Instamom bestmom havalari zaten beni benden alıyor gösteriş show övünmek sahte sahte şeyler herkesin maddi düzeyi farkli yaşadığı şehirlerin imkanları aynı değil ve göze sokmak bunu sürekli vurgulamak bana komik ve basit geliyor... bence cocuk icin en faydalı şey anne babasıyla sevdiği insanlarla vakit geçirmesi sevgi dolu bir ortamda büyümesi kavgasız huzursuz bir ortamda olması saf sevgiyle buyumesi gerisi zaten ilerde okulla diğer sosyal çevreyle ekleniyorAynen katılıyorum çok şükür sağlıklılar. Hepsinin her konuda yetenekli olması da gerekmiyor. Bu sosyal medya aslında bu kıyasa sebep olan. Bir ara instagramdan takip ediyordum popüler anneler vardı işte benimki niye böyle yapamıyor diye düşündüğüm zamanlar da oldu. O zaman hepsini takipten çıktım. Başkasının çocuğunun ne yaptığını dinlemeden hayat daha kolay gerçektenBazı şeyler de gerçekten gereksiz popüler oluyor tercih eden yapar tabiki ama yapmayan da kendini yetersiz ya da eksik hissetmeye başlıyor. Ya da o bebeğine bunu almış, bebeğini buraya götürmüş ben de yapmalıyım diye bir çılgınlık da var. Ne bileyim sadece kendi çocuğuna kendi hayatına odaklanmak en iyisi. Sürekli ben ben ben diyenlerden de uzak durmak.
Valla ne diim soylenecek her seyi soylemissin goruyorsunuz anlatmaya gerek yokInstamom bestmom havalari zaten beni benden alıyor gösteriş show övünmek sahte sahte şeyler herkesin maddi düzeyi farkli yaşadığı şehirlerin imkanları aynı değil ve göze sokmak bunu sürekli vurgulamak bana komik ve basit geliyor... bence cocuk icin en faydalı şey anne babasıyla sevdiği insanlarla vakit geçirmesi sevgi dolu bir ortamda büyümesi kavgasız huzursuz bir ortamda olması saf sevgiyle buyumesi gerisi zaten ilerde okulla diğer sosyal çevreyle ekleniyor
Ben hatirliyorum ilkokulda neden 100 almadın diye arkadaşımı annesi dövüyordu neden 100 değil mantığa bakarmisin kiz hep stres gergin odaklanmama problemi yaşadı sınavlarda kaygı bozukluğu vardi istediği dilediği yeri kazanamadı diye annesi mutlu olamadı her zaman kızı eleştirdi her zaman kiyasladi fazla hırs herkese zarar verir yazıktır yaValla ne diim soylenecek her seyi soylemissin goruyorsunuz anlatmaya gerek yokher cocugu kwndi icinde degerlendirmek gerek hepsinin zaten farkli ozellikleri ve farkli yetenekleri var. Cok fazla yaris hem annenin hem cocugun psikolojisini bozar
Parka benim oğlan da gidiyor gerçi, yine de sanki ona yetmiyor. Her çocuk gerçekten farklı, benimki çok sevdi okul oyun grubunu, oraya oyuncaklı okul diyorGelişim her çocukta farklı daha önce testle ilgili burada yazılanları okudum şimdi tekrar görünce düşüncemi yazmak istedim. Gelişimde kritik dönemler var mesela o beceriyi o yaşta gerçekleştirmediyse ilerisi için de sıkıntı olur gibi. (Mesela yürmek için 18 aydı sanırım.) Ama tek ayak üzerinde zıplamak, kıyafetlerini kendisi giymek, kare çizmek vs. bunlar bana bu yaş için erken geldi. Ailelere de gereksiz stres yüklüyor böyle şeyler. Eyvah bak tek ayak üzerinde zıplaması lazımmış benimki yapamıyor geri mi kalacak şimdi gibi. Bir de kafamı kurcalayan bir şey var. Okula başlama yaşı 66 aya çekildiğinde gelişimle ilgili uzman kişiler bizim hocalarımız dahil bu yaşın kalem tutup düzgün çizgi çizmek vs için uygun olmadığını, el kaslarının hazır olmadığını çok konuştular ki sonrasında bu düzenleme esnetildi. Şimdi bu testte neden çocukların kalem tutup artıdır karedir çizmesi isteniyor? Acaba bu test genel bir test mi yani 3 yaşa da 5 yaşa da aynı test mi yapılıyorAnlayacağınız bu test olayı kafamı karıştırdı benim :)
Bu arada rakam harf ya da herhangi bir şeyi ben de öğretmeye çalışmıyorum. Her şeyi zamanın akışında öğrenecek zaten. Oyun grubu gibi şeylere de hiç götürmedim bu arada ya her gün 2-3 saat dışarıda zaten. Parkta filan oynuyor ne bileyim doğal oyun grubu
Aha bu gelecekte benBen hatirliyorum ilkokulda neden 100 almadın diye arkadaşımı annesi dövüyordu neden 100 değil mantığa bakarmisin kiz hep stres gergin odaklanmama problemi yaşadı sınavlarda kaygı bozukluğu vardi istediği dilediği yeri kazanamadı diye annesi mutlu olamadı her zaman kızı eleştirdi her zaman kiyasladi fazla hırs herkese zarar verir yazıktır ya
Yapma gözünü seveyim yapma ya duzen tertip cocukta ters tepiyor yaAha bu gelecekte ben
Banane o bana çektirdi ben de ona cektiricemYapma gözünü seveyim yapma ya duzen tertip cocukta ters tepiyor ya
Benimkinde de ufak bir sahtekarlık varEvvet leydis end centilmin
Çocuklarınız yalan söylüyor mu? Size kata kulli yapıyor mu?
Kvme cikmak istedi ama kvmin beni sevmediğini söyledi (imkansız) Sonea çözdüm; ben orda olmayacağım ve o telefona ulaşabilecek, ben varken oynayamiyor ben yokken punduna getiriyor bi şekilde
Evvet leydis end centilmin
Kvme cikmak istedi ama kvmin beni sevmediğini söyledi (imkansız) Sonea çözdüm; ben orda olmayacağım ve o telefona ulaşabilecek, ben varken oynayamiyor ben yokken punduna getiriyor bi şekilde
Tabiki adamlar .ot kadar boyla neler neler ne dumenler çeviriyorlar yumuşak karın girmeler kendilerine göre herseyi ama oleydi demelerBenimkinde de ufak bir sahtekarlık vartablet istiyor hayır diyorum ablasına gidip izin verdi diyor Allah'tan ev ufak ta ablasi yemiyor
bizimkici doğrucu davut :) yanlış anlayıp öyle anlatabilir belki. ama "çocuktan al haberi gibi."Evvet leydis end centilmin
Hosgeldiniz Kres bizde daha germe yaptı ama bir asama deyip süreci bekliyoruz ama insanlığa dönüş efsane Allah kresi icat edenden razı olsunSelam analarnasılsınız?
Önceki sayfaları okuyamadım, son sayfaya göz gezdirip bodoslama dalıyorum muhabbete.
3 yaşta bir duruluruz sanmıştım ama 2 yaş sendromunun devamı niteliğinde olduğunu farkedince kaderime teslim oldum. Abi bu kadar kuduruk bir çocuk olamaz. Neyse Eylülde okulluyuz inşallah bakalım bizi neler bekliyor.
Var mı aramızda kreşe/anaokuluna giden? (Çalışmayan anneler için soruyorum bunu, çalışan anneler çoktandır okula gönderiyor ve o bebeler alışkın.)
Neler değişti hayatınızda okulla beraber?
Bu arada yalan konusu geçmiş bizde yalan yok şimdilik, ama birkaç kötü olaya şahit olurken biz de kötü kelime öğrendik diyebilirim. Geçen gün bahçede “anne bak ş..siz kedi gelmiş” dedi mesela. Ne tepki vereceğimi bilemiyorum, çok kızmadan ayıp ve kötü olduğunu anlatıyorum işte, bu şekil durumlar…
Heyt be maşallah! Hayallerimizdeki çocuk Deniz resmen
Denver 2 genelde gelişim eksikliği durumunda tavsiye ediliyor, bazı aileler ise mevcut durum kontrolü, desteklenmesi gereken yerler için başvuruyor. İmkan varsa farklı bir bakış açısı almak için bir psikologla görüşmek bence mantıklı; hele benim gibi sıfır çocuk deneyimi/bilgisi/ilgisi olan biri için faydalı olacaktır.
kesinlikle kendi çocuğuna odaklanma konusuna katılıyorum tatlım. herpsinin yeteneği farklı ve bence bizim gibi ebeveynlere sahip oldukları için çok şanslılarAynen katılıyorum çok şükür sağlıklılar. Hepsinin her konuda yetenekli olması da gerekmiyor. Bu sosyal medya aslında bu kıyasa sebep olan. Bir ara instagramdan takip ediyordum popüler anneler vardı işte benimki niye böyle yapamıyor diye düşündüğüm zamanlar da oldu. O zaman hepsini takipten çıktım. Başkasının çocuğunun ne yaptığını dinlemeden hayat daha kolay gerçektenBazı şeyler de gerçekten gereksiz popüler oluyor tercih eden yapar tabiki ama yapmayan da kendini yetersiz ya da eksik hissetmeye başlıyor. Ya da o bebeğine bunu almış, bebeğini buraya götürmüş ben de yapmalıyım diye bir çılgınlık da var. Ne bileyim sadece kendi çocuğuna kendi hayatına odaklanmak en iyisi. Sürekli ben ben ben diyenlerden de uzak durmak.
ya çok şey bekliyon ama sen bu yavrulardanBir okulla anlaştık kayıt yaptırdık, ne yazık ki istediğim gibi açık alan aktivitesi vs olan bir yer degil, sınıfta takilacaklar gibi görünüyor
En ucuz versiyon 3 tam gündü ona yazdırdım.
Ümraniye de bir oyun grubu buldum, oraya götürüyorum etkinlik takvimi yayınlanınca seçip kayıt oluyorum, 10 ders paket aldım 1k ya.
Aynı yerde akıl oyunları grubu açıldı ona da kayıt yaptırdım, haftada 1 olacak 4 haftalik program.
Burakardaki sorun bence şu; aylardan bağımsız olarak bazı çocuk konsantre olup otururken diğeri geziyor, grup ortak noktada bulunamıyor ve bu sebeple bence verim alınamıyor. Yada ben çok eski kafalık kaldımders varsa oturun kardeşim akıl oyunlarında 7 çocuk vardı mesela ama bir türlü baslatamadilar ikisi durmadı hiç. Onları evlerine uğurladılar öyle başladılar ki yine 2 tanesi çok katılmadı.
Benimki hızlı sıkılıyor, x i yapalım yaptık bitti sonra? Herkes bitirmemiş dur ben bunları havaya atayımsosyopat yetiştiriyorum sanki
Bu arada ilk 5 gidişte ben dışarda durdum genelde, çoğunluk anne çocuğuyla içerde durdu. Aha dedim sonunda okula götürüp me time yapabileceğim zamanlar mi başladı derken son 2 seferdir beni içerde istiyorevladım ya ayrisiyor mu bağlanıyor mu anlamıyorum da bu tanimlamalardan a bi kazık yediğim belli du bakalım
Ben ekimde baslaticam, kafam rahat. Komsumun oğlu aynı sınıfa Eylül'de başlayacak, ondan alırım haberleri ve olaylara hazırlanırimOkulları gezdik.
Bir okulu ve çocuklara yaklaşımını çok beğendim.
Ancak ileri tarihte olan taşınma durumumuz yakın döneme çekildi. Tam da okula başlama dönemine denk gelecek.
Pedagog arkadaşıma danıştım ve bu süreci teyzesi ile atlatması onun sürece alışması konusunda daha yardımcı olacağını söyledi. Okul oluşumu ile birlikte yalnız hissetme duygusuna gidebileceğini söyledi. Okuldaki pedagog da bu şekilde yönlendirince, Teyzemiz ile yeni evimize alıştıktan sonra sürece başlayacağız. Okul ile konuştuk tabi ki dönem içinde de kayıt yapabilirsiniz dediler. Biz şimdilik oyun grubu ile devam edeceğiz.
Okula başlayan ve başlayacak olan tüm miniklere ve Ağustos analarına başarılar dilerim
Iyiymisss valla önünde rol modelBen ekimde baslaticam, kafam rahat. Komsumun oğlu aynı sınıfa Eylül'de başlayacak, ondan alırım haberleri ve olaylara hazırlanırim
ooooo iyisinnn gelsin motorlu gezmelerrrrrr :) Bazen esnek çalışan ya da ev annesi olmak isterdim diye düşünüyorum. şu kreşli günlerde me time çok harika olurdu :))))Ben ekimde baslaticam, kafam rahat. Komsumun oğlu aynı sınıfa Eylül'de başlayacak, ondan alırım haberleri ve olaylara hazırlanırim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?