- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
kilo vermeniz ne güzel ben tarihin en kilolu zamanında hamile kaldım bakalım nasıl geçecek gebelikÇok acıkıyorum içim kazınıyor sık sık atıştırma ihtiyacı duyuyorum ancak sabah tartıldım kilo vermişim1,5 2 kilo gitmiş benden.
ben tutmak istedim ama midem boş kalınca mide bulantısı hissi başlıyor bundan dolayı tutamıyorum güzel haberlerini alalım inşallah
BEN TUTMUYORUM CANIM YEDIGIM HALDE COK HALSIZIM YEMEZSEM NOLURUM BILMIYORUM
Canım seni anlıyorum ama ev bal dök yala olmayıversin ya. Ben çalışmıyorken ev cam gibiydi tertemiz. Tekrar çalışmaya başladığımda evi gözüm görmüyor artık. O kadar yorgun geliyorum ki bide hamileyken hiç gözümde değil. Eşim dün süpürmüş hiç yoktan iyidir dedim incelemedim bile. Ne kadar temizlenirse o kadar kirleniyor zaten :) sende çocuk olunca biraz zor olur. Çok zorlanırsan yarım günlüğüne çağır haftada bi iki gün biriniAllah eslerimizden razi olsun ama onlarin yaptigi ilede olmuyor ne zor bisey kizima hamileyken cok sorun yoktu zaten ikimizdik en fazla tozlanıyordu ama simdi kizim sagolsun evin her yerinde biseyler var
Ya kızlar yanlış anlamayın ama gebelikte oruc doğru bulmuyorum. 11 saat çalıştığım dönemde bile oruç tutardım ama bebeğin ihtiyacı var kahvaltıya magnezyuma potasyuma vitaminlere proteine. Günde sık ama dengeli beslenmek gerek. Mesela ben kendim için magnezyum içmem tadı o kadar kötü ki her içtiğimde saatlerce midem bulanık geziyorum ama bebek için mecbur her sabah içiyorum. Kendimizden çok bebeğimizi düşünüyoruz lütfen bebeğin gelişimi çok önemli sağlıklı beslenin. Kendinizi böyle aç bırakmayınAmin inşallah :) bildiğim kadarıyla zaten hamilelerin tutması zorunlu değil. Sağlıklı olalım bebiş sağlıklı olsun da :)
Off çok fena. Allah kolaylık versin.
Benimde tam aksine iştahım kapandı gitti. Hiçbirşey yiyesim yok. Mide bulantısı olur bozarım diye öğlene kadar niyet etmedim, bugünde öyle yaptım ama canım birşey istemiyor.
Ay canım benim :) Korkma benim de ilk gebeliğim bundan önce kimyasal gebelik geçirdim ben de çok korkmuştum. İçin rahat olsun endişelenme her şey normal olcak inşallah :)Saol canım cevabın için biraz rahatladım ne bilim insan korkuyor ilk olunca bide üç yıl bekledim bu bebiş için
Yok zaten evimin hic bir zaman oyle bal dök yala olmuyot misafir geleceği zaman ancak biraz daha dikkat ederdim çalıştıgim için vaktim olmuyor ama en son yumurtlama haftasında yapmıştım temizlik dediginiz gibi olmadı yarim gun birilerini çağıracağım ilerleyen zamanlardaCanım seni anlıyorum ama ev bal dök yala olmayıversin ya. Ben çalışmıyorken ev cam gibiydi tertemiz. Tekrar çalışmaya başladığımda evi gözüm görmüyor artık. O kadar yorgun geliyorum ki bide hamileyken hiç gözümde değil. Eşim dün süpürmüş hiç yoktan iyidir dedim incelemedim bile. Ne kadar temizlenirse o kadar kirleniyor zaten :) sende çocuk olunca biraz zor olur. Çok zorlanırsan yarım günlüğüne çağır haftada bi iki gün birini
Ya kızlar yanlış anlamayın ama gebelikte oruc doğru bulmuyorum. 11 saat çalıştığım dönemde bile oruç tutardım ama bebeğin ihtiyacı var kahvaltıya magnezyuma potasyuma vitaminlere proteine. Günde sık ama dengeli beslenmek gerek. Mesela ben kendim için magnezyum içmem tadı o kadar kötü ki her içtiğimde saatlerce midem bulanık geziyorum ama bebek için mecbur her sabah içiyorum. Kendimizden çok bebeğimizi düşünüyoruz lütfen bebeğin gelişimi çok önemli sağlıklı beslenin. Kendinizi böyle aç bırakmayın
maşallah maşallah ilk kez mi dr gidiyorsunuz rahat görmeniz gerek artık
Ay ne şanslısınız benim eşimde sağolsun artık kendi suyunu kendi alıp içmeye başladı bu bile benim gözümde eşim adına bi devrim kıymetini bilinBende yapmıyorum artık salı lekelenme görene kadar o zamana kadar normal hayatıma devam etmiştim
şimdi yemek bulaşık ve çamasır yapıyorum sadece sağolsun eşim yardım ediyor :)
garip geliyor bana ama
Benim doktorum oruc tutmayi uygun gormuyoruz hamilelikte dedi. Gerci tutmak istesem de yerimden kalkamam sanırım aksam işten eve gidince zaten oruçlu gibi nefes nefese bi halde oluyorumHoşbuldum canım :) amin inşallah. Bu arada yarın sabaha randevu aldım. Salı kan vermiştim, sonucumu daha göstermedi. Cuma ya aradan 3 gün geçmiş olur diye aldım.
Kızlar oruç tutuyor musunuz? Yani sorulmaz ama merak ettim.
evet biz de böyle karar aldık eşimle günlük 19tl bunun ücreti . illa kazaya bırakmamıza gerek yok dun bır hoca dınledım genelde meallerde yanlıs cevırmısler hep orucla bılgılı bır ayetı. tutmak ıstemedıgınde bısorundan dolayı fıtresnı verebılıyorsun ılla kazaya bırakmak gerekmıyormus. aklınızda bulunsun basıt bır rahatszlıkta dahı bu gecerlıEvet gebelikte oruc tehlikeliymis cunku ilk aylarda bebegin beyin ve organ gelisimi saglaniyormus susuz birakirsak bebegi besinsiz bazi zararlara yol.acabilirmis allahim esirgesin bnde tutmuyorum parasini vericez ihtiyaci olana insllah
bencede arkadaşlar kıymetini bilsinler :)Ay ne şanslısınız benim eşimde sağolsun artık kendi suyunu kendi alıp içmeye başladı bu bile benim gözümde eşim adına bi devrim kıymetini bilin
canım ilk gebeliğin mi benim oğlumda ilk dört ay kafayı nereye koysam uyurdum orda eşim ne olur artık uyuma canım sıkılıyor derdi :))Yeni gelenler hoş gelmişşşş keseleri görenleree maşallah :) Kızlar sık idrara çıkma durumunuz var mı ben gece uykumdan uyanıyorumBirde ben de çok uyku hali var normal mi acaba?
bunu bilmiyordum bende öyle yapayım o zamanevet biz de böyle karar aldık eşimle günlük 19tl bunun ücreti . illa kazaya bırakmamıza gerek yok dun bır hoca dınledım genelde meallerde yanlıs cevırmısler hep orucla bılgılı bır ayetı. tutmak ıstemedıgınde bısorundan dolayı fıtresnı verebılıyorsun ılla kazaya bırakmak gerekmıyormus. aklınızda bulunsun basıt bır rahatszlıkta dahı bu gecerlı