Rabbim buyugude şifasını verir inşallah kucugude pusete koyarsın emzigini verirsin çocuk.bakmak çok zor ama nasibiyle.gelir bence stres yapma heryerde al çocuklarını yanına götür maddi durum iyiyse ikiz.puseti kullanırsın herşeyin bı çaresi olur üzülme Allah sana verdiyse senin durumunu senden daha iyi bilir nasılsa niye dert ediyosun verdiğinde vermediğine de çok.sukur... tuzun kuru diye düşünme ama hamile olmak bı dert değil bence kendini fazla üzme ikisi birbirini büyütür ikiz gibi olurlar hiç yapamazsan bı yardımcı bakarsın durum el veriyorsa eşin vebalini sana bırakmış son karar diye ama sen girme bu yükün altına ömür boyu pişmanlık.basina bı iş gelse hep vijdan yapacaksın tırnağın kırılsa kaza yapsan acaba aldirdigim için mi olacak buna değmez yaşa gitsin akışına bırak eşinden övgüyle bahsetmistim niye üçüncü çocuk dert oldu Allah selamate çıkarsın sağlıkla.kucahina alırsin inşallah bide minnoş kızın olur gönlünden gece neyse hayırlı olsunAhh seni o kadar iyi anlıyorumki. Hep bunları yazdım bende başkalarınailk oğlumun sağlık problemleri var. Genetik bir hastalık. Hepsinde olma ihtimali vsr ve ben ikinci oğluma hastalık için test bile yaptırmadım. Ne olursa olsun benim çocuğum dedim. Ama... İlk oğlumun tedavisi için haftanın 5 günü dışarıdayım. İkinciyi kanguruya koyup gezdim. Anne ata dede kimse yokk yanımda. 1 saat bırakacağım kimse yok. Eşim çok çalışıyor. Yani anlatamam zorluğumu. Ama eşim destek olsaydı doğur deseydi seve seve doğururdumki eşimde çok iyi bir eş çok iyi bir babadır. Bir çıkmazdayım allah yardım etsin.
Çok güzel yazmışsın gerçekten. H hasretmelek ben de bi kaç şey söylemek istiyorum. Bizim neler yasayacahimizi ne hissedecegimizi bizden daha iyi bilen var. Ben oğlum dünyaya gelince çok güzel mutlu bi aile olucaz zannediyodum. Her şey değişti. Eşim sadece hamileliğimin ilk ayında yanımda olabildi ki zaten son bir haftasında hamile olduğumu yeni öğrenmiştik. Çok zor kanamalı ve yapayalnız bi hamilelik geçirdim. Sancilardan kivrandim . Tuvalete gidecek gücüm bile yoktu mesanem çatlayacak gibi agriyinca tuvalete salyangoz hızıyla gidiyodum. O günleri düşününce şimdi kendimi tutamıyorum yine. Doğum yapınca her şey daha güzel olacak dedim olmadı hayatım gün geçtikçe cehennem gibi oldu. Zaman zaman buraya da yazdım ölmek istiyorum diye. Her gün sabır çektim sonra üstüne bir de korona eklendi. Oğlum 15 aylık oldu. Bu süreçte hayatım hala çok zor . Tüm bunları yaşayacağımı bilseydim tahayyül etseydim çocuk sahibi olmak istemezdim. Ama Allah büyük hayatı öyle bir dengede yatmış ki hayatım ne kadar zorsa oğlum o kadar kolay bi çocuk. İlk zamanlar zordu elbet ilk beş buçuk ay sonra sanki evde bi melekle yaşıyorum . Konudabilse "anne ben yanındayım üzülme bu günler de gecicek ben de zorlanıyorum ama bak bana yine de oyun oynayabiliyorum" dicek gibi. Oğlum hayatımı daha da zorlaştırdı dersem haksızlık etmiş olurum. Yani oğlumun hayatımın daha kötü olmasına etkisi oldu mu hayır?Rabbim buyugude şifasını verir inşallah kucugude pusete koyarsın emzigini verirsin çocuk.bakmak çok zor ama nasibiyle.gelir bence stres yapma heryerde al çocuklarını yanına götür maddi durum iyiyse ikiz.puseti kullanırsın herşeyin bı çaresi olur üzülme Allah sana verdiyse senin durumunu senden daha iyi bilir nasılsa niye dert ediyosun verdiğinde vermediğine de çok.sukur... tuzun kuru diye düşünme ama hamile olmak bı dert değil bence kendini fazla üzme ikisi birbirini büyütür ikiz gibi olurlar hiç yapamazsan bı yardımcı bakarsın durum el veriyorsa eşin vebalini sana bırakmış son karar diye ama sen girme bu yükün altına ömür boyu pişmanlık.basina bı iş gelse hep vijdan yapacaksın tırnağın kırılsa kaza yapsan acaba aldirdigim için mi olacak buna değmez yaşa gitsin akışına bırak eşinden övgüyle bahsetmistim niye üçüncü çocuk dert oldu Allah selamate çıkarsın sağlıkla.kucahina alırsin inşallah bide minnoş kızın olur gönlünden gece neyse hayırlı olsun
Ben aldırmaya aşırı karşı biriyim. İlk oğlumun sağlık sorunları var ona rağmen ikinciye hasta mı değil mi diye test bild yaptırmadım. Hastada olsa sağlıklı da olsa benim evladım dedim. Şimdi kürtaj nedir nasıl olur onu inceliyorum. Allahım bana güç ver. Çıkmazda gibiyimmaddi gücümüz var ancak manevi olarak asla hazır değildik çok küçük ikinci daha.
Aaa bak buna çok şaşırdım.tup bağlamaya karşıydın hatırlıyorum.Benim ilk 4 yıl cocugum olmadı, çocuk hasreti nedir anlatmaya ahım sadece burda tüp bebek yapanlar bilir. İlk oğlum tüp bebek sexaryan tabiki. Biz nasıl olsa biz kısırız deyip korunmak da neymiş dedik. Oğlum 7 aylıkken ben hamile kaldım kendiliğinden. Ama nasıl mutluyum herkese bu normal oldu dedim.. Demek hep kendimi eksik hissetmiştim. Arka arkaya büyüttüm ha zor mu ben tek basıma ve calusan bırı olarak sabah sırtımın ayruldıgınu hissederdim... Yorgunluk uykusuzluk..... İlk oğlum çok yaramaz, ve harekerliydi bir yere sığamazdık.. Ama 3 yasından sonra benden paşası yoktu 2 cocukla gezmedığimiz yer kalmadı. Bir gün bile off demedim. 3.çocugu ben istedim kız olur umuduyla. Eşim sağolsun gık demedi çünkü zorlukları o da cekti ama yedirme uyutma yıkama hersey bendedir. O sadece oynatır ve gezdirir.. 3. De erkek oldu... Bin kere şükrediyorum hepsi sağlıklı... Maddi sıkıntın olsa hak verebilirim gercen bu zmnda çok zor 3 cocuk. Ama ben hazır degilim olayını anlamıyorum o zmn dikkat edilecekti... Ben tüp bağlatmaya kaşıydım gruptakiler hatırlar... Rüyamda hep kız dogurdugumy göre göre Benım rüyalar dogru cıkar. Ne zmn dogurdugumı görsem 2 ay sonra hamıleydimben bu korkuyla gıdıp 2 ay once baglattım... 3 cocuktan fazlasına bakamayız. Anne rahmine düştüyse vardır bir hikmeti... Allah güç verir. O bebeği bulamayıp yıllarca aglayan kadın bilirim. Halamın hıc cocugu olmadı ne zmn kardılassak 60 yasındaki kadın cocujlarına sarılıp kuzum dıye aglar. Benşm ilk 4 yıl cocuk olmayınca halama cektım sandım... Allah ol dediyse vardır Bır güzelliği.. Ama gene de bakacak olan sensin. O masadan kalkınca ağlamatwcagım diyorsan sen bilirsin..
Ben de bu şekilde düşünüyorum.Oğlunun rahatsızlığı varmış bende senin yerinde olsam aldırirdim ki bu durum yaşanmasın diye tüplerimi baglattim.yaninda kimse olmaz destekcin olmaz o zaman 2-3 yıl zor ama Rabbim rahime düşürmüş vazgeçme derdim ama genetik hastalığı olan evladın var ve onuda düşünmek zorundasın.
2 bebek ile hastahane yollarında 5 gün git gel her yiğidin harcı değil.hee maddi durumum var ben büyüğümum tedavisi ile ilgilenirim bebeklere bakan destek olan bulurum dersen o başka.
Şimdiye kadar hamileliğimin son zamanları dahil çocuk 14 aylık olana kadar hep götürdüm. 2 çocukla baş ettim. Büyüğü götürdüm getirdim. Ama şimdi 3 le nasıl yaparım. İkinci bile daha ilgi çocuğu. Şuan ikisine yetiyorum gücüm yetiyor. Ama 3. Çok zor.Oğlunun rahatsızlığı varmış bende senin yerinde olsam aldırirdim ki bu durum yaşanmasın diye tüplerimi baglattim.yaninda kimse olmaz destekcin olmaz o zaman 2-3 yıl zor ama Rabbim rahime düşürmüş vazgeçme derdim ama genetik hastalığı olan evladın var ve onuda düşünmek zorundasın.
2 bebek ile hastahane yollarında 5 gün git gel her yiğidin harcı değil.hee maddi durumum var ben büyüğümum tedavisi ile ilgilenirim bebeklere bakan destek olan bulurum dersen o başka.
İlk oğlumda eşimle 2.5 yıl ayrı yaşadık. Başka ilde çalışıyordu. Çalışıyordum. Bakıcısı vardı. Yaşıyordum. Oluyordu. Sonra oğlumun hasta olduğunu öğrendim. Baktım olmayacak istifa ettim çocuklarım için. Yalnız çocuk bakmak gerçekten çok zor. Bilirim. Allahım sana da güç kuvvet versin. Hatırlıyorum yazdıklarını. Bilmiyorum yani anlatamıyorum kendimi çıkmazda hissediyorum. Çocuklara yetemedikten sonra doğurmak nedir. Hiç böyle düşünmezdim başıma gelene kadar ama şimdi böyle düşünüyorum. İnşallah birşey olur rabbim gönlüme rahatlık verir. Hadi kızım sen neler başardın bunu da yaparsın der ve bu çocuk dünyaya gelir.Çok güzel yazmışsın gerçekten. H hasretmelek ben de bi kaç şey söylemek istiyorum. Bizim neler yasayacahimizi ne hissedecegimizi bizden daha iyi bilen var. Ben oğlum dünyaya gelince çok güzel mutlu bi aile olucaz zannediyodum. Her şey değişti. Eşim sadece hamileliğimin ilk ayında yanımda olabildi ki zaten son bir haftasında hamile olduğumu yeni öğrenmiştik. Çok zor kanamalı ve yapayalnız bi hamilelik geçirdim. Sancilardan kivrandim . Tuvalete gidecek gücüm bile yoktu mesanem çatlayacak gibi agriyinca tuvalete salyangoz hızıyla gidiyodum. O günleri düşününce şimdi kendimi tutamıyorum yine. Doğum yapınca her şey daha güzel olacak dedim olmadı hayatım gün geçtikçe cehennem gibi oldu. Zaman zaman buraya da yazdım ölmek istiyorum diye. Her gün sabır çektim sonra üstüne bir de korona eklendi. Oğlum 15 aylık oldu. Bu süreçte hayatım hala çok zor . Tüm bunları yaşayacağımı bilseydim tahayyül etseydim çocuk sahibi olmak istemezdim. Ama Allah büyük hayatı öyle bir dengede yatmış ki hayatım ne kadar zorsa oğlum o kadar kolay bi çocuk. İlk zamanlar zordu elbet ilk beş buçuk ay sonra sanki evde bi melekle yaşıyorum . Konudabilse "anne ben yanındayım üzülme bu günler de gecicek ben de zorlanıyorum ama bak bana yine de oyun oynayabiliyorum" dicek gibi. Oğlum hayatımı daha da zorlaştırdı dersem haksızlık etmiş olurum. Yani oğlumun hayatımın daha kötü olmasına etkisi oldu mu hayır?
Aaa bak buna çok şaşırdım.tup bağlamaya karşıydın hatırlıyorum.
Kendimiz değil artık olay evlatlara yetebilmek yetişebilmek herşeyi düşünmek zorundayiz.Allah pişmanlık yaşatmasın olanlara rabbim can sağlığı versin
ne kadar korunsak da birşey olup da hamile kalırsam ben asla kürtaj olamam. 4 çocuğa da maddi manevi bakmayız. Artık yaş 38 bebeğin sağlıklı olabilmesi de yaş ilerledikçe riskler çıkıyor.. Tek cocuk ya da 2 cocuk olsa gene bağlatmazdım. 3 çocuk Allah sağlık versin. Eşim hiç karışmadı, iyi düşün dedi.. Artık biraz da kendimle ilgilenmek,eşimle vakit geçirmek istiyorum.. 7 yıldır hayatım gebelik emzirme ve bebek cocuk bakımı ve kardeş kıskançlığıyla geçiyor.. Eşim seni alıp bu evden kaçasım var diyorUfaklık bile canavar oldu abilerine karşı kendinı savunmaya geçe geçe ısırmalar, vurmalar.. 4.çocugu hayal edemiyorum.. Böyle kafam rahat etti
Aslında sen bu bebeği istiyorsun. Kaynanan yada annen yok mu. Dönüşümlü olarak sana gelseler. Bilemiyorum. Yada bı komşu falan bı miktar para karşılığı sana yardıma gelse. Dünden beri aklımdasın. Herkes yaşadığını bilir. Aslında eşin destek olucam dese sen daha cesur olacaksın sankiİlk oğlumda eşimle 2.5 yıl ayrı yaşadık. Başka ilde çalışıyordu. Çalışıyordum. Bakıcısı vardı. Yaşıyordum. Oluyordu. Sonra oğlumun hasta olduğunu öğrendim. Baktım olmayacak istifa ettim çocuklarım için. Yalnız çocuk bakmak gerçekten çok zor. Bilirim. Allahım sana da güç kuvvet versin. Hatırlıyorum yazdıklarını. Bilmiyorum yani anlatamıyorum kendimi çıkmazda hissediyorum. Çocuklara yetemedikten sonra doğurmak nedir. Hiç böyle düşünmezdim başıma gelene kadar ama şimdi böyle düşünüyorum. İnşallah birşey olur rabbim gönlüme rahatlık verir. Hadi kızım sen neler başardın bunu da yaparsın der ve bu çocuk dünyaya gelir.
Hiç kimse yok. Doğumlarımda bile hastaneye erkek almamalarına rağmen eşim gizli kaldı yanımda. Beni o kadar iyi anlamışsınki. Ben kıyamıyorum. Eşim yaparız dese dünyaya gelmesini çok istiyorum. Ama onun işleri o kadar yoğunki istese de destek olamıyor.Aslında sen bu bebeği istiyorsun. Kaynanan yada annen yok mu. Dönüşümlü olarak sana gelseler. Bilemiyorum. Yada bı komşu falan bı miktar para karşılığı sana yardıma gelse. Dünden beri aklımdasın. Herkes yaşadığını bilir. Aslında eşin destek olucam dese sen daha cesur olacaksın sanki
Sen ne karar verirsen ver kimse seni burda kinamayacak. Sen çok iyi bı annesin. Zor şartlarda olmana ragmen kalbin bu bebekten ayrılmak istemiyor. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsinArkadaşlar hakkınızı helal edin. Uzun uzun yazdım. Hep hayalim hiç tanımadığım insanlara içimi dökmekti. Burda bunu yaptım. Çok zor bir hayatım oldu.Ama feraha da çıkamıyorum. Yine rabbim en iyisini bilir. Hakkınızı helal edin arkadaşlar. Aldırırsam buraya asla yazamam ama eğer doğurmaya karar verirsem yazıcam size. İki gündür çok oyaladım hepinizi. Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hepinizin fikri değerliydi hepsinden birşey aldım. Dua edin bana olur mu?
Hepimiz burada anneyiz kimse seni sorgulamaz. Tanidikla konusulamaywnlari burada paylaşıyoruz. Boyle bir şey olsada yine buraya gel içine atma. Dert sıkıntı paylaştıkça azalır. Rabbım ferahlık kolaylık versinArkadaşlar hakkınızı helal edin. Uzun uzun yazdım. Hep hayalim hiç tanımadığım insanlara içimi dökmekti. Burda bunu yaptım. Çok zor bir hayatım oldu.Ama feraha da çıkamıyorum. Yine rabbim en iyisini bilir. Hakkınızı helal edin arkadaşlar. Aldırırsam buraya asla yazamam ama eğer doğurmaya karar verirsem yazıcam size. İki gündür çok oyaladım hepinizi. Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hepinizin fikri değerliydi hepsinden birşey aldım. Dua edin bana olur mu?
Allah yar ve yardımcın olsun. Hasta bir çocugun ve yanında destek olabilecek bir insanın yoksa sen en iyisini bilirsin. Kimse seni kınayamaz ve sorgulayamaz. Ama senin bu çocugu kalben istediğin çok belli.. Zaten ikilemde kalmasan burda yazma gereği bile görmez gider halledersin. Tekliği bende çok iyi bilirim. Bakıcının eşi korona oldu kendi öz annem bana mı sordun 3.yü yaparken dedi... Sen ne eşini ne başkasını dinle. Otur cocujları uyuyunca artıları eksileri yaz kendıni yokla eger kalben ve beynen hazırsan sen de haklısın. Allah yardımcın olsun canım benımArkadaşlar hakkınızı helal edin. Uzun uzun yazdım. Hep hayalim hiç tanımadığım insanlara içimi dökmekti. Burda bunu yaptım. Çok zor bir hayatım oldu.Ama feraha da çıkamıyorum. Yine rabbim en iyisini bilir. Hakkınızı helal edin arkadaşlar. Aldırırsam buraya asla yazamam ama eğer doğurmaya karar verirsem yazıcam size. İki gündür çok oyaladım hepinizi. Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hepinizin fikri değerliydi hepsinden birşey aldım. Dua edin bana olur mu?
Allah kolaylık versin sanaİlk oğlumda eşimle 2.5 yıl ayrı yaşadık. Başka ilde çalışıyordu. Çalışıyordum. Bakıcısı vardı. Yaşıyordum. Oluyordu. Sonra oğlumun hasta olduğunu öğrendim. Baktım olmayacak istifa ettim çocuklarım için. Yalnız çocuk bakmak gerçekten çok zor. Bilirim. Allahım sana da güç kuvvet versin. Hatırlıyorum yazdıklarını. Bilmiyorum yani anlatamıyorum kendimi çıkmazda hissediyorum. Çocuklara yetemedikten sonra doğurmak nedir. Hiç böyle düşünmezdim başıma gelene kadar ama şimdi böyle düşünüyorum. İnşallah birşey olur rabbim gönlüme rahatlık verir. Hadi kızım sen neler başardın bunu da yaparsın der ve bu çocuk dünyaya gelir.
Gözün aydın canım inşallah açılır. Annelerin öğretmenlerin çilesi bir yana çocukların bir yılı eğitimsiz geçti en azindan tbuyuk bir kısmınınBugün artık sömestri tatiline girmiş bulunuyorum. Çok mutluyum umarım 2.dönem okullar açılır. Evde gercekten 3 cocukla canım cıktı.. 1 tane 1. Sınıf, 1 tane 5 yas 1 tane 1.5 yaş. Allahım sana geliyorum dediğim, olanlara terlik hatta mouse bile fırlattığım oldu. Ben ders yaparken 1.sınıf oğlum dersten kaçar, arada onu hemen kameramı kapatıp dersine oturturum. Tenefuslerde bebeği emziririm. Tenefuste bırbyandan 5 yasındaki in agzına muz tık, 1 e gideni tuvalete sok cok tutuyor, sonra tuvalete zor yetişiyor.. kameraya bakınca kapıda asılı havlu çarsaf farketip tenefuste ındurup katlarım.Bir yandan cocuklar uyuyunca ertesi günün etkinliklerini hazırla..gece yemek yap, gece banyo tuvalet temuzle. Ders esnasında yok ses gitti yok görüntü gitti, yok bağlantı gitti yok zoom beni attı cümlelerini saymıyorum bile..Derse baglantı veya eba zoom kaynaklı baglanamayınca hemen velisi arar yazar, hocam niye girmesiniz. Grubu okumadan beni arar.. Daha 5 dk olmamı ve haber verdıgım halde.. Gerçekten öğretmen bir anne olarak pestilim çıktı, üzerimden kamyon geçmiş gibi hissediyorum.. Gerçekten keşke bu yıl dopursaymışım dediğim çok oldu.. Ben okul açıkken daha az yoruluyormuşum.. 1.sınıf oğlumun pandemı zamanına denk gelmesi de cabası. Okumayı öğretmeni rehberliğinde biz öğrettik.. Okul kültürü oluşmadan çocuk ödevlere maruz kaldı... Artık yarını düşünmeden umarsızca 3 haftanın keyfini çukaracagım. İnşallah nolur 2.dönem okullar açılsın. ben okula gitmek istiyorum. Tüm öğrenciler de öyle. Artuk cocujlar derste annelerini şikayet edıyorlardı
Allah yardımcın olsun senin işin de çook zormuş ben tek çocukla hiç şikayet etmeyeyim ayıp yavBugün artık sömestri tatiline girmiş bulunuyorum. Çok mutluyum umarım 2.dönem okullar açılır. Evde gercekten 3 cocukla canım cıktı.. 1 tane 1. Sınıf, 1 tane 5 yas 1 tane 1.5 yaş. Allahım sana geliyorum dediğim, olanlara terlik hatta mouse bile fırlattığım oldu. Ben ders yaparken 1.sınıf oğlum dersten kaçar, arada onu hemen kameramı kapatıp dersine oturturum. Tenefuslerde bebeği emziririm. Tenefuste bırbyandan 5 yasındaki in agzına muz tık, 1 e gideni tuvalete sok cok tutuyor, sonra tuvalete zor yetişiyor.. kameraya bakınca kapıda asılı havlu çarsaf farketip tenefuste ındurup katlarım.Bir yandan cocuklar uyuyunca ertesi günün etkinliklerini hazırla..gece yemek yap, gece banyo tuvalet temuzle. Ders esnasında yok ses gitti yok görüntü gitti, yok bağlantı gitti yok zoom beni attı cümlelerini saymıyorum bile..Derse baglantı veya eba zoom kaynaklı baglanamayınca hemen velisi arar yazar, hocam niye girmesiniz. Grubu okumadan beni arar.. Daha 5 dk olmamı ve haber verdıgım halde.. Gerçekten öğretmen bir anne olarak pestilim çıktı, üzerimden kamyon geçmiş gibi hissediyorum.. Gerçekten keşke bu yıl dopursaymışım dediğim çok oldu.. Ben okul açıkken daha az yoruluyormuşum.. 1.sınıf oğlumun pandemı zamanına denk gelmesi de cabası. Okumayı öğretmeni rehberliğinde biz öğrettik.. Okul kültürü oluşmadan çocuk ödevlere maruz kaldı... Artık yarını düşünmeden umarsızca 3 haftanın keyfini çukaracagım. İnşallah nolur 2.dönem okullar açılsın. ben okula gitmek istiyorum. Tüm öğrenciler de öyle. Artuk cocujlar derste annelerini şikayet edıyorlardı
Hormonların sürekli oynuyor. Ani çıkışlar çok normal. Valla benim küçük son iki haftadır falan gecede 15 yada 20 kere kalkıp. Dün gece beşte uyudu. Sonra eme eme dokuza kadar uyudu.Sürekli oğlumdan şikayet ediyorum sinirden dişlerimi sıkmaktan dişlerim ağrıyor bağırıyorum da ne istiyorsun ağlama artık diye
Kötü rüyalar görüyorum oğlum ölmüş ya da ayırmışlar bizi. Allahım ya
Hep şikayet hep şikayet hiç şükür yok. Hiç sakinliğimi koruyamıyorum ya