2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Benim bebeğim doğduğundan beri böyle doktora söyledim bir gece meme 4 saat ağzında kaldı bırakmadı diye. Bebek emerken çok kalori harcıyormuş yarım saatten fazla tutmayın dedi. Bilginiz olsun. Bugünde mesela sabah 8 den beri hiç uyumamıstı az önce uyudu. Koca gün en fazla 7-8 saat uyuyor 30 yasındaymıs gibi 😄sinirlerim bozuldu valla artık
Tutmayıncada kıyamet kopartıyor uyumuyor ki :(

Ben yaptım ama hiç bakmadım canım, bi kontrol edeyim yazarım ben de 🥰 bu arada bana emzirme parası da yatmış kızlar.. e devlet mail kutusundan takip edin mutlaka

Ben artık dünden beri azalttım biraz, aslında çok giydirmiyorum tek kat ama battaniye işi girince işte işin seyri değişiyor.. aslında kesin üşümüyordur ama işte bana üşür gibi geldiği için sıkıntı.. 🥹🥹

Bir zaman sonra yorgunluk ve uykusuzluk alışkanlık yapıyor, bebek uyanmasa da onun uyandığı saatte uyanıyorsun, uykun var deli gibi ama uyumak istemiyorsun 🥹😂😂

Emzirmek ve sağmak en büyük çözüm

Canım memenin ucunda varsa tam boşaltamadığı için süt birikiyor, mutlaka memeyi boşaltman lazım.. sağman lazım ama sağmadan önce 2-3 dk elinle memeyi sık, canın acıyacaktır biraz ama süt kanallarını açacak bir şey bu.. arkasından sağ mutlaka ve sık sık emzir geçer, bir iki defa bende de oldu çünkü ben öyle geçirdim 🥰

Bugün duş aldırdık biraz iyileşsin diye, daha mı kötü oldu anlamadım vallahi 🥹🥹 yine öksürüyor, bir arkadaşım böyle öksürük başladığı zaman birkaç diş sarımsağı elle doğrayıp üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyip en az iki saat bekledikten sonra bebişin ayağının altına sürüyormuş.. azaldığını söyledi ben de bugün ilk defa duştan sonra yapıp ayağına çorap giydirdim.. o gece yeterken yapıyormuş ama ben her alt açmada yapmayı düşünüyorum.. kimyasala karşıyım çünkü, böylesi daha iyi
Bende dun dus aldirdim daha kotu oldu azalmisti oksuruk yine basladi canim ben de deneyeyim iyi geldi mi bebegine ?

Kızlar süt sağanlar a sorum tek göğüsten kaç cc alıyorsunuz ben üst değiştirmekten usandım sürekli akıyor göğüslerim ben napayım tecrübesi olan beni aydınlatabilir mi
Kaç gün oldu doğum yapalı canım? Benim de gece akıyordu kalktığımda ıpıslak oluyordu sonra geçti, onun dışında akmıyordu. 15-30dk arası sağıyorum ben. Mümkün oldukça ikisini de 30-30 sağmaya çalışıyorum emzirmediğim için. Soldan 80-100cc çıkıyor sağdan 30-60 arası değişiyor

Kaç gün oldu doğum yapalı canım? Benim de gece akıyordu kalktığımda ıpıslak oluyordu sonra geçti, onun dışında akmıyordu. 15-30dk arası sağıyorum ben. Mümkün oldukça ikisini de 30-30 sağmaya çalışıyorum emzirmediğim için. Soldan 80-100cc çıkıyor sağdan 30-60 arası değişiyor
Benimde sağ sizinle aynı sol da 50 60 cc lerdeydi ama aşırı sertleşti içinde top gibi bişey var elleyince açıyor hep sağ göğsü alıyor ucundan dolayı günde kaç kere sağım yapıyorsunuz siz

Napalım Allahım bismillah Allahım bismillah diye diye başlıyoruz 🤣 Ben genelde sakin değilse emzik veriyorum almıyorsa emziği beyaz gürültü açıyorum canım sakinlesin diye diğer türlü elimi ayağıma dolaştırıyor ☺️ beyaz gürültü işe yarıyor sonra değiştiriyorum ☺️ Zorlanacsksın ama rahat edeceksin yine canım başbaşa kalmakta bambaşka bir duygu ben annemle aynı binada olmama rağmen sağolsun hallediyorum eşimde yardımcı oluyor diye bir desteğini görmedim fazla tevazudan kaynaklanıyor sanırım yorulmasın şöyle olmasın böyle olmasın diye karşı tarafı düşünürken kendinden gidiyor insanın destek duyduğum anda istemek gerekmiş onu anladım benimde huyum kurusun insanlar istemeden anlasın istiyorum 🤦🏻‍♀️ Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok muhabbeti oluyor sonra 🤦🏻‍♀️

Bende böyle giydiriyorum canım havalar ısınınca teke geçeceğim ☺️ Çok geçmiş olsun bu arada diyebileceğim bol bol emzir ve burnunu temizle burnunu açık tut ateş vs olursa olmaz inşallah çay kaşığı kadar calpol verebiliyorsun onun dışında bir şey kullanamıyorsun zaten calpol ateş düşürücü ayrıca ağrı kesici özelliği var tabi doktoruna danışmadan bir şey yapmazsın kendi 6 yıl önceki yaşanmışlığımdan bahsediyorum 😄

Balbocegi9 Balbocegi9 canım benim geçmiş olsun en kısa sürede geçer şu mastit inşallah şu silikon ucu sen denedin mi diğer yorumları tam göremedim memnun olmayanlar dışında çok rahat edenler de var bana önermişlerdi ucunda biriken süt sayesinde iyileştirici etkisi olduğundan da bahsetmişlerdi yine de dene istersen fiyat olarakta çok uygunmuş denenebilir
Çok teşekkür ederim canım. Silikon uç aldım aslında ama denemedim. Onu alırsa daha memeyi beğenip almaz gibi geldi bana 😔 o zamanda çok üzülürüm. Bu sabah mastit olan meme biraz emzirtebildim antibiyotik işe yarıyor sanırım. Ama benim anlamadığım şu benim 2 göğsümdem sağınca en fazla 30 cc süt çıkıyor( mama takviyeli gidiyoruz) süt yokken bu nasıl tıkanıyor.

Kızlar bu ataklar ne zaman baslıyor bizim bugün 24. Gün ama dün aksamdan beri memede olmadığı her an çığlık çığlığa ağlıyor sesi kısılıyor. Uyutuyorum 5 dk sürmüyor uyanması çığlık atarak ağlamaya başlıyor. Valla kucağımda tasıyıp gezdirmeye hoplatmaya gücüm kalmadı 😔 azıcık büyüselerde dertlerini anlasak

Benimde sağ sizinle aynı sol da 50 60 cc lerdeydi ama aşırı sertleşti içinde top gibi bişey var elleyince açıyor hep sağ göğsü alıyor ucundan dolayı günde kaç kere sağım yapıyorsunuz siz
O göğsüne masaj yap sıcak su uygula mutlaks açıldın o sertlikler. 3 saatte bir emzirir gibi sağıyorum

Cnm.bende sagmak icin makine yok sadece emzirsem gecermi sence
Asıl emzirme makineden daha etkili bile olabilir, bebeğin çene kasları çok güçlü çekiyor makine onu taklit ediyor sadece.. ben emzirdikten sonra süt sağdığımda gelmiyor mesela çok az çıkıyor, ama sağdıktan sonra o yine emebiliyor öyle düşün.. sertlik ve ağrı hissettiğimde en çok o memeyi emzirdim ve sıcak havluyla (sıcak suda ıslatıp) öyle masaj yaptığımda ağrı geçmişti.
Bende dun dus aldirdim daha kotu oldu azalmisti oksuruk yine basladi canim ben de deneyeyim iyi geldi mi bebegine ?
Sanki biraz rahatlattı gibi canım, dün hırıltılı öksürüyordu bugün biraz daha kuru öksürüğe döndü sanki
Kızlar bu ataklar ne zaman baslıyor bizim bugün 24. Gün ama dün aksamdan beri memede olmadığı her an çığlık çığlığa ağlıyor sesi kısılıyor. Uyutuyorum 5 dk sürmüyor uyanması çığlık atarak ağlamaya başlıyor. Valla kucağımda tasıyıp gezdirmeye hoplatmaya gücüm kalmadı 😔 azıcık büyüselerde dertlerini anlasak
Sanki daha erken canım ilk atak 35-40 gün civarında oldu bizde.. aç olabilir mi ya da doymuyor.. masaj yap karnına annesi, bacaklarını hareket ettir ki bağırsakları harekete geçirsin, eğer gazı varsa ve çıkaramıyorsa sıcak havlu koy karnına daha rahat çıkarır. Üst gazı varsa sırtına da havlu koyabilirsin o da rahat çıkarmasını sağlıyor🥰

Merhaba ben bugün içimi boşaltmaya dert yanmaya geldim. Benim bebeğim 32 gün yoğun bakımda kaldı. O süreçte sadece üzerinde bez oluyordu, personeller de sık sık kucakladıklarini söylemişlerdi. Eve çıktığı günden beri bu alışkanlıkları sürdürüyor. Kalın giydirdigimizde huysuzlaniyor, burnu tıkanıyor. Kucakta pışpış yaparak uykuya geçebiliyor. Bizim bu durumlardan sikayetimiz yok. Fakat aile ve akrabalarla bir araya geldiğimizde sürekli üşür giydirin, üşür örtün diyorlar. Çocuk üşüdüğünde ağlıyor titriyor morariyor zaten. Bizim giydirdigimiz kıyafetlerle böyle bir sorun yaşamıyoruz gayet keyifli oluyor. Prematüre olduğu için yenidoğan dönemini bile daha yeni geçti. Yenidoğan bebekler ne kadar kucakta kalıyorsa bizimki de o kadar kalıyordu ama her gören siz kucağa alistirmissiniz, kucakçı olmuş bu çocuk diye laf ediyorlar. 32 gün karnımda taşımak yerine benden uzakta kaldı tabi ki kucaklayacaktım çıkınca. Ana kucağına bile yeni yeni sığıyor, önceden içinde kayboluyordu. Bir de ortalama 3 saatte bir karnını doyuruyor, eğer uyuyamadigi veya uyanıp dalamadigi için emmek isterse örneğin 1 buçuk 2 saat sonra karnını tam doyuramadigi için tüm gün düzensiz besleniyor ve uyuyamıyor. Açım diye ağlamıyor sadece mızmızlaniyorken ben de düzeni bozulmasın diye emzirmiyor mama vermiyorum onun yerine oynayıp oyaliyorum. Saatle mı besleniyor nasıl saati var diyip duruyorlar. Sanki diyet yaptırıyorum 12-3-6 gibi her gün sabit saatte besliyorum gibi yaklaşımlar beni çok bunalttı. evden çıkmak yanlarına gitmek istemiyorum bu sebeple ama bu sefer de çocuğu kıskanıyor sakınıyor gibi algılanıyor.

Bir diğer dert yanmak istediğim konu da biz oğlumuzla böyle hafta içi ve sakin saatlerde açık avm'ye, bahçesi olan kahveciye vs gidiyoruz. Çoğunlukla uyuyor zaten uyku saatine denk getiriyoruz. Pusetin örtüsünü açmak istemiyorum. Çok küçük göründüğü için insanların ay çok küçük yorumları, sanki daha dün doğmuş da biz dışarı çıkarmışız gibi tavırlardan aşırı rahatsız oluyorum. Geçen gün sıcaktan uyuyamadı ben de perdesini açmaya çekindim tabi ağladı. Hemen arabaya gidip kucağa aldık. Oğlumdan utanmiyorum elbette sadece insanların bakışları yorumları keyfimi kaçırıyor. Oğlumun da temiz hava alma hakkını, bizim de sosyalleşmeden sağlıksız ruh haline bürünmemizi istemiyorum.

Kızlar, hepiniz iyisinizdir umarım. Biz de sarılıkla savaşıyoruz. Fotoyerapiyi kabul etmiyor yavrum, yatmıyor altında. Bol bol beslemeye çalışıyorum, günlük sık sık kaka yapıyor bilirubin bir türlü çıkıyordur diye sevinirken kabız oldu. En son 48 saat kaka yapmayınca fitil koydum, oldu. Şimdi tekrar aynı şey tekrar ediyor. Ne yapacağım ya 🙁

Asıl emzirme makineden daha etkili bile olabilir, bebeğin çene kasları çok güçlü çekiyor makine onu taklit ediyor sadece.. ben emzirdikten sonra süt sağdığımda gelmiyor mesela çok az çıkıyor, ama sağdıktan sonra o yine emebiliyor öyle düşün.. sertlik ve ağrı hissettiğimde en çok o memeyi emzirdim ve sıcak havluyla (sıcak suda ıslatıp) öyle masaj yaptığımda ağrı geçmişti.

Sanki biraz rahatlattı gibi canım, dün hırıltılı öksürüyordu bugün biraz daha kuru öksürüğe döndü sanki

Sanki daha erken canım ilk atak 35-40 gün civarında oldu bizde.. aç olabilir mi ya da doymuyor.. masaj yap karnına annesi, bacaklarını hareket ettir ki bağırsakları harekete geçirsin, eğer gazı varsa ve çıkaramıyorsa sıcak havlu koy karnına daha rahat çıkarır. Üst gazı varsa sırtına da havlu koyabilirsin o da rahat çıkarmasını sağlıyor🥰
Emzirme konusuna kesinlikle katılıyorum. Ben de 3 gün önce sol göğsümden dolayı kolumu kaldıramıyordum. Sağıyorum sağıyorum geçmiyor. En son emerken daha fazla alanı etkilediğini farkettim ve sadece emzirdim. Ertesi günü hiç bir şey olmamış gibiydi

Merhaba ben bugün içimi boşaltmaya dert yanmaya geldim. Benim bebeğim 32 gün yoğun bakımda kaldı. O süreçte sadece üzerinde bez oluyordu, personeller de sık sık kucakladıklarini söylemişlerdi. Eve çıktığı günden beri bu alışkanlıkları sürdürüyor. Kalın giydirdigimizde huysuzlaniyor, burnu tıkanıyor. Kucakta pışpış yaparak uykuya geçebiliyor. Bizim bu durumlardan sikayetimiz yok. Fakat aile ve akrabalarla bir araya geldiğimizde sürekli üşür giydirin, üşür örtün diyorlar. Çocuk üşüdüğünde ağlıyor titriyor morariyor zaten. Bizim giydirdigimiz kıyafetlerle böyle bir sorun yaşamıyoruz gayet keyifli oluyor. Prematüre olduğu için yenidoğan dönemini bile daha yeni geçti. Yenidoğan bebekler ne kadar kucakta kalıyorsa bizimki de o kadar kalıyordu ama her gören siz kucağa alistirmissiniz, kucakçı olmuş bu çocuk diye laf ediyorlar. 32 gün karnımda taşımak yerine benden uzakta kaldı tabi ki kucaklayacaktım çıkınca. Ana kucağına bile yeni yeni sığıyor, önceden içinde kayboluyordu. Bir de ortalama 3 saatte bir karnını doyuruyor, eğer uyuyamadigi veya uyanıp dalamadigi için emmek isterse örneğin 1 buçuk 2 saat sonra karnını tam doyuramadigi için tüm gün düzensiz besleniyor ve uyuyamıyor. Açım diye ağlamıyor sadece mızmızlaniyorken ben de düzeni bozulmasın diye emzirmiyor mama vermiyorum onun yerine oynayıp oyaliyorum. Saatle mı besleniyor nasıl saati var diyip duruyorlar. Sanki diyet yaptırıyorum 12-3-6 gibi her gün sabit saatte besliyorum gibi yaklaşımlar beni çok bunalttı. evden çıkmak yanlarına gitmek istemiyorum bu sebeple ama bu sefer de çocuğu kıskanıyor sakınıyor gibi algılanıyor.

Bir diğer dert yanmak istediğim konu da biz oğlumuzla böyle hafta içi ve sakin saatlerde açık avm'ye, bahçesi olan kahveciye vs gidiyoruz. Çoğunlukla uyuyor zaten uyku saatine denk getiriyoruz. Pusetin örtüsünü açmak istemiyorum. Çok küçük göründüğü için insanların ay çok küçük yorumları, sanki daha dün doğmuş da biz dışarı çıkarmışız gibi tavırlardan aşırı rahatsız oluyorum. Geçen gün sıcaktan uyuyamadı ben de perdesini açmaya çekindim tabi ağladı. Hemen arabaya gidip kucağa aldık. Oğlumdan utanmiyorum elbette sadece insanların bakışları yorumları keyfimi kaçırıyor. Oğlumun da temiz hava alma hakkını, bizim de sosyalleşmeden sağlıksız ruh haline bürünmemizi istemiyorum.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de KV ile yaşıyorum. Ben üstünü açıyorm o kapatıyor gına geldi artık inanmazsın arkadaşım gibi kavga ediyorum hiç çekinmiyorum. Oğlumun sorumluluğu bende onların kendi çocuğu olmadığı için yorum yapmak kolay tabi. Sonuna kadar git derim. Sen annesin, sen karar vereceksin. Çok rahatlayacaksın. Akrabaları da bir süre uzak tut istersen. Görmeyiversinler, hem sizlere ne ya.

Merhaba canım, lohusa depresyonu dedikleri şeye bizleri zaten etraftki insanlar sokuyor. Lütfen kimseyi dinleme sen bebeğine sarıl tabi ki kucağına alacaksın ya ayrıca alışsın kucağa kime ne sanki onlar bakıyor. Bana da diyorlar aynısını sesi kısılana kadar ağlamasına benim yüreğim dayanmıyor kucağımda tutuyorum. Herkes istediği gibi yetiştirebilir çocuğunu. Ayrıca dışardaki durum içinde herkes yenidoğan bebeğiyle cıkıyor artık. Küçük desinler sen umursama büyüyecek bebeklerimiz çocuğunun temiz hava almasından sizin ruh halinizden önemli değil kimsenin söylediği.
Bu süreçte bana da gerçekten en iyi burası geliyor. İnsanlara sütüm az dediğim için bile çok pişmanım. Şimdi sordukça herkes strese giriyorum iyice. Daha olmaz olmadıysa falan diyorlar millete demesi kolay sonra ben oturup ağlıyorum.
Geçen gün birisi kötü şeyleri kimseye söyleme herşey yolunda de diye nasihat vermişti. Gerçekten haklıymıs şimdi anlıyorum bende. Hepimiz için çok zor süreçler bende tükeniyorum buradaki herkes de ama milletin söylediklerine kulağımızı tıkamamız lazım yoksa olan bide oluyor canım. Çok şükür bebeklerimiz kucağımzda gerisi önemli değil ♥️

Canım nasıl bir ataktan bahsediliyor?

Kızlar 2. Ay aşılarını olduk bugün. 6lı yapıldı. Eve gidince 1 çay kaşığı calpol ver dediği için verdim önlem amaçlı. İnşallah ateşi çıkmaz huysuz şuanda. 3 tane aşı oldu ağladı yavrum. Verem aşısı değil de kalçadan vurulanlar çok ağlattı. Uyutcam şimdi.

Nasil yaptin csnim direk yag olarak mi surdun yoksa isitip soguttun mu asit miktari azalsin diye

Back
X