2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Kızlar selam normalde 24 nisana gün almıştık ama 21 Nisan gece 12 de sancım başladı değişik bi ağrıydı bi var bi yok uyuyakalmışım sabah kahvaltıdan sonra temizlik yaptım vs bir daha girdi aynı ağrı doktoru aradım gittim nst bu şekilde çıkınca acil sezeryana aldı beni hareketleri belli belirsizdi ama doğum başlamıştı. Akşam 18.00 da doğdu. Ama henüz sütüm gelmedi mememi de emmek istemiyor şırıngayla mama veriyorum mamayı verirken meme damlatıp veriyorum çeksin sütüm gelsin diye tavsiyeniz var mı kendimi çok kötü hissediyorumEki Görüntüle 3580691
Gözünüz aydın olsun Allah analı babalımbüyütmeyi nasipmetsin hoşgelmiş minik boğa burcu ☺️
Merak etme geçte olsa gelecektir sıktığında damla çıkıyor mu , emzirme desteği veren hemşireler yok mu onlar çok yardımcı oluyor tutturmaya çalışıp alt çeneden parmağınla hafif uyarı verebilirsin (çeneye bir parmakla alttan hafif vurur gibi sık hareketler) emmeyi sağlasın diye bende işe yaramıştı hastanedeyken olabildiğince hemşirelerden destek almaya çalışın 🌸

Ya butun gece iyy miyy hep bi ses cikarma var burnu da surekli islak burun aletiyle cekiyorum surekli doluyor burnu dolunca da oksuruyor banyo yaptirdim gecen gun o yuzden artti yine alerjisi felan mi var diye de dusunuyorum hapsuruyor hep
Benim kızım da genelde öyle canım ,ben sorun olduğunu düşünmüyorum .Bebekler çok hapşırır

Kizlar ozel hastanelerde planli sezaryen yasaklanmis diye haber okudum. Dogruysa eger sezaryen doguran arkadaslarim az bir zamanla kurtuldunuz bu sacma kanundan
Ya benim bu konuda kafada sorularım var ben ilk bebemi 41 haft süreç ilerlemedigi için sezeryan oldum 2. Bebemi 40+3 de doğurdum vajinal doğumu denemek istedik ama baktık gelmeyecek niyeti yok kilosuda vardı sezeryan istedim 3. De zaten artık vazgeçtim sezeryan oldu bu 4. De yasak olarak mı gorulecegim mecburi mi 🙄

Ya benim bu konuda kafada sorularım var ben ilk bebemi 41 haft süreç ilerlemedigi için sezeryan oldum 2. Bebemi 40+3 de doğurdum vajinal doğumu denemek istedik ama baktık gelmeyecek niyeti yok kilosuda vardı sezeryan istedim 3. De zaten artık vazgeçtim sezeryan oldu bu 4. De yasak olarak mı gorulecegim mecburi mi 🙄
Sen mecburi olcaksin yani ilk dogumunu keyfi sezaryen isteyenler yapamicak eger haber dogruysa tabi

Sen mecburi olcaksin yani ilk dogumunu keyfi sezaryen isteyenler yapamicak eger haber dogruysa tabi
Resmi gazetede yayımlanmış ama yine kılıf uydurulur diye düşünüyorum 😂 ama gerçekten çok isteyen ama vajinal doguramayan kadinlara da karismasinlar 🤣

Resmi gazetede yayımlanmış ama yine kılıf uydurulur diye düşünüyorum 😂 ama gerçekten çok isteyen ama vajinal doguramayan kadinlara da karismasinlar 🤣
Mesela ben vajinal dogum yaptm pisman oldum. Allah ikincyi nasip ederse sezaryen dusunuyordum bu kanundan sonra ikinci cocuk fikrim iptal oldu😀😀

Mesela ben vajinal dogum yaptm pisman oldum. Allah ikincyi nasip ederse sezaryen dusunuyordum bu kanundan sonra ikinci cocuk fikrim iptal oldu😀😀
Onu hiç öyle düşünme bı kere bebek kokusunu ozluyorsun resmen bunyen istiyor bebeği zaten çektiğin sikintiyi unutuyorsunda 😅
Sezeryani ben ilk cocugumda çok kötü yaşadım gorenler halime acıdı 🙄totalde 1 gün normal doğum olacak ümidi ile sancı çektim çocuğum o kadar çok ugrastiki sadece doğum esnasında olan o ıkınma duygusunu(anlatılanlardan bildiğim🤣) ben 2 cm açıklıkla tavan yapmış sancımla birlikte yaşadım ebem gitti geldi alt bolgemi kurcaladi yardımcı olması için açılsın diye o kadar acıya rağmen açılmadı 🙄o yorgunluğun üzerine susuz kaldigi için bebek acil ameliyata alındım tüm vücudum davul gibi şişti üzerine basamadim ameliyat ağrısı sütüm gelmedi geleni emmedi o ağrı sancıların üzerine 0 uyku falanda filan tüm yorgunluk lohusa depresyonu ile taçlandırildi🤣bende sezeryandan korkmaliydim ama Allah unutma hastalığı vermiş ve ikinciyi istemiştim ama ilkinde yaşadığım sıkıntıyı yasamadim 😂 3 çocuktan en kolayı o oldu 😅ilkler biraz tecrubesizlik oluyo neyin ne olduğunu anlamıyorsun fara tutulmus tavşan gibi ne denirse onu yapiyosun fikrin olmuyo dona kaliyosun 😂 2. De kendi düdüğünü otturuyosun bence 🤣

Herkes kendi kafasına göre istediğini konuşabiliyor başkasının bebeği hakkında halbuki onlarda lohusa oldu kadının düşmanı kadın oluyor yine
Birkaç ay sonra biraz daha rahatlarsın ruhsal olarak
Ben şu yaklaşımda olanlarla konuşabilirim ancak bebeğim hakkında
Annesi bebeğin neyi var ? Sadece bu soru bu soruyu sormak bu kadar zormu bir Allahın kulu bunu demez aç bu gazı var mama istiyor bilmem ne
Belki yüz kişi misafirliğe geldi bir ayda
Bir taneside bunu sormadı bana
Yok herkesin fikri var. Ama sorsan bız cahildik sizin elinizin altında internet var bakıyorsunuz da diyorlar

Delallll Delallll Alintini silmişim nsnxjdn ben dogurmaktan korkmuyorum açıkçası ama devlette daha doğurmak istemiyorum 🥹 sezeryani da dusunuyodum açıkçası çünkü suan evet ayaktayim vajina rahim kisminda bir sorunum da yok şükür ama makat kismi beni sıkıntıya soktu açıkçası.... Bu ay geçmezse genel cerraha gitmem gerekiyor galiba ve ameliyat derse diye aşırı korkuyorum, iki veya bir günde neyse her wc öncesi gidene kadar 2 gün boyu stresini yaşıyorum :( sırf bu nedenle soğudum ikinci çocuktan ilerisini bilemem ama şuan zor gözüyle bakıyorum. sezeryani kaldirmaya çalışarak ters tepki alacak haberleri yok da neyse işte benim gibi korkanlar vs artık dogurmaz herhalde sksnksjd

Merhaba canım, lohusa depresyonu dedikleri şeye bizleri zaten etraftki insanlar sokuyor. Lütfen kimseyi dinleme sen bebeğine sarıl tabi ki kucağına alacaksın ya ayrıca alışsın kucağa kime ne sanki onlar bakıyor. Bana da diyorlar aynısını sesi kısılana kadar ağlamasına benim yüreğim dayanmıyor kucağımda tutuyorum. Herkes istediği gibi yetiştirebilir çocuğunu. Ayrıca dışardaki durum içinde herkes yenidoğan bebeğiyle cıkıyor artık. Küçük desinler sen umursama büyüyecek bebeklerimiz çocuğunun temiz hava almasından sizin ruh halinizden önemli değil kimsenin söylediği.
Bu süreçte bana da gerçekten en iyi burası geliyor. İnsanlara sütüm az dediğim için bile çok pişmanım. Şimdi sordukça herkes strese giriyorum iyice. Daha olmaz olmadıysa falan diyorlar millete demesi kolay sonra ben oturup ağlıyorum.
Geçen gün birisi kötü şeyleri kimseye söyleme herşey yolunda de diye nasihat vermişti. Gerçekten haklıymıs şimdi anlıyorum bende. Hepimiz için çok zor süreçler bende tükeniyorum buradaki herkes de ama milletin söylediklerine kulağımızı tıkamamız lazım yoksa olan bide oluyor canım. Çok şükür bebeklerimiz kucağımzda gerisi önemli değil ♥️
Banada kötü şeylerden bahset iyi ise söyleme diye nasihat edildi😆
Ağlamaktan bahsedince bugün mecbur dava açılmasın diye topuk kanına gittik
Okadar pişman oldum ki çok uzun sürdü ve çocuk başka çatlamak üzereydi ağlamaktan sonra sustu sadece hıçkırdı bu sırada halen iğne batırıyorlar dı bir türlü çıkaramadılar düzgünce kanı Allahımmmm evladımın o halini görünce asssslaaa birdaha çocuğum olursa getirmicem dedim isteyen verdirsin ama ben dayanamıyorum

Banada kötü şeylerden bahset iyi ise söyleme diye nasihat edildi😆
Ağlamaktan bahsedince bugün mecbur dava açılmasın diye topuk kanına gittik
Okadar pişman oldum ki çok uzun sürdü ve çocuk başka çatlamak üzereydi ağlamaktan sonra sustu sadece hıçkırdı bu sırada halen iğne batırıyorlar dı bir türlü çıkaramadılar düzgünce kanı Allahımmmm evladımın o halini görünce asssslaaa birdaha çocuğum olursa getirmicem dedim isteyen verdirsin ama ben dayanamıyorum
İyi de topuk kanı için ilk iki hafta önemli sonra işe yaramaz demiyorlar mıydı? Madem tarih geçtiyse şuan niye yapılıyor bidaha saçmalık gibi geldi bana :( bi de ilk doğunca bu kadar acimiyodur henüz sinirler yeni gelisiyo diye 1 ayı geçmiş artık daha çok hissediyodur kesin :( kuzum ya. :110:

İyi de topuk kanı için ilk iki hafta önemli sonra işe yaramaz demiyorlar mıydı? Madem tarih geçtiyse şuan niye yapılıyor bidaha saçmalık gibi geldi bana :( bi de ilk doğunca bu kadar acimiyodur henüz sinirler yeni gelisiyo diye 1 ayı geçmiş artık daha çok hissediyodur kesin :( kuzum ya. :110:
Hastanede aldılar diye verdirmek istemedim eğer sağlık ocağının zorunlu olduğunu bilseydim hastanede verdirmezdim bune oyıncakmı bu bebek bir defa alsınlar düzgün alsınlar ne diye iki kere alınıyor birde en can acıyan yerden biri çok zor oldu gerçekten dava açılacaktı ben açılsın dedim ama eşim kabul etmedi bu sefer bizi uğraştırma dağ başındayız mahkemeye gidemeyiz dedi diye götürmek zorunda kaldım bilseydim asla gitmezdim ya rezil oldu ağlaya ağlaya sesi kısıldı

Hastanede aldılar diye verdirmek istemedim eğer sağlık ocağının zorunlu olduğunu bilseydim hastanede verdirmezdim bune oyıncakmı bu bebek bir defa alsınlar düzgün alsınlar ne diye iki kere alınıyor birde en can acıyan yerden biri çok zor oldu gerçekten dava açılacaktı ben açılsın dedim ama eşim kabul etmedi bu sefer bizi uğraştırma dağ başındayız mahkemeye gidemeyiz dedi diye götürmek zorunda kaldım bilseydim asla gitmezdim ya rezil oldu ağlaya ağlaya sesi kısıldı
Ben onu şey diye biliyorum bir doğunca bakiyorlar bir de anne sütü vs aldıktan sonra bir değişiklik sorun vs oluştu mu diye galiba. Valla haklısın ben alani veya almayani da savunmuyorum herkesin kendi tercihi olmalı bence böyle her şeyi zoraki yaptıra yaptıra insanlari sogutuyolar

Delallll Delallll Alintini silmişim nsnxjdn ben dogurmaktan korkmuyorum açıkçası ama devlette daha doğurmak istemiyorum 🥹 sezeryani da dusunuyodum açıkçası çünkü suan evet ayaktayim vajina rahim kisminda bir sorunum da yok şükür ama makat kismi beni sıkıntıya soktu açıkçası.... Bu ay geçmezse genel cerraha gitmem gerekiyor galiba ve ameliyat derse diye aşırı korkuyorum, iki veya bir günde neyse her wc öncesi gidene kadar 2 gün boyu stresini yaşıyorum :( sırf bu nedenle soğudum ikinci çocuktan ilerisini bilemem ama şuan zor gözüyle bakıyorum. sezeryani kaldirmaya çalışarak ters tepki alacak haberleri yok da neyse işte benim gibi korkanlar vs artık dogurmaz herhalde sksnksjd
Hemoroidden dolayımı sıkıntı yaşıyorsun şişlik falan mı var
Sağlıklı herkes normal doğursun tamamda bence istemeyen de yapmasın acı açısından basit kolay bir acı değil bence istemeyene saygı duymalılar can acısı benim için çok önemli bir durum 🫣

Hemoroidden dolayımı sıkıntı yaşıyorsun şişlik falan mı var
Sağlıklı herkes normal doğursun tamamda bence istemeyen de yapmasın acı açısından basit kolay bir acı değil bence istemeyene saygı duymalılar can acısı benim için çok önemli bir durum 🫣
Hem hemoroid var hem de hemoroid acimasa wcde zorlamasam bile ikidir kan akıyor:( banyoda yikarken aynayla baktim kanayan yere su tutunca gitmedi peceteyle alinca geldi ve aktif kanama yok oldu. Parça gibi bir şey kaldi pecetede kan değil yani :( bilmiyorum ne oldu çatlak olabilir diyolar ama çatlak olsa çok acirdi sanki :( bayramdan sonra bana yemek göndermeyi kesti kv kendi cabalarimla genelde hızlı pişen katı şeyler yedim :( ondan sonra böyle zorlanmaua başladım zaten. Şimdi tekrar katıyi kesip corba sulu yemek sebzelere geçiyorum zor da olsa yavas da yapsam yapip onlaro tüketip bakıcam düzelme olmazsa randevu alırım diyorum 🫠

Hem hemoroid var hem de hemoroid acimasa wcde zorlamasam bile ikidir kan akıyor:( banyoda yikarken aynayla baktim kanayan yere su tutunca gitmedi peceteyle alinca geldi ve aktif kanama yok oldu. Parça gibi bir şey kaldi pecetede kan değil yani :( bilmiyorum ne oldu çatlak olabilir diyolar ama çatlak olsa çok acirdi sanki :( bayramdan sonra bana yemek göndermeyi kesti kv kendi cabalarimla genelde hızlı pişen katı şeyler yedim :( ondan sonra böyle zorlanmaua başladım zaten. Şimdi tekrar katıyi kesip corba sulu yemek sebzelere geçiyorum zor da olsa yavas da yapsam yapip onlaro tüketip bakıcam düzelme olmazsa randevu alırım diyorum 🫠
Ben tekrar doğurmaya okeyim ama böyle kesi olmasın mesela. Veya makatyan sorun yaşamayayim istiyorum:( başka açım ağrım yok zaten iyiyim yani hadi o epizyoya da okeyim onda da arada sızlama dışında yok gibi ama makat sıkıntı oldu bende :( böyle olacağını bilsem dogurmazdim herhalde 😅

Kızlar herkese selammmm
Canım nasıl bir ataktan bahsediliyor?
Uykuyu ve memeyi reddetme, huzursuzluk, sürekli kucak isteme gibi durumlar canım
Nasil yaptin csnim direk yag olarak mi surdun yoksa isitip soguttun mu asit miktari azalsin diye
Yok hiç ısıtmadım zaten soğuksıkım zeytinyağı, geçen senenin mahsulü, asit oranı az çok beklediği için, ben direkt yağı sürdüm
Kıslarrr bugün benim doğum günüm 35 oldum resmen hala inanamıyorum ben bununla basıl geldim artı iki çocukla 🤣🤣🤣 Çok şükür yarabbim isteyene nasip olsun ama inanılır gibi değil daha dün 25 yaşında çıtır çıtır geziyordum 🥲🤣
Ayy canımmm mutlu mesut yılların olsun bebişlerinle birlikte 🥰🥰🥰
Afedersin mevlüt yapayım diyen kafama s*cayim :') salak yerine konmuş hissettim ve bu yüzden icimden de atamiyorum durup duruo aklıma geliyo korkuyorum kendimi hasta edicem diye djnxjsndd

Özet geçiyorum baya kabalaikti zaten ona okey, bebişi teeeeenbebek. Dusunmuyorken bile soyluyorum mevlüt okutursam odadan cikarmam en son kurandan vs sonra milletin ve odanin durumuna göre cikarirkm belki bir iki dk sonra geri odaya diyorum. Kv ye de hep soylerim. Herkese solerim. Hep fırsatı vardı bana hiç demedi. Mutfakta eşimle camdan konusuyoduk geldi bebeği hazirlayin dedi , dedik ki ne için jdnndnd bebeğe de okusun birazdan hoca çağıracak dedi. Dedim ki bebek odadan cikmayacak biz böyle konusmadik bana bir şey söylemedin vs. Bu sefer o da dedi ki madem böyle yapacaktiniz ne diye mevlüt okutalim dediniz her şeyin bir adabi var cart curt sinirlendi köpürdü gitti. Eşimle konuştuk neyse ikna olduk bi şekilde tatsızlık olmadin hevesidir vs diye çağırdık bidaha dedik senin kucağında duracak verme hocaya hemen bir dk okusun odaya geri götür diye o da dedi tamam vermem zaten kucağına dedi. Neyse cocuk da derin uykudaydi verdim kucağına, bana dedi ki bebişi kucağına alip odada gezdirmek ister misin(yüzünü görsünler diyeymiş) dedim ki hayır içerisi kalabalık sen de gezdirme, okusun kadin hemen geri getir odasına. Dedi ki tamam 😆 sinirleniyorum anlattıkça neyse çıktık odadan o hocaya yoneldi ben mutfağa doğru jdnfjdjd arkami döndüğüm gibi baktim ipek hocanin kucağında:') ona sinirlendim saydiriyorum kendi kendime arkami bidaha döndüm almış kucağına odada gezdiriyor jdnfjdnxjd tabi ki çilem bunla biter mi bitmez. Bundan max bir saat sonra ioek uyandı ağlıyor diye bana seslendiler ben gittim içerde kv, yanında bir kadın ve benle birlikte odaya giren diğer kadin. Kv besige eğilmiş gülümsüyor, yanındaki kadın elinde telefon foti cekecek, elimi koydum bebisle telefon arasına (içimdeki sinir ve ateşe rağmen nazikçe) fotoğrafını çekmeyin lütfen dedim. Kadın bozuldu cekmedim zaten dedi odadan cikar mısınız bebeğin odasına girmeyin dedim başkaları da geliyodu kusura bakmayın diye ekledim nazikce yine. Kapı kapandı ama bunlar girdi ya ötekileri girmezse olur mu ? Olmaz, hediyelerini b*k var gibi besige birakmaya başladılar tek tek en son sesim yükseldi biraz biri anlayis gosterdi sagolsun(!) kapadilar kapiyi.... Özetle rezalet kötü geçti benim için. Belki fe bebek hiç ahlamiyodu, kadın göreyim dedi kv de tm gel gör diye odaya daldi ve ipek uyandı hic bilmiyorum 😅 Kimseyi suclamiyorum görmek istemiştir ama kv suçlu. Hayır diyemiyor eski insan ama annesine bir soralım diyebilirdi gerekirse ben hayır ya da evet derdim. Foti cekmek istediyse yine annesine soralım diyebilirdi. Her şeyi düşünen insansin bunu da düşün. Aman millet kırılmasın üzülmesin ama Büşra üzülsün onun sınırını geçelim nolcakki ::)

Bunlar bi yana bana tamam dediği her şeyin tersini yaptı. Gözümdeki her şeyden düştü açıkçası. Beni geçiştirmek için tamam demiş oldu bir nevi yalan jdnxjdnx kendi düşünsün ben eskisi gibi olmam artık.

Hepsini yine geçtim hazırlık aşamasında babam ve kp ayrı delirtti zaten. Anca oturup konuşuyorlar süreçte yoklar her şey lafları bitmedi. Neyse onu da anlatamicam sinir stres dışında bir şeye yaramadı anlayacagin üzgünüm salak yerine kondugum için ve düşünmekten basım ağrıyor artık içimdeki sıkıntıyı atmam lazım artık xnnxndndkd

ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum henüz hâlâ malesef iş bulamadim :( bebisi de daha fazla ertelemek istemediğim için yapak dedik oldu. Artık kpss girip başka şehre taşınmak isteği doğdu içimde. Belki sinirliyim olay taze diyedir genel olarak iyi insanlar ama böyle boş şeyler için gerek yoktu yani biraz soğudum açıkçası ve biraz da olsa uzaklaşmak istiyorum evlerimiz uzak değil ama çok gelmezler yine de ona rağmen uzaklaşasim geliyor artık:( umarım geçer bu his böyle konuşmak bile istemiyorum fazla napcam help

Ay dertliyim ya öyle işte 🫠 Umarım senin çok güzel geçer okutursan da dmnxnd güzeldi genel olarak ama benim stresim ve bu yasadiklarim tövbe ettirdi
Kız nasıl cesaret edip de topluyorsunuz milleti helal olsun valla.. bu kadar kalabalık ortamlarda kv kp bir havalara giriyor büyük risk 😂😂😂

Kızlar herkese selammmm

Uykuyu ve memeyi reddetme, huzursuzluk, sürekli kucak isteme gibi durumlar canım

Yok hiç ısıtmadım zaten soğuksıkım zeytinyağı, geçen senenin mahsulü, asit oranı az çok beklediği için, ben direkt yağı sürdüm

Ayy canımmm mutlu mesut yılların olsun bebişlerinle birlikte 🥰🥰🥰

Kız nasıl cesaret edip de topluyorsunuz milleti helal olsun valla.. bu kadar kalabalık ortamlarda kv kp bir havalara giriyor büyük risk 😂😂😂
İlk torunları kv kp in aşırı hevesliler çok gelmek isteyen vardi gelmesinler deyişimizi kabul etmediler ben de tek tek ugrasmayalim daha az munasebet bebis odada kalır bana tebriklerin iverirler helsi birden aradan çıkar diye yaptık:d neyse daha fazla konuşup konuşup kendimi hasta etmek istemiyorum gerçekten 😆

Back
X