Doğumdan çok korkan biriydim. Bu yüzden anne olmak bile istemiyordum, asla doğuramam diyordum.... Ama doğumum çok kolay oldu. Sadece 3 saat sürdü. Epidural almama rağmen acıyı hissettim. Dr. Bile şaşırdı. Bu kadar canım acımamalıymış, sancılar çok güçlüymüş.... Vs...Normal doğumdan sonra çok ağrı yaşayan var mı?Çok kanama oluyor mu. normal doğumdan sonraki süreç için bana bilgi verebilirmisiniz?
Maşallah linoşa canım nice mutlu uzun huzurlu sağlıklı yılları olsunMerhaba hanımlar.. bugün bizim doğum günümüz.. zaman ne kadar çabuk geçti. Her anını dondurabilseydik keşke. Bugün kendi aramızda pasta kesip cumartesi günü küçük bir kutlama planladık. Bu arada biz 15 gündür falan yürüyoruz..:))
Canım bizim menenjit aşılarında şu şekilde ilerledik, bexsero aşısının 2 dozunu olmuştu. Nimenrix 1 yaşından sonra tek doz yaparız demişti doktor. Önümüzdeki ay nimenrix tek doz olacak, sonraki ay da bexsero nun son dozunu yaptiracagiz bitecek.Z zeLina doğum gününüz kutlu olsun. Biz de pazar günü parti düzenlenmiştik.
Benim ki bir kaç adım atıp tekrardan emeklemeye geçiyor. Bu yürümek mi
Anneler... Biz bu akşam aşılarımızı olduk. Herşey şu an yolunda hamd olsun...
Menenjit aşısı yaptıran, yaptırmayı düşünen var mı? Bu konuda bilgisi olan yazar mı acaba?
1 ay sonra isterseniz yaptırırsınız dedi hemşire hanım ben sorunca. Dr. Danışacağım. Sizlerden de bilgi almak istedim. Burada yaptıran var, okumuştum. Teşekkür ederim...
Gecmis olsun canım belki de diş o kadar rahatsız etmiştir kuzuyu. Maşallah diyorum daha benim kızın 2 altta 2 üstte dişi var onlar da minicik minicikIyi geceler hanımlar geçen hafta 1 yas aşısını olmuştuk çok zor geçti aşıdan 3 gün sonra ateş başladı ama cocuk havale geçirmek üzereydi hiçç bi aşıda ateslenmemisti. Sonrasında öksürük hapşırık burun akıntısı vs... bunlarda da aşıdan kaynakliymis.çocuk hala toparlanamadı yetmez gibi daha geçen hafta bisey yoktu 3- 4 gün içinde üst azı dişlerde çıkmış nasıl farkedemedim şaşkınım 12 dişimiz oldu
Aynen ben de özledim paylaşımları. Birbirimizden fikir alışverişi yapıyorduk kafamız dağılıyorduİyi akşamlar anneler
Nasılsınız? Özledim eski bizi...
İyi akşamlar anneler
Nasılsınız? Özledim eski bizi...
SelamMamayı birden bırakınca kilo kaybı oluyor malesef ben sütüm geldi bıraktım yara vs çok uğraştım . Bir de ne kadar doğru bilmiyorum emzik de etkiliyormuş kiloyu
Selam
Benim sütüm cidden az. Mama ağırlıklıydık. Günde 8 den 4 e indirdik ama yine de fazla tabi. 10 gündür çabalıyorum. Başarabilecek miyim korkuyorum. Doktor kontrolünde 1 ay sonra 700 gram aldıysa böyle devam edicem mutlu şekilde. Gelişimi geri kalırsa die endişeleniyorum. Anne sütü aah ahhbezine, hareketlerine bakmakla da olmuyo. Kesin cevap boy-kilo gelişimi verecek. Olmazsa mecbur mama ağırlıklı devam edicez, Takdir ALlahtan
Selam ben yanlış bilgilendirmek istemem ama doktorumuzun söylediğini iletiyim benim oğlusum haftaya 14 aylik olacak 10.700 kilosu kilo almasi durur kilo verebilirde demisti beslenme konusunda 4 öğün yemek aralarda emziriyorsan emzir veya devam sütü dedi ama öğünlerde yemek yemezse aç birak aralarda atistirmalik bisey verme kesinlikle dediBu arada oğlum 10 kg son 1,5 -2 aydın bu kiloda kilo almaması normal mi
Selam tesadüfen mesajını gördüm sende kendimi gördüm benimde sütüm yetersizdi ne kadar kendimi hirpaladim arttirmak icin tarifi mumkun degil ve gercektende cok kisi soylemistir yetmiyo az dusuncesi inan dahada azaltiyo psikolojik olarak çöküyorsun çünkü sen elinden geldiğince emzir ama mamaya da öcü gözüyle bakma oglum şuan 14 aylik Allah şükür gayette sağlıklı ki biz ilk aylar mama kullandigimiz halde 200 gr 300 gr alıyordukSelam
Benim sütüm cidden az. Mama ağırlıklıydık. Günde 8 den 4 e indirdik ama yine de fazla tabi. 10 gündür çabalıyorum. Başarabilecek miyim korkuyorum. Doktor kontrolünde 1 ay sonra 700 gram aldıysa böyle devam edicem mutlu şekilde. Gelişimi geri kalırsa die endişeleniyorum. Anne sütü aah ahhbezine, hareketlerine bakmakla da olmuyo. Kesin cevap boy-kilo gelişimi verecek. Olmazsa mecbur mama ağırlıklı devam edicez, Takdir ALlahtan
Canım ana öğünlerde ne veriyorsun mesela bizimki sabah sadece 1 yumurta yiyor yanında hiç bir şey yok öğlen yoğurt ikindi elma hurma ve kayısıdan yaptığım püre akşam sebze çorbası( kıymalı) fikrim olsun diye soruyorumSelam ben yanlış bilgilendirmek istemem ama doktorumuzun söylediğini iletiyim benim oğlusum haftaya 14 aylik olacak 10.700 kilosu kilo almasi durur kilo verebilirde demisti beslenme konusunda 4 öğün yemek aralarda emziriyorsan emzir veya devam sütü dedi ama öğünlerde yemek yemezse aç birak aralarda atistirmalik bisey verme kesinlikle dedi
Selamm ilk aylar hem mama hem meme ile mi 200-300 gram. Ama o zaman doktor mamayı arttırmaz mıydı ya da daha küçük diye mi arttırmadı? Yok ben mamaya öcü gözüyle bakmak depil hatta mama yiyen de meme emen de aynı desem abartmam. Mamayı iki saatte bir versem 90 cc ohh bebek de ben de rahat ederim ama sütüm az da olsa varken direnmek istiyorum yoksa tabi takdir herzaman Allahın ben ne yapabilirimSelam tesadüfen mesajını gördüm sende kendimi gördüm benimde sütüm yetersizdi ne kadar kendimi hirpaladim arttirmak icin tarifi mumkun degil ve gercektende cok kisi soylemistir yetmiyo az dusuncesi inan dahada azaltiyo psikolojik olarak çöküyorsun çünkü sen elinden geldiğince emzir ama mamaya da öcü gözüyle bakma oglum şuan 14 aylik Allah şükür gayette sağlıklı ki biz ilk aylar mama kullandigimiz halde 200 gr 300 gr alıyorduk
Boşver üye olmuştum çıktımAleykümselam benim kızım 2,5-3 ay emdi bıraktı malesef benim sağlık sorunum da çok etkiledi. Nasip değilmiş zorladım kendimi ama olmadı. Stres yapmayın sık emzirin günlük çişli bez sayısı 5 adet doluysa doyuyordur. Açsa zaten belli eder kendini. Olmazsa da yapacak bir şey olmuyor malesef içimde kaldı hep emzirmek o da nasipfacebookda emzirme akademisi var oraya bir yaz istersen
Boşver üye olmuştum çıktım
Üzüldüm sizin için ama olmayınca zaten çabalayacak bişey de olmuyor. Ben de sonuna kadar mücadele edicem yavrum için. Nasip herşey
Evet mama ve anne sutuyle Dr arttırdı ama oglum fazlasını kabul etmiyordu ilk 3 ay 60 sonra uzun bi süre 90 cc le devam ettik iyi beslenemedigi icin sarilik uzadi 50. Gun kurtulduk sariliktan birazdaha duzeni girdi bizim için beslenme konusu ilk 3 ay çok yıpratıcı oldu ama Allaha şükür artık herşey yolunda ama emme 10 ayda birden oglum bıraktı ne yaptıysam geri donduremedimSelamm ilk aylar hem mama hem meme ile mi 200-300 gram. Ama o zaman doktor mamayı arttırmaz mıydı ya da daha küçük diye mi arttırmadı? Yok ben mamaya öcü gözüyle bakmak depil hatta mama yiyen de meme emen de aynı desem abartmam. Mamayı iki saatte bir versem 90 cc ohh bebek de ben de rahat ederim ama sütüm az da olsa varken direnmek istiyorum yoksa tabi takdir herzaman Allahın ben ne yapabilirim
Amin 2,5Allah yardımcın olsun. Kaç aylık bebeğin
Canım günde 3 öğün veriyorum. 2-3 defa da ara öğün. Günde 3-4 defa meme. Gece boyunca da bir kaç kez meme....Hanımlar günde kaç kere emzirip kaç kere ek gıda veriyorsunuz