valla o kadar perişanım ki ağrılardan sızılardan. bir an önce zaman geçse ve bitse istiyorum bu süreç. ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadım belki de 35 yaşın verdiği bi eziyet bilmiyorum
Her hamilelik çok farklı oluyor. Ben ilk bebegımdw dunyanın zorluklarını cektım resmen. Bunda da agırlıgım dısında zorluk yasamadım. Allah yardımcın olsun

Aynen aynen çok haklisin zaten bebek benim depolarimdan alir, peki bebeğinin durumu ne kilosu suyu vs. Benimkinin kilosu da önde 2 hafta o kadar diyete rağmen bebek kilolu oluyor 🤦‍♀️
bebeğimin kilosu boyu suyu haftasıyla uyumlu ne ilerde ne geride benim. kilosu değil de ac değeri önemli

Kız ben şeker testinden önce 12 saat aç kal demişlerdi 12 saate ölürüm ben diye 8 saat açlıkla gittim 😂 doktor 3 aylık şeker ve normal şeker baktı çok iyisin hiç şekerin yok nasıl besleniyorsan aynen böyle devam et dedi 😂😂
Bu bilgiyi doktorum bana vermedi. Bende bilmeme rağmen bilmemezliğe vurdum diyebilirim. En son gece yemeği yiyip kalktığım gibi doktora gittim. Valla dayanamıom açlığa. İş yerinde bir arkadaş vardı sinirli olduğumu gördüğü an gel sana yemek ısmarlim diodu . Yemekten sonra pamuk gibi oluyom. Ha bide kaymakamlığa görevlendirmem yapılmıştı. Yeni bina merkeze de azcık uzak. Evden yemek götürme huyumda yok. Bir hafta sonra rapor almıştım. Amirede valla açlığa gelemiyorum demiştim. 🤣🤣

Kızlar duştan çıkarken ayağım kaydı düşmedim ama iki bacağım balerin gibi ayrıldı baya bi kasığıma sancı girip duruyor 1 saat oldu. 🥲 bir şey olacağını hiç sanmıyorum ama inş olmaz yani
Dikkat et canım terliksiz durma artık. Birşey olmaz muhtemelen kas ve liflerin incinmiştir. Spor yaptığım dönemlerde ısınmadan yaptığım hareketlerde o ağrıyı yaşıyordum. Eşin biraz bacaklarına masaj yapsın ayaklarını biraz yüksekte tut geçer inşallah.

kizzz korkutma beni birsey olmaz inşallah bebeğim ama kendini dinle rahim ağzı açılmaz ama iç bacakların acıyacak yaaa ablasının güzeli dikkat et
Korkma korkma geçer ya o an dengemi kurdum allahtan 🧿😄 iç bacaklarım kaşığım ve ilginç biçimde popomun içindeki kas acıyor nasıl anlatabilirim bunu bilmiyorum ama resmen popom ağrıyor 🤣 valla daha doğurmak istemiyorum kanama olmamasına sevindim kordon kopması olmadı şükür 🥲

O an panikle kasılmış olabilirsin anlık olduğu için dinlen biraz geçer inşallah ❤️

Dikkat et canım terliksiz durma artık. Birşey olmaz muhtemelen kas ve liflerin incinmiştir. Spor yaptığım dönemlerde ısınmadan yaptığım hareketlerde o ağrıyı yaşıyordum. Eşin biraz bacaklarına masaj yapsın ayaklarını biraz yüksekte tut geçer inşallah.
Kuzu aslında terliksiz de değildim evde terliksiz dolaşmayı sevmem zaten. Aslında duştan çıkarken duşakabinden inerken bir ayağımı banyo paspasına bastım diğerini atayım derken diğeri duşun içinde kaydı biri yüksekte kayınca balerin gibi gerisin geri bacaklar ayrıldı 🤣 düşeyazdım 🥲 aynen hamlık ağrısı gibi totom ağrıyor. Bacakları alışık olduğundan çok açmaktan da kasığım ağrıyor😂

Bu bilgiyi doktorum bana vermedi. Bende bilmeme rağmen bilmemezliğe vurdum diyebilirim. En son gece yemeği yiyip kalktığım gibi doktora gittim. Valla dayanamıom açlığa. İş yerinde bir arkadaş vardı sinirli olduğumu gördüğü an gel sana yemek ısmarlim diodu . Yemekten sonra pamuk gibi oluyom. Ha bide kaymakamlığa görevlendirmem yapılmıştı. Yeni bina merkeze de azcık uzak. Evden yemek götürme huyumda yok. Bir hafta sonra rapor almıştım. Amirede valla açlığa gelemiyorum demiştim. 🤣🤣
İşte ben miktar olarak çok yemiyorum benim kazancım o. Gün içinde bakıldığında ağzım 5 dk boş durmuyor ama hep az az 😂

Kuzu aslında terliksiz de değildim evde terliksiz dolaşmayı sevmem zaten. Aslında duştan çıkarken duşakabinden inerken bir ayağımı banyo paspasına bastım diğerini atayım derken diğeri duşun içinde kaydı biri yüksekte kayınca balerin gibi gerisin geri bacaklar ayrıldı 🤣 düşeyazdım 🥲 aynen hamlık ağrısı gibi totom ağrıyor. Bacakları alışık olduğundan çok açmaktan da kasığım ağrıyor😂
Allahım ya senin msjlarına nedense çok gülüyorum 🤣🤣🤣 bian hayal ettim durumu. 🤣🤣🤣 benimki geçen içerde kaldı gelmiyorda. Ayağımla kavga ettim. Senin orda ne işin var gelsene wi salak diyom herif gelmiş noldu diyor. Ayağım gelmiyor dedim 🤣🤣

Ay canım benim de sürekli mutfakta salak lavabom yeri ıslattığı için terliğim kayıyor ve tek bacağımı böyle açıyorum, şimdiye kadar sorunsuz atlattık umarım senin de sorun olmaz.

İşte ben miktar olarak çok yemiyorum benim kazancım o. Gün içinde bakıldığında ağzım 5 dk boş durmuyor ama hep az az 😂
Aynen benimde öyle. Ekmeği hayatımdan çıkardım resmen. Şişiriyor yemek yiyemiyorum. belki bu yüzden kilo alımları dengeli. Son 3 ay neredeyse kilo almamışım.

Valla ben bebek daha büyümesin diye kaç haftadır gözümde hamburgerler, çiğ köfteler, tantuniler geçiyo. Eşime diyorum eğer iyi olursam gece herkes gidince bi çiğ köfte hamburger getir hastaneye😅

Allahım ya senin msjlarına nedense çok gülüyorum 🤣🤣🤣 bian hayal ettim durumu. 🤣🤣🤣 benimki geçen içerde kaldı gelmiyorda. Ayağımla kavga ettim. Senin orda ne işin var gelsene wi salak diyom herif gelmiş noldu diyor. Ayağım gelmiyor dedim 🤣🤣
Ahahhaha ben de yorganı aşırtamayınca kendime kızıyorum hay bacağına da ayağına da böyle aşkın ızdırabına da hamileliğinde de 😂😂 senin neyine neyine diye 🤣 kocam illalah getirdim bi söylenme kadın diyor 🤣

Valla ben bebek daha büyümesin diye kaç haftadır gözümde hamburgerler, çiğ köfteler, tantuniler geçiyo. Eşime diyorum eğer iyi olursam gece herkes gidince bi çiğ köfte hamburger getir hastaneye😅
Güzelim o yemeğin üstüne mutlaka biri geliyor. Ay bide insan o an hırsız gibi nasıl dursam telaşı. İkram etsen dert . Yesen dert 🤣🤣🤣

Korkma canım canının acıyacağı ya da yan etkisi olan bir şey değil. Prematüre bebekler için rutin bir şey öyle düşün. Kontrol yani. Üzüleceğin bir şey yok sadece kısa bir süre gözünü aparatla açacaklar o da rahatsız olacak çünkü o daha bebek. Ama sen soğuk kanlı ol çünkü çoğu anne bu muayeneyi yanlış algılıyor canı yanıyor sanıyor. Canını yakan bir şey değil. 🙏
Evet ya öyleymiş. Şimdi hastaneden yeni geldik. Orda da anlattılar yoğun bakım hemşireleri. 5 dk süren bi şeymiş. İçim rahatladı. Yavru kuşum bugün full uyanıktı. Gözler çipil çipil bakıyor bize kucağımda nası tatlı ya yicemmm. 2 kg yu geçmiş çok şükür tekrar. sütünü de hergün arttırıyorlar. Emme yutkunma becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Emziremedim henüz. Biberonla alıştırma yapılıyormuş önce 🤷🏻‍♀️
Çıkardıkları kitle ztn 7 cm / 97 grammış. 😞Yavrum kendisi ztn 2.040 gr doğdu. Patoloji sonucu da geldi dün. Doktoru iyi dedi sonuçlar. Tekrarlama ihtimali çok çok düşük dedi. Ama yinede çocuk onkoloji de takipli gidecekmişiz. Allah tüm hasta bebişlere şifa versin 🙏🩵 inşallah bizde haftaya taburcu oluruz. Artık sağlıkla evimize gelelim istiyorum 🥹

Back