• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
11-12. haftalarda geçiyormuş ama daha önceki gebeliklerinizde oldu mu öyle? Gebeliğin en rahat dönemi 4-6. aylar arasıymış.
İlk gebeliğimde Doğuma giderken mide ilacı içtiğimi hatırlıyorum yanma son ana kadar oldu, ikincinde iki hafta sürdü ve geçti çok rahat bir gebelikti, umarım buda geçer iki hafta da, yanma varsa en kötüsü o ve aylarca geçmiyor, neyseki şuan o yok

bana en iyi gelen şey beyaz leblebi.
Sabah uyandığımda bi kaç tane atıyorum agzıma midemi topluyor. Ofistede çalışırken bi kaç atıyorum arada agzıma iyi geliyor
Leblebi alayım bugün öğle arasında, onu da deneyeyim.

Mide bulantısı yaşamadım aksine iştahım arttı benım :)
mide bulantısı yaşarken gözümün önünde yemeklerin uçuştuğu da oldu geçen haftalarda :)

Ah ah ben de bir belirti olsun diye bekliyorum ama 5+5 oldu yok hala
Herkeste aynı belirtiler olacak diye bi şey yok ki gayet rahat hamilelik geçirip sıfır bulantıyla doğum yapanlar da oluyor. Senin de öyledir, evham kuruntu konusunda gerçekten çok aşmış biriyimdir ama içini rahat tut :)

Ben 5+1 im yarın ilk kez gideceğim nasipse. Bgn ilk defa midem bulandı 2 kez çıkardım. Göğüslerimde hassasiyet haricinde başka belirtim yok şimdilik. Sizce yarın karın us da görebilir miyim keseyi ? Ve vajinal den çekiniyorum şart mı Doğum yaklaşana kadar ?

Karnindan görür muhtemelen ama olur da goremezse alttan bakmak isteyebilir. Cok sikinti olacaksa senin icin istemiyorum diyebilirsin. Bir hafta sonra tekrar gidersin gorunur karnindan.

Merhaba kızlar bende anne olacağımı yeni öğrendim. 8ekimde son adetimi oldum ama bir sonraki adet dönemimden önce yani 28 ekimde kanamam oldu 3gün boyunca neredeyse normal adet yoğunluğunda. Daha önce doktora gitmiştim ve enfeksiyon nedeni ile fitil vermişti onu kullandım ve 7 gün boyunca kahverengi leke geldi yani 10 gün boyunca kanamam oldu bende adet oldum sandım. Cuma günü doktora gittim adet günüm 3gün geçmişti belki çıkar umuduyla gittim *** süpriz 6 hafta 3günlük hamilesiniz dedi hatta kalp atışını bile dinledik. Doktorum hamilelik taraması için tahlil yaptırmamı istedi tahlil sonuçlarım temiz ama idrar tahlilimde enfeksiyon çıktı. Dünyam başıma yıkıldı düşük riskiniz olabilir dedi bir sürü ilaç verdi
Pruluton (düşük iğnesiymiş haftada 1)
İnfex 200 mg (antibiyotik sabah akşam)
Üromisin saşe (3gün ara ile toz halinde)
Crinone (progesteron)

Tabi bunların yanında folik asit. Bu kadar ilaç kullanmak beni çok tedirgin ediyor. Ne midem bulanıyordu nede kasık agrım vardı. Ama dünden beri sol kasığımda sancı oluyor. Psikolojik demek istiyorum ama çok tedirginim. Enfeksiyon da düşük riskini artırıyormuş lütfen yardım edin ne yapmalıyım. Her gün doktora gidip kalp atışlarını dinlememek için kendimi zor tutuyorum :110:

Hayirli olsun canim
Ilaclar bebisin sagligi icin
Icini ferah tut.
Inşallah saglicakla tamamlarsin gebeligini

Onu duydum da korkuyorum açıkçası.

Yoğurt çok yiyorum ama sabahları denemedim canım, sabah olan mide yanmasını arttırıyor diye biliyorum, ama denicem zararı olmayan ne varsa denicemi çok kötü durumdayım çünkü. Sütü normalde çok içerdim gaz yapmasına rağmen, iyi geliyor aslında ama şu gebelik başlangıcından beri çok ilginç bi şekilde sütün tadı ağzıma acı gelmeye başladı. Bildiğin acı yani eşim içiyor, ofiste arkadaşım bakıyor normal diyor bana acı. Birkaç farklı marka da denedim hiç anlamadım sebebini.

Sebebi hamilelik canim.
Hamilelikte kokusu tadi farkli gelebilir

Evet o da olabilir ama muhtemelen o kanama regl kanamasi değildi. Oluyormuş bazen hatta ben hamileliğin 7. haftasında bile şakır şakır kanaması olup ta sağlıklı bebek doğuran bile duydum.. Çok ilginç ve nadir bir durum.

Ben yasadim kizimda
3 haftada 1 gibi sakir sakir kanamam oldu
Adet gunum geldiğinde 3 gun kahverengi akinti oldu. Ustune mi goruyorum acaba diye test yaptim cikti o sekilde ogrendim
Ama aklima gelip o testi yapmasaydim. 3 haftada 1 olan kanamalari erken adet oldum diye yorumlayıp 3 aylık oldugunda öğrenebilirdim
Oluyor boyle seyler nadir de olsa
Bu gebeligimde de ayni sey oldu kahverengi akıntıyla ogrendim yine. Doktorum rahmimin yapisindan kaynaklanıyor dedi. Insallah yine kirmiziya donmez diyerek bekliyorum gunlerin gecmesini

merhabalar günaydın....mide yanması için gaviskon veriliyor ama benim ilk gebeligim ikiz olduğu için doktorum 3 ay icirmedi....en iyi çözüm süt arkadaşlar hayatta sevmezdim çok içtim sonrada doğuma kadar gaviskon içtim....

suan bende 3gun dur bulantilar ogurmeden kusmaya döndü 3 günde sabah akşam 2 kere oldu dün hep yattım yemekleri bütün işi esim yaptı kusmadim....bulanti oluyor.....bendede mide kazintisi çok var yaa hiç doymayacak gibi yiyorum eşimle kavga ediyoruz sırf bu sebepten ...bende çok sivilce çıkıyor kizlar siz dede varmi birde piskolojikmi bilmem çok cirkinlestim

Kalp atışını duymayı çok isteyenler doppler cihazı da alabilirsiniz bir 150-200 tl'den başlıyor iyi olanların fiyatları (ama daha ucuzları da var) alıp istediğiniz zaman kalbini dinleyebilirsiniz :) Yani ben hiç kullanmadım ama bir forumda okumuştum bazı kullananların yorumlarını. Onu da insan süreki açıp açıp dinlemek ister bağımlılık yapar bence ama imkanı olan ve çok isteyen düşünebilir.
Bu cihazın dalgalar, vs. nedeniyle bebeğe bir zararı olur mu acaba?

Bilemicem cnm ben olsam ne olur ne olmaz kullanmazdım ama burda belki heves edip almak isteyen ya da kalbini duymayınca endişe eden olur diye yazayım dedim.
İlk gebeliğim, doktora daha on gün var , çok merak ediyorum, bişey olur da fark etmezsem diye de endişe ediyorum, ama galiba 12. haftadan sonra daha iyi duyuluyormuş bu cihazla. Kafam karıştı. Çok düşünmemek lazım belki de, endişe ederek bir yere varmak mümkün değil :(

merhabalar günaydın....mide yanması için gaviskon veriliyor ama benim ilk gebeligim ikiz olduğu için doktorum 3 ay icirmedi....en iyi çözüm süt arkadaşlar hayatta sevmezdim çok içtim sonrada doğuma kadar gaviskon içtim....

suan bende 3gun dur bulantilar ogurmeden kusmaya döndü 3 günde sabah akşam 2 kere oldu dün hep yattım yemekleri bütün işi esim yaptı kusmadim....bulanti oluyor.....bendede mide kazintisi çok var yaa hiç doymayacak gibi yiyorum eşimle kavga ediyoruz sırf bu sebepten ...bende çok sivilce çıkıyor kizlar siz dede varmi birde piskolojikmi bilmem çok cirkinlestim
bende bazen çirkefleşiyorum canım :) mide yanmam benimde şimdiden başladı bana da gaviskon dediler ama dayanabildiğim kadar dayanacağım bakalım. aksine benim canım hiçbirşey istemiyor..

merhaba kızlar bulantılar ne durumda benim maalesef iyice arttı sadece sabahları kusuyodum şimdi her öğün valla yaşama isteğim gitti çok fena benim bu ikinci gebeliğim ilkinde de böyleydi ve 20.haftada geçmişti bu bari biraz daha erken geçse sizde durumlar nasıl
Bugün tam 6 haftalık oldum 3-4 gündür olan bulanti bugun kusmaya döndü ve artarak devam edecektir. Onceki gebelikte de 20+ haftalara kadar sürmüştü, ben de senin gibi daha kisa surmesini diliyorum çünkü artik tek degilim bakmakla yükümlü oldugum hareketli bir oğlum var Allah yardımcımız olsun

Bugün tam 6 haftalık oldum 3-4 gündür olan bulanti bugun kusmaya döndü ve artarak devam edecektir. Onceki gebelikte de 20+ haftalara kadar sürmüştü, ben de senin gibi daha kisa surmesini diliyorum çünkü artik tek degilim bakmakla yükümlü oldugum hareketli bir oğlum var Allah yardımcımız olsun
aynen canım benim de 5 yaşında bir oğlum var kuzumun ilgiye ihtiyacı var çalışıyorum evin işleri var o yüzden sağlıklı olmam lazım inşallah bir an önce geçer bir de doktorunuz sizden kan tetkiki filan istedi mi benim yapıldı da b12 ve d vitamini çok düşük çıktı o yüzden takviyeye başladım inşallah halsizliğim geçer

Kız geliyor desene ;)

aynen canım benim de 5 yaşında bir oğlum var kuzumun ilgiye ihtiyacı var çalışıyorum evin işleri var o yüzden sağlıklı olmam lazım inşallah bir an önce geçer bir de doktorunuz sizden kan tetkiki filan istedi mi benim yapıldı da b12 ve d vitamini çok düşük çıktı o yüzden takviyeye başladım inşallah halsizliğim geçer
Allah yardımcınız olsun, saglik ocaginda yaptirdim tsh sinirda, bir de idrarda epitel hücreleri var persembe doktora gidecegim tekrar bakalim ne diyecek.

Benim karın kasik agrisindan başka hiç belirtim yok.mide bulantısı falan yok sadece iştahım açıldı. Hep hamile insanlar bulantidan şikayet edince allahım ne.olur benim olsun ben bulantiya herşeye raziyim derdim yeterki benimde bebeğim olsun .şimdi bulantim yok diye endişe ediyorum.
Belki daha erkendir .

Benim karın kasik agrisindan başka hiç belirtim yok.mide bulantısı falan yok sadece iştahım açıldı. Hep hamile insanlar bulantidan şikayet edince allahım ne.olur benim olsun ben bulantiya herşeye raziyim derdim yeterki benimde bebeğim olsun .şimdi bulantim yok diye endişe ediyorum.
Belki daha erkendir .
benim 6.haftadan sonra başladı canım öyle düşünme belki de senin hiç bulantın olmayacak bulantın olmaması çocuğunun sağlıksız olmasını göstermez ki kafanı takma inşallah çok iyi bir hamilelilk geçirirsin

benim 6.haftadan sonra başladı canım öyle düşünme belki de senin hiç bulantın olmayacak bulantın olmaması çocuğunun sağlıksız olmasını göstermez ki kafanı takma inşallah çok iyi bir hamilelilk geçirirsin
Tessekkür ederim inşallah hepimiz güzel sağlıklı hamilelik geçiririz.
Benimde 5+3 belki erkendir diye düşünüyorum. Insan herşeyden endişeleniyor çok zor buldum diye Belki.

Back