2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Valla canım ben de dört ay kadar Uyku problemi yaşadım, yok alerjisi, yok reflusu yok şu yok bu... Oğlumun hiç bir şeyi yokmuş, meğerse, uyuyamadigi için yemez içmez miş.. Bana bağımlı olacak diye ödüm kopuyordu, kucaktan inmezdi, gece en az 8 -10 defa uyandığını saymistim.. ne zaman uyku eğitimi verdim, ilk günden itibaren sadece bı kere uyandi ve geri uyudu... Sonrasında iştahı arttı, neşesi yerine geldi, yemeğini yedikten sonra koyuyoruz yere gidip geliyor oynuyor.. komşuya gidince de beni bırakıp ordan oraya geziyor.. arada bı uyku gerilediği oluyor ama çabuk geçiyor, eğer 4. Ay-8.ay arasındaki gibi ne derdi varda uyumuyor diye dursaydim kafayı yerdim.. halen bı uyku bozukluğu olsa hemen geçmişe dönüyorum, kalbim sıkışıyor, çarpıyor, daralıyorum, o günlere döncem diye.. öyle böyle değil uykusuzluk.. bı de ben aç kalırım ama uykusuz kalamam, tansiyonum düşer gibi olur, midem bulanır.. daha arada bı uyanmasına tahammül edemiyorum bakalım bu çocuk daha neler yaşatacak acaba bana Kızımda deselerdi ki uyku eğitimi diye, Cook başka söylerdim, insan başına gelince anlıyor ancak..
Uyku eğitimi derken hangi yöntemi kullanıyorsun. Gündüz ve gece hangi saat aralıklarında uyuyor yazarmisin. Birde benim evde beş yaşında bı oğlum daha var. Ve ev küçük küçük oğlum çıt sesine uyaniyor. Altı aya kadar beşikte kendi kendine uyudu hep. Altı aydan sonra bozuldu. Sese duyarlılık artinca bozuldu yani . Sonra mecburen ayakta sallamaya geçtim 🤪

Ne zaman deliksizzz 5-6 saat uyuyacağım acaba :KK43:(( artık dayanma gücü kalmadı bende :KK43:( yenidoğan gibi kalkıp duruyor geceleri :KK43:(
Beni anlatmışsın...8.aydaki uyku gerilemesi hariç uykuda problem yaşamamıştım.Bir de dis dönemleri...Su ara alışkanlık etti akşam onu yatirdigim saatten iki saat geç uyuyor,2 saat boşa kürek çekiyorum.ve kaçta uyursa uyusun 7 de uyanıyor.Gece sayısız kez...Ve bazen kolay uyumuyor da,iki buçuk saat uyanık kaldığı oluyor.Dun sinirimden ağladım.Kizim dün olan şeyi bugünde yapıyor,çok fena bir alışkanlık huyu var.Korkuyorum inşallah düzeliriz.

Arabada sürüyorum dışarda gıkı çıkmıyor.. Dışarısı stresini alip goturuyor resmen.. Eve gelince pamuk gibi oluyo bi süre.. Dün yağmur yokken cikardim yine bugun bayagi serin evdeyiz galiba😕
Oh ne güzel hava almış..
Bizde 2 gündür evdeyiz sıkıldı iyice 😍
Yarın güzel olursa bi temiz hava aldırmak istiyorum

Büyük oğlum da yuruyene kadar hep kucagimdaydi. Ama sakın bı bebekti. Küçüğüm çok huysuz herşeye ağlıyor. O yuzden çok yorucu oluyo. Canın sağolsun diyorum ama bazen sinirlerim çok bozuluyor. Mutfakta iş yaparken o kadar acı acı ağlıyor ki. Bırakıyorum her şeyi çıkıyoruz mutfaktan. Sonra ilk fırsatta yine koşarak yemek yapmaya bulaşık yıkmaya gidiyorum 🤪🤪 yurusun inşallah tez zamanda 😇
Ya kıyamam 😍 bu ara nazlı bizimki de pek bi duygusal 🤓
İnşallah yürür hemencecik sağlıkla😇

Ne zamandır böyle? Yeni yeniyse geçicidir, bı hafta sabret, ama uzun zamandır böyleyse kendi kendine uyumayı öğret yoksa öyle devam eder gider

Yani rutin olarak her gece 4-5 kalkıyor diş zamanı saat başı kalktığını da biliyorum. Memeye uyanıyor emmeden tekrar uyumuyor dediğin gibi tek başına uyumayı öğretmek şart ama nasıl ?:KK43:

Beni anlatmışsın...8.aydaki uyku gerilemesi hariç uykuda problem yaşamamıştım.Bir de dis dönemleri...Su ara alışkanlık etti akşam onu yatirdigim saatten iki saat geç uyuyor,2 saat boşa kürek çekiyorum.ve kaçta uyursa uyusun 7 de uyanıyor.Gece sayısız kez...Ve bazen kolay uyumuyor da,iki buçuk saat uyanık kaldığı oluyor.Dun sinirimden ağladım.Kizim dün olan şeyi bugünde yapıyor,çok fena bir alışkanlık huyu var.Korkuyorum inşallah düzeliriz.

aynı durumdayız sabah bi kalkıyor tam gaz enerji gözümü bile açamıyorum gece 3de uyandı 5de unutabildimmm artık zar zor. Gündüz uykuları da fix 1 saat. Nasıl böyle uykusuz duruyor anlamıyorum. :KK43: nasıl düzelecek de bilmiyorum:KK43:((

Uyku eğitimi derken hangi yöntemi kullanıyorsun. Gündüz ve gece hangi saat aralıklarında uyuyor yazarmisin. Birde benim evde beş yaşında bı oğlum daha var. Ve ev küçük küçük oğlum çıt sesine uyaniyor. Altı aya kadar beşikte kendi kendine uyudu hep. Altı aydan sonra bozuldu. Sese duyarlılık artinca bozuldu yani . Sonra mecburen ayakta sallamaya geçtim 🤪
Traccy hogg un yatır kaldır yöntemini uyguluyorum. Bizim evde öyle küçük, ablamiz da 5yasinda. Daha da fazlası ni söyleyim 1 sendedir inşaat gürültüsü var, bitmek bilmeyen matkap sesleri,sokağın sesi bunlardan pek etkilenmiyor deyim 🧿 ama neyde uykusu bozuluyor biliyor musun ayakta durması gerekenden fazla durursa, geç yatarsa o gece yorgun olduğu için uykusu bölünüyor, çok sık uyanıyor, gündüz de kısa uyuyor.. sabah uyandığı saatten 3saat sonra, sabah uykusundan 3sa sonra, öğlen uykusundan da 4saat sonra uyutmus oluyorum. Yani matematiksel olarak hesaplıyoruz, Uyku araliklari 3-3-4saat olmalı. Ve şunu unutma ki akşam 7.30 dan sonra muhakkak uyumalı, eğer ben onu 20.30 da yatirirsam sabah çok erken kalkıyor, 6 gibi. Ve o gün akşamı zor ediyorum. Ama 20.00den önce uyumissa mışıl mışıl uyuyor denemesi bedava Sen önce saatleri düzenle, erken yatır bak gör gecede daha az uyanacak 😊 ve ertesi gün daha keyifli olacak 😊 bunun için bı hafta devam et zera cim, yöntemini sonra değiştirirsin bı hafta nasıl uyutursan uyut, ama bu saatlere dikkat et, o çocuğun 10.00 kadar uyanık durması senin sabah 3e Kadar oturman demek, ve şunu unutma bebekler kaçta yatarsa yatsın yine gün doğunca uyanıyor, çünkü melatonin hormonu sabah 5te artık kesilmiş oluyor, ve çok yorgun yatan bebek bu saatlerde kesin uyanıyor, sonra devam da edemiyor.. ama erken yatirirsan 7ye kadar uyur. Sen saatlerinde uyut, bu arada Traccy hogg un kitabını oku, uyku meleği Seride Samurkas in videoları ni dinle Çok daha düzene girersiniz.. Uyku Eğitimi için de çok kararlı olman lazım, çünkü bu yaştaki çocuklar daha bilinçli, daha uzun süre protesto eder. Ben 8aylikken iki günde hallettim, mucize gibiydi.. daha büyük çocuklarda dada uzun sürer

Yani rutin olarak her gece 4-5 kalkıyor diş zamanı saat başı kalktığını da biliyorum. Memeye uyanıyor emmeden tekrar uyumuyor dediğin gibi tek başına uyumayı öğretmek şart ama nasıl ?:KK43:
Vallahi canım D dgdln den Allah'ım razı olsun, onun dediği kitaibi okuyup uyguladım Traccy hogg un kitabı Bebek bakımlarına mucize çözümler

Traccy hogg un yatır kaldır yöntemini uyguluyorum. Bizim evde öyle küçük, ablamiz da 5yasinda. Daha da fazlası ni söyleyim 1 sendedir inşaat gürültüsü var, bitmek bilmeyen matkap sesleri,sokağın sesi bunlardan pek etkilenmiyor deyim 🧿 ama neyde uykusu bozuluyor biliyor musun ayakta durması gerekenden fazla durursa, geç yatarsa o gece yorgun olduğu için uykusu bölünüyor, çok sık uyanıyor, gündüz de kısa uyuyor.. sabah uyandığı saatten 3saat sonra, sabah uykusundan 3sa sonra, öğlen uykusundan da 4saat sonra uyutmus oluyorum. Yani matematiksel olarak hesaplıyoruz, Uyku araliklari 3-3-4saat olmalı. Ve şunu unutma ki akşam 7.30 dan sonra muhakkak uyumalı, eğer ben onu 20.30 da yatirirsam sabah çok erken kalkıyor, 6 gibi. Ve o gün akşamı zor ediyorum. Ama 20.00den önce uyumissa mışıl mışıl uyuyor denemesi bedava Sen önce saatleri düzenle, erken yatır bak gör gecede daha az uyanacak 😊 ve ertesi gün daha keyifli olacak 😊 bunun için bı hafta devam et zera cim, yöntemini sonra değiştirirsin bı hafta nasıl uyutursan uyut, ama bu saatlere dikkat et, o çocuğun 10.00 kadar uyanık durması senin sabah 3e Kadar oturman demek, ve şunu unutma bebekler kaçta yatarsa yatsın yine gün doğunca uyanıyor, çünkü melatonin hormonu sabah 5te artık kesilmiş oluyor, ve çok yorgun yatan bebek bu saatlerde kesin uyanıyor, sonra devam da edemiyor.. ama erken yatirirsan 7ye kadar uyur. Sen saatlerinde uyut, bu arada Traccy hogg un kitabını oku, uyku meleği Seride Samurkas in videoları ni dinle Çok daha düzene girersiniz.. Uyku Eğitimi için de çok kararlı olman lazım, çünkü bu yaştaki çocuklar daha bilinçli, daha uzun süre protesto eder. Ben 8aylikken iki günde hallettim, mucize gibiydi.. daha büyük çocuklarda dada uzun sürer
Uzun uzun yazdığın için sağol cnm. Cesarete ihtiyacım var. Benim oğlan normalde on da uyur. Ama dokuzda uyursa bı saat uyuyup tekrar uyanıyor. Uykusunu biraz almış alıyor bizimle tekrar oturmak istiyor . Kitabı alayım canm. Önceden sabah yedide uyanirdi. Şimdi sekiz sekiz buçuk gibi uyanıyor. Aslında bizdeki sorun gece uyanmalari. Beni yanında istemesi. Hatta kucak kucağa uyamak istemesi. Tamam bu çok güzel ama beraber uyumak bana göre sağlıklı değil. Çünkü ben hiç kaliteli uyumuyorum. Bu sefer güne enerjim düşük başlıyorum. Sabrım daha az oluyor. İki çocuk ilgi ister. Yemek ev vs iş bitmiyor. Benim uyumam lazım ki herşeye yetisebileyim🤪🤪 cesarete ihtiyacım var.

20 ekimde gideceğim ben de. sağlık ocağındaki hemşire eğer emzirdiğin bebeğe alerji yapmıyorsa emzirebilirsin kesmene gerek yok dedi. Oğlumda alerji belirtisi yok bende de bir gariplik yok o yüzden emzirmeye devam ediyorum.

Emzirmem yasaklansa nasıl yaparım onu da bilmiyorum çünkü oğlum memeye çok düşkün:110:
Cnm ingistramda annesutudoktoru var takip et kesinlikle çok memun kalcaksin

Uzun uzun yazdığın için sağol cnm. Cesarete ihtiyacım var. Benim oğlan normalde on da uyur. Ama dokuzda uyursa bı saat uyuyup tekrar uyanıyor. Uykusunu biraz almış alıyor bizimle tekrar oturmak istiyor . Kitabı alayım canm. Önceden sabah yedide uyanirdi. Şimdi sekiz sekiz buçuk gibi uyanıyor. Aslında bizdeki sorun gece uyanmalari. Beni yanında istemesi. Hatta kucak kucağa uyamak istemesi. Tamam bu çok güzel ama beraber uyumak bana göre sağlıklı değil. Çünkü ben hiç kaliteli uyumuyorum. Bu sefer güne enerjim düşük başlıyorum. Sabrım daha az oluyor. İki çocuk ilgi ister. Yemek ev vs iş bitmiyor. Benim uyumam lazım ki herşeye yetisebileyim🤪🤪 cesarete ihtiyacım var.

Bende uyumayinca tahammulum az oluyo valla😐 diş zamanlarini hiç sevmiyorum😕

Kızlar benim oglum kizartma köfte ya da tavuklu pilav yemiyor normal mi cok kuru oldugu için yememesi sizinkiler yiyor mu?
Evet çok kuru olduğu için yemekte zorlanırlar. Bizim büyük oğlan ilk ve tek tıkanmasını köfte ile yaşamıştı. Doktorumuz en çok bebek boğulması köfte ve etle olur, demişti. O yüzden ben domatesli pişirirdim hep köfteyi. Tavuk henüz ikinciye denemedim. Birinci ise iki yaşında ilk kez hindi ile başladık. Onu da yine sebzeli yapardım. Hala haşlama hindi haşlama et pek yiyemiyor ağzında çoğalıyor. Cignedikce çiğniyor hamur yapıyor.

Gündüzleri 3 saat aralığına ben de dikkat ediyorum, epey düzene girdi. Ama o dediğin son 4 saat kısmı bizde olmuyor. 8buçuk 9 gibi yatıyor, deliksiz sabah tam 6da kalkıyor. Tam 6yı nasıl ayarlıyor ben de bilmiyorum 😅 6da hava karanlık oluyor daha.
Sizinki akşam yemeğini kaçta yiyor ve uyku rutininiz nasıl? Gece uykusunu erkene çekmeye çalışayım ben de bakalım.

Soruyorum her kontrolde bisey olmaz cikar gec çıkması daha iyi niye acele ediyorsun diyor :/
Biz dogustan 2 alt disimizle dogduk ama 12 gunlukken cektirdik bogazina kacma riski oldugundan şimdide ne gelen var ne giden bizimde disimiz yok

Son düzenleme:
Çok dikkatimi çekti bu mesaj.Bizim uykular sabah 7 de gün başlangıcı.İlk uyku 9:30da bir saat kadar.Diger uyku 14:30 da yaklaşık olarak o da o kadar sürüyor ve gece uykusuna yatırma saatim de 20:30.Malesef destekli uyuyor.Malesef diyorum çünkü sallıyorum.Artik ağırlaşmis haliyle bacaklarımda derman kalmıyor.20:30 u çevrem erken buluyor ama bence de bir tık daha geri alınabilir tam 20'ye ceksem bana da dinlenmelik zaman kalır.Dikkat edip el atacağım uyku işine.Cok sağol 😊

Nasilsiniz kizlar 😊 esim 10 gun yok kizimla tek basimizayiz soguklarda geldi evdende cikamiyacagiz nasil egliyecegiz bu bebeleri bizimki kumandayi buldumu tv ac diye getiriyor 😕 sizler nasil oyunlar oynuyorsunuz motor kordinasyonunu gelistirecek neler yapabiliriz acaba

X