2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Cnm çocuk kendini hazır hissediyor ver eline kendi kaşığını birde plastik tabak biraz sen ver agzina biraz o yesin öyle oyle öğrenecek yemesini yanlız etraf cok dagliyor bilgine

Bayagidir böyle de birakmadm hiç..bi catal kasik seti alayim bari de deneyeyim.. Etrafi zaten b.k götürüyor.. Yemek yedigi bölge hep yemek artığı.. Siliyorum surekli ama gozumden kaciyor galiba..en son mutfagin yerlerini bi temizlicem ki😄

Cnm çok güzel uyuyor daha ne olsun hiç kalkmadigsa sen 21de yatirsan sabahda geç kalkar bizim oğlan gece 5kez kalkar gecede yatar sabaherken kalkar daha ne istiyorsun 😄
Yok canım zaten 8-9 gibi yatıyor, sabah 6da kalkıyor. Çok şükür bir derdi yoksa gece uyanmıyor. Ben önceki mesajlara istinaden daha erken yatınca sabah geç kalkar demişti, öyle denedim.
Benim tek derdim sabah 6da uyanamamak 🙈

Gece 5 te mi alarm kurayım ? Bunun mantığını anlamadım. Bu arada dünnakşam 19.30da uyudu. Gece 5 buçukta uyandı 🤦‍♀️
Evet canım erken uyanmanın önüne geçmek için sabah o uyanmadan sen onu 1saat önce uyandır örneğin bezini değiştir birde akşamları erken yatırmak gerek,bu düzen bı haftaya anca oturur
Bı de önceki soruna cevap yazmamisim bizim akşam yemeği saatimiz genellikle 18.30-19.00arasi. uyku rutini sormusun o da 15dk kadar sıkıcı bir ortam, yani perde cekip pijama giydiriyorum, kucağıma alıp sarmaş dolaş ninni söylüyorum, dua okuyorum, bol bol sarılıyorum o 15 dj içinde esniyor uykusu iyice gelince kendini ittiriyor, beşiğini gösteriyor Bırakınca iki üç dakika sonra uyuyor

Gece 5 te mi alarm kurayım ? Bunun mantığını anlamadım. Bu arada dünnakşam 19.30da uyudu. Gece 5 buçukta uyandı 🤦‍♀️
Evet canım erken uyanmanın önüne geçmek için sabah o uyanmadan sen onu 1saat önce uyandır örneğin bezini değiştir birde akşamları erken yatırmak gerek,bu düzen bı haftaya anca oturur
Bı de önceki soruna cevap yazmamisim bizim akşam yemeği saatimiz genellikle 18.30-19.00arasi. uyku rutini sormusun o da 15dk kadar sıkıcı bir ortam, yani perde cekip pijama giydiriyorum, kucağıma alıp sarmaş dolaş ninni söylüyorum, dua okuyorum, bol bol sarılıyorum o 15 dj içinde esniyor uykusu iyice gelince kendini ittiriyor, beşiğini gösteriyor Bırakınca iki üç dakika sonra uyuyor

Yengeçcim, bana da bişeyler söyle lütfen uyku konusunda🙏🙏🙏
Benim kuşum 7-8 aralığında uyurdu genelde, babasıyla. Şimdi yalan oldu o, 9’u geçiyor akşam uykusu ve ısrarla meme istiyor:/ sabahları da istisnasız 6 da uyanıyor. Ve ben kalkamadığım için memeyle başlıyor güne. Erken kalkıp kahvaltıyla başlatayım diyorum ama en erken 1-2 gibi uyuyorum ve arada uykum bölündüğü ve kuşum yanıma geldiği için yamuk yumuk yatmaktan hergün pert olarak başlıyorum güne😣😣😣
Bugünlerde bir de ekstra yürümekten kaynaklı uyku bölünmesi var galiba..şu mesajı bile 3 defada ancak yazabildim fıstığımı geri yatırmaktan.
Canım gündüz çok mu uyuyor acaba yada 16.00 dan sonra halen uyumuş oluyor akşam erken yatırmak için bunlara dikkat et, dediğin gibi yürümek gibi yeni öğrendikleri şeylerden dolayı da uyku gerilemesi olurmuş, ama seninkisi Destekli uyuduğu için bu kadar uyaniyor zannımca😔

Yok canım zaten 8-9 gibi yatıyor, sabah 6da kalkıyor. Çok şükür bir derdi yoksa gece uyanmıyor. Ben önceki mesajlara istinaden daha erken yatınca sabah geç kalkar demişti, öyle denedim.
Benim tek derdim sabah 6da uyanamamak 🙈
Valla bizde işe yaradı inşallah sizde de yarar ama sen sabret hemen olmuyor zaten bı hafta felan devam et, 5 te uyandırıp geri uyuyunca 6 da değil 7 de kalkmış olur

Cnm çok güzel uyuyor daha ne olsun hiç kalkmadigsa sen 21de yatirsan sabahda geç kalkar bizim oğlan gece 5kez kalkar gecede yatar sabaherken kalkar daha ne istiyorsun 😄
Valla bende imrendim bizimki de yine uyaniyor bı sefer de olsa uyaniyor bazen ve uykuya dönmesi daha zor oluyor uyanık kaldığı saatler çıldırıyorum 😔 Seninki hemen uyuyor mu

Nasilsiniz kizlar 😊 esim 10 gun yok kizimla tek basimizayiz soguklarda geldi evdende cikamiyacagiz nasil egliyecegiz bu bebeleri bizimki kumandayi buldumu tv ac diye getiriyor 😕 sizler nasil oyunlar oynuyorsunuz motor kordinasyonunu gelistirecek neler yapabiliriz acaba
Biz su sira karalama yapiyoruz eline vwriyorum boyayi, kagidi karaliyor. Asiri ilgisini cekiyor. Resimli kitaplara bakiyoruz.

baby shark i cok seviyor. Aciyorum dans ediyoruz, kendi de dans etmeyi ogrendi.

walker aldim onunla cok ilgili. Yurume calismalari yapiyor.

bir de siseye bir seyler koymaca gibi bir aktivite yapacagim ama henuz yapmadim. İnce motor becerilerine calismak lazim yavastan.

Destekli uyuması hiç sorun değil ki ... Eğer bı defa felan uyanıp, sonra emip yada sallayarak uyuyorsa bana kalsa hiç dokunmam öyle böyle geçer 1yil. Ben kızımı büyütürken her çeşit uyuturdum bazen eşim alıp sallardı. Ama hiç birine de alışkanlık yapmadı Bı uyudu mu kolay kolay uyanmazdi 4-5saat. 1 yaşından sonra kolay kolay uyanmadı zaten Ama
oğlum öyle olmadı maalesef 4. Ay geriledi, ilk dört ay çok güzel di 5-6saat uyurdu, tam 4 aylık olunca başladı saat başı uyanmalar.. Bebeğinin buna ihtiyacı varsa bunu düşün, yoksa hiç karışma 😊
Ben de ilk 8 ayda hiçbir zorluk yaşamadım uykudan yana,yani ilk ayı saymıyorum tabi:) 8.ayda uyku gerilemesi sonra zaman zaman dis dönemleri haricinde su 1 yaşına kadar yine iyiydi uykusu.Sanirim dönemsel olarak şuan gece uyansa bile uyumak istemiyor,2 saat ayagimda salladigim oluyor gece 3'te örneğin.Yatagina koydukca ağlayarak uyanıyor.Cozumu saat 5 gibi yanıma almakta buluyorum,tabi öncesinde yine yarım saat sallamaca.Desteksiz uykuya geçebilmek için cesaretim yok şuan.Sadece gece uykusuna akşam 20:30da başlıyordum.21-21:30da anca uyumuş oluyordu.Dun bunu erkene çektim.Uyanma saati değişmedi,7 de ayaktayız ama mutlu bir şekilde. 😊 Hem zaten hava artık erken kararıyor,o son uyanık 4 saati ayarlayıp 8 gibi uyumuş olmasını sağlayacağım.Tesekkur ederim 😊

Cumartesi 1 yas dogum gunu olacak. Bu sebeple bir seyler hazirliyorum.

dereotlu ciftlik pogacasi
cevizpare
Biskuvi arasi lokum
patates salatasi

baska bir sey yapmali miyim? Ya da degisiklik?

10 kisi aile olacagiz. Disaridan kimse olmayacak.
Ben oğlumun ilk doğum gününde truf yapmıştım. Kakoolu keki elimle ezip eritilmiş çikolata ekleyip yoğurdum. Küçük toplar yaptım dışını yine çikolataya buladim. Tek atımlık çok güzel oluo. Yine tek atımlık tatlı tuzlu kurabiye yapmıştım. Eğer çocuk varsa misafirler arasında pizza pogca iyi gider. Normal pogca yapıp içine kasar ve beyaz peynie karisik koyuyorum. Yuvarlak yapıyorum sonra üstüne bıçakla küçük bı kesik atıp bilim domates bı dilim biber bı dilim sucuk yerleştiriyorum. Çocuklar buna bayılıyor. Sarma sarabilirsen her zaman gideri vardır😁😁 ben bu tarz toplantılarda ev yapımı limonata ve meyve suyu yaparım. Meyve suyu için taze kırmızı erik vişne bı avuç kuru yaban mersini şeker ekleyip su ekleyip yarm saat kaynatirim. Bu meyve suyu çok lezzetli olur. Un kurabiyesi yaparsan yine misket büyüklüğünde yap tek atımlık. Hem ziyan olmuyo böylece. İyiki doğmuş bebisin. Rabbim güzel ömürler yazsın.

Ben oğlumun ilk doğum gününde truf yapmıştım. Kakoolu keki elimle ezip eritilmiş çikolata ekleyip yoğurdum. Küçük toplar yaptım dışını yine çikolataya buladim. Tek atımlık çok güzel oluo. Yine tek atımlık tatlı tuzlu kurabiye yapmıştım. Eğer çocuk varsa misafirler arasında pizza pogca iyi gider. Normal pogca yapıp içine kasar ve beyaz peynie karisik koyuyorum. Yuvarlak yapıyorum sonra üstüne bıçakla küçük bı kesik atıp bilim domates bı dilim biber bı dilim sucuk yerleştiriyorum. Çocuklar buna bayılıyor. Sarma sarabilirsen her zaman gideri vardır😁😁 ben bu tarz toplantılarda ev yapımı limonata ve meyve suyu yaparım. Meyve suyu için taze kırmızı erik vişne bı avuç kuru yaban mersini şeker ekleyip su ekleyip yarm saat kaynatirim. Bu meyve suyu çok lezzetli olur. Un kurabiyesi yaparsan yine misket büyüklüğünde yap tek atımlık. Hem ziyan olmuyo böylece. İyiki doğmuş bebisin. Rabbim güzel ömürler yazsın.
Truf geldi aklima ama biskuvi arasi lokum koyacagim icin vazgecmistim. Kendi cocuklugumdan bir ani olsun istedim biskuvi ve lokumla da.

cocuk var evet, pizzavari bir sey yaoabilirim 1 cocuk olacak zaten.

Biz su sira karalama yapiyoruz eline vwriyorum boyayi, kagidi karaliyor. Asiri ilgisini cekiyor. Resimli kitaplara bakiyoruz.

baby shark i cok seviyor. Aciyorum dans ediyoruz, kendi de dans etmeyi ogrendi.

walker aldim onunla cok ilgili. Yurume calismalari yapiyor.

bir de siseye bir seyler koymaca gibi bir aktivite yapacagim ama henuz yapmadim. İnce motor becerilerine calismak lazim yavastan.
Şişe biraz zor olabilir ilk etapta. Biz şuan plastik mutfak kapılarını kullaniyorz. Aktarma oyunları için. Birde spagetti kırmaya bayılıyor 😂😂 kaba su doldurup suyla oynamayı sevio. Elle kendi yemesi bile ince motor gelişimi için çok faydalı ilk zamanlar ağzına isabet bile etmiodu. Şimdi çok güzel eliyle hatta parmaklariyla kavriyo her nesneyi.

Truf geldi aklima ama biskuvi arasi lokum koyacagim icin vazgecmistim. Kendi cocuklugumdan bir ani olsun istedim biskuvi ve lokumla da.

cocuk var evet, pizzavari bir sey yaoabilirim 1 cocuk olacak zaten.
Bizde altı yedi çocuk vardı. Hatta üç yaş doğum gününde çok kalabalıktı . Hem mevlüt okuttum hem doğum günü oldu. Tavuklu pilav bile yapmıştım😂 sarma satmıştım. Pasta yi hazır aldim. Kare tek kullanımlık kek kalıpları vardı rengarenk. Cezerye yapıp onların içine üçer tane koydum. Sonra onları süsleyip üç katli karton stant vardı onda ikram ettim en son. Bizde her zaman çocuk çok oluo. Çocuk odasını suslemistim ben. Balonlar süsler. Oyuncaklar bütün çocukları odaya koydum istediği gibi oynayıp eğlendiler. Yemekleri yediler . Yetiskin misafirler salonda rahat oturup sohbet edebildi. Benimki hem mevlüt hem doğum günüydü ama. Çocuklar da çoktu. Benim için böylesi uygundu yani😁

X