2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kiz benim seviye baya Nirvana önce kendimi iyileştirmem lazim ve başladım bakalım dun insanın kendini eleştirmesi ve kabullenmesi için illa son nokta gerekiyormuş geç kaldım sanırım

Bence hiç de geç değil.
Sadece yaşadığımız toplumda kendimiz üzerine düşünecek imkanı bulamıyoruz.
Ebeveyn olunca insan çocukluğundaki yaralarından mutluluklarından parçaları yeniden yaşıyor gibi oluyor.
Muhtemelen hep onun etkileri bunlar..

Cok güzel anlatmışsın evet sorun o kendimizi unuttuk çünkü odak noktamız kaydı

Hiçbir şey için geç değil Efelihayat onarım her zaman mümkün Ben de terapiye başladım yaz başında önce kendimi anlamalıyım. Ben de sinirlenince hemen tepki veriyorum sinirle bir sürü şey söylüyorum. Bunun farkındayım ama engel de olamıyorum. Susma düğmesi yok bende Bu terapiyle birlikte yüklenir inşallah Maggiore hiç naif değilim yani karşılanmamış ihtiyaçlarımız olduğu kesin. Bu da insanda öfkeye sebep oluyor. Birileri geçmişten gelen düğmelerimize bastığında da inanılmaz bir hızda tetikleniyoruz. Benim terapi amacım da bu ihtiyaçlarımı bulmak, tetiklendiğim noktalara bir çare bulmak. Ancak o zaman tepkisel davranmaktan kurtulabilirim belki. Yolum uzun. Kızıma yapacağım en büyük iyiliğin de kendimi iyiliştirmek olduğunun farkındayım

Ayy sizleri duydukça inanın yalnız olmadığımı bir kez daha anliyorum bu arada adacigimin dogum gunu kutlu olsun nice mutlu sağlıklı seneleriniz olsun insallah

Ayy sizleri duydukça inanın yalnız olmadığımı bir kez daha anliyorum bu arada adacigimin dogum gunu kutlu olsun nice mutlu sağlıklı seneleriniz olsun insallah
Asla yalnız değiliz hissettiğimiz şeyleri bir tek biz hissediyor olamayız üzerimize yüklenen yükler bu kadar ortakken

Çok teşekkür ederiz canımm inşallah

duskapani Terapiye başlayarak ne iyi yapmışsın..
Benim de hep aklımda olup madden ve manen hep ertelediğim bir şey, şuan arayıp randevu alsam mı oldum..

Toplumumuzda kadınların hep aynı yükleri omuzlaması, aynı tepkileri vermesi demek.
Aynı tepkileri veriyoruz diye de yaftalanıyoruz.
Ama gelin görün ki bu tepkiler neden oldu, nerede hangi durumda bir el aradık soran yok.
Kimisi eşinden kimisi işinden kimisi ailesinden kimisi arkadaş çevresinden..
Terapi işi zaten bir girdin mi derya denizdir muhtemelen.
Ama çok iyi geliyordur.
Ne zaman başladın? Ne gibi farklar hissettin?
Bize de ilham olması açısından..

Aslında daha 4 seans oldu. O yüzden şöyle fark oldu bunu başardım diyemeyeceğim:) Instagram’da Bilge Kol var belki bilen vardır. Hesabı ‘terapicunku’. Onunla başladık. Geçen yaz bir form doldurmuştum randevu için ancak bu sene sıra geldi Daha önce 2 psikologla daha deneyimim oldu onlar aile terapisiydi. Hatta biri ünlü bir gazetede filan yazıyor. Bu onlara göre çok farklı. Onlar hep çocukluktan ilerliyorlardı. Şimdiki genelde ben anlatırken ne hissettin, ne olsun isterdin, sence neden öyle davrandı gibi şeyler soruyor mesela. Bazen cevabını bulmakta çok zorlanıyorum. İrdeliyor sorularıyla. Hiç düşünmediğim şekilde düşünmeme, hiç sormadığım soruları sormama yardım ediyor. Bazen kendimi yargıladığımı da fark ediyorum. Karşılaşmak istemediğim cevaplarla karşılaşma tehlikesinin beni nasıl gerdiğini de. O cevap ağzımdan çıkınca korktuğum gibi olmadığını da. İşte öyle şimdilik:) Çocukluktan ilerlenen de bir şeyler fark ettiriyor ama bana çözümsüz gibi geliyor. Ee tamma annem babam bana böyle davranmış o yüzden mükemmeliyetçi olmuşum da nasıl çözeceğim bunu mesela. Gerçi belki uzun süreli devam etsek ya da bireysel terapi alsam faydası olabilirdi. Aile terapisi olunca çok farklı şeylere odaklanılıyor.

Cok guzel ya insanin kendini yeniden yaratmasi gibi terapiye gitmek. Arinmak, kabullenis vs... Ben de gittim fakat panik atak vardi bende mesela simsi diyordumki iyi ki panik atagin basinda gitmisim yoksa ister istemez cocuga da tesir edecekti.

Cok guzel ya insanin kendini yeniden yaratmasi gibi terapiye gitmek. Arinmak, kabullenis vs... Ben de gittim fakat panik atak vardi bende mesela simsi diyordumki iyi ki panik atagin basinda gitmisim yoksa ister istemez cocuga da tesir edecekti.
Kesinlikle öyle

Heyt be maşallah! Hayallerimizdeki çocuk Deniz resmen
Denver 2 genelde gelişim eksikliği durumunda tavsiye ediliyor, bazı aileler ise mevcut durum kontrolü, desteklenmesi gereken yerler için başvuruyor. İmkan varsa farklı bir bakış açısı almak için bir psikologla görüşmek bence mantıklı; hele benim gibi sıfır çocuk deneyimi/bilgisi/ilgisi olan biri için faydalı olacaktır.

Doğumgünü meselesi konuşulmuş, ben daha hiç yapmadım malum, iki tarafın aile büyüklerinin evinde pasta kesildi bitti gitti bizde. Bu sene belki diyorum sonra korona diyorum, sırf aileler toplansa 20 kişi oluruz, o kadar adam kapalı alan birinin vebaline gireriz falan derken hala kararsızım.

Bu arada hala kiyafet vs giymiyor; bir şeyi yapmanın daha kolay bir yolu varsa (başkasına yaptırmak) Mutlu onu yapmamanin bir yolunu bulur
Seksek de oynatmadim sonra pek, sen yazınca aklıma geldi, 4 ay olmuş teste götüreli.
Rakamlar ve harfler konusunda onu desteklemiyorum, öğrenip okula başlaması aklıma yatmıyor, kendi kendine öğrenirse de yapacak bir şey yok tabi sorunca söylüyorum cevapsız bırakmıyorum.

Bir okulla anlaştık kayıt yaptırdık, ne yazık ki istediğim gibi açık alan aktivitesi vs olan bir yer degil, sınıfta takilacaklar gibi görünüyor
En ucuz versiyon 3 tam gündü ona yazdırdım.
Ümraniye de bir oyun grubu buldum, oraya götürüyorum etkinlik takvimi yayınlanınca seçip kayıt oluyorum, 10 ders paket aldım 1k ya.
Aynı yerde akıl oyunları grubu açıldı ona da kayıt yaptırdım, haftada 1 olacak 4 haftalik program.

Burakardaki sorun bence şu; aylardan bağımsız olarak bazı çocuk konsantre olup otururken diğeri geziyor, grup ortak noktada bulunamıyor ve bu sebeple bence verim alınamıyor. Yada ben çok eski kafalık kaldım ders varsa oturun kardeşim akıl oyunlarında 7 çocuk vardı mesela ama bir türlü baslatamadilar ikisi durmadı hiç. Onları evlerine uğurladılar öyle başladılar ki yine 2 tanesi çok katılmadı.

Benimki hızlı sıkılıyor, x i yapalım yaptık bitti sonra? Herkes bitirmemiş dur ben bunları havaya atayım sosyopat yetiştiriyorum sanki

Bu arada ilk 5 gidişte ben dışarda durdum genelde, çoğunluk anne çocuğuyla içerde durdu. Aha dedim sonunda okula götürüp me time yapabileceğim zamanlar mi başladı derken son 2 seferdir beni içerde istiyor evladım ya ayrisiyor mu bağlanıyor mu anlamıyorum da bu tanimlamalardan a bi kazık yediğim belli du bakalım

O bir Başak anneye sahip

Gelişim her çocukta farklı daha önce testle ilgili burada yazılanları okudum şimdi tekrar görünce düşüncemi yazmak istedim. Gelişimde kritik dönemler var mesela o beceriyi o yaşta gerçekleştirmediyse ilerisi için de sıkıntı olur gibi. (Mesela yürmek için 18 aydı sanırım.) Ama tek ayak üzerinde zıplamak, kıyafetlerini kendisi giymek, kare çizmek vs. bunlar bana bu yaş için erken geldi. Ailelere de gereksiz stres yüklüyor böyle şeyler. Eyvah bak tek ayak üzerinde zıplaması lazımmış benimki yapamıyor geri mi kalacak şimdi gibi. Bir de kafamı kurcalayan bir şey var. Okula başlama yaşı 66 aya çekildiğinde gelişimle ilgili uzman kişiler bizim hocalarımız dahil bu yaşın kalem tutup düzgün çizgi çizmek vs için uygun olmadığını, el kaslarının hazır olmadığını çok konuştular ki sonrasında bu düzenleme esnetildi. Şimdi bu testte neden çocukların kalem tutup artıdır karedir çizmesi isteniyor? Acaba bu test genel bir test mi yani 3 yaşa da 5 yaşa da aynı test mi yapılıyor Anlayacağınız bu test olayı kafamı karıştırdı benim :)
Bu arada rakam harf ya da herhangi bir şeyi ben de öğretmeye çalışmıyorum. Her şeyi zamanın akışında öğrenecek zaten. Oyun grubu gibi şeylere de hiç götürmedim bu arada ya her gün 2-3 saat dışarıda zaten. Parkta filan oynuyor ne bileyim doğal oyun grubu

Her zaman çok kızdığım ve çoğu annenin yaptığı şey kıyas benimki yapıyor benimki soyle benimki böyle benimki benimki benimki tamam seninki diye bağırasım var yüzlerine cocuk yahu bunlar cocuk gibi çocuklar çocuklarını yaşasınlar doya doya sende eğitimcisn her çocuğa her sosyal kesimden sahitsin hepsinin kendine has kendine özgü yetenekleri var zekaları farklı farklı ilerde dediğiniz gibi hepsi okuma yazma sayma öğrenecekler zaten yarış atı gibi maraton kosucaklar malesef şimdi bari rahat kalsınlar çok şükür hepsi yaşının ayının gerekenlerin yapıyorlar konusma merdiven çıkma tuvalet vb gerisi bos Allah sağlık versin

Aynen katılıyorum çok şükür sağlıklılar. Hepsinin her konuda yetenekli olması da gerekmiyor. Bu sosyal medya aslında bu kıyasa sebep olan. Bir ara instagramdan takip ediyordum popüler anneler vardı işte benimki niye böyle yapamıyor diye düşündüğüm zamanlar da oldu. O zaman hepsini takipten çıktım. Başkasının çocuğunun ne yaptığını dinlemeden hayat daha kolay gerçekten Bazı şeyler de gerçekten gereksiz popüler oluyor tercih eden yapar tabiki ama yapmayan da kendini yetersiz ya da eksik hissetmeye başlıyor. Ya da o bebeğine bunu almış, bebeğini buraya götürmüş ben de yapmalıyım diye bir çılgınlık da var. Ne bileyim sadece kendi çocuğuna kendi hayatına odaklanmak en iyisi. Sürekli ben ben ben diyenlerden de uzak durmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…