2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar bebeklerinizde azı dişi çıkan varmi bizim üst azı dişlerimiz morarmış ve çok şişmiş çıkacak kesin diğer çocuklarda böyleydi ama tam hatırlayamadım apse olmasından korktum

selam kızlar nasılsınız girmeyeli uzun zaman olmuştu. umarım bebişler de sizde iyisinizdir. o kadar yoğun geçiyor ki zaman iş ev yemek temizlik kendime ayırabilecek 1 dk bile kalmıyor o yüzden giremiyorum da.
10. ayı bitirmeden yürümeye başladı benim bıdık vee asıl işim o zaman başladı. son zamanlarda iştahsız ki normalde iyidir biraz zorluyor beni. bir de biz 1 yaş aşısını yaptıramadık aşı olmadığı için sizde öyle b,r durum oldu mu ?

Nasilsiniz kizlar 😊 esim 10 gun yok kizimla tek basimizayiz soguklarda geldi evdende cikamiyacagiz nasil egliyecegiz bu bebeleri bizimki kumandayi buldumu tv ac diye getiriyor 😕 sizler nasil oyunlar oynuyorsunuz motor kordinasyonunu gelistirecek neler yapabiliriz acaba

Biz mutfakta vakit gecirirken tavalarin kapaklarini kapatip acma yapioruz.. Dün de eline kagit kalem verdim.. Kendi cizemedi tabi ben cizdirdim ama hoşuna gitti😍

selam kızlar nasılsınız girmeyeli uzun zaman olmuştu. umarım bebişler de sizde iyisinizdir. o kadar yoğun geçiyor ki zaman iş ev yemek temizlik kendime ayırabilecek 1 dk bile kalmıyor o yüzden giremiyorum da.
10. ayı bitirmeden yürümeye başladı benim bıdık vee asıl işim o zaman başladı. son zamanlarda iştahsız ki normalde iyidir biraz zorluyor beni. bir de biz 1 yaş aşısını yaptıramadık aşı olmadığı için sizde öyle b,r durum oldu mu ?

İyiyiz valla sendeki kosturmacalarin aynisi bizde de var😄 biz yaptrdik 1 yaş aşısını bi sorun olmadi allaha şükür🙏

Kızlar bebeklerinizde azı dişi çıkan varmi bizim üst azı dişlerimiz morarmış ve çok şişmiş çıkacak kesin diğer çocuklarda böyleydi ama tam hatırlayamadım apse olmasından korktum

Eymenin üst dislerle beraber gelio bi tane azisi patlamış.. Digeri ne zamana bilmiyorum.. Bence çıkacağı için öyle olmuştur.. Zorluyorsa dişi😊

Maşallah o bıdığa, pazartesi yaptırdım ben aşılarını Kartal’da vardı aşı, bişey dediler mi ne zaman gelcekmiş?

Bizim köpek dişlerinden önce alt azılar çıkmış, çıkmış diyorum çünkü elimi ısırmaya çalışırken farkettim üstte var mı bilmiyorum ama🤷🏻‍♀️

Çok zor cikariyoruz kan oturmuş resmen ne güzel anlamisiniz
Bizde çok zor çıkardık alt azıyi çünkü üst 2 köpek dişle beraber denk geldi . 8 dişi vardı öncesinde hiç böyle zorlanmamistik uykusunda ah vah ediyodu yavrum. Ins hemen patlar sizinde yavrucak rahat eder bebek olmak ne zor 😪

Uzun uzun yazdığın için sağol cnm. Cesarete ihtiyacım var. Benim oğlan normalde on da uyur. Ama dokuzda uyursa bı saat uyuyup tekrar uyanıyor. Uykusunu biraz almış alıyor bizimle tekrar oturmak istiyor . Kitabı alayım canm. Önceden sabah yedide uyanirdi. Şimdi sekiz sekiz buçuk gibi uyanıyor. Aslında bizdeki sorun gece uyanmalari. Beni yanında istemesi. Hatta kucak kucağa uyamak istemesi. Tamam bu çok güzel ama beraber uyumak bana göre sağlıklı değil. Çünkü ben hiç kaliteli uyumuyorum. Bu sefer güne enerjim düşük başlıyorum. Sabrım daha az oluyor. İki çocuk ilgi ister. Yemek ev vs iş bitmiyor. Benim uyumam lazım ki herşeye yetisebileyim🤪🤪 cesarete ihtiyacım var.
Gecenin ilk ortasında uyanış, ya yorgunluk, ya da sindirime bağlı Akşam yemeğini daha erken yedir canım hemen pes etme bı müddet sonra uyanmaz mis gibi uyur. Akşam erken yatırmak için sabah 8 çok geç, 7-7.30da uyanması lazım ki gün içinde güzel beslensin, sonra geceleri daha az uyancaktir, tabi desteği kesmezsen uyanmalar bitmezmis 2-3yasa kadar.

Çok dikkatimi çekti bu mesaj.Bizim uykular sabah 7 de gün başlangıcı.İlk uyku 9:30da bir saat kadar.Diger uyku 14:30 da yaklaşık olarak o da o kadar sürüyor ve gece uykusuna yatırma saatim de 20:30.Malesef destekli uyuyor.Malesef diyorum çünkü sallıyorum.Artik ağırlaşmis haliyle bacaklarımda derman kalmıyor.20:30 u çevrem erken buluyor ama bence de bir tık daha geri alınabilir tam 20'ye ceksem bana da dinlenmelik zaman kalır.Dikkat edip el atacağım uyku işine.Cok sağol 😊
Destekli uyuması hiç sorun değil ki ... Eğer bı defa felan uyanıp, sonra emip yada sallayarak uyuyorsa bana kalsa hiç dokunmam öyle böyle geçer 1yil. Ben kızımı büyütürken her çeşit uyuturdum bazen eşim alıp sallardı. Ama hiç birine de alışkanlık yapmadı Bı uyudu mu kolay kolay uyanmazdi 4-5saat. 1 yaşından sonra kolay kolay uyanmadı zaten Ama
oğlum öyle olmadı maalesef 4. Ay geriledi, ilk dört ay çok güzel di 5-6saat uyurdu, tam 4 aylık olunca başladı saat başı uyanmalar.. Bebeğinin buna ihtiyacı varsa bunu düşün, yoksa hiç karışma 😊

Gündüzleri 3 saat aralığına ben de dikkat ediyorum, epey düzene girdi. Ama o dediğin son 4 saat kısmı bizde olmuyor. 8buçuk 9 gibi yatıyor, deliksiz sabah tam 6da kalkıyor. Tam 6yı nasıl ayarlıyor ben de bilmiyorum 😅 6da hava karanlık oluyor daha.
Sizinki akşam yemeğini kaçta yiyor ve uyku rutininiz nasıl? Gece uykusunu erkene çekmeye çalışayım ben de bakalım.
Eğer 16.00 dan sonra halen uyuyorsa kaldirman gerek canım, öyle 20.00 a uyur. 6 da kalkmasının sebebi yorgunluk,akşam 9a doğru yatması.. bı de 5 te alarmı kurup bebeğini uyandır, iki üç gün Gör bak daha geç uyanacak 😊 gün içinde de az yorulacak

Bizde çok zor çıkardık alt azıyi çünkü üst 2 köpek dişle beraber denk geldi . 8 dişi vardı öncesinde hiç böyle zorlanmamistik uykusunda ah vah ediyodu yavrum. Ins hemen patlar sizinde yavrucak rahat eder bebek olmak ne zor 😪
Sağol cnm günlerdir kulağını tutuyor bizde olsa yemek yemezdik aglanip dururduk

Kızlar kendi başına kaşık kullanımı ne zaman olmalı.. Eymen elime yapışıp kendi ağzına götürüyor kaşığı.. Bugunde catali almış agzina götürüyordu.. Ne zaman başlanmalı sizce?

Kızlar kendi başına kaşık kullanımı ne zaman olmalı.. Eymen elime yapışıp kendi ağzına götürüyor kaşığı.. Bugunde catali almış agzina götürüyordu.. Ne zaman başlanmalı sizce?
Cnm çocuk kendini hazır hissediyor ver eline kendi kaşığını birde plastik tabak biraz sen ver agzina biraz o yesin öyle oyle öğrenecek yemesini yanlız etraf cok dagliyor bilgine

Gecenin ilk ortasında uyanış, ya yorgunluk, ya da sindirime bağlı Akşam yemeğini daha erken yedir canım hemen pes etme bı müddet sonra uyanmaz mis gibi uyur. Akşam erken yatırmak için sabah 8 çok geç, 7-7.30da uyanması lazım ki gün içinde güzel beslensin, sonra geceleri daha az uyancaktir, tabi desteği kesmezsen uyanmalar bitmezm
Eğer 16.00 dan sonra halen uyuyorsa kaldirman gerek canım, öyle 20.00 a uyur. 6 da kalkmasının sebebi yorgunluk,akşam 9a doğru yatması.. bı de 5 te alarmı kurup bebeğini uyandır, iki üç gün Gör bak daha geç uyanacak 😊 gün içinde de az yorulacak
Yengeçcim, bana da bişeyler söyle lütfen uyku konusunda🙏🙏🙏
Benim kuşum 7-8 aralığında uyurdu genelde, babasıyla. Şimdi yalan oldu o, 9’u geçiyor akşam uykusu ve ısrarla meme istiyor:/ sabahları da istisnasız 6 da uyanıyor. Ve ben kalkamadığım için memeyle başlıyor güne. Erken kalkıp kahvaltıyla başlatayım diyorum ama en erken 1-2 gibi uyuyorum ve arada uykum bölündüğü ve kuşum yanıma geldiği için yamuk yumuk yatmaktan hergün pert olarak başlıyorum güne😣😣😣
Bugünlerde bir de ekstra yürümekten kaynaklı uyku bölünmesi var galiba..şu mesajı bile 3 defada ancak yazabildim fıstığımı geri yatırmaktan.

Kızlar, sizin kuzular da gece uyanınca evi kolaçan ediyorlar mı? Birileri ayakta mı, napıyorlar diye mi merak ediyor nedir benim kuşum, iyice uzanıp bakıyor, odasından çıkmak için aşırı ısrarla kaykılıyor. rint rint senin kesin bir fikrin vardır bu konuda🙏😌😌

Gece 5 te mi alarm kurayım ? Bunun mantığını anlamadım. Bu arada dünnakşam 19.30da uyudu. Gece 5 buçukta uyandı 🤦‍♀️

X