2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Evet mama ve anne sutuyle Dr arttırdı ama oglum fazlasını kabul etmiyordu ilk 3 ay 60 sonra uzun bi süre 90 cc le devam ettik iyi beslenemedigi icin sarilik uzadi 50. Gun kurtulduk sariliktan birazdaha duzeni girdi bizim için beslenme konusu ilk 3 ay çok yıpratıcı oldu ama Allaha şükür artık herşey yolunda ama emme 10 ayda birden oglum bıraktı ne yaptıysam geri donduremedim
Ay çok tatlı maşallah şimdi gördüm. Olsun yine şükür . Aah fedakâr anneler :KK43:

İyi akşamlar, iyiyim çok şükür 🙏
Evet ya ne çok muhabbet edilirdi kimse yok
Kuzucuklarınız nasıl? Büyüdükçe zaman ne hızlı geçiyor anlamıyorum şahsen.
Yürüyoruz, merak keşif ne ararsan var 😂
Dişler görünürde 5 tane 6.da çıkmak üzere ve her diş çıkarken burun akıntısı ve soğuk algınlığı şeklinde çıktı hep. Şükür yemekten yana hiç sıkıntı yaşamıyor. Z zeLina cnm sen mamayı ne zaman keseceksin kestin mi ya da? Uyku öncesi veriyorum ben gece bir kere uyanıyor sabaha karşı o da.
Maşallah maşallah canım....
Bizim 8 dişimiz vardı. 9.ncu yeni patladı. 10.ncu da patlamak üzere.
Son 5 gündür ciddi ciddi yürüyoruz :dua:

Canım ana öğünlerde ne veriyorsun mesela bizimki sabah sadece 1 yumurta yiyor yanında hiç bir şey yok öğlen yoğurt ikindi elma hurma ve kayısıdan yaptığım püre akşam sebze çorbası( kıymalı) fikrim olsun diye soruyorum
Sizinki kac aylikti Bizimki nazar degmesin herseyi yiyo:kk77: dr sen niyosan aynisini ver dedi sabah yumurta peynir pekmez mutlaka yiyo bazen yumurtalı ıspanak pankek yumurtali ekmek vs. Yapıyorum öğlen çorba tarhana favorimiz akşam üstü kendi yiye bileceği şeyler veriyorum akşam biz ne yersek kuru fasulye pilav bile yiyo sulu köfteyi çok seviyo karnıbahar kizartmasiyla mücver kendisi güzel yiye biliyo birde ben haftanin 3.4 gunu mutlaka kabakla ilgili bisey yediriyorum.bagirsaklari cok guzel calisiyo kabak yiyince meyveleri gün içersinde surekli teklif ediyorum oda sağolsun yemem demiyo öyle bi anlatımlı tombis bisey sanma yediği nereye gidiyo çözemedik :rolleyes:

Ben baya baya başım sıkışmadan girmez olmuşum bu siteye. Allaha şükür bi sıkıntımız yokda bu gün aklıma geldi bi giriyim dedim şimdi ne günlerdi beee diyesim geldi hamilelikte başladı boyu şu kilosu şu doğdu sütüm yetiyomu doydu mu dönüyomu oturdumu holeyy emekliyo aaa disi patlamis yürüdümu nasıl bi seruvenmis anne olmak ve Allahın izniyle cooook uzun bi süre devam edecek bak duygulandım şimdi

Sizinki kac aylikti Bizimki nazar degmesin herseyi yiyo:kk77: dr sen niyosan aynisini ver dedi sabah yumurta peynir pekmez mutlaka yiyo bazen yumurtalı ıspanak pankek yumurtali ekmek vs. Yapıyorum öğlen çorba tarhana favorimiz akşam üstü kendi yiye bileceği şeyler veriyorum akşam biz ne yersek kuru fasulye pilav bile yiyo sulu köfteyi çok seviyo karnıbahar kizartmasiyla mücver kendisi güzel yiye biliyo birde ben haftanin 3.4 gunu mutlaka kabakla ilgili bisey yediriyorum.bagirsaklari cok guzel calisiyo kabak yiyince meyveleri gün içersinde surekli teklif ediyorum oda sağolsun yemem demiyo öyle bi anlatımlı tombis bisey sanma yediği nereye gidiyo çözemedik :rolleyes:
13 aylık canım bizimki maalesef nazlı meyve hiç yemez portakal sıkarım içmez bi tek sebze çorbasının içinde biraz et ve sebze yediriyorum sebzeleri dönüşümlü pişiriyorum kaç öğün ve miktar ne kadar vereceğim bilemiyorum 3 öğün anca yiyor ara öğün yese hiç emmiyor siZ ara öğünde ne kadar yediriyorsunuz

Canım günde 3 öğün veriyorum. 2-3 defa da ara öğün. Günde 3-4 defa meme. Gece boyunca da bir kaç kez meme....
Beraber uyuyoruz. Kalmıyorum emzirmeye sonuçta. Diğer türlü baş edemedim.
Acıkınca zaten nem nem nem diyor. Meme isteyince de meme deyip açmaya çalışıyor.
Ara öğünde ne yiyor ve miktar yazar mısınız? Bizimki 3 ana öğün zor yiyor birde meyveyi nasıl yediriyorsunuz oğlum öyle kuru fasülye falan yemez makarna patates dışında bizim yediklerimizden yemez memeyi bile eskisi kadar emmiyor o kadar saat aç basıl duruyor çözemedim😞

Ara öğünde ne yiyor ve miktar yazar mısınız? Bizimki 3 ana öğün zor yiyor birde meyveyi nasıl yediriyorsunuz oğlum öyle kuru fasülye falan yemez makarna patates dışında bizim yediklerimizden yemez memeyi bile eskisi kadar emmiyor o kadar saat aç basıl duruyor çözemedim😞

Kendi yediklerinden vermeye geç mi başlamıştın? Benim kızım da çok şükür yemesi güzel kahvaltı da pekmez yumurta peynir zeytin yer öğlen çorba ne çorbası olursa ayırt etmiyor aralarda meyve, muhallebi veya kefir içiriyorum akşamı geç yemiyoruz zaten ne yapmışsam pilav kuru fasulye yiyor kabuğunu çıkarıyorum masasından alıp yer hiç kendi yemeyi daha çok seviyor. Şunu anladım çok da didikleyince çocuk da seçiyor yemeyince belki bende zorlanırdım belki ama ablamların da dediği bu oldu

Kendi yediklerinden vermeye geç mi başlamıştın? Benim kızım da çok şükür yemesi güzel kahvaltı da pekmez yumurta peynir zeytin yer öğlen çorba ne çorbası olursa ayırt etmiyor aralarda meyve, muhallebi veya kefir içiriyorum akşamı geç yemiyoruz zaten ne yapmışsam pilav kuru fasulye yiyor kabuğunu çıkarıyorum masasından alıp yer hiç kendi yemeyi daha çok seviyor. Şunu anladım çok da didikleyince çocuk da seçiyor yemeyince belki bende zorlanırdım belki ama ablamların da dediği bu oldu
Kendi yediklerimize tuz attığım için ona özel pişirdim hep genelde çorba muhallebi yedi aslında ek gıdaya ilk geçişte meyveyi çok sevmişti ama dr toz Demir ilacı verip onu da meyveye karıştırınca tiksindi yemedi hiç o gün bugün yemiyor 3-4 gündür elma kuru kayısı ve hurmadan püre yapıyorum az az yedi onun dışında yine yemiyor nasıl aşacağım bu durumu bilmiyorum 😞

Bu arada pekmezi nasıl veriyorsun ben kaşıkla verdim öğürdü meyve suyuna kattım kusacak gibi oldu

Kendi yediklerimize tuz attığım için ona özel pişirdim hep genelde çorba muhallebi yedi aslında ek gıdaya ilk geçişte meyveyi çok sevmişti ama dr toz Demir ilacı verip onu da meyveye karıştırınca tiksindi yemedi hiç o gün bugün yemiyor 3-4 gündür elma kuru kayısı ve hurmadan püre yapıyorum az az yedi onun dışında yine yemiyor nasıl aşacağım bu durumu bilmiyorum 😞

Hım püreye de alışmış o zamn inşallah düzelir. Ben de hep özel yapıyordum yaşına yakın vermeye başladım dr da dedi geç vermeye başlarsan reddeder diye.

Stres yapma bi şekilde büyüyorlar kiloyuda bi şekilde ilerleyen dönemlerde alıp farkı kapatıyorlar dr beni rahatlattigi şeyi soylıyım bizi metabolizma hastalıklarına yollamıştı bi dr kilo almiyo diyo endokrin doktorda saçmalamayın bu cocuk az da olsa kilo aliyo bi sorun olmuş olsaydı topuk kanından çıkar mutlaka sizi bulurlardi dedi biz 2.5 aylıkken 3.5 kilo bile değildik düşün artık minnacikti oglum herşeyin başı stres yetememe kaygısı daha rahat ol bana ozamanlar stres yapmya diyenlere gıcık oluyordum :)

13 aylık canım bizimki maalesef nazlı meyve hiç yemez portakal sıkarım içmez bi tek sebze çorbasının içinde biraz et ve sebze yediriyorum sebzeleri dönüşümlü pişiriyorum kaç öğün ve miktar ne kadar vereceğim bilemiyorum 3 öğün anca yiyor ara öğün yese hiç emmiyor siZ ara öğünde ne kadar yediriyorsunuz
Ben ara öğün olarak öğleden önce devam sutu öğleden sonra yoğur veriyorum öyle açıkçası ana öğün ara öğün diye çok bi düzenimiz yok zaten o acıkınca anniii mama diye geliyo o an ne bulursam bazen küçük bi dilim kek bazen bi dilim kasar peyniri benim en buyuk şansım yemeyi sevmesi

Hım püreye de alışmış o zamn inşallah düzelir. Ben de hep özel yapıyordum yaşına yakın vermeye başladım dr da dedi geç vermeye başlarsan reddeder diye.
bakalım inşallah düzelir kuru fasülye vEr demişti doktor tane tane verdim kabuklarını soyup Bir tane yedi başka yemedi geçenlerde yine yaptım aynı şekilde bir tane tadına bakıyor beğenmiyor yemiyor artık böyle tek tek yedire yedire herhalde alışacak yani umarım alışır Bir de bizimkinin ağzında bekletme özelliği var mesela bir şehriye çorbası verdiin zaman ağzına saatlerce bekletir istemediği yemek istemediği bir şey olduğu zaman ağzımda saatlerce bekletir

İyi akşamlar, iyiyim çok şükür 🙏
Evet ya ne çok muhabbet edilirdi kimse yok
Kuzucuklarınız nasıl? Büyüdükçe zaman ne hızlı geçiyor anlamıyorum şahsen.
Yürüyoruz, merak keşif ne ararsan var 😂
Dişler görünürde 5 tane 6.da çıkmak üzere ve her diş çıkarken burun akıntısı ve soğuk algınlığı şeklinde çıktı hep. Şükür yemekten yana hiç sıkıntı yaşamıyor. Z zeLina cnm sen mamayı ne zaman keseceksin kestin mi ya da? Uyku öncesi veriyorum ben gece bir kere uyanıyor sabaha karşı o da.
Merhaba cnm.. devam ediyoruz biz mamaya hala yatmadan ve gece 1 kere uyanıp içiyor.. öğlene doğru uyuyacaksa 3 ölçü veriyor bakıcısı. Bazen akşamlarında yemek yemek istemiyor mama içmek istiyor. Veriyorum bende.. biraz azaltsak iyi olacak. Aslında güzel yiyor. Kahvaltıda yumurta peynir zeytin kesin yiyor bazen patatesli yumurta tahin pekmez yiyor bal vermeye başladık. Öğlen ve akşam çorba yada yemek ne varsa yoğurtla birlikte yiyor. Aralarda meyve veriyorum mandalina portakal çok seviyor. Ama akşam yemekten 1 saat sonra falan mama istemeye başliyor.
Meraklı küçük hanım tontiş tontiş yürüyor mu..😍

bakalım inşallah düzelir kuru fasülye vEr demişti doktor tane tane verdim kabuklarını soyup Bir tane yedi başka yemedi geçenlerde yine yaptım aynı şekilde bir tane tadına bakıyor beğenmiyor yemiyor artık böyle tek tek yedire yedire herhalde alışacak yani umarım alışır Bir de bizimkinin ağzında bekletme özelliği var mesela bir şehriye çorbası verdiin zaman ağzına saatlerce bekletir istemediği yemek istemediği bir şey olduğu zaman ağzımda saatlerce bekletir
Merhaba kendi yemesi için eline birşeyler verdiniz mi. Bizim ki de bazen yemek istemiyor ben de katı gıdalardan önüne bırakıp başka şeylerle ilgileniyorum kendi kendine yiyor. Oyun gibi arada ben ağzımı açıyorum bana da yediriyor falan..

Meyveyi soyup lokma lokma yediriyorum. Aralarda kuru meyve, ceviz veriyorum.
Bazen iştahı az oluyor bazen fazla. Kilosu iyi hamdolsun.

X