- 21 Temmuz 2014
- 809
- 2.453
Iyiki doğmuş diyelim o zamanÇok teşekkür ederim. İki buçuk saat gecikmeli uyudu. Akşam doğum gününü kutlayacaktık. Hissediyor çocuk bir event olunca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Iyiki doğmuş diyelim o zamanÇok teşekkür ederim. İki buçuk saat gecikmeli uyudu. Akşam doğum gününü kutlayacaktık. Hissediyor çocuk bir event olunca
Canım hepimiz aynı şeyleri yaşadık önce yalnız değilsin. Ben 3 nüde de tek ve bakıcılarla büyüttüm. Çalışan biri olarak ilk zamanlarda eşimin yan gelip yatması zoruma giderdi. Zaten ana ve kaynananın umru değiliz. Tükenmişlik içindeydim ilk çocuktan 7 ay sonra hamile kalınca tekrar hem okul hem ev bebek hem hamilelik kafayı sıyırcaktım. Gittim psikolojik destek aldım. O kadar ıyı geldı ki. Önce kendımı sevmeyi ve deger vermeyi öğrendim. İşler yetişmesin kalsın önemsememeye başladım. Eşim iyidir hoştur ama kolay adam da değildir. O zamanlar maddi durumda idare eder düzeydeydi. Valla ilk işim üzerimdeki yükleri hafifletmek oldu. Eve her hafta yarım gün ayda 1 tam kadın aldım. Allahım temizliğe gıden zaman bana kaldı. Bakıcılarla hep okuldan sonra 2 saat gidecekler seklinde anlaştım. Okuldan cıkınca yarım saat 1 saat kızlarla oturdum hıcbır sey yapmadıysam çarsıda gezdim. Sonra ki işim cocujların uyku düzenini ayarlamak oldu. 21.30 da hepsi uyuyacak şekilde programlıyız. Hergun akşam 1 saat kıtap okuyup kahvemi ıcı yorum. Valla şunu unutma ne kocadan ne de ilerde cocuktan hayır yok. Zaman akıp gıdıyor. Eskıden koca ilgilenmesse bıle kafaya takarım şimdi tınnnn kendi özel zevklerimiz keşfettim. Seramik boyuyor um. Senin eşin yok ama emin ol cpgumuzun evde kocası var ama bir ellerinde kumanda Bır ellerinde cep telefonu. Sadece cocukları seven ama öz bakım herşeyi anneye yıkan klasık baba profili... Eğer çalışıyorsan cocuk 3 yasına kres yasına gelince işe gir... Çalışmasaydım sanırım 3 cocukla kafayı kırardım... Müzik dinlemeyi unutma. Biz açıyoruz pop müziği benim oğluşlarla ver coşkuyu.. Hayat kısa kimse için üzülmeye demıyor. Önce ben demeyi öğren, kendini mutlu edecek şeylere zaman ayır. Havalar güzel al cocugu gez. Mutlaka 1 tane de olsa aynı frekansta oldugum arkadasın ya da komşun olsun... İnan iyi gelecektir.çocuğu bolca parka götür enerjisi azalsın... Anne mutsuzsa herkes mutsuzdur. Önce can diyeceksin canım ben artık öyle yapıyorum valla kafam da ruhum da rahatKızlar manen yorgun bitkin ve ofkeliyim. Aranızda ikinciyi Üçüncü çocuğu olanlar var. Tek çocukla tükendim. Hergun boğulduğumu hissediyorum. Tahammülüm kalmadı. Gereksiz şeylere sinirleniyorum, ağlıyorum. Eşim hala yok. Bir kere söyledim havadan baba oldun diye. Arık anne olmak istemiyorum kendim olmak istiyorum. Yaptığım her şeyde kıçıma yapmismasi benim sinirlerimi bozuyo. Onu da anlıyorum tek varlığı benim ama gücüm kalmadı. Eskiden evin daginijligini onemsemezdim artık istemiyorum . Kendimi iyileştirmek için de artık gücüm yok. Evdeki eşyalarla bile kavga ediyorum
Seni anlıyorum,benim eşimde pandemi nedeniyle başta 1 aydi,cok sukur şimdi 1 hafta yok. Bende de 2 çocuk var. Büyük okula başladı . Herfun ona git gel,evde tek başına çocuk sorumluluğu hiç kolay değil. İnsan bir destek,bir sohbet arkadaşı ariyor. Arkadaş edin,çevre edin. En azından kafanı dagitacagin bir ortamin olsun.Kızlar manen yorgun bitkin ve ofkeliyim. Aranızda ikinciyi Üçüncü çocuğu olanlar var. Tek çocukla tükendim. Hergun boğulduğumu hissediyorum. Tahammülüm kalmadı. Gereksiz şeylere sinirleniyorum, ağlıyorum. Eşim hala yok. Bir kere söyledim havadan baba oldun diye. Arık anne olmak istemiyorum kendim olmak istiyorum. Yaptığım her şeyde kıçıma yapmismasi benim sinirlerimi bozuyo. Onu da anlıyorum tek varlığı benim ama gücüm kalmadı. Eskiden evin daginijligini onemsemezdim artık istemiyorum . Kendimi iyileştirmek için de artık gücüm yok. Evdeki eşyalarla bile kavga ediyorum
Canım hepimiz aynı şeyleri yaşadık önce yalnız değilsin. Ben 3 nüde de tek ve bakıcılarla büyüttüm. Çalışan biri olarak ilk zamanlarda eşimin yan gelip yatması zoruma giderdi. Zaten ana ve kaynananın umru değiliz. Tükenmişlik içindeydim ilk çocuktan 7 ay sonra hamile kalınca tekrar hem okul hem ev bebek hem hamilelik kafayı sıyırcaktım. Gittim psikolojik destek aldım. O kadar ıyı geldı ki. Önce kendımı sevmeyi ve deger vermeyi öğrendim. İşler yetişmesin kalsın önemsememeye başladım. Eşim iyidir hoştur ama kolay adam da değildir. O zamanlar maddi durumda idare eder düzeydeydi. Valla ilk işim üzerimdeki yükleri hafifletmek oldu. Eve her hafta yarım gün ayda 1 tam kadın aldım. Allahım temizliğe gıden zaman bana kaldı. Bakıcılarla hep okuldan sonra 2 saat gidecekler seklinde anlaştım. Okuldan cıkınca yarım saat 1 saat kızlarla oturdum hıcbır sey yapmadıysam çarsıda gezdim. Sonra ki işim cocujların uyku düzenini ayarlamak oldu. 21.30 da hepsi uyuyacak şekilde programlıyız. Hergun akşam 1 saat kıtap okuyup kahvemi ıcı yorum. Valla şunu unutma ne kocadan ne de ilerde cocuktan hayır yok. Zaman akıp gıdıyor. Eskıden koca ilgilenmesse bıle kafaya takarım şimdi tınnnn kendi özel zevklerimiz keşfettim. Seramik boyuyor um. Senin eşin yok ama emin ol cpgumuzun evde kocası var ama bir ellerinde kumanda Bır ellerinde cep telefonu. Sadece cocukları seven ama öz bakım herşeyi anneye yıkan klasık baba profili... Eğer çalışıyorsan cocuk 3 yasına kres yasına gelince işe gir... Çalışmasaydım sanırım 3 cocukla kafayı kırardım... Müzik dinlemeyi unutma. Biz açıyoruz pop müziği benim oğluşlarla ver coşkuyu.. Hayat kısa kimse için üzülmeye demıyor. Önce ben demeyi öğren, kendini mutlu edecek şeylere zaman ayır. Havalar güzel al cocugu gez. Mutlaka 1 tane de olsa aynı frekansta oldugum arkadasın ya da komşun olsun... İnan iyi gelecektir.çocuğu bolca parka götür enerjisi azalsın... Anne mutsuzsa herkes mutsuzdur. Önce can diyeceksin canım ben artık öyle yapıyorum valla kafam da ruhum da rahat
Seni anlıyorum,benim eşimde pandemi nedeniyle başta 1 aydi,cok sukur şimdi 1 hafta yok. Bende de 2 çocuk var. Büyük okula başladı . Herfun ona git gel,evde tek başına çocuk sorumluluğu hiç kolay değil. İnsan bir destek,bir sohbet arkadaşı ariyor. Arkadaş edin,çevre edin. En azından kafanı dagitacagin bir ortamin olsun.
Eşinin işinin duzene girme ihtimali yok.mu
7-24 tek basina çocuk bakmak kolay birşey değil ki .annenlerin gelme durumu yok mu. En azından tek başına biraz vakit geçirmek ,sorumluluğu paylaşmak iyi gelir sanaKızlar öncelikle donusleeiniz için teşekkür ederim. Arkadaşlarım var ama ben lojmanda oturuyorum ve buradaki herkesin eşi benim eşimle iş arkadaşı. Onlar arasında da ast üst mevzusu var yani böyle bir ortamda pek derin dostluk olamıyor. Açıkçası ben de pek konuşmak istemiyorum kimseyle, kendimi anlatacak gücüm yok. Aslında oğlumla ilgili de bir sorunum yok. Büyüyor ve sakin bir çocuk mizacı öyle ve belki benim geeginligim yüzünden daha fazla sessizlesiyor olabilir. Hissettiğim şey tam olarak manevi yorgunluk ve evet kendime özel hiç bir anım yok.
Bunların hepsinin sebebi eşinin yanında olmaması. Benim eşim de ayda birkaç kez şehir dışına çıkıyor, o anlarda boğuluyorum, çocukla oyun oynamak bile içimden gelmiyor, bulunduğum şehirde herkes yabancı, komşum yok ailem uzakta. O da gidince dağılıyorum, evde olduğunda bir şey yapmasa da varlığı yetiriyor güven veriyor. Olmadığında tüm yük ve sorumluluk omuzlarımızda. Çok iyi anlıyorum.Kızlar manen yorgun bitkin ve ofkeliyim. Aranızda ikinciyi Üçüncü çocuğu olanlar var. Tek çocukla tükendim. Hergun boğulduğumu hissediyorum. Tahammülüm kalmadı. Gereksiz şeylere sinirleniyorum, ağlıyorum. Eşim hala yok. Bir kere söyledim havadan baba oldun diye. Arık anne olmak istemiyorum kendim olmak istiyorum. Yaptığım her şeyde kıçıma yapmismasi benim sinirlerimi bozuyo. Onu da anlıyorum tek varlığı benim ama gücüm kalmadı. Eskiden evin daginijligini onemsemezdim artık istemiyorum . Kendimi iyileştirmek için de artık gücüm yok. Evdeki eşyalarla bile kavga ediyorum
Çok teşekkürler, iyi ki var kuzularımızIyiki doğmuş diyelim o zaman
Bizim de geç uyuyup geç kalkmaya başladı gündüzleri. Benim işe başlamamla bir alakası olabilir.Biz 2 yaşındayız.. Daha bırakmadık gunduz uykusunu ama süresi azaldı.. Eskıden 2 saat uyurdu şimdi 1 saat anca uyuyor.. Buyudukce uyku ıhtıyacı azalıyor sanırım
Onlar bir yapiyot kırk elestiriyo istemiyorum ki zaten kv bu aralar sağlık sorunları yla uğraşıyor annem kardeşimin çocuklarına bakıyor7-24 tek basina çocuk bakmak kolay birşey değil ki .annenlerin gelme durumu yok mu. En azından tek başına biraz vakit geçirmek ,sorumluluğu paylaşmak iyi gelir sana
Kesinlikle öyle. Bazen bakıyorum ben neden evlendim ki hayatımda evliliğin hiç bir unsuru yok. İyi gün kötü gün, hastalık sağlık, manevi destek, fiziksel destek........... Hicybir şey yok. İyidir hoştur görgülü bilgili ama iş sevgiyi göstermeyen gelince sıfır. En son duyduğum tek güzel cümle 5 yıl önce evlenme teklif ederken söylemişti. Artık gelsin gelmesin bir o kadar yok ki hayatımda onu beklemek bile istemiyorumBunların hepsinin sebebi eşinin yanında olmaması. Benim eşim de ayda birkaç kez şehir dışına çıkıyor, o anlarda boğuluyorum, çocukla oyun oynamak bile içimden gelmiyor, bulunduğum şehirde herkes yabancı, komşum yok ailem uzakta. O da gidince dağılıyorum, evde olduğunda bir şey yapmasa da varlığı yetiriyor güven veriyor. Olmadığında tüm yük ve sorumluluk omuzlarımızda. Çok iyi anlıyorum.
Esinle açık net paylaşıyor musun hislerini , işinin daha evde kalmaya dönük olma ihtimali yok muOnlar bir yapiyot kırk elestiriyo istemiyorum ki zaten kv bu aralar sağlık sorunları yla uğraşıyor annem kardeşimin çocuklarına bakıyor
Kesinlikle öyle. Bazen bakıyorum ben neden evlendim ki hayatımda evliliğin hiç bir unsuru yok. İyi gün kötü gün, hastalık sağlık, manevi destek, fiziksel destek........... Hicybir şey yok. İyidir hoştur görgülü bilgili ama iş sevgiyi göstermeyen gelince sıfır. En son duyduğum tek güzel cümle 5 yıl önce evlenme teklif ederken söylemişti. Artık gelsin gelmesin bir o kadar yok ki hayatımda onu beklemek bile istemiyorum
Biz bu ay yumurtlama günlerinin dışında korunmasız ilişki yaşadık, ikinci olursa olsun diye. Ama bugün eşimle konuştum, eğer hamile kalmadıysam bundan sonra denemek istemiyorum. Erkek ilgili de olsa bütün sorumluluk annenin üzerinde. Bana farketmez diyor, e tabi farketmez, 7-24 bebekle yapışık olacak ben, lohusa depresyonuna girecek olan ben. Gerçi o benden fazla girmişti lohusa depresyonuna. İki ağladım diye günlerce surat astı, hiç beklemezdim, bu konuda onunla çok konuşulmuştu anlayışlı olması gerektiği vs ama hiç işe yaramamış.Onlar bir yapiyot kırk elestiriyo istemiyorum ki zaten kv bu aralar sağlık sorunları yla uğraşıyor annem kardeşimin çocuklarına bakıyor
Kesinlikle öyle. Bazen bakıyorum ben neden evlendim ki hayatımda evliliğin hiç bir unsuru yok. İyi gün kötü gün, hastalık sağlık, manevi destek, fiziksel destek........... Hicybir şey yok. İyidir hoştur görgülü bilgili ama iş sevgiyi göstermeyen gelince sıfır. En son duyduğum tek güzel cümle 5 yıl önce evlenme teklif ederken söylemişti. Artık gelsin gelmesin bir o kadar yok ki hayatımda onu beklemek bile istemiyorum
Eşim de işini hiç sevmiyor ama değiştirmesi için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ben mutsuz olunca o da uzakta olduğu için çok kafasına takıyor o yüzden pek bu tip şeyleri konuşmuyorum. Zaten yavaş yavaş beklentimi yitiriyorum ona karşı.Esinle açık net paylaşıyor musun hislerini , işinin daha evde kalmaya dönük olma ihtimali yok mu
Benim eşim de doğumdan sonra depresyona girmişti. Küsme surat asma vs yoktu ama bizimle hiç ilgilenemedi , doğum izninde bile yanımızda kalamadı. Çok zor bi donemdi neyse işte. Neticede benim kendimden başka iyi gelecek kimsem yok. Aslında herkesin öyle. Son zamanlarda biraz fazla yoruldum sanırım ve en iyisini (annelik konusunda) yapmaya çalışırken kendime zarar veriyorum.Biz bu ay yumurtlama günlerinin dışında korunmasız ilişki yaşadık, ikinci olursa olsun diye. Ama bugün eşimle konuştum, eğer hamile kalmadıysam bundan sonra denemek istemiyorum. Erkek ilgili de olsa bütün sorumluluk annenin üzerinde. Bana farketmez diyor, e tabi farketmez, 7-24 bebekle yapışık olacak ben, lohusa depresyonuna girecek olan ben. Gerçi o benden fazla girmişti lohusa depresyonuna. İki ağladım diye günlerce surat astı, hiç beklemezdim, bu konuda onunla çok konuşulmuştu anlayışlı olması gerektiği vs ama hiç işe yaramamış.
O damla göz bebeğini büyütüp bakılabilir hale gelsin diye dökülüyor diye biliyorum. Zararlı birsey olduğunu sanmıyorumKizlar merhabalar bir sorum olacak yigenim iki yaşında göz muanesine götürdü annesi herhangi bi problem yok ama normal çocuk doktoru gitsin demiş orada çocuğun gowune damla koymuşlar bu zararlımı acaba ya kafamıza takildi
Benim teyzem var ikizleri var 10 aylık. Kendisi çalışıyor ama yarım gün gibi . Çocukların başına hem kv hemde ablalarindan birini veya bi başkasını daha koyuyor. Yani kavga dövüş istediğini yaptırıyor bakamıyorum diyo bakan yok işten cikicam dyo o öyle diyince insanlarda gelip bakiyolar cikmasin iki çocuk zor olur dye . Ben kendim işten çıktım 2 doğum arka arkaya yaptım ıkiside küçük. Eşit sayılıyoruz annem haftada bir gelir gider kv hiç gelmez denilebilir. Nasıl zorlanıyormusun yapabiliyor musun diye sorduklarında alıştım yapıyorum tabiki yapicam mecburum onlar benim dyorum . Bazen düşünüyorum güçlü durmak daha zor belkide şikayetçi olup mizmiz olacaksın insanları mecbur tutucaksn o zaman daha mı relax bi insan olurduk. Şikayet etmiyoruz çok iyiyiz görüntüsünü verdikçe kimsenin umurunda olmuyoruz . Eşimde de bu böyle. Artık ona huysuzlaniyorum ben çocukları uyiturken sen başka bi işi yapacaksın kusura bakma diyorum. Valla yeter zaten 4 duvar sabahta akşama kadar. Benim tek çocuk olsaydı hep dışarıda açık havada olurdum evde zaman geçmiyor oyalamak çok zoeEşim de işini hiç sevmiyor ama değiştirmesi için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ben mutsuz olunca o da uzakta olduğu için çok kafasına takıyor o yüzden pek bu tip şeyleri konuşmuyorum. Zaten yavaş yavaş beklentimi yitiriyorum ona karşı.
Benim eşim de doğumdan sonra depresyona girmişti. Küsme surat asma vs yoktu ama bizimle hiç ilgilenemedi , doğum izninde bile yanımızda kalamadı. Çok zor bi donemdi neyse işte. Neticede benim kendimden başka iyi gelecek kimsem yok. Aslında herkesin öyle. Son zamanlarda biraz fazla yoruldum sanırım ve en iyisini (annelik konusunda) yapmaya çalışırken kendime zarar veriyorum.
Aylar sonra ilk defa eşim gelecek ve aynı zamanda kv de geliyo
Allah kolaylık versin hepimize. Ben de dışarı çıkariyorum o zaman bi rahatlıyorum gerçekten evde olmak çok zor.Benim teyzem var ikizleri var 10 aylık. Kendisi çalışıyor ama yarım gün gibi . Çocukların başına hem kv hemde ablalarindan birini veya bi başkasını daha koyuyor. Yani kavga dövüş istediğini yaptırıyor bakamıyorum diyo bakan yok işten cikicam dyo o öyle diyince insanlarda gelip bakiyolar cikmasin iki çocuk zor olur dye . Ben kendim işten çıktım 2 doğum arka arkaya yaptım ıkiside küçük. Eşit sayılıyoruz annem haftada bir gelir gider kv hiç gelmez denilebilir. Nasıl zorlanıyormusun yapabiliyor musun diye sorduklarında alıştım yapıyorum tabiki yapicam mecburum onlar benim dyorum . Bazen düşünüyorum güçlü durmak daha zor belkide şikayetçi olup mizmiz olacaksın insanları mecbur tutucaksn o zaman daha mı relax bi insan olurduk. Şikayet etmiyoruz çok iyiyiz görüntüsünü verdikçe kimsenin umurunda olmuyoruz . Eşimde de bu böyle. Artık ona huysuzlaniyorum ben çocukları uyiturken sen başka bi işi yapacaksın kusura bakma diyorum. Valla yeter zaten 4 duvar sabahta akşama kadar. Benim tek çocuk olsaydı hep dışarıda açık havada olurdum evde zaman geçmiyor oyalamak çok zoe
Çok haklısın herşeyi kendin yapınca, herkes o zaten yapar halleder modunda.. Eşim bile herşeyi tek yapmama rağmen sen yaparsın halledersin modunda.. Bir dünyada kendi çalışıyor.,kendi yoruluyor.. 3. Yü sen istedin diyor.. Zaten yardım talebim de olmuyor.. Valla zaten ilk 5 yıldan sonra evlilikler rutine dönüyor. Bizim 12 bitiyor, 3 çocukla anca cocujları uyuyunca 1 çay içebiliyoruz. Eskiden boş zaman yaratmaya çalışan bendim. Artık ben de uğraşmıyorum... Erkeklerin hepsi odun kısaca. Taktıkça kadın üzülüyor artık kendim için yasadıgım ve bencıl oldugum için gayet huzurluyum... Tabi pandemi de etkiledi. En basit yazlığı almak istemedi o kadar para bağlayamam. Valla yazın 3 cocukla evde ben 7 24 yasıyorum dedim. Sana göre ne var eve gelıyon yatıyon yorgunum haftanın 1 günü yoksun şehir dışında işi oluyor... Gençken 5 kuruş para yokken fedakarlıklarımı hatırla deyınce tamam dedı.. Aldırdım gayet de keyifli geçti. Kendine kalsa 3 cocukla gitmek zor dıye dıye balkonda çay içerdik. Bu durumda benı sıkıyor neden herseyı ben yapıyorum. O yüzden koca da boş. Hata ben de kocayı da hazıra alıştıran ben.. Ev düzeni bende cocujların eğitimi bende... Boş zmn aktıvıtesını de ben yapıyorum.. 3.çocujta gerçeği gördüm. 2 ay önce psikiyatriste gıttım. Kocamın ilgisi yok evdeki karısı mı ne belli değil..aldarıyor mu acaba dıye araştırdum o da yok.. Drun dediği Çocuklujlarında herseyıni annesı yapan erkek evlenirken annesi gıbı herseyı yapan kadın ararmış.. Çocukluğunda da anne baba sevgisini doya doya alamayan kız cocugu da güçlü olmak için herseyı kendı basarmaya çalışırmış işte bu da ben.. Her ay düzenli gıdıyorum ıkı aydır. O yüzden önce kendim ve cocujlarım geliyor artık . Eşimi beş parasızken annemin asla istemesine ragmen ikna eden ben herseyı yapan ben adam 3.çocukta 180 derece değişti. Terapıden öğrendiğim kendımızle barısıp kıranları affetme sürecine gırınce onları da takmıyorsun. Mesleği olup çalışmayanlar hemen işe girsin. Tüm gün evde ruhu teslim ederiz. Aha öğle tatılindeyim çarşıda okulum. Eve bıle gitmiyorum eve gıdınce 3 numara bırakmıyor. Yemeği yedik şöyle çarsıyı dolandım son 15 dk da kahvemi içiyorum. Öğle tatillerini 1.5 saat yapmışlar valla bana cok ıyı geldi. Arkadaslarla 1.5 saat kafa dagılıyo. Eve mutlu giriyorum. 3 erkek cocugum daha Bır sevimli gelıyor özlüyoruz en azından. Koca ayıyı da takmaya gerek kalmıyor. Valla çocuk ıcın işten cık kendini ada herseyı yap kımse madalya takmıyor ne annen ne kocan. Ilerıde de evladın da umru olacak sanmıyorum. Hayat kısa.. Kocayı sallamadıkça koca da ne oluyo ya moduna geçiyor. Gün içinde aramayan adam sadece bırsey alınacak mı dıyen adam bu öğle tatılınde mesaj attı napıyon diyeBenim teyzem var ikizleri var 10 aylık. Kendisi çalışıyor ama yarım gün gibi . Çocukların başına hem kv hemde ablalarindan birini veya bi başkasını daha koyuyor. Yani kavga dövüş istediğini yaptırıyor bakamıyorum diyo bakan yok işten cikicam dyo o öyle diyince insanlarda gelip bakiyolar cikmasin iki çocuk zor olur dye . Ben kendim işten çıktım 2 doğum arka arkaya yaptım ıkiside küçük. Eşit sayılıyoruz annem haftada bir gelir gider kv hiç gelmez denilebilir. Nasıl zorlanıyormusun yapabiliyor musun diye sorduklarında alıştım yapıyorum tabiki yapicam mecburum onlar benim dyorum . Bazen düşünüyorum güçlü durmak daha zor belkide şikayetçi olup mizmiz olacaksın insanları mecbur tutucaksn o zaman daha mı relax bi insan olurduk. Şikayet etmiyoruz çok iyiyiz görüntüsünü verdikçe kimsenin umurunda olmuyoruz . Eşimde de bu böyle. Artık ona huysuzlaniyorum ben çocukları uyiturken sen başka bi işi yapacaksın kusura bakma diyorum. Valla yeter zaten 4 duvar sabahta akşama kadar. Benim tek çocuk olsaydı hep dışarıda açık havada olurdum evde zaman geçmiyor oyalamak çok zoe
Ben artık eşimi umursamicam diyorum aldığım karar bu. O bana ne kadar ilgiliyse o kadar olucam ingilizcemi ilerletmeye caliaiyorum. Oğlumu bitakabilecegim kimsem yok . En azından iki buçuk yaşına girince hemen kreşe vericem. Sonra iş başı nasip olursa. İngilizcemi ilerletirsem inşallah bana çok faydası olacak. Bu arada oğluma da uzun zamandır öğretiyorum. Bir çok şeyi ingilizce yapıyoruz. Eşim de her gelişinde aaa ne kadar zeki çocuk der kv aynı oğlumun küçüklüğü der .Çok haklısın herşeyi kendin yapınca, herkes o zaten yapar halleder modunda.. Eşim bile herşeyi tek yapmama rağmen sen yaparsın halledersin modunda.. Bir dünyada kendi çalışıyor.,kendi yoruluyor.. 3. Yü sen istedin diyor.. Zaten yardım talebim de olmuyor.. Valla zaten ilk 5 yıldan sonra evlilikler rutine dönüyor. Bizim 12 bitiyor, 3 çocukla anca cocujları uyuyunca 1 çay içebiliyoruz. Eskiden boş zaman yaratmaya çalışan bendim. Artık ben de uğraşmıyorum... Erkeklerin hepsi odun kısaca. Taktıkça kadın üzülüyor artık kendim için yasadıgım ve bencıl oldugum için gayet huzurluyum... Tabi pandemi de etkiledi. En basit yazlığı almak istemedi o kadar para bağlayamam. Valla yazın 3 cocukla evde ben 7 24 yasıyorum dedim. Sana göre ne var eve gelıyon yatıyon yorgunum haftanın 1 günü yoksun şehir dışında işi oluyor... Gençken 5 kuruş para yokken fedakarlıklarımı hatırla deyınce tamam dedı.. Aldırdım gayet de keyifli geçti. Kendine kalsa 3 cocukla gitmek zor dıye dıye balkonda çay içerdik. Bu durumda benı sıkıyor neden herseyı ben yapıyorum. O yüzden koca da boş. Hata ben de kocayı da hazıra alıştıran ben.. Ev düzeni bende cocujların eğitimi bende... Boş zmn aktıvıtesını de ben yapıyorum.. 3.çocujta gerçeği gördüm. 2 ay önce psikiyatriste gıttım. Kocamın ilgisi yok evdeki karısı mı ne belli değil..aldarıyor mu acaba dıye araştırdum o da yok.. Drun dediği Çocuklujlarında herseyıni annesı yapan erkek evlenirken annesi gıbı herseyı yapan kadın ararmış.. Çocukluğunda da anne baba sevgisini doya doya alamayan kız cocugu da güçlü olmak için herseyı kendı basarmaya çalışırmış işte bu da ben.. Her ay düzenli gıdıyorum ıkı aydır. O yüzden önce kendim ve cocujlarım geliyor artık . Eşimi beş parasızken annemin asla istemesine ragmen ikna eden ben herseyı yapan ben adam 3.çocukta 180 derece değişti. Terapıden öğrendiğim kendımızle barısıp kıranları affetme sürecine gırınce onları da takmıyorsun. Mesleği olup çalışmayanlar hemen işe girsin. Tüm gün evde ruhu teslim ederiz. Aha öğle tatılindeyim çarşıda okulum. Eve bıle gitmiyorum eve gıdınce 3 numara bırakmıyor. Yemeği yedik şöyle çarsıyı dolandım son 15 dk da kahvemi içiyorum. Öğle tatillerini 1.5 saat yapmışlar valla bana cok ıyı geldi. Arkadaslarla 1.5 saat kafa dagılıyo. Eve mutlu giriyorum. 3 erkek cocugum daha Bır sevimli gelıyor özlüyoruz en azından. Koca ayıyı da takmaya gerek kalmıyor. Valla çocuk ıcın işten cık kendini ada herseyı yap kımse madalya takmıyor ne annen ne kocan. Ilerıde de evladın da umru olacak sanmıyorum. Hayat kısa.. Kocayı sallamadıkça koca da ne oluyo ya moduna geçiyor. Gün içinde aramayan adam sadece bırsey alınacak mı dıyen adam bu öğle tatılınde mesaj attı napıyon diye
Kayınvalide de aynı zamanda mı geliyorEşim de işini hiç sevmiyor ama değiştirmesi için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ben mutsuz olunca o da uzakta olduğu için çok kafasına takıyor o yüzden pek bu tip şeyleri konuşmuyorum. Zaten yavaş yavaş beklentimi yitiriyorum ona karşı.
Benim eşim de doğumdan sonra depresyona girmişti. Küsme surat asma vs yoktu ama bizimle hiç ilgilenemedi , doğum izninde bile yanımızda kalamadı. Çok zor bi donemdi neyse işte. Neticede benim kendimden başka iyi gelecek kimsem yok. Aslında herkesin öyle. Son zamanlarda biraz fazla yoruldum sanırım ve en iyisini (annelik konusunda) yapmaya çalışırken kendime zarar veriyorum.
Aylar sonra ilk defa eşim gelecek ve aynı zamanda kv de geliyo