Hanımlar selam. Çocuklarımız hemen hemen 2 yaş oldu. Oğlumda konuşma geriliği var gibi. İki kelimeli cümlelere geçmiş yaşıtlar bizde tek kelime bile çok az. Anne, baba, aç, gel, süt en anlamlı kelimelerimiz. Gerisi havhav, miyav gibi hayvan sesleri. Siz de durumlar nedir? Konuşma için neler yaptınız neler yapıyorsunuz? Ben nerde hata yapıyorum acaba
Gerçekten kesinlikle her istediğini yapmamak lazım ben yapmıyorum aile büyükleri gelince onlara da müsade etmiyorum biraz bozuluyolar ama böyle. Onu konuşmaya teşvik ediyorum " sandalyeye oturmak mı istiyosun" diye soruyorum sandalyeye oturmak istiyorum demeden oturtmuyorum. TV televizyon tablet yok. Her şeyi anlatıyorum ve istedi şeyi ben anladım diye yapmıyorumAnne,baba,dayı,teyze,abla,abi,al,mö,hav hav ,mee,mama,meme,bebe,bebem,babammm,ıhh ıhhh . Unuttuklarım vardir belki. Ama iki kelime veya cümle yok yani. Anne al diyor bi. Her dediğini anlayıp yapmakla en büyük hatayı yapıyoruz. Uzmanlar anlamıyor gibi yapın diyor. Benimki herseyi anlıyor ama konuşmuyor yani . Ingilizcem gibi anlıyorum ama konuşamıyorum Ben biraz daha bekleyeceğim cnm panik yapmayalım gerilik olduğunu düşünmüyorum elbet sokulecektir