Günde 2 yerine 1 kere uyutsanız? Oğlum 1 kere uyuyor 1.5-2 saat kadar. Akşam uykusunu da biraz daha öteleyebilirsiniz belki. Oğlum akşam uykusuna 21.30-22.00 gibi geçiyor. Sabah 08.30’da uyanıyor, bazen uzatıp 09.30-10.00’u bile buluyor. Şu an tam 15 aylık.arkadaşlar merhaba. Oğlum 13.5 aylık. Sabah çok erken saatte kalkıyor 5.30-6 gibi. Bir türlü uzatamıyoruz. Normalde gece beslenmesini kesmiştik acaba açlıktan mı kalkıyor diyordum. Denedim bir öğün vermeyi gece maalesef en fazla oda bazı zamanlar yarım saat uzattı uzatmadı. Ne yapabilirim.
gün içinde toplam 3 saat uyuyoruz iki uyku halinde. Gece uykusuna 8.30 gibi geçiyoruz.
Akşamlarıda 8-8.30 arası uyuyor.Tek uykuya çekmeye çalışabilirsiniz ama sabah çok erken kalktığı için zorlayabilir sizi akşam kaçta uyuyor
MaşallahGünde 2 yerine 1 kere uyutsanız? Oğlum 1 kere uyuyor 1.5-2 saat kadar. Akşam uykusunu da biraz daha öteleyebilirsiniz belki. Oğlum akşam uykusuna 21.30-22.00 gibi geçiyor. Sabah 08.30’da uyanıyor, bazen uzatıp 09.30-10.00’u bile buluyor. Şu an tam 15 aylık.
Maşallahpeki böyle bir dönem yaşadınız mı hiç? Daha doğrusu tek uykuya geçtiğinde mi gündüzleri geç uyandı? Yoksa hep mi böyleydi
O halde bende yavaş yavaş 15er dakikalık periyotlarla tek uykuya inme çabalarına başlayayım. Oğlum benim üç aydın falan BÖyle oldu. 7.ataktan sonra. Ben bir gece 11de yatırdım. Gündüz biraz fazla uyudu diye sonuç 5.40ta kalktıYaşadık tabi ama daha erken zamanlarında. O zaman 6-9 ay arasında yaşamıştık. Erkenden kalkıp 1-1.5 saat oyalatıp sonra gene uyuyordu, bizim uykuyu kaçırıyordu :)
Sizinki gibiyken biraz daha geç uyutmaya başladım, geç uyuttukça daha geç kalkmaya başladı. Yoksa önceden oğlum da 20.00-20.30 gibi uyurdu, bilerek öteledik saatini. Ne kadar erken uyurlarsa, o kadar erken uyanıyorlar. Açlıkla alakası yok, büyüdüler artık.
Emiyor mu peki? Emerken de çok kalkıyorlar. Ben tekrar hamile kaldığım için doktorum yaklaşık 2 hafta önce emzirmeyi bıraktırdı. İnan hem uykuda hem de iştahta inanılmaz bi artış yaptı. Emerken gece sürekli meme için uyanıyordu. Emiyorsa kes demiyorum, yanlış anlama, gece emzirmeyi bırakmaya başla.O
O halde bende yavaş yavaş 15er dakikalık periyotlarla tek uykuya inme çabalarına başlayayım. Oğlum benim üç aydın falan BÖyle oldu. 7.ataktan sonra. Ben bir gece 11de yatırdım. Gündüz biraz fazla uyudu diye sonuç 5.40ta kalktı
Anladım ben merak etme :)Emiyor mu peki? Emerken de çok kalkıyorlar. Ben tekrar hamile kaldığım için doktorum yaklaşık 2 hafta önce emzirmeyi bıraktırdı. İnan hem uykuda hem de iştahta inanılmaz bi artış yaptı. Emerken gece sürekli meme için uyanıyordu. Emiyorsa kes demiyorum, yanlış anlama, gece emzirmeyi bırakmaya başla.
O zaman süper! Zamanla uyanmayı da bırakır. Dediğim gibi aylar ilerledikçe çok değişiyorlar. Uyku düzenleri, anlama kabiliyetleri, her şeyi her şeyi ilerliyor. Gündüz emzirmenin geceyle bi alakası olmuyor ya, gece alışkanlık sürdürüyorlar. Benim oğlum 2 hafta oldu emmeyi bırakmasına rağmen ama hala gece 1 veya 2 defa uyanır, ben de senin gibi sallayıp uyutuyorum geri. Böyle böyle bırakacaklar, çare yok..Anladım ben merak etme :)
Emiyor ama gece uyanmıyor daha dogrusu şöyle diyeyim uyanıyor herhalde emmek için alışkanlık ama gece beslenmesini kestiğim için vermiyorum hafif beşiğini sallayarak uykuya geri döndürüyorum. Ama gündüz emiyor olması gece emmek istemesine yol açar mı?
Maşallah canım, bebek geliyor.... Allah bağışlasın şimdiden. 2.nci mi olacak? Nasıl hissediyorsun?Günde 2 yerine 1 kere uyutsanız? Oğlum 1 kere uyuyor 1.5-2 saat kadar. Akşam uykusunu da biraz daha öteleyebilirsiniz belki. Oğlum akşam uykusuna 21.30-22.00 gibi geçiyor. Sabah 08.30’da uyanıyor, bazen uzatıp 09.30-10.00’u bile buluyor. Şu an tam 15 aylık.
Bu sabah yine 5.50de açtık gözümüzü :) sanırım dediğin gibi muhakkak bu saatleri bırakacak ama ama ne zaman. Bu saatler kalkmak için çok zorlayıcı oluyor. Şu an bir zombi kıvamında geziyorum. Belki de bir uykuya düştüğünde bir ay belki iki ay sonra saha düzene girecek.O zaman süper! Zamanla uyanmayı da bırakır. Dediğim gibi aylar ilerledikçe çok değişiyorlar. Uyku düzenleri, anlama kabiliyetleri, her şeyi her şeyi ilerliyor. Gündüz emzirmenin geceyle bi alakası olmuyor ya, gece alışkanlık sürdürüyorlar. Benim oğlum 2 hafta oldu emmeyi bırakmasına rağmen ama hala gece 1 veya 2 defa uyanır, ben de senin gibi sallayıp uyutuyorum geri. Böyle böyle bırakacaklar, çare yok..
Amin, çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.Maşallah canım, bebek geliyor.... Allah bağışlasın şimdiden. 2.nci mi olacak? Nasıl hissediyorsun?
Yok canım mümkün değil olmaz, dediğim gibi yapmayı dene istersen; gündüz uykusunu azaltıp gece uykusuna 1 saat geç geçirmeye çalış bakalım ne yapacak o zaman? Bir de uykudan önce çok oyun oynayıp yorulunca da güzel uyuyorlar. Uyumadan ne kadar önce yemek yedirdiğine de dikkat et. Uyumadan 2-3 saat önce yiyip uyuyorsa da çok çabuk uyanabiliyorlar. Gece daha çok tok tutucu şeyler yedirmeye çalış bakalım. Ya hep gözlem hep gözlem işte..Bu sabah yine 5.50de açtık gözümüzü :) sanırım dediğin gibi muhakkak bu saatleri bırakacak ama ama ne zaman. Bu saatler kalkmak için çok zorlayıcı oluyor. Şu an bir zombi kıvamında geziyorum. Belki de bir uykuya düştüğünde bir ay belki iki ay sonra saha düzene girecek.
ama umarım bu alışkanlık olupta iki yaşında hala5.30-6 gibi kalkan bir bebeğim olmaz
MaşallahYok canım mümkün değil olmaz, dediğim gibi yapmayı dene istersen; gündüz uykusunu azaltıp gece uykusuna 1 saat geç geçirmeye çalış bakalım ne yapacak o zaman? Bir de uykudan önce çok oyun oynayıp yorulunca da güzel uyuyorlar. Uyumadan ne kadar önce yemek yedirdiğine de dikkat et. Uyumadan 2-3 saat önce yiyip uyuyorsa da çok çabuk uyanabiliyorlar. Gece daha çok tok tutucu şeyler yedirmeye çalış bakalım. Ya hep gözlem hep gözlem işte..
Benim oğlum da İLK KEZ bu gece hiç uyanmadıVallahi ben de şaşkınım.. Hala yanımda uyuyor bu saat oldu. Akşam 22.00-22.30 gibi uyudu.
Birde yumurtadan bıktı alternatif yumurtalı tarifleriniz var mı
Omlet yağda pişirme krep ve pankek şeklinde veriyorum patatesi kaşar rendesiyle köfte tarzı az yağda pişirip veriyorum yumurtalı yemiyorPankek, krep, patatesli yumurta. Nasıl veriyodun sen
annemherseyim ben de oozzee nin dediklerine katılıyorum. 14 aylık olduk biz de gündüz uykusu 1 e düştü akşam önce den en geç 9 da uyurdu şimdi 10.11 gibi uyuyor gece de uyanmıyor (diş ateş olmadığı sürece), sabah da 9-10 arası kalkıyor ve ilk baştaki düzen gitti bizde büyüyorlar
2019 grubunun ilk hamilesi sensin galibahayırlı olsun oozzee
Maşallahişte tam hayalim.. acaba o günleri görebilecek miyim?
normal yemek yediriyorum yatmadan bir saat önce.Zaten emerek uyuyor. Bu gece yine 4te mama verdim bana Mısın demedi yeminde erken uyandı açlıktan değil onu anladım. Yavaş yavaş gündüz uykusunu bir uykuya çekmeye çalışayım ancak bir ay sürer zaten. Belki o zaman düzelir.