Kızlar bu arada gece gece bir durum daha paylaşacağım sizle.
Yıllardır çevremde çok hamile arkadaşımın ya doğumdan hemen önce ya da doğurur doğurmaz bir sebepten ev taşıdığına tanıklık ederdim. İçimden de derdim ki Allahım bu insanların zoru ne hiç zaman kalmamış gibi
Bilin bakalım başımıza ne geldi…
Eşim bir iş teklifi aldı, yine Ankara içinden, iyi de bir şirket. Mühendislik alanında en bilindik şirketlerden biri diyebilirim. Aslında daha evvel de almıştı teklif birkaç kez oradan ama biz kabul etmemiştik farklı gerekçelerle. Bu seferki departman içine sindi sanırım, CV gönderdi. Haftaya çarşamba mülakatı var. (Haftaya pazartesi MR sonucuyla doktor kontrolü de var) Hatta belki haftaya doğum bile var yani
Adamın hayatındaki makro 3 durumun aynı haftada gerçekleşme ihtimali var ve tabi bizim de…
Konunun ev taşımayla alakasına gelince biz çalıştığı kurumun lojmanındayız şu an. İş bitince lojman da biter. 2 ay içinde çıkmamız istenir. Dolayısıyla benim de 2 ay içinde taşınmam demek bu. Gerçekten kış günü küçük bir bebekle nasıl yapacağım hiç gözüm kesmiyor. Tümden evden eve nakliye dışında pek bir seçenek gelmiyor açıkçası aklıma daha masraflı olacak olsa da. Ailem de ilk etapta yanımda olacağı için tekrar taşınırken de izin alıp gelemezler. Belki küçük kardeşim gelirse gelir yardıma. Kayınvalidem gelir ama iş konusunda çok bir faydası dokunmaz bana en fazla bebekle ilgilenir, yemek yapar. Yine hiç yoktan iyi deyip onu çağırırız gibi. Ev de hazırda bizi beklemiyor tabi daha çıkıp onu araması bulması var. Öyle gözümde büyüyor ki… Ama eşimi de artık daha fazla etkilemek istemiyorum bu konuda. Daha evvel çok demiştim gitme, bozma düzenini, orası çok çalıştırır çok yorar düzenin olmaz mutsuz olursun falan diye. Şimdi çağırdıkları birimde düzenli çalışırsın çok fazla mesai, il dışı yurt dışı görevin olmaz demişler. Bilmiyorum inşallah dedikleri gibi olur.
Şu an ben de doğuma bir kala gecenin 1 buçuğunda oturdum kara kara bunları, bu olasılıkları düşünüyorum. Yine akışa bırakamıyorum asla, işlerin kontrolümden çıkmasının tedirginliği altındayım