Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Bizimm odevler çok oluyor ,hem ödev kitabından günlük 5 sayfa ödev oluyor. Hece çalışması , 5 cumle dikte ve okuma kitabından en az 3 Sayfa okuma . Tum isimiz ödev oldu. Çocuğunda gönlü çok olmayınca evde sürekli bir stresAllah kolaylık versin. Bİzim öğretmen geçen yıl 1 ay okul açıkken Eylül ayında hemen sesli harfleri verdi ve sonra sessizlere geçti. Ben öğretmen olarak ne yapıyor dedim ama en doğrusunu yapmış. Oğlum 29 ekimde okumayı sökmüştü. Kalan 3 sesi de bildiği için kendi bağlıyordu. Ama bizim öğretmen 1 ayda fazla yazı yazma ödevi vermedi bol bol bağlama çalışması yaptırdı... En zayıf öğrenci bile 15 kasımda dökünce ondan sonra canlı derslerde bol bol yazdırdı diktiler yaptırdı. Okumayı söktürmeden yazmaya geçmedi. O zaman amacı okul kapanmadan okumayı söktürme için tüm 1.sınıf zümreleri önce sesli harf verme kararı aldı çok iyi oldu. Geçen yıl herkes hızla okumaya gecirdiği için bu yılda aynı yöntem gidiyorlar... Ben ortancayı bu yıl 1 e başlattım. Onlarda önce sesli leri bıtırdi şimdi çok az sessiz harfleri kaldı. Gene yazma fazla yok. Şimdi 6 ders okulda oldukları ıcın sadece bağlatma yaptırıyor ve matematik. Toplantı yaptı ne olur ne olmaz dıye önce okumayı söktürme eğim o yüzden sade Türkçe ve matematik dersi yapacagım dedi. Ortanca okumayı sökmeye az kaldı. Bence önce sesli harften başlamak daha faydalı. 2.sınıf olan oğlum eldeli toplama, komşudan almalı cıkarmalar bitti. 6 dahıl ritmik saydırıyor. Hergün 1 kıtap okumak zorunlu. Üçgen kırmızı beyaz ve calıskan arı kaynaklarını takıp edıyor lar... Tabi bu yıl gecen yoldan deneyimli olduğum için ortanca oğlumu hıc sıkmıyorum. İkisi derse oturunca ben de rahat edıyorum. Küçük abiyle ders çalışmaktan zevk alıyor.