- 26 Nisan 2013
- 594
- 891
Aslında inanın baba da çaresiz hissediyor kendini. Yoksa çocuklarına çok düşkündür. Ben şuan aldırma konusunu konuştuğuma bile inanamıyorum. Yani anlatamıyorum içimdekileriAnnemler de beni aldırmak istemiş bir çok nedeni var tabi oralara girmicem gün bile almışlar gidememisler. Şimdi hep şükürler olsun der .
Bennbir gün kahvaltı sofrasında su zaten beni sevmiyorsunuz küçükken de aldırmak istemissiniz dedim küçüktüm. Babam o kadar güzel şeyler soymisti ki o kahvaltı sofrasını hiç unutmuyorum. Elbette aldırıp aldirmama kararı size ait ama önce sakinlesin derim ve bence bu aldırma kararlarına babanın tek söz söyleme hakkı bile yok.
Bir tane de 7 yaşında oğlum var. Bende hayal ediyorum yapabilirim belki diyorum. Nasıl anlatsam şuan tüm hayatım elimden alınmışta müdahale hakkım yok gibi hissediyorum. Çok üzgünüm çokÇocukların arası 5 yaş olunca tekrar tekrar başa dönmek daha zor değil mi? Doğana kadar çişinide söyletirsiniz bezinide bırakıtırırsınız? Hazır sizi seçmişkenn yakın yaşta iki çocuk bence çok güzel... ilerde rahat etmek adına...
Bunu o kadar çok insana yazdımki. O kadar iyi anlıyorumki sizi. Sakın aldırma o seni seçmiş sen ondan vazgeçme dedim. Ah ahhGünahına girme aldırma yazık günah tüplerini bağlanırsın sezaryandan korkma benimde 3uncu sezaryanim üstelik arkadaşım 3sene üst-üste sezaryan oldu maşallahı var yani nasip boyleymis
Allah kolaylık versin . Abimle benim aramda da bir buçuk yaş var annemin sağlık sorunları falan aşırı zor dönemler yasamis. Gerçekten arası böyle az olan ve özellikle istek dışında olan hamilelikler oldukça zor ama ne bileyim olmuş ya en iyisi böyle olduğu için olmuştur . Elbette herkesin içinde bulunduğu durum çok farklı koşullar iceriyo. Bana bile şimdiden ikinci çocuğu yap diyenler var oysa ben nasıl zorluklarla mücadele ediyorum kimsenin haberi yok. Babasız bir hamilelik yaşadım , babasız bir çocuk büyütüyorum ,manevi destek veren bir Allah in kulu yok ama akıl veren tonla. Sen kalbinin içine bak. Enine boyuna iyi düşün. Elbette bir anne için verebileceği en zor kararlardan ve düşüncesi bile acı verici. Enine boyuna düşünürken sebeplerine iyi odaklan yani eğer kısa vadeli geçici sebeplerse bu kararı gerçekleştirmek seni üzebilirAslında inanın baba da çaresiz hissediyor kendini. Yoksa çocuklarına çok düşkündür. Ben şuan aldırma konusunu konuştuğuma bile inanamıyorum. Yani anlatamıyorum içimdekileri
Umuyorum kolaylıkla atlatır feraha çıkarsınızÇocukların arası 5 yaş olunca tekrar tekrar başa dönmek daha zor değil mi? Doğana kadar çişinide söyletirsiniz bezinide bırakıtırırsınız? Hazır sizi seçmişkenn yakın yaşta iki çocuk bence çok güzel... ilerde rahat etmek adına...
Peki neyapican kararın bellimi zor büyütmek amaBunu o kadar çok insana yazdımki. O kadar iyi anlıyorumki sizi. Sakın aldırma o seni seçmiş sen ondan vazgeçme dedim. Ah ahh
Allahım veriyor sabrını sevgisiniBunu o kadar çok insana yazdımki. O kadar iyi anlıyorumki sizi. Sakın aldırma o seni seçmiş sen ondan vazgeçme dedim. Ah ahh
Benim oğlumla kızım arasında 21 ay vardı büyüdüler şimdi 12ve 10 yaşında okadar ıyiki araları 3uncu çocuğunda 9sene sonra yaptım okadar zorlandimki rahata alışınca tabi ard ard olsa daha iyi demişdim yani zaman fark etmiyor cnm hem bağlanırsın tüpleri öyle düşünPeki neyapican kararın bellimi zor büyütmek ama
Allahım veriyor sabrını sevgisini
Okudukça icim kötü oldu. Bende 6 ay sonra tekrar hamile kalınca aklımdan bi acaba geçti sonra hemen sildim cok Üzüldüm boyle düşündüğüme. Bence başarabilirsiniz canm. Abla 7 yasinda zaten minik 2 yaşında olacak. Ben kardeşim doğduğunda 8 yaşındaydım herseyiyle ilgilenirdim . Ablası sana destek olur oynarlar sen bebege bakarsn harala gurele bi bakmışsın gün geçmiş. O bebek o rahme düştüyse vardır sebebi, nasibi... Ama karar sizin. Psikolojisi zor kabul etmek zor ..Bir tane de 7 yaşında oğlum var. Bende hayal ediyorum yapabilirim belki diyorum. Nasıl anlatsam şuan tüm hayatım elimden alınmışta müdahale hakkım yok gibi hissediyorum. Çok üzgünüm çok
AhhhAmin hepimize bol bol güçler uykular inşallahBen evden çalışıyorum ama tam mesai yani başından kalkamıyorum hiç, kızıma da babannesi bakıyor, her gün evde olmama rağmen onu gönderiyorum, bu sabah gözleri yaşlarla dolu gitti, çok üzüldüm bugünlük normalde iki mızırdanır addaaa der giderdi.. azcık duygulandım sizle paylaşayım dedi
Korunarak mi kaldın canmKızlar. Uzun zamandır girmiyordum. Haberi alınca nedense hemen buraya yazmak istedim. 7 yaşında bir oğlum var. Diğeri 15 aylık. İkisi de sezaryen ve ben hamileyimAllahın gücüne gitmesin ama o kadar üzüldüm ki anlatamam. Hiç beklemiyordum. Çok büyük konuştum. Kazayla hamile kalmaya inanmıyorum dedim. İki çocuk arası min 5 yaş olmalı dedim. Çok üzgünüm yani anlatamam. Eşim de aldır dedi
Evet seni hatırladım. Dua etmiştim umarım başarır demiştim. Seninkinin araları daha da kısa demi daha doğmadı. Allahım sana da kolaylık versin. Babası aldıralım diyince çok kötü oldum. Yapamayız diyor.Okudukça icim kötü oldu. Bende 6 ay sonra tekrar hamile kalınca aklımdan bi acaba geçti sonra hemen sildim cok Üzüldüm boyle düşündüğüme. Bence başarabilirsiniz canm. Abla 7 yasinda zaten minik 2 yaşında olacak. Ben kardeşim doğduğunda 8 yaşındaydım herseyiyle ilgilenirdim . Ablası sana destek olur oynarlar sen bebege bakarsn harala gurele bi bakmışsın gün geçmiş. O bebek o rahme düştüyse vardır sebebi, nasibi... Ama karar sizin. Psikolojisi zor kabul etmek zor ..
Karar veremedim. Böyle bir karar nasıl verilir onu da bilmiyorum. Dr a bile gitmek istemiyorum.Peki neyapican kararın bellimi zor büyütmek ama
Allahım veriyor sabrını sevgisini
Şartlarını en iyi sen bilirsin. Uzaktan birşey demek zor. Birlikte büyürler öyle düşün, bebek doğana kadar da zaten 2 yaşını geçmiş olurBunu o kadar çok insana yazdımki. O kadar iyi anlıyorumki sizi. Sakın aldırma o seni seçmiş sen ondan vazgeçme dedim. Ah ahh
Şuan çok korkuyorsun seni anlıyorum. Ben bile hamile kalcam diye ödüm kopuyor. Ama o seni seçti. Seni istedi. Büyük yük hep anneye. Ama bebek aldırıp iyi ki aldirdim diyeni hiç duymadım. Benim kaynanam eşime hamile kalınca babası istememiş. Bı tane var ikincisi istemem git aldır demiş. Kaynanam vitrinleri kaldırmış ağır iş yapmis. Ama düşmemiş. Şimdi anne babasinin her işine eşim koşar. Hayırlı evlat yani. Rabbm seni feraha cikarsinBen aldırmaya aşırı karşı biriyim. İlk oğlumun sağlık sorunları var ona rağmen ikinciye hasta mı değil mi diye test bild yaptırmadım. Hastada olsa sağlıklı da olsa benim evladım dedim. Şimdi kürtaj nedir nasıl olur onu inceliyorum. Allahım bana güç ver. Çıkmazda gibiyimmaddi gücümüz var ancak manevi olarak asla hazır değildik çok küçük ikinci daha.
Benim ilk 4 yıl cocugum olmadı, çocuk hasreti nedir anlatmaya ahım sadece burda tüp bebek yapanlar bilir. İlk oğlum tüp bebek sexaryan tabiki. Biz nasıl olsa biz kısırız deyip korunmak da neymiş dedik. Oğlum 7 aylıkken ben hamile kaldım kendiliğinden. Ama nasıl mutluyum herkese bu normal oldu dedim.. Demek hep kendimi eksik hissetmiştim. Arka arkaya büyüttüm ha zor mu ben tek basıma ve calusan bırı olarak sabah sırtımın ayruldıgınu hissederdim... Yorgunluk uykusuzluk..... İlk oğlum çok yaramaz, ve harekerliydi bir yere sığamazdık.. Ama 3 yasından sonra benden paşası yoktu 2 cocukla gezmedığimiz yer kalmadı. Bir gün bile off demedim. 3.çocugu ben istedim kız olur umuduyla. Eşim sağolsun gık demedi çünkü zorlukları o da cekti ama yedirme uyutma yıkama hersey bendedir. O sadece oynatır ve gezdirir.. 3. De erkek oldu... Bin kere şükrediyorum hepsi sağlıklı... Maddi sıkıntın olsa hak verebilirim gercen bu zmnda çok zor 3 cocuk. Ama ben hazır degilim olayını anlamıyorum o zmn dikkat edilecekti... Ben tüp bağlatmaya kaşıydım gruptakiler hatırlar... Rüyamda hep kız dogurdugumy göre göre Benım rüyalar dogru cıkar. Ne zmn dogurdugumı görsem 2 ay sonra hamıleydimBen aldırmaya aşırı karşı biriyim. İlk oğlumun sağlık sorunları var ona rağmen ikinciye hasta mı değil mi diye test bild yaptırmadım. Hastada olsa sağlıklı da olsa benim evladım dedim. Şimdi kürtaj nedir nasıl olur onu inceliyorum. Allahım bana güç ver. Çıkmazda gibiyimmaddi gücümüz var ancak manevi olarak asla hazır değildik çok küçük ikinci daha.
Evet 7 yıldır aynı şekilde korunuyordumKorunarak mi kaldın canm
Ah ne güzel dua amin canım amiiinnn.Şuan çok korkuyorsun seni anlıyorum. Ben bile hamile kalcam diye ödüm kopuyor. Ama o seni seçti. Seni istedi. Büyük yük hep anneye. Ama bebek aldırıp iyi ki aldirdim diyeni hiç duymadım. Benim kaynanam eşime hamile kalınca babası istememiş. Bı tane var ikincisi istemem git aldır demiş. Kaynanam vitrinleri kaldırmış ağır iş yapmis. Ama düşmemiş. Şimdi anne babasinin her işine eşim koşar. Hayırlı evlat yani. Rabbm seni feraha cikarsin
Ahh seni o kadar iyi anlıyorumki. Hep bunları yazdım bende başkalarınaBenim ilk 4 yıl cocugum olmadı, çocuk hasreti nedir anlatmaya ahım sadece burda tüp bebek yapanlar bilir. İlk oğlum tüp bebek sexaryan tabiki. Biz nasıl olsa biz kısırız deyip korunmak da neymiş dedik. Oğlum 7 aylıkken ben hamile kaldım kendiliğinden. Ama nasıl mutluyum herkese bu normal oldu dedim.. Demek hep kendimi eksik hissetmiştim. Arka arkaya büyüttüm ha zor mu ben tek basıma ve calusan bırı olarak sabah sırtımın ayruldıgınu hissederdim... Yorgunluk uykusuzluk..... İlk oğlum çok yaramaz, ve harekerliydi bir yere sığamazdık.. Ama 3 yasından sonra benden paşası yoktu 2 cocukla gezmedığimiz yer kalmadı. Bir gün bile off demedim. 3.çocugu ben istedim kız olur umuduyla. Eşim sağolsun gık demedi çünkü zorlukları o da cekti ama yedirme uyutma yıkama hersey bendedir. O sadece oynatır ve gezdirir.. 3. De erkek oldu... Bin kere şükrediyorum hepsi sağlıklı... Maddi sıkıntın olsa hak verebilirim gercen bu zmnda çok zor 3 cocuk. Ama ben hazır degilim olayını anlamıyorum o zmn dikkat edilecekti... Ben tüp bağlatmaya kaşıydım gruptakiler hatırlar... Rüyamda hep kız dogurdugumy göre göre Benım rüyalar dogru cıkar. Ne zmn dogurdugumı görsem 2 ay sonra hamıleydimben bu korkuyla gıdıp 2 ay once baglattım... 3 cocuktan fazlasına bakamayız. Anne rahmine düştüyse vardır bir hikmeti... Allah güç verir. O bebeği bulamayıp yıllarca aglayan kadın bilirim. Halamın hıc cocugu olmadı ne zmn kardılassak 60 yasındaki kadın cocujlarına sarılıp kuzum dıye aglar. Benşm ilk 4 yıl cocuk olmayınca halama cektım sandım... Allah ol dediyse vardır Bır güzelliği.. Ama gene de bakacak olan sensin. O masadan kalkınca ağlamatwcagım diyorsan sen bilirsin..
Cnm sen baglattinmi tüpleriBenim ilk 4 yıl cocugum olmadı, çocuk hasreti nedir anlatmaya ahım sadece burda tüp bebek yapanlar bilir. İlk oğlum tüp bebek sexaryan tabiki. Biz nasıl olsa biz kısırız deyip korunmak da neymiş dedik. Oğlum 7 aylıkken ben hamile kaldım kendiliğinden. Ama nasıl mutluyum herkese bu normal oldu dedim.. Demek hep kendimi eksik hissetmiştim. Arka arkaya büyüttüm ha zor mu ben tek basıma ve calusan bırı olarak sabah sırtımın ayruldıgınu hissederdim... Yorgunluk uykusuzluk..... İlk oğlum çok yaramaz, ve harekerliydi bir yere sığamazdık.. Ama 3 yasından sonra benden paşası yoktu 2 cocukla gezmedığimiz yer kalmadı. Bir gün bile off demedim. 3.çocugu ben istedim kız olur umuduyla. Eşim sağolsun gık demedi çünkü zorlukları o da cekti ama yedirme uyutma yıkama hersey bendedir. O sadece oynatır ve gezdirir.. 3. De erkek oldu... Bin kere şükrediyorum hepsi sağlıklı... Maddi sıkıntın olsa hak verebilirim gercen bu zmnda çok zor 3 cocuk. Ama ben hazır degilim olayını anlamıyorum o zmn dikkat edilecekti... Ben tüp bağlatmaya kaşıydım gruptakiler hatırlar... Rüyamda hep kız dogurdugumy göre göre Benım rüyalar dogru cıkar. Ne zmn dogurdugumı görsem 2 ay sonra hamıleydimben bu korkuyla gıdıp 2 ay once baglattım... 3 cocuktan fazlasına bakamayız. Anne rahmine düştüyse vardır bir hikmeti... Allah güç verir. O bebeği bulamayıp yıllarca aglayan kadın bilirim. Halamın hıc cocugu olmadı ne zmn kardılassak 60 yasındaki kadın cocujlarına sarılıp kuzum dıye aglar. Benşm ilk 4 yıl cocuk olmayınca halama cektım sandım... Allah ol dediyse vardır Bır güzelliği.. Ama gene de bakacak olan sensin. O masadan kalkınca ağlamatwcagım diyorsan sen bilirsin..
Arada bu duygu çok ağır basıyor, sonra hem onun için hem kendin için çalışıyorsun diyorum kendimi rahatlatıyorum biraz, sabah baya bi etkilenmiştim yazarken:) büyüdüler ya, zaman çok nankörAhhhzamanla ona da alışıyorsun:/
Benim kızım da ben dün işe giderken “anne biz seni özleyince hemen gel, tamam mı” diyerek gönderdi.