2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Hanımlar selam. Çocuklarımız hemen hemen 2 yaş oldu. Oğlumda konuşma geriliği var gibi. İki kelimeli cümlelere geçmiş yaşıtlar bizde tek kelime bile çok az. Anne, baba, aç, gel, süt en anlamlı kelimelerimiz. Gerisi havhav, miyav gibi hayvan sesleri. Siz de durumlar nedir? Konuşma için neler yaptınız neler yapıyorsunuz? Ben nerde hata yapıyorum acaba

Anne,baba,dayı,teyze,abla,abi,al,mö,hav hav ,mee,mama,meme,bebe,bebem,babammm,ıhh ıhhh . Unuttuklarım vardir belki. Ama iki kelime veya cümle yok yani. Anne al diyor bi. Her dediğini anlayıp yapmakla en büyük hatayı yapıyoruz. Uzmanlar anlamıyor gibi yapın diyor. Benimki herseyi anlıyor ama konuşmuyor yani . Ingilizcem gibi anlıyorum ama konuşamıyorum 🤣🤣🤣 Ben biraz daha bekleyeceğim cnm panik yapmayalım gerilik olduğunu düşünmüyorum elbet sokulecektir
Gerçekten kesinlikle her istediğini yapmamak lazım ben yapmıyorum aile büyükleri gelince onlara da müsade etmiyorum biraz bozuluyolar ama böyle. Onu konuşmaya teşvik ediyorum " sandalyeye oturmak mı istiyosun" diye soruyorum sandalyeye oturmak istiyorum demeden oturtmuyorum. TV televizyon tablet yok. Her şeyi anlatıyorum ve istedi şeyi ben anladım diye yapmıyorum

Merhaba
İlk önce TV telefon tablet gibi ekranları hayatınızdan çıkarın . Onun anlayacağı şekilde tane tane konuşun , tekerlemelerle şaşırtın ve seviyesine uygun kitaplarla yaratıcı kitap okuma tekniklerini kullanarak okuyun. Umarım en kısa zamanda ilerler
Tv izletmiyorum. Abisinin tableti var ama o bile ebeveyn erişimli. Tekerleme söylüyorum hatta sar makarayı varya onu söylemeye başlayınca tüm hareketlerini oda yapıyor çok seviyor ama kendi söylemiyor. İnce motor kaba motor iyi ama dil gelişimde geri kaldık. Çok uğraşıyorum ondan olmuyor sanırım. İlerleyemedik bir türlü. Kullandığı kelime sayısı bile az.

Gerçekten kesinlikle her istediğini yapmamak lazım ben yapmıyorum aile büyükleri gelince onlara da müsade etmiyorum biraz bozuluyolar ama böyle. Onu konuşmaya teşvik ediyorum " sandalyeye oturmak mı istiyosun" diye soruyorum sandalyeye oturmak istiyorum demeden oturtmuyorum. TV televizyon tablet yok. Her şeyi anlatıyorum ve istedi şeyi ben anladım

Tv izletmiyorum. Abisinin tableti var ama o bile ebeveyn erişimli. Tekerleme söylüyorum hatta sar makarayı varya onu söylemeye başlayınca tüm hareketlerini oda yapıyor çok seviyor ama kendi söylemiyor. İnce motor kaba motor iyi ama dil gelişimde geri kaldık. Çok uğraşıyorum ondan olmuyor sanırım. İlerleyemedik bir türlü. Kullandığı kelime sayısı bile az.
Aslında abi ablası olan çocuklar erken ilerler belli ki gerek duymuyo

Peki siz onu anlamadığınızda ağlıyor mu?
İstediğini yapmadığım zaman ağlıyordu. Agladiginda seni anlamıyorum dedim , bağırdı bağırdiginda seni anlamıyorum dedim. Daha fazla ağlayıp bağırdı. Sarıldım baktım olmuyo kendi haline bıraktım ama bir yandan da onu yonlendirmem gerekti. Ona sorular sordum. Ne istediğini söyler misin?
Sanfalyeye oturmak mı istiyosun? Gibi yönlendirici sorular. Buz çok küçükken yaptığımız için bir kaç kere bu krizi yaşadık sonra fark etti söyler söylemez yaptığımı, bazen unutuyo ben teşvik ediyorudum. Şimdi her şeyi cümleler kurarak söylüyor. Mesela komsumuzun bize gelmesini istiyo " hadi Gizem ablamizi çağıralım" diyo . Bu kadar uzun cümleler kurmasının yabancı dil destekli gidiyor olmamızın da etkisi var. Ayrıca şimdi aklıma geldi şarkılar da çok etkili. Doğduğundan beri şarkı türkü söylediğim için şimdi uzun şarkıları bile sonuna kadar soyleyebiliyo. Benim oğlum dil konusunda yaşıtlarından ileride ama neler yaptığım konusunda fikir olsun diye paylaşmak istedim.

İstediğini yapmadığım zaman ağlıyordu. Agladiginda seni anlamıyorum dedim , bağırdı bağırdiginda seni anlamıyorum dedim. Daha fazla ağlayıp bağırdı. Sarıldım baktım olmuyo kendi haline bıraktım ama bir yandan da onu yonlendirmem gerekti. Ona sorular sordum. Ne istediğini söyler misin?
Sanfalyeye oturmak mı istiyosun? Gibi yönlendirici sorular. Buz çok küçükken yaptığımız için bir kaç kere bu krizi yaşadık sonra fark etti söyler söylemez yaptığımı, bazen unutuyo ben teşvik ediyorudum. Şimdi her şeyi cümleler kurarak söylüyor. Mesela komsumuzun bize gelmesini istiyo " hadi Gizem ablamizi çağıralım" diyo . Bu kadar uzun cümleler kurmasının yabancı dil destekli gidiyor olmamızın da etkisi var. Ayrıca şimdi aklıma geldi şarkılar da çok etkili. Doğduğundan beri şarkı türkü söylediğim için şimdi uzun şarkıları bile sonuna kadar soyleyebiliyo. Benim oğlum dil konusunda yaşıtlarından ileride ama neler yaptığım konusunda fikir olsun diye paylaşmak istedim.
Maşallah çok güzel bize göre çok çok ilerde. Teşekkür ederim fikir için. Anlamamayı deniyorum ama çok ağlayınca bırakıyordum biraz daha devam edeyim bakalım belki işe yarar.

Maşallah çok güzel bize göre çok çok ilerde. Teşekkür ederim fikir için. Anlamamayı deniyorum ama çok ağlayınca bırakıyordum biraz daha devam edeyim bakalım belki işe yarar.
Abi varsa uygulamalı gösterin ona. Mesela top istediğini anladınız teşvik ettiniz ama olmadı . Abisi ablası gelsin topu mu istiyorsun diye sorun o da topu istiyorum desin. Bu sakin anlarında da böyle olsun ki söyleyince anlasilabildigini anlasın

Bir her gün kitap okuyoruz, bir de tübitak ın meraklı minik dergisine abone olduk, her ayın başı eve geliyor. (Normalde 3 yaş sonrası dergisi ama hem çok ucuz hem de içinden sticker falan çıkıyor, resimleri üzerine konuşuyoruz, bizi epey oyalıyor.) O yüzden artık pek çok şeyi anlatıyor.

Aynı yetişkinmiş gibi herşeyi anlatıyorum, fikrini soruyorum. Konuşurken onun göz hizasına eğilip göz göze konuşuyorum. Tıpkı arkadaşın dediği gibi anlamamazlıktan geliyorum, dediğini yapmayınca bir şekilde anlatıyor. 3-4 kelimeli cümleler kuruyor. Her akşam babası gelince o gün yaptıklarımızı kabaca anlatıyor. Bazen hatırlamıyor ben hatırlatınca söylüyor.

Bir her gün kitap okuyoruz, bir de tübitak ın meraklı minik dergisine abone olduk, her ayın başı eve geliyor. (Normalde 3 yaş sonrası dergisi ama hem çok ucuz hem de içinden sticker falan çıkıyor, resimleri üzerine konuşuyoruz, bizi epey oyalıyor.) O yüzden artık pek çok şeyi anlatıyor.

Aynı yetişkinmiş gibi herşeyi anlatıyorum, fikrini soruyorum. Konuşurken onun göz hizasına eğilip göz göze konuşuyorum. Tıpkı arkadaşın dediği gibi anlamamazlıktan geliyorum, dediğini yapmayınca bir şekilde anlatıyor. 3-4 kelimeli cümleler kuruyor. Her akşam babası gelince o gün yaptıklarımızı kabaca anlatıyor. Bazen hatırlamıyor ben hatırlatınca söylüyor.
Çok güzel biz de hergun kitap okuyoruz , resimlerine bakiyoruz. Artık gördüğü şeyleri o anlatmaya başladı 😍😍

Sorulara nasıl 1. Tekil kişiyle cevap veriyor çocuklarınız ya

Oğluma su içicek misin diyoruz. Su istediği zaman bardağı getirip su çiçen mi diyor :KK70: atta gidelim mi diyorum ayakkabısını getirip atta mı diyor

Cümleleri atta gidelim su içicem şeklinde değil ki soru cümlesi şeklinde

Hanımlar selam. Çocuklarımız hemen hemen 2 yaş oldu. Oğlumda konuşma geriliği var gibi. İki kelimeli cümlelere geçmiş yaşıtlar bizde tek kelime bile çok az. Anne, baba, aç, gel, süt en anlamlı kelimelerimiz. Gerisi havhav, miyav gibi hayvan sesleri. Siz de durumlar nedir? Konuşma için neler yaptınız neler yapıyorsunuz? Ben nerde hata yapıyorum acaba
Arkadaşlar demisler, bizde yasindan once duzenli kitap okumaya baslamistik. Takip ettigim bir kadın oğlu icin dil terapisi aldigini, onerilerini izlemistim. Kitabi hep yanyana kucagimda okurduk biz.13-14.ayindan sonra hep karsima alarak okudum. Agiz hareketlerim, okudugum cumlelere tepkilerimi yuksek dozda yaparak ilgisini canlı tutmaya calistim. 20.aydan sonra corap sokugu gibi açıldı dili. Dun odadayim hazirlaniyorum dışarı çıkmaya. Babasina anlatıyor, "top kafama geldi ödüm koptu" 😅 ödüm koptu ifadesini nerden kaptiysa. Bir de bakici teyzemiz var, konusmayi cok sever. Trakya da yasiyoruz sivesini aldi kizim. Anne yapma beya😅
Bol kitap, yaptığınız her eylemi sarkilastirarakta soylemek,oyun oynarken o izler halde hayvanlari konuşturmak, cümlesini konusma cabasini kesmeden ama tam ifade etmeden yapmamak biz de ise yaradi. Yine de her cocugun bir donemi oldugunu dusunuyorum. O vakit geldiğinde sizi sasirtacak kadar acilacak dili.

H
Arkadaşlar demisler, bizde yasindan once duzenli kitap okumaya baslamistik. Takip ettigim bir kadın oğlu icin dil terapisi aldigini, onerilerini izlemistim. Kitabi hep yanyana kucagimda okurduk biz.13-14.ayindan sonra hep karsima alarak okudum. Agiz hareketlerim, okudugum cumlelere tepkilerimi yuksek dozda yaparak ilgisini canlı tutmaya calistim. 20.aydan sonra corap sokugu gibi açıldı dili. Dun odadayim hazirlaniyorum dışarı çıkmaya. Babasina anlatıyor, "top kafama geldi ödüm koptu" 😅 ödüm koptu ifadesini nerden kaptiysa. Bir de bakici teyzemiz var, konusmayi cok sever. Trakya da yasiyoruz sivesini aldi kizim. Anne yapma beya😅
Bol kitap, yaptığınız her eylemi sarkilastirarakta soylemek,oyun oynarken o izler halde hayvanlari konuşturmak, cümlesini konusma cabasini kesmeden ama tam ifade etmeden yapmamak biz de ise yaradi. Yine de her cocugun bir donemi oldugunu dusunuyorum. O vakit geldiğinde sizi sasirtacak kadar acilacak dili.
Hey maşallah kızlar sizinkiler şakır şakır konuşuyor. Ben de oğlum havhav nam nam dedi diye konuşuyor sanıyorum ya

Oğlum kitap okuyacağım zaman kapatıyor kitabı sinirleniyor okumuyor. Her şeyin adını söylüyoruz basit cümleler kuruyoruz ama bu kadar uzun cümleler kurmuyor

Ah ne güzel yazmışsınız. İnşallah açılır. Bende öyle bıcır bıcır konuşsun istiyorum. İnşallah konulur kısa zamanda. Yorum içim teşekkürler

Oğluma su içicek misin diyoruz. Su istediği zaman bardağı getirip su çiçen mi diyor :KK70: atta gidelim mi diyorum ayakkabısını getirip atta mı diyor

Bir ara ben sen kavramını anlamamıştı. Mesela beni mi seviyorsun, babayı mı seviyorsun diye soruyorum beni diyor ☺

Bir şey isterken ağlama, bana ya da babana ben de istiyorum ya da şunu istiyorum diye anlat, biz istediğini yapacağız dedik. Şimdi evde sürekli bunu istiyommm diye geziyor😆 Su isteyince su getir diyor. Canı kurabiye istemiş, kurabi getir diyo. Evde şu an kurabiye yok diyorum, ikna olmuyor 😅

Açıkçası buna sevindim . Çünkü benim oğlum evde baba olmadan büyüdüğü için böyle olduğunu zannediyodum. Ben ona her şeyi soruyorum çok küçüklüğünden beri . Su içmek ister misin gibi. O da su içmek isteyince su içmek ister misin ? Su içmek istiyo gibi cümleler kuruyo. Bu arada eklerin doğru kullanılması iki yaşından itibaren başlayan bir şey ara ara farklı durumlarda doğru ek kullanmaya başladı. Zamanla olacak bir şey demek ki❤️

Benim kızım kendisinden sürekli başka biriymiş gibi bahsediyor ve sürekli durum güncellemesi yapıyor😅 Hüma su istiyor, hüma yürüyor, hüma dışarı çıkıyor.. kitap serisi adı gibi, inşallah hüma tatile gidiyor serimiz de çıkar😂

Oğlum bugün 2 yaşına girdi. Aşısını oldu. Dün doğumgünü kutladık. Son dişini de çıkardı

Kızım ne bulursa ağzına sokuyor. Parmaklarını ısırıyor. Damakları tomurcuklanmış. Bu sefer de kızımın diş derdi başladı:KK70: gece deliksiz uyurdu. 4.aya girdiğinden beri geceleri uyanıyor 1 saatten aşağı uyumuyor.

Ömrümün 4 yılı 404 not found ya :KK70:

Oğlum bugün 2 yaşına girdi. Aşısını oldu. Dün doğumgünü kutladık. Son dişini de çıkardı

Kızım ne bulursa ağzına sokuyor. Parmaklarını ısırıyor. Damakları tomurcuklanmış. Bu sefer de kızımın diş derdi başladı:KK70: gece deliksiz uyurdu. 4.aya girdiğinden beri geceleri uyanıyor 1 saatten aşağı uyumuyor.

Ömrümün 4 yılı 404 not found ya :KK70:
Maşallah iyiki doğmuş pıtırcık nice yaşlara bizimkide sondisini çıkarıyor bitsede kurtulsak diş ayrı bir dert bebisde normel artık etrafı keşfetmek istiyor annesi

X