golgefeslegeni
🌿 'Keşke gölgesine razı bir fesleğen olsaydım' 🌿
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ekim 2019
- 7.506
- 33.436
- 33
Hey ya rabbim ağız sıkmak da neymiş. Gıcık oluyorum özellikle yedirirken müdahale edenlere.Hııı geçen de oğlan yemek yemiyordu kaşığı uzatıyordum görümcem de o ara geldi oğlanın ağzını sıktı açsın diye . Benimki morardı ağlamaktan hiç üzerine alınmıyor da niye ağlıyor diyorlar . Bende dedim ki ağzını açsın diye sıktın ağladı dedim . Sevdim ondan diyor bana yalancı
Birde yalan söylüyor utanmadan gözüme baka bakaHey ya rabbim ağız sıkmak da neymiş. Gıcık oluyorum özellikle yedirirken müdahale edenlere.
Çocuklar her şeyi oyun sanıyor, grçen ay bnmkş de ısırıyordu, unuttu şimdi. Sen gülme bağırma tepki verme, sakınca canım acıdı de okadar.Kızım bu aralar asırı huysuz bıze vuruyor ısırıyor gulerek yapıyor hepsınıde sankı oyun oynarmıs gıbı daha neler neler . Neden boyle oldu bı anda anlamıyorum oncesınde gayet sakın bı bebektı sızde boyle bısı varmı ? Bıde bızımkı konusuyor ama dedıgı hıc bısı anlasılmıyor arada bı dede dıyor sadece oda cook nadır . Aga gaga sacam sapan kelımeler soyluyor ıyıce cıkmaza gırdım napacagımo sasırıyorum artık
Insaallah benımkıde unutur ya eve gelen cocukları cımdıklıuorÇocuklar her şeyi oyun sanıyor, grçen ay bnmkş de ısırıyordu, unuttu şimdi. Sen gülme bağırma tepki verme, sakınca canım acıdı de okadar.
Öyle öyle konuşacakalr anlaşılır, ona sürekli soru sor, kedi miymiş o, mşyav mı demiş, aa düştü mü? Kırıldı mı? Baba mı gelmiş? Çiş mi yapmış bebek vs vs vs . bebekler için ilk sözlük kitapları var ordan kelime çalışabilirsiniz, zamanla anlaşılır olur bence. Tabiki bunlar bnm görüşümçok kafana takıyorsan uzmana danış için rahat etsin canım. 18. Ay aşısı ve kontrolünde gitmediysem aile hekşmine sorabilirsin.
Yaşına göre konuşuyor, 2 kelime çok nadir ama tek kelime ile anlatıyor derdiniInsaallah benımkıde unutur ya eve gelen cocukları cımdıklıuorBen sureklı onla konusuyorum zaten dedıklerını dıyorum oda bana kendınce anlasılmaz sekılde cvb verıyır bıraz daha bekleyıp gıdecem canım duzelmezse. Senın kızın konusuyormu baya
Masallah canımYaşına göre konuşuyor, 2 kelime çok nadir ama tek kelime ile anlatıyor derdinibir de şarkı söylemeye başladı 3 şarkının 2-3;cümlesini söylüyorç
Bir geçiş dönemindeler bence o yüzden böyle . Sürekli uyarmak ta kötü yönde etkiliyor bence kendi oğlumdan biliyorum birşeyi yapmasını istemiyorum mesela uyardıkça inadına yapıyor o yüzden yaptığı yanlış şeyler karşısından 1 kere uyarıyorum sonra tepki vermiyorum kendisi yapmayı bırakıyor çünkü o an aslında ilgi çekmeye çalışıyor. Konuşma olayına gelirsem benim oğlum da öyle anlamlı kelimesi yok denecek kadar az . Ama cidden ben hiç bir şekilde bundan huzursuz değilim nasıl olsa konuşacak . Tv den uzak tutuyorum telefon hiç yok . Sadece yemek yerken oturması için minik kurbağa filan açılıyorum tabletten o kadar . Bol bol kitap okuyoruz konuşuyoruz daha yapacak bir şey yok şuan zaten küçükler 3 yaşına geldi de konuşmuyor değil netice deKızım bu aralar asırı huysuz bıze vuruyor ısırıyor gulerek yapıyor hepsınıde sankı oyun oynarmıs gıbı daha neler neler . Neden boyle oldu bı anda anlamıyorum oncesınde gayet sakın bı bebektı sızde boyle bısı varmı ? Bıde bızımkı konusuyor ama dedıgı hıc bısı anlasılmıyor arada bı dede dıyor sadece oda cook nadır . Aga gaga sacam sapan kelımeler soyluyor ıyıce cıkmaza gırdım napacagımo sasırıyorum artık
Dogru canım ıllakı konısacklar tabıkı bende dedıklerını dusunup uygularım sagolBir geçiş dönemindeler bence o yüzden böyle . Sürekli uyarmak ta kötü yönde etkiliyor bence kendi oğlumdan biliyorum birşeyi yapmasını istemiyorum mesela uyardıkça inadına yapıyor o yüzden yaptığı yanlış şeyler karşısından 1 kere uyarıyorum sonra tepki vermiyorum kendisi yapmayı bırakıyor çünkü o an aslında ilgi çekmeye çalışıyor. Konuşma olayına gelirsem benim oğlum da öyle anlamlı kelimesi yok denecek kadar az . Ama cidden ben hiç bir şekilde bundan huzursuz değilim nasıl olsa konuşacak . Tv den uzak tutuyorum telefon hiç yok . Sadece yemek yerken oturması için minik kurbağa filan açılıyorum tabletten o kadar . Bol bol kitap okuyoruz konuşuyoruz daha yapacak bir şey yok şuan zaten küçükler 3 yaşına geldi de konuşmuyor değil netice de
Ben de yazını okurken bıraktırsan mi acaba diyecektim canım belki o zaman iştahı düzelir. Sürekli mi mızmız hiç oyuna falan dalmıyor mu yaKızlar ben artık kafayı yiyecem ya uyumuyo bu çocuk resmen ağlamak için dünyaya gelmiş gece sabaha kadr ağlıyo dişleride çıktı son köpek dişi baya çıktı yani bu huysuzluğu deli edecek beni gece ağla ağla paraladı kendini eşim kucağına aldı oturma odasına geçti sakinleşince uyudu eşim biz napacaz diye kara kara düşünüyo valla çok zormuşyemek yemiyo ağlaya zırlaya çorba içiriyorum oda bi kez onun harici az pilav yiyo ve tüm gün gece gündüz emmek istiyo öyle bıraksan 10 dkda bi emecek nerdeyse bıraktracam o kadar bezdim canımdan
Çılgın ya oyuncak hiç dikkatini çekmiyo buzdolabındaki magnete sardı diye bebek öğretici magnet aldım oynadığı süre 5 dkBen de yazını okurken bıraktırsan mi acaba diyecektim canım belki o zaman iştahı düzelir. Sürekli mi mızmız hiç oyuna falan dalmıyor mu ya
YouTube kids izliolar bu ara orda indirne car ssnırım. Bizde youtube prrmiium var ordan indiriz bişşmiyorum oyuzden cnm uyuyorum yazamadım çokKızlar cumartesi yola çıkacam inş telefona bebek videoları için hangi programı indirmem lazım zamanında tutubi mi ne vardı yolda durmuyo belki sen bilirsinChedarice
Yazamadım uyku sersemi, şimdiden iyi yolculuklar, inşallah kolay gecer yol, nereye yolculukKızlar cumartesi yola çıkacam inş telefona bebek videoları için hangi programı indirmem lazım zamanında tutubi mi ne vardı yolda durmuyo belki sen bilirsinChedarice
Saol canım erkencisin senYouTube kids izliolar bu ara orda indirne car ssnırım. Bizde youtube prrmiium var ordan indiriz bişşmiyorum oyuzden cnm uyuyorum yazamadım çok
Park dışarı konusunda benimki de aynı bıraksan hiç eve girmicek sabah erkenden hadi çıkalım diye kapıyı vurmaya başlıyor ama evde de oyalanıyor bi şekilde. Seninkinin huyu böyle geçer elbet de ne zaman geçecek geçene kadar sana ne olacak orası sıkıntı işte. Allah yardımcın olsunÇılgın ya oyuncak hiç dikkatini çekmiyo buzdolabındaki magnete sardı diye bebek öğretici magnet aldım oynadığı süre 5 dkgün içinde sürekli mızmız mesela sabah 8 gibi kalkıyoruz biraz çiZgi film falan evde dolanıyo sonra ben kahvaltı yaparken başlıyo emmek istiyo bu sefer o bitiyo hadi parka inelim parkta biraz oyalanıyo abisiyle yada yaramazlıkla 11 de inip 13 gibi çıkıyoruz sonra içerse bi çorba oda videoyla zorla sonra 1 saat uyku uyanınca tekrar mızırtı sonra o arada abisini doyur evi topla yemek yap tekrar parka in 7 de parktan gel akşam yemeği sonra 10 da zorla uyutuyorum pilim bitiyo binamıZda kızımdan 2 ay küçük kız var komşumun maşallah kendi kendine oynuyo evde kadın bana hiç zararı yok dolanır durur evde prka bile çok ndir indiriyo biz eve giremiyoruz oğlum bile diyo anne Allah öyküyü neden böyle yaratmış sürekli ağlıyo diye huy benimkindeki asıl film işe başlayınca kopacak bakalım
Bide iki taneye sıkıntı orda da başlıyo kızı oyalayacak gezme en basiti yine çarşı pazar market koy bebek arabasına git ama busefer de oğlan gitmiyo ortadan çatlayacam sorun bitane de değilPark dışarı konusunda benimki de aynı bıraksan hiç eve girmicek sabah erkenden hadi çıkalım diye kapıyı vurmaya başlıyor ama evde de oyalanıyor bi şekilde. Seninkinin huyu böyle geçer elbet de ne zaman geçecek geçene kadar sana ne olacak orası sıkıntı işte. Allah yardımcın olsun
İyi tatillet canım, inşallah tadını çıkarırsınızSaol canım erkencisin senantalya inş bizim kurumun tesisi varda bi hafta tatil yapcam inş en azından yemek bulaşık yok
Bende o modelden 18 aydır var ve çözümü yokİyi tatillet canım, inşallah tadını çıkarırsınız
Aman nerrde 40 yılın başı erken yatayım dedim, hala uyuyamadım, bölük bölük yarım saat uyudum, gece uyanmayan cocuk saat bası uyanıp anneeee meme diye ağlamaya başlar oldu.