2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Kızlar ben bugun ılk kez bebekle yalnız kaldım gecede yalnız kalıcam.bebege tek bakan arkadaslarım gercekten gonulden kutluyorum sızı.benım bacak kol heryerım tutulmus yuz metre kosusu kosmus gıbıyım suanda😄daha bunun gecesı var,bakalım yarına sağ cıkabılecekmıyım😄😄belıne koluna kadar taşan kaka yapar dıye cok korkuyorum😄onun dısında asayıs berkemal.sızler napıyosunuz o tarz kaka durumlarında😄??

Kızlar ben bugun ılk kez bebekle yalnız kaldım gecede yalnız kalıcam.bebege tek bakan arkadaslarım gercekten gonulden kutluyorum sızı.benım bacak kol heryerım tutulmus yuz metre kosusu kosmus gıbıyım suanda😄daha bunun gecesı var,bakalım yarına sağ cıkabılecekmıyım😄😄belıne koluna kadar taşan kaka yapar dıye cok korkuyorum😄onun dısında asayıs berkemal.sızler napıyosunuz o tarz kaka durumlarında😄??
Ayyy ben baya cebelleşiyorum maalesef kffkksksskks eşim yanımda olunca suy sokuyorız alt vücudunu ama o yoksa ben bir sürü ıslak mendille temizlemeye çalışıyorum 🥲🥲

Kizlar sol mememin ucunda beyaz bise cikti. Emerken cok aciyor. Bu neki acaba süt incisi denilen şey bumu
Canım benim de ilk öyle oldu şimda mastit oldum 🥺 ben acıyor diye o memeyi vermemiştim bebişe. Sen benim gibi yapma dikkat et. Duştayken falan yavaş yavaş sökmeye çalış beyaz noktayı.

Ellerimi açıyorum mevlaya dua ve sabır ile skndksjdid

Kızlar bebişleri nasıl giydiriyorsunuz yaa, ben çok mu giydiriyorum acaba. Atlet zıbın, incecik bir alt, onun üstüne de alt üst takım giydiriyorum. Üstünde bir tane battaniye sarılı olur hep, bir de antreden falan geçerken rüzgar almasın diye küçük bir peluş battaniye atıyorum bizim antrede petek yok.. bir de her oda bana aynı ısıda gibi gelmiyor. Şimdi hem minik minik öksürüyor hem hapşırıyor 🥹🥹 ben mi yaptım diyorum vicdan azabı çekiyorum
Aynisi benimki de oksuruyor hapsuruyor burnuna serum fizyolojik damlatiyorum cekmiyorum normalde ama oyle de daha cok doluyor dojtor sadece damlstsan yeter demisti ama dun cektim otribebeninkiyle insallah bebegimin burnunu yara yapmaz

Merhabalar bende sarılık riskine karşı mama destekli gidiyorum da değerimiz 8 ama ilk 15-20 gün risk olabilir diye mamaya devam ediyorum da siz bıraktınız mı mamayı sadece meme yetiyor mu?
Evet bıraktım ben. Mama 3 hafta içinde bitirilmesi gerek diyordu kutusunda tarihi geçene kadar verdim günde 1 defa felan

Kızlar galiba atak haftasındayım ya. Akşam üzeri bi başlıyor saatlerce uyumuyor sadece emmek istiyor. Resmen 3-4 saat emiyor ağzından çıkarsa kıyameti koparıyor. Yaşayan oldu mu bu durumu
Ben uzun zamandir yasiorum bu durumu. Saat 5-6 gibi basliyor uyuyana kdr surekli meme saatlerce

Kızlar galiba atak haftasındayım ya. Akşam üzeri bi başlıyor saatlerce uyumuyor sadece emmek istiyor. Resmen 3-4 saat emiyor ağzından çıkarsa kıyameti koparıyor. Yaşayan oldu mu bu durumu
Benim bebeğim doğduğundan beri böyle doktora söyledim bir gece meme 4 saat ağzında kaldı bırakmadı diye. Bebek emerken çok kalori harcıyormuş yarım saatten fazla tutmayın dedi. Bilginiz olsun. Bugünde mesela sabah 8 den beri hiç uyumamıstı az önce uyudu. Koca gün en fazla 7-8 saat uyuyor 30 yasındaymıs gibi 😄sinirlerim bozuldu valla artık

Kızlar bebişleri nasıl giydiriyorsunuz yaa, ben çok mu giydiriyorum acaba. Atlet zıbın, incecik bir alt, onun üstüne de alt üst takım giydiriyorum. Üstünde bir tane battaniye sarılı olur hep, bir de antreden falan geçerken rüzgar almasın diye küçük bir peluş battaniye atıyorum bizim antrede petek yok.. bir de her oda bana aynı ısıda gibi gelmiyor. Şimdi hem minik minik öksürüyor hem hapşırıyor 🥹🥹 ben mi yaptım diyorum vicdan azabı çekiyorum
Ben yazmaya utanıyorum. Benim oğlan sıcaklayınca duramıyor aşırı huysuzlaniyor. Yaşadığımız yer gündüz 28-29 dereceye çıktı. Isıtıcıları kapattık. Gündüz kısa kollu zıbın ve ince alt giyiyor sadece. Gece 12den sonra diyeyim hava serinleyince üstüne ince ceket tipi ustlerden giydiriyoruz. Örtünerek uyumadigi için o da. Dün akşam saatlerinde üstünde o ince ceket olduğu için burnu tıkandı kötü oldu. Ne zaman oda sıcak olsa ya da anneanne babaanne biz görmeden battaniyeye sarsa burnu dolup kalıyor. 🧿

Ben yaptım ama hiç bakmadım canım, bi kontrol edeyim yazarım ben de 🥰 bu arada bana emzirme parası da yatmış kızlar.. e devlet mail kutusundan takip edin mutlaka
Kızlar doğum yardımı başvurusu yapanlar , talep durumu devam ediyor yazıyor benimkinde , sizde de öyle mi yazıyor doğru mı yaptım acaba?

Quinnn Quinnn ayy kızlar bende tek kat gıyındıyorum hemde pijama,ince yani,yanlısmı yapıyorum sımdı bende işkillendim🫣😊annem kat kat sarıyor bazen kızıyorum hatta,ama evde bız kısa kolluyla gezıyoruz ıcerıyo 25 dereceye sabıtledım.ona gore degerlendırın😄
Ben artık dünden beri azalttım biraz, aslında çok giydirmiyorum tek kat ama battaniye işi girince işte işin seyri değişiyor.. aslında kesin üşümüyordur ama işte bana üşür gibi geldiği için sıkıntı.. 🥹🥹
Bir zaman sonra yorgunluk ve uykusuzluk alışkanlık yapıyor, bebek uyanmasa da onun uyandığı saatte uyanıyorsun, uykun var deli gibi ama uyumak istemiyorsun 🥹😂😂
Canım benim de ilk öyle oldu şimda mastit oldum 🥺 ben acıyor diye o memeyi vermemiştim bebişe. Sen benim gibi yapma dikkat et. Duştayken falan yavaş yavaş sökmeye çalış beyaz noktayı.
Emzirmek ve sağmak en büyük çözüm
Nasil sökecem cnm yani sıkmam mı gerekiyor 😔
Canım memenin ucunda varsa tam boşaltamadığı için süt birikiyor, mutlaka memeyi boşaltman lazım.. sağman lazım ama sağmadan önce 2-3 dk elinle memeyi sık, canın acıyacaktır biraz ama süt kanallarını açacak bir şey bu.. arkasından sağ mutlaka ve sık sık emzir geçer, bir iki defa bende de oldu çünkü ben öyle geçirdim 🥰
Aynisi benimki de oksuruyor hapsuruyor burnuna serum fizyolojik damlatiyorum cekmiyorum normalde ama oyle de daha cok doluyor dojtor sadece damlstsan yeter demisti ama dun cektim otribebeninkiyle insallah bebegimin burnunu yara yapmaz
Bugün duş aldırdık biraz iyileşsin diye, daha mı kötü oldu anlamadım vallahi 🥹🥹 yine öksürüyor, bir arkadaşım böyle öksürük başladığı zaman birkaç diş sarımsağı elle doğrayıp üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyip en az iki saat bekledikten sonra bebişin ayağının altına sürüyormuş.. azaldığını söyledi ben de bugün ilk defa duştan sonra yapıp ayağına çorap giydirdim.. o gece yeterken yapıyormuş ama ben her alt açmada yapmayı düşünüyorum.. kimyasala karşıyım çünkü, böylesi daha iyi

Bende böyle giydiriyorum canım havalar ısınınca teke geçeceğim ☺️ Çok geçmiş olsun bu arada diyebileceğim bol bol emzir ve burnunu temizle burnunu açık tut ateş vs olursa olmaz inşallah çay kaşığı kadar calpol verebiliyorsun onun dışında bir şey kullanamıyorsun zaten calpol ateş düşürücü ayrıca ağrı kesici özelliği var tabi doktoruna danışmadan bir şey yapmazsın kendi 6 yıl önceki yaşanmışlığımdan bahsediyorum 😄

Balbocegi9 Balbocegi9 canım benim geçmiş olsun en kısa sürede geçer şu mastit inşallah şu silikon ucu sen denedin mi diğer yorumları tam göremedim memnun olmayanlar dışında çok rahat edenler de var bana önermişlerdi ucunda biriken süt sayesinde iyileştirici etkisi olduğundan da bahsetmişlerdi yine de dene istersen fiyat olarakta çok uygunmuş denenebilir

Napalım Allahım bismillah Allahım bismillah diye diye başlıyoruz 🤣 Ben genelde sakin değilse emzik veriyorum almıyorsa emziği beyaz gürültü açıyorum canım sakinlesin diye diğer türlü elimi ayağıma dolaştırıyor ☺️ beyaz gürültü işe yarıyor sonra değiştiriyorum ☺️ Zorlanacsksın ama rahat edeceksin yine canım başbaşa kalmakta bambaşka bir duygu ben annemle aynı binada olmama rağmen sağolsun hallediyorum eşimde yardımcı oluyor diye bir desteğini görmedim fazla tevazudan kaynaklanıyor sanırım yorulmasın şöyle olmasın böyle olmasın diye karşı tarafı düşünürken kendinden gidiyor insanın destek duyduğum anda istemek gerekmiş onu anladım benimde huyum kurusun insanlar istemeden anlasın istiyorum 🤦🏻‍♀️ Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok muhabbeti oluyor sonra 🤦🏻‍♀️

Ben yaptım ama hiç bakmadım canım, bi kontrol edeyim yazarım ben de 🥰 bu arada bana emzirme parası da yatmış kızlar.. e devlet mail kutusundan takip edin mutlaka

Ben artık dünden beri azalttım biraz, aslında çok giydirmiyorum tek kat ama battaniye işi girince işte işin seyri değişiyor.. aslında kesin üşümüyordur ama işte bana üşür gibi geldiği için sıkıntı.. 🥹🥹

Bir zaman sonra yorgunluk ve uykusuzluk alışkanlık yapıyor, bebek uyanmasa da onun uyandığı saatte uyanıyorsun, uykun var deli gibi ama uyumak istemiyorsun 🥹😂😂

Emzirmek ve sağmak en büyük çözüm

Canım memenin ucunda varsa tam boşaltamadığı için süt birikiyor, mutlaka memeyi boşaltman lazım.. sağman lazım ama sağmadan önce 2-3 dk elinle memeyi sık, canın acıyacaktır biraz ama süt kanallarını açacak bir şey bu.. arkasından sağ mutlaka ve sık sık emzir geçer, bir iki defa bende de oldu çünkü ben öyle geçirdim 🥰

Bugün duş aldırdık biraz iyileşsin diye, daha mı kötü oldu anlamadım vallahi 🥹🥹 yine öksürüyor, bir arkadaşım böyle öksürük başladığı zaman birkaç diş sarımsağı elle doğrayıp üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyip en az iki saat bekledikten sonra bebişin ayağının altına sürüyormuş.. azaldığını söyledi ben de bugün ilk defa duştan sonra yapıp ayağına çorap giydirdim.. o gece yeterken yapıyormuş ama ben her alt açmada yapmayı düşünüyorum.. kimyasala karşıyım çünkü, böylesi daha iyi
Cnm.bende sagmak icin makine yok sadece emzirsem gecermi sence

Back
X