- 28 Mayıs 2018
- 3.464
- 4.737
Merhaba cnm.. devam ediyoruz biz mamaya hala yatmadan ve gece 1 kere uyanıp içiyor.. öğlene doğru uyuyacaksa 3 ölçü veriyor bakıcısı. Bazen akşamlarında yemek yemek istemiyor mama içmek istiyor. Veriyorum bende.. biraz azaltsak iyi olacak. Aslında güzel yiyor. Kahvaltıda yumurta peynir zeytin kesin yiyor bazen patatesli yumurta tahin pekmez yiyor bal vermeye başladık. Öğlen ve akşam çorba yada yemek ne varsa yoğurtla birlikte yiyor. Aralarda meyve veriyorum mandalina portakal çok seviyor. Ama akşam yemekten 1 saat sonra falan mama istemeye başliyor.
Meraklı küçük hanım tontiş tontiş yürüyor mu..
Havuç elma salatalık falan veriyorum kemiriyor ama tabii ki tırnağımın ucu kadar ancak yiyor doyumluk değil de eğlencelik gibi ama yine de veriyorum alışsın diye karnı aç kalmasın diye sebze çorbası veriyorum ama meyve yemiyor ve meyvesuyu da içmiyor maalesefMerhaba kendi yemesi için eline birşeyler verdiniz mi. Bizim ki de bazen yemek istemiyor ben de katı gıdalardan önüne bırakıp başka şeylerle ilgileniyorum kendi kendine yiyor. Oyun gibi arada ben ağzımı açıyorum bana da yediriyor falan..
Anladım canım inşallah bizimki de düzelir keşke hiç toz Demir vermeseydim çocuk meyveden soğuduMeyveyi soyup lokma lokma yediriyorum. Aralarda kuru meyve, ceviz veriyorum.
Bazen iştahı az oluyor bazen fazla. Kilosu iyi hamdolsun.
Yerim o fıstığıBenim kız da aynı karnı tok olsa da uyurken mama diyor veriyorum 2 yaşına kadar az da olsa vermeyi düşünüyorum. Yürüyor yürüyor hızlanıyor hızını alamıyor pat yerdebala başlamadım daha yarın bi vereyim bakalım
. Ne ara büyüdüler yaSenin Lina hanım koşuyodur heralde
Sebze köftesi falan verseniz daha yumuşak olur fazla yer belki. Meyveye de biraz ara verseniz sonra tekrar yiyebilir. Benimki de ara ara yemiyor bazılarını mesela muzu severdi şimdi yemiyor 1 hafta sonra falan tekrar deneyeceğim.Havuç elma salatalık falan veriyorum kemiriyor ama tabii ki tırnağımın ucu kadar ancak yiyor doyumluk değil de eğlencelik gibi ama yine de veriyorum alışsın diye karnı aç kalmasın diye sebze çorbası veriyorum ama meyve yemiyor ve meyvesuyu da içmiyor maalesef
Merhaba canım. Benim kızım da iştahsız bir bebek. Süt alerjisi vardı zaten kilosu hep düşük gidiyordu. Şimdi çok şükür tereyağ ve süt harici diğer süt ürünlerini tüketiyor. Yoğurt peynir vs yemeye başladığından beri kilosu da toparladı şu an 13 aylık ve 8600 civarı. Başlarda takılıyordum kilosuna ama artık sağlıklı olduğu müddetçe önemli değil diyorum. Yemek yedirirken 9 takla atıyorum. Oyunlar yapıyorum, şarkı söylüyorum, bebeklerine filan yediriyorum derken bir iki kaşık verebilirsem şükür diyorum. Yoğurt çok seviyor mesela içine ceviz, badem, fındık rendeliyorum yoğurtla yiyor o şekilde. Çorba yada yemek yaptigimda da mutlaka ilikli kemik suyuyla küçük et parçalarıyla yapıyorum az da yese ordan da faydalanıyor. Kuru üzüm, yaban mersini seviyor. Onlari koyuyorum mama sandalyesine pıtır pıtır yiyorAnladım canım inşallah bizimki de düzelir keşke hiç toz Demir vermeseydim çocuk meyveden soğudu
Canım bizimki de yoğurdu yiyor biraz zorlanıyorum ama yediriyorum sebze çorbalarını da zorla yedirmeye çalışıyorum tavuk sulu yada kemik sulu yapıyorum içine kıyma koyuyorum ama pekmez yemiyor korkuyorum yine kansız kalacak diye meyve hiç yemiyor eline versem mıncıklayıp atıyor ben veriyorum kafasını çeviriyor inşallah düzelir günde 2 bebek kavanozu anca ek gıda alıyor gelişimine olumsuz etki edecek diye korkuyorum zaten 5 hafta erken doğdu çok küçük doğmuştu . Neyse diyorum bazen senin dediğin gibi sağlıklı oldun da önemli olan o 2 gündür hasta kustu hep iştahsız düzelince yine eline vereyim diyorum kuru meyve falanMerhaba canım. Benim kızım da iştahsız bir bebek. Süt alerjisi vardı zaten kilosu hep düşük gidiyordu. Şimdi çok şükür tereyağ ve süt harici diğer süt ürünlerini tüketiyor. Yoğurt peynir vs yemeye başladığından beri kilosu da toparladı şu an 13 aylık ve 8600 civarı. Başlarda takılıyordum kilosuna ama artık sağlıklı olduğu müddetçe önemli değil diyorum. Yemek yedirirken 9 takla atıyorum. Oyunlar yapıyorum, şarkı söylüyorum, bebeklerine filan yediriyorum derken bir iki kaşık verebilirsem şükür diyorum. Yoğurt çok seviyor mesela içine ceviz, badem, fındık rendeliyorum yoğurtla yiyor o şekilde. Çorba yada yemek yaptigimda da mutlaka ilikli kemik suyuyla küçük et parçalarıyla yapıyorum az da yese ordan da faydalanıyor. Kuru üzüm, yaban mersini seviyor. Onlari koyuyorum mama sandalyesine pıtır pıtır yiyorBalık için farklı yöntemler denedim. Başta buharda yapınca yiyordu az çok sonrasında yememeye başladı. Çorbasını yaptık onu da yemedi. En son bize yaptığım balıktan verdim mısır unuyla tavada kızarmış onu yedi Farklı farklı deneyebilirsin yemediği gıdaları canım. Besin değeri yüksek gıdalardan yiyorsa çok yememesine takılmıyorum artık ben. Hepimizin bebişleri sağlıkla mutlulukla büyüsün
Meyveyi akşamları gece maması gibi versen. Elma armut avakado yoğurt ceviz pekmez blendır yapıyorm ben bebe bisküvisi de koyuyorm yiyor eline verince bzm kızda tükürüyor bu şekilde dene istersen birdeCanım bizimki de yoğurdu yiyor biraz zorlanıyorum ama yediriyorum sebze çorbalarını da zorla yedirmeye çalışıyorum tavuk sulu yada kemik sulu yapıyorum içine kıyma koyuyorum ama pekmez yemiyor korkuyorum yine kansız kalacak diye meyve hiç yemiyor eline versem mıncıklayıp atıyor ben veriyorum kafasını çeviriyor inşallah düzelir günde 2 bebek kavanozu anca ek gıda alıyor gelişimine olumsuz etki edecek diye korkuyorum zaten 5 hafta erken doğdu çok küçük doğmuştu . Neyse diyorum bazen senin dediğin gibi sağlıklı oldun da önemli olan o 2 gündür hasta kustu hep iştahsız düzelince yine eline vereyim diyorum kuru meyve falan
Tamam canım bir de öyle deneyeyim bakalımMeyveyi akşamları gece maması gibi versen. Elma armut avakado yoğurt ceviz pekmez blendır yapıyorm ben bebe bisküvisi de koyuyorm yiyor eline verince bzm kızda tükürüyor bu şekilde dene istersen birde
Bizde ilk kez yaptırcaz 27sinde 1.doz bexsero diğer dozları da söylicem dedi muhtemelen aynı olucakKızlar dr. Kontrolüne gittik. Arka dişleri çok fena şişmiş. Bir ürün verdi, granül şeklinde imiş. Kullanan var mı? Tetagil ilacın adı.
Daha önce hiç menenjit aşısı yaptırmadık. Nimenrix tek doz yapılacak sanıyordum bu saatten sonra. Dr. 1 doz Nimenrix + belirli aralıklarla 3 doz bexsero dedi. Size doktorunuz nasıl yapılacak dedi acaba?
9.ayda kan bakıldı bize en son demir ilacını kestik. D VİTAMİNİ 2 yaşa kdr devam dedi bize hatta d vit gayet iyi ama vermeye devam ediyorum cnm benBir de bebeklerinize rutin kan tahlili yaptırdınız mı? 1 yaş sonrası d vitamini bırakmamızı söylemişti eski doktorumuz.bu yeni dr. Tahlil sonucuna göre devam edilebilir dedi....
Menenjit aşısının markaları dozlari bebegin ayına göre değişiyo demişti dr ama bexsero 3 doz biz 10 ayda başladık menectra+ bexsero 2 şer dozunu olduk tek doz bexsero kaldı onu ne kadar geç yaptira bilirsem ozaman yaptircam 2 yas sonrası gibi doktor uygun görürse 1 yaşta tahliller yapıldı demir ilacını kesdiKızlar dr. Kontrolüne gittik. Arka dişleri çok fena şişmiş. Bir ürün verdi, granül şeklinde imiş. Kullanan var mı? Tetagil ilacın adı.
Daha önce hiç menenjit aşısı yaptırmadık. Nimenrix tek doz yapılacak sanıyordum bu saatten sonra. Dr. 1 doz Nimenrix + belirli aralıklarla 3 doz bexsero dedi. Size doktorunuz nasıl yapılacak dedi acaba?
Kızlar dr. Kontrolüne gittik. Arka dişleri çok fena şişmiş. Bir ürün verdi, granül şeklinde imiş. Kullanan var mı? Tetagil ilacın adı.
Merhaba canım. Ben diş için osanit diş topu kullanıyorum. Bu tetagil de onun gibi. Temiz içerikli gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Osanit minicik toplar şeklinde bu sanırım daha toz kıvamda. Bunu kullanmadım ama öyle okumuştum. 1 yaş dolunca tam kan tahlili yaptirdik biz de. Şükür degerler normal çıktı. Demir ilacini bıraktı ama d vitaminine devam edelim en azından yaza kadar dedi doktorumuz. Değeri normal de olsa kış olduğu için desteklemek gerekirmiş. Nimenrix tek doz oldu. Bexsero 2 dozunu 6.ve 8.aylarda olmuştu, son dozu önümüzdeki ay yaptıracağız.Bir de bebeklerinize rutin kan tahlili yaptırdınız mı? 1 yaş sonrası d vitamini bırakmamızı söylemişti eski doktorumuz.bu yeni dr. Tahlil sonucuna göre devam edilebilir dedi....
Bir.doktorun sitesinde okumuştum, sonra başka yerde de gördüm, diyorlar ki pekmezin kansızlığa iyi gelmesi için günde birkaç su bardağı kadar yerse ancak karşılarmış. Yani pekmezin içinde demir sanılanın aksine çok azmış. O sebepten eğer kansızlık varsa direkt demir ilacı öneriyorlar. Kan tahlillerinde çıkar değerler normalse demir ilacını bile tamamen kesiyorlar. Eğer gıdalardan yeteri kadar alamadığını düşünüyorsan bir kan testi yaptır istersen için rahat eder hem.Canım bizimki de yoğurdu yiyor biraz zorlanıyorum ama yediriyorum sebze çorbalarını da zorla yedirmeye çalışıyorum tavuk sulu yada kemik sulu yapıyorum içine kıyma koyuyorum ama pekmez yemiyor korkuyorum yine kansız kalacak diye meyve hiç yemiyor eline versem mıncıklayıp atıyor ben veriyorum kafasını çeviriyor inşallah düzelir günde 2 bebek kavanozu anca ek gıda alıyor gelişimine olumsuz etki edecek diye korkuyorum zaten 5 hafta erken doğdu çok küçük doğmuştu . Neyse diyorum bazen senin dediğin gibi sağlıklı oldun da önemli olan o 2 gündür hasta kustu hep iştahsız düzelince yine eline vereyim diyorum kuru meyve falan
Hastalık 9 yaş altı çocuklara bulaşmıyorMerhaba kızlar nasılsınız? Virüs dolayısıyla endişeliyiz biraz. Çocuk olmasa hiç böyle şeylerden korkmazdım ama şimdi eve girince çocuğuma sarılamadan direkt banyoya üst baş değişiyor, temizlik vs sonra kızımı alıyorum kucağımaŞu süreç bir an önce hasarsız atlatılır umarım. Öğretmen olan arkadaşlar şanslı en azından evde çocuklarıyla vakit geçirip risk almayacaklar. Ben bankada çalışıyorum maalesef her gün onlarca müşteri ile temas halindeyiz mecburen Gişede para ile uğraşan arkadaşlar eldiven ve maske ile çalışıyor. Kötü zamanlar bir an önce geçer gider umarım. Bu ay kızıma bexsero aşısının son dozunu yaptıracaktım. O da ateş vs yapıyor ya korktum açıkçası şu dönemde ekstra etkiler mi bilemedim. Bu ara aşı yaptıran arkadaşlar var mı yada doktorundan görüş alan?
Temizlik kuralları diyorlar... Ben zaten aşırı titiz olduğumdan bu kurallar bizi tedirgin etmedi. Dışardan eve gelince hiç bir yere dokunmadan duş almak. Dışardan gelen herşeyi temizlemek.... Yaptığımız şeylerdi zaten. Tek fark temas yok ve arabada kolonya varMerhaba kızlar nasılsınız? Virüs dolayısıyla endişeliyiz biraz. Çocuk olmasa hiç böyle şeylerden korkmazdım ama şimdi eve girince çocuğuma sarılamadan direkt banyoya üst baş değişiyor, temizlik vs sonra kızımı alıyorum kucağımaŞu süreç bir an önce hasarsız atlatılır umarım. Öğretmen olan arkadaşlar şanslı en azından evde çocuklarıyla vakit geçirip risk almayacaklar. Ben bankada çalışıyorum maalesef her gün onlarca müşteri ile temas halindeyiz mecburen Gişede para ile uğraşan arkadaşlar eldiven ve maske ile çalışıyor. Kötü zamanlar bir an önce geçer gider umarım. Bu ay kızıma bexsero aşısının son dozunu yaptıracaktım. O da ateş vs yapıyor ya korktum açıkçası şu dönemde ekstra etkiler mi bilemedim. Bu ara aşı yaptıran arkadaşlar var mı yada doktorundan görüş alan?
Tek uykuya çekmeye çalışabilirsiniz ama sabah çok erken kalktığı için zorlayabilir sizi akşam kaçta uyuyorarkadaşlar merhaba. Oğlum 13.5 aylık. Sabah çok erken saatte kalkıyor 5.30-6 gibi. Bir türlü uzatamıyoruz. Normalde gece beslenmesini kesmiştik acaba açlıktan mı kalkıyor diyordum. Denedim bir öğün vermeyi gece maalesef en fazla oda bazı zamanlar yarım saat uzattı uzatmadı. Ne yapabilirim.
gün içinde toplam 3 saat uyuyoruz iki uyku halinde. Gece uykusuna 8.30 gibi geçiyoruz.