Traccy hogg un yatır kaldır yöntemini uyguluyorum. Bizim evde öyle küçük, ablamiz da 5yasinda. Daha da fazlası ni söyleyim 1 sendedir inşaat gürültüsü var, bitmek bilmeyen matkap sesleri,sokağın sesi bunlardan pek etkilenmiyor deyim
ama neyde uykusu bozuluyor biliyor musun ayakta durması gerekenden fazla durursa, geç yatarsa o gece yorgun olduğu için uykusu bölünüyor, çok sık uyanıyor, gündüz de kısa uyuyor.. sabah uyandığı saatten 3saat sonra, sabah uykusundan 3sa sonra, öğlen uykusundan da 4saat sonra uyutmus oluyorum. Yani matematiksel olarak hesaplıyoruz, Uyku araliklari 3-3-4saat olmalı. Ve şunu unutma ki akşam 7.30 dan sonra muhakkak uyumalı, eğer ben onu 20.30 da yatirirsam sabah çok erken kalkıyor, 6 gibi. Ve o gün akşamı zor ediyorum. Ama 20.00den önce uyumissa mışıl mışıl uyuyor denemesi bedava Sen önce saatleri düzenle, erken yatır bak gör gecede daha az uyanacak
ve ertesi gün daha keyifli olacak
bunun için bı hafta devam et zera cim, yöntemini sonra değiştirirsin bı hafta nasıl uyutursan uyut, ama bu saatlere dikkat et, o çocuğun 10.00 kadar uyanık durması senin sabah 3e Kadar oturman demek, ve şunu unutma bebekler kaçta yatarsa yatsın yine gün doğunca uyanıyor, çünkü melatonin hormonu sabah 5te artık kesilmiş oluyor, ve çok yorgun yatan bebek bu saatlerde kesin uyanıyor, sonra devam da edemiyor.. ama erken yatirirsan 7ye kadar uyur. Sen saatlerinde uyut, bu arada Traccy hogg un kitabını oku, uyku meleği Seride Samurkas in videoları ni dinle Çok daha düzene girersiniz.. Uyku Eğitimi için de çok kararlı olman lazım, çünkü bu yaştaki çocuklar daha bilinçli, daha uzun süre protesto eder. Ben 8aylikken iki günde hallettim, mucize gibiydi.. daha büyük çocuklarda dada uzun sürer