Yok canım nerde öyle deliksiz uykuHadi yaa, peki gece nasıl uyuyor? Deliksiz mi?
Geçmiş olsun canım hastalık mevsimi geldiOglum da butun akintisi ve oksuruk vardi dr a goturdum cok sukur cigerlerinde bir sey yokmus soguk alginligi dedi. Aksamlari 10 dk nebulizor ver dedi.
12 kg boyu 78cm cikti dr gelisimi cok iyi istersen 2 ay sonra emzirmeyi birakabilirsin sana bagli dedi. Ama Ben sutum oldugu surece 2 yasa kadar emzirmeyi dusunuyorum.
oha diyorum onlara başka bişey demiyorum.canim sende ben arsız olmasını istiyorum dersin bu insanların herşeye karışmasından nefret ediyorum.Geçmiş olsun canım hastalık mevsimi geldi
MaşaAllah paşaya Allah ım esirgesin
Katılıyorum ne kadar süt olursa o zamana kadar içsin istiyorum ama çevremdekiler çok baskı yapıyor yok kız çocuğu 1 yaşa kadar emmeliymiş arsız olurmuş falan cahilliğe bak
Aynen canım çook haklısınoha diyorum onlara başka bişey demiyorum.canim sende ben arsız olmasını istiyorum dersin bu insanların herşeye karışmasından nefret ediyorum.
alışırlar zamanla kim hala annesini emiyoAynen canım çook haklısın
bu seferde dert yanma o zaman uyutmadı sabaha kadar diyolar pöfff
Ayyy maşallah Alya ya. İpek daha geçen hafta emeklemeye başladı .Surunuyordu .Aynı anda da elleriyle koltuğun kenarlarına tutunup yeni kalkmaya başladı..Adım atmıyor daha.Kızlar bebişlerden yürüyen var mı acaba Alya bi haftayı geçkin ellerini bırakıyor o şekilde bi on saniye duruyo bazen de adım atıyo bi tane sonra pıt düşüyo
Çok geçmiş olsun canım.Allah beterinden korusun bebeklerimizi..Uzay çok kötü şekilde düştüo kadar yoruldum ki gece hiç uyutmadı, bir saniye bile durmuyor çok hareketli. Sabahin köründe uyandık. Artık bıktım ellemiycem dedim, oturdum koltuğa. Kendisi tutunup ayağa kalkmış, ben koşup gidene kadar geriye doğru küt diye düştü kafasını çok sert çarptı yere. Çok ağladı. Bir şey olur mu ki? Refleksleri fln yerinde kontrol ettim ama korkuyorum.
İpek gündüz bir defa uyuyor .Bazen 2 ama genellikle 1 e düştü öğle uykusu .Gece iki defa formül süt veriyorum .Ben artık emzirmiyorum hiç.Arada uyumak için emzik gibi emiyor öyle ama zaten uzun süredir sütüm çok azdı .Sonra sabah kahvaltı veriyorum .Öğle uykusuna geçmeden önce ya emiyor ya da formül süt içiyor .Uyanınca meyve ya da çorba veriyorum .Yoğurt yemiyor .Ayranı sulandırıp biberona koyup veriyorum o şekilde .Bir de çorba veriyorum .Akşam bir kez daha yatmadan formül süt veriyorum ..Merhaba arkadaşlar. Buara uyuma, uyanma ve beslenme düzeniniz nasıl acaba örnekler verebilir misiniz? Gün içinde neler yediriyprsunuz. Devam sütü kullananlar ne kadar veriyor mama acaba?
Bende bu insanların arsızlığı nerden geliyor diyordum yeni bi bilgi daha öğrendikGeçmiş olsun canım hastalık mevsimi geldi
Katılıyorum ne kadar süt olursa o zamana kadar içsin istiyorum ama çevremdekiler çok baskı yapıyor yok kız çocuğu 1 yaşa kadar emmeliymiş arsız olurmuş falan cahilliğe bak
Geçmiş olsun canim maşallah paşayaOglum da butun akintisi ve oksuruk vardi dr a goturdum cok sukur cigerlerinde bir sey yokmus soguk alginligi dedi. Aksamlari 10 dk nebulizor ver dedi.
12 kg boyu 78cm cikti dr gelisimi cok iyi istersen 2 ay sonra emzirmeyi birakabilirsin sana bagli dedi. Ama Ben sutum oldugu surece 2 yasa kadar emzirmeyi dusunuyorum.
meme emen bebegin cinsiyeti mi olurmus bazen boyle soyleyen insanlari anlamiyorum. O bir bebek yaGeçmiş olsun canım hastalık mevsimi geldi
Sagol canim.Geçmiş olsun canim maşallah paşaya
Aynen öyle canım Rabbim rızıklarını bol versin her yavrunun annelerini lıkır lıkır emsinlermeme emen bebegin cinsiyeti mi olurmus bazen boyle soyleyen insanlari anlamiyorum. O bir bebek ya. Bana da Sen cok simartiyorsun aglasin bosver diyorlar Ben de aglatamam bebegimi o tohumluk diyorum . Henuz 1 yasina basmamis kendi ihtiyaclarini dile getiremiyen bir bebege ne yapmami bekliyorlar acaba. Aglatan aglatsin, memeden kesmek isteyen kessin bosver canim. Biz kendi evlatlarimizi kendi bildigimiz sekilde buyutelim .❤
Sagol canim.
Ayy bi yaşıma daha girdim arsız mı olurmuşş. Ne çıkaracaklarını şaşırıyorlar ya bu insanlar saçmalığa bak öyle kız erkek ayrımı diye birşey yok kızda erkekte eğer şartlar elveriyorsa 2 yaşına kadar emmeli. Ne güzel sevinmelisin emdiği icin emsin diye ne kadar uğraşan anneler var sütü olmayan da aynı şekilde. Benim kızım da uyanıyor bazen hele 6 7 kere uyanıyor emmeden de uyumuyo tekrardan. Ama olsun bak 1 yaşına yaklaştırır ne çabuk geçti zaman 1 sene dha en fazla uykusuz kalcaz zaman çok çabuk geçiyor, çok çabuk büyüyolar. Anne sütü çok kıymetli bırak emsin öyle diyen cahillere de hic dert yanma zatenAynen canım çook haklısın
bu seferde dert yanma o zaman uyutmadı sabaha kadar diyolar pöfff
Sağ ol canım,her şey yolunda.Mete aşırı hareketli,annemin deyimiyle kurt kaynıyorOzgeMeteMoms Canım nerelerdesin yoksun hersey yolunda mı
Maşallah kuzucuğa.. Bizim de aynı hareketler hepsiNasılsınız kızlar?
Ben çok yorgunum.Bütün gün Mete'nin peşinde kosturuyorum.1 dakika sabit kalmıyor yerinde.Hâlâ her bulduğunu ağzına atmaya çalışıyor.
Gündüz uykusu yok denecek kadar az,neyseki gece güzel uyuyor.
Kahvaltı,öğlen çorba,akşam yemek şeklinde gidiyoruz.Aralarda devam sütü içiyor.Ayrı yemek yapmayı bırakalı epey oldu.Biz ne yiyorsak onu yiyor.Artık karışım yapmıyorum.Özellikle kahvaltı da herşeyi ayrı ayrı veriyorum,alıştı,yiyor.Günlük kaka sayısı 3 e düştü,biraz kilo aldı ama tartmadım henüz.
Basit komutları yapabiliyor.Ver,gel,al,at gibi..Sürekli dış kapının arkasında dikilip kapıya vuruyor.Dışarı çıkmaya bayılıyor.Atta gidelim deyince hemen ayakkabılarını getiriyor.Genelde tekini getiriyorDilinin,saçının,ve burnunun yerini biliyor.Sorunca gösteriyor.Çirkin ol deyince suratı acayip şekle bürünüyor görmeniz lazım.
Aktivite masasını kendine ilk adım arabası yaptı.İttire ittire ona tutunup turluyor oda da.Düşüyor hiç ellemiyorum,kendi kalkıp devam ediyor.
Öpmeyi öğrendi sözde,daha çok yalıyor suratımızı.
Bizde durumlar böyle.
Haklısın canım öyle çok şükür varda istiyo yavrum geceleri çok zorluyor valla zombi gibi geziyorum ama dediğin gibi çok çabuk büyüyorlar bu günlerde geçecek sağlıkla inşaAllahAyy bi yaşıma daha girdim arsız mı olurmuşş. Ne çıkaracaklarını şaşırıyorlar ya bu insanlar saçmalığa bak öyle kız erkek ayrımı diye birşey yok kızda erkekte eğer şartlar elveriyorsa 2 yaşına kadar emmeli. Ne güzel sevinmelisin emdiği icin emsin diye ne kadar uğraşan anneler var sütü olmayan da aynı şekilde. Benim kızım da uyanıyor bazen hele 6 7 kere uyanıyor emmeden de uyumuyo tekrardan. Ama olsun bak 1 yaşına yaklaştırır ne çabuk geçti zaman 1 sene dha en fazla uykusuz kalcaz zaman çok çabuk geçiyor, çok çabuk büyüyolar. Anne sütü çok kıymetli bırak emsin öyle diyen cahillere de hic dert yanma zaten
Zamanla alışıyolar canım başta bende çok zorlandım gerçi hala bir düzen kuramadık ama uyanık kalma süresi baya uzadıKızlar ya buarada hala gündüz 3 uyku yapan var mı bebeği? Ben uyku eğitimi verdiğimden beri çok dakik hiç kaçmaz maşallah çok güzel uykular ama buara sanki 2 uykuya düşmek istiyor gibi ama uyanık kalmaya da dayanmıyor ne yapsam bilemedim. Bu sabah 6 da kalktı dün 2 uyku yaptı son uykusundan 4 te uyandı öyle olunca akşam 7 buçuğu zor ettik çok uukusu geldi uyuttum tabi sabaj 6 da kalkto şimdi de çok uykusu geldi sabah 8 buçukta uyudu bugün 3 uylu yapar çünkü çok erkem kalkto ve eeken ilk uykuya geçti. Geçenlerde 8 e doğru felan kalkmıştj 7 buçuk felan o zaman mesela ilk uykusuna geç geçtiği için 2 uyku yaptırdım ama işte akşam üzeri uykusu olmadığı için gece uykusuna erken geçiyor budefa diğer gün sabahn6 da kalkıyor. Geçiş süreci zormuş yani keşke dayansa da 2 uyku yapsa ama sabah 7 7 buçukta kalksa ya 6 çok erken7 buçyk 8 gibi kalkıyordu 3 uyku yapınca çok iyiydi ya. Çünkü akşam 8 buçuk 9 gibi yatıyordu sabah 7 buçukta kalkıyordu ama şimdi maalesef 8 e bekletemiyorım aşırı mızmızlanıyor ağlıyor. Bir süre daha 3 uyku mu gitsem diyorum ama normalde en geç 10.ayda 2 uykuya geçmesi lazım da bizimki bocalıyor bakalım napcaz
Valla bilmiyorum canım hiç dayanmıyor 2 buçuk saatte bir yatıyor durmuyor. 2 uykuya geçse iyi de bu süreç bayağı zor olcak bizim için. Çünkü düzeni çok iyiydş ve umay düzeni seviyor mutlaka uyku saatinde uyuyacak yani. Bende nerede olursam olayım aksatmıyorum. Şimdş bocalıyoruz işte bakalım ne olacakZamanla alışıyolar canım başta bende çok zorlandım gerçi hala bir düzen kuramadık ama uyanık kalma süresi baya uzadı