2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
ya bir şey soracağım kakada mukusu nasıl anlıyorsunuz? benim bebe genelde gece yapıyor. odanın ışığında mı pek belli olmuyor diyorum ama hiçbir şey anlamıyorum varsa da yoksa da. mideniz bulanmazsa foto atabilir miyim? doktora gösteririm diye çektim ama randevumuza var biraz. demir damlası kullandığımız için mi bilmiyorum rengi biraz değişik geliyor bana kakanın😬
Sümük gibi uzuyor afedersin😁

havalar iyice soğuduğu için banyoya korkuyorum ama sıcak havluyla masaj yapıyorum. aslında gazla bi şekilde başa çıkıyorum ben ondan çok şikayetçi değilim normalde ama kusma olayı çok fena ya. hiç bizim gibi olan da görmedim. burada bir kişi vardı galiba geçen konuşmuştuk. doktor da sorun olarak görmüyor kilo aldığı için ama ben yıldım artık ya
Canım banyodan hiç korkma eğer ev soğuk değilse. Bi de sana tavsiyem şu ucuz fanlı ısıtıcılardan al. Bizim ebeveyn banyosu var, o ısıtıcıyı yatak odasına götürüp beş dk açıyoruz önden, hamam gibi oluyor zaten. Banyonun da peteği açık, duştan sonra hemen odaya, iyice kurulanana kadar ısıtıcı zaten açık oluyor. Böyle çok rahat olur kova banyosu eminim çok iyi gelecek gaz sancılarına. Kusmayla ilgili fikrim yok maalesef :KK43: çok şükür kilo kaybı yok

havalar iyice soğuduğu için banyoya korkuyorum ama sıcak havluyla masaj yapıyorum. aslında gazla bi şekilde başa çıkıyorum ben ondan çok şikayetçi değilim normalde ama kusma olayı çok fena ya. hiç bizim gibi olan da görmedim. burada bir kişi vardı galiba geçen konuşmuştuk. doktor da sorun olarak görmüyor kilo aldığı için ama ben yıldım artık ya
Benim ilk bebeğim çok kusardı. Halı koltuk üstüm başım. Emdiği boşa gidiyor gibi geliyordu. Ama bizim dr da sınırlar içinde kilo aldığı için önemsemedi hiç.

Evet ama sadece süt ürünleri. Döküntü geçti kan da bi daha olmadı diye böyle devam ediyorum.
Benim kızımda huzursuzluk ve kilo alımında azalma olmadığı için doktorumuz diyet yapma dedi. İlk kızımda da böyle olmuştu ek gıdaya 5. Ayda başlamıştık, bu kızımdada böyle yapmayı düşünüyorum bakalım

Canım banyodan hiç korkma eğer ev soğuk değilse. Bi de sana tavsiyem şu ucuz fanlı ısıtıcılardan al. Bizim ebeveyn banyosu var, o ısıtıcıyı yatak odasına götürüp beş dk açıyoruz önden, hamam gibi oluyor zaten. Banyonun da peteği açık, duştan sonra hemen odaya, iyice kurulanana kadar ısıtıcı zaten açık oluyor. Böyle çok rahat olur kova banyosu eminim çok iyi gelecek gaz sancılarına. Kusmayla ilgili fikrim yok maalesef :KK43: çok şükür kilo kaybı yok
aynen çok şükür kilo alıyor aman Allah korusun bir de orada sıkıntı olsa napardım😓 evet evet o ısıtıcılardan var evde biz de her banyoda açıyoruz. sağol canım ❤️

Benim ilk bebeğim çok kusardı. Halı koltuk üstüm başım. Emdiği boşa gidiyor gibi geliyordu. Ama bizim dr da sınırlar içinde kilo aldığı için önemsemedi hiç.
ne zaman geçti peki canım? yani cidden artık aşırı bunaldım 😓 hareket ettirmeye korkuyorum. giderek iyi olacak derken giderek artmaya başladı sanki. alerji filan da böyle yapar mı bilemedim ondan kakasında mukus aradım

Kızlar bebeğim 80 günlük ve günde nerdeyse 3 defa kaka yapıyor gazını çıkarır gibi pırtlayarak ya da normal ıkınıyor sessiz şekilde yapıyor fazlamı normal mi emmesi gayet yerinde

Kızlar bebeğim 80 günlük ve günde nerdeyse 3 defa kaka yapıyor gazını çıkarır gibi pırtlayarak ya da normal ıkınıyor sessiz şekilde yapıyor fazlamı normal mi emmesi gayet yerinde
Biz de öyleyiz canım az az 5 defa yaptığı bile oluyor 😂😂

Bana değiştirmemek çok uygun geldi 😄 Prima mı alsam dedim sadece gece kullanmak için, normalde goon ve sleepy kullanıyoruz, geceleri sleepy 3 numara takıyorum biraz daha büyük diye. Tek korkum pişik ve idrar yolları enfeksiyonu olur mu diye yarın doktorumuza soracağım
Bana da yazın doktorunuz ne diyecek.

Kusma doktorun gördüğü fizyolojik bir problem yoksa bebeğin memeyle olan ilişkisi ve mizacıyla açıklanabilir. Memeyi doymak bilmeyen bir iştahla istiyor ve kusmasına sebep olacak kadar çok süt içiyorsa bu onun hazza duyduğu ihtiyaç, kendini yatıştırma ve kendiliğiyle ilgili ipuçları şeklinde yorumlayabiliriz belki, Oral dönemdeler malum. Doktor sorun yok diyorsa bence korkmayın. Biz bebeklere şu an sadece fizyolojik ihtiyaçlarını karşılamak üzerinden yaklaşıyoruz fakat onla içsel ve dışsal ihtiyaç ve arzularla dolular.

Kusma doktorun gördüğü fizyolojik bir problem yoksa bebeğin memeyle olan ilişkisi ve mizacıyla açıklanabilir. Memeyi doymak bilmeyen bir iştahla istiyor ve kusmasına sebep olacak kadar çok süt içiyorsa bu onun hazza duyduğu ihtiyaç, kendini yatıştırma ve kendiliğiyle ilgili ipuçları şeklinde yorumlayabiliriz belki, Oral dönemdeler malum. Doktor sorun yok diyorsa bence korkmayın. Biz bebeklere şu an sadece fizyolojik ihtiyaçlarını karşılamak üzerinden yaklaşıyoruz fakat onla içsel ve dışsal ihtiyaç ve arzularla dolular.
bu yönleri ben de düşündüm ama bunlar bi çözüm sunmuyor maalesef 😓 bebeğim iştahlı maşallah ve prematüre doğduğu için güzel emmesi hoşuma gidiyor ama kusma fazla emmesinden mi kaynaklı anlayamıyorum. daha az versem aç bırakır mıyım emin değilim yani bu noktada biraz göğsümün yumuşamasını biraz da bebeğin doyma belirtilerini dikkate alıyorum ama fazla iştahlı olabilir. babası da öyledir yemek konusunda asla doymaz 😬 aslında benimki korku değil, kilo aldığı için sıkıntı etmiyorum ama kusmasıyla baş edemiyorum artık. gece gündüz sürekli üst değiştiriyorum ve fark etmeden kustuğunda üstü başı ıslak kalıyor üşütecek diye korkuyorum geceleri filan 😞 bi çözümü olan yazsın allah aşkına

X