CanımEvet fark ettim seni sayfalarda gezerken nasıl olsun hiç susmuyor hayal gücü beni bitiriyor ama çok da asabi aynı zamanda ve her gün mutlaka aşırı anlamsız bi şey için 1saat ağlıyor iletişim de kuramıyorum en sonunda sinirleniyorum uzaklaşmaya çalışıyorum yapışıyor ayy yazarken daraldım. Sakinleşince konuşuyorum ama hiçbir faydası olmuyor ertesi gün yine aynı Yazımın özeti bu şekilde Okul açılsa da o kreşe ben okula gitsem diye gün sayıyorum sizde ne var ne yok
Aa başladınız mı ne güzel, çok sevindim sorun yaşamamanıza. Ben de çok şaşırmıştım Ada çok çabuk uyum sağlamıştı Şubat’ta başlamıştık biliyosun. Adana’da kalsam yazın devam ederdik ama 18 Haziran’da kaçtım Eylül’e kadar gitmeyeceğimBiz de 1.5 ay kadar önce öyle gergin bir süreç yaşamıştık. Kendimizi sabırlı olarak tanımlardık ama hakikaten zor bir süreçti.
Şuan çok daha iyi çok şükür.
Biz de anaokuluna başladık, oryantasyon sürecindeyiz.
İyi gidiyor şimdilik. Korktuğum gibi olmadı, hatta beni çok şaşırttı :))
Yazın da yarım gün gönderseydin aslında
Hersey aynı üste ekledikSelam canımAda iyi, klasik 3 yaş durumlarını yaşıyoruz klasik asıl Efe nasıl? Okuduğum kadarıyla bebekliğinden beri pek değişmemiş gibi
KreşHersey aynı üste ekledik
Kreşe basladik tüm annelere acilen oneririm dünya varmis
Ya efe 5 haftadır hasta istikrarlı durmak gerekir dedi öğretmen 6 qy gider dedi cidden sinir bozucu hep hasta her cins geliyor hastalıkAa başladınız mı ne güzel, çok sevindim sorun yaşamamanıza. Ben de çok şaşırmıştım Ada çok çabuk uyum sağlamıştı Şubat’ta başlamıştık biliyosun. Adana’da kalsam yazın devam ederdik ama 18 Haziran’da kaçtım Eylül’e kadar gitmeyeceğimGeçen gün hissedilen sıcaklık 46 dereceydi burada göndersem mi demiştim yaz için ama Ada da istemedi bir de başladıktan sonra her hafta ateşlenmişti ilk 2 ay. Sonra da sürekli burun tıkanıklığı oldu. Oranın virüsüne bakterisine alışmıştır bir de burada maruz kalıp da ateşlenmesin dedim:)
Bizim en büyük sıkıntımız o herkese maalesef zarar veriyorKreşBen aşırı rahatlık ya. Ben 4’te alıyordum her gün. O zamanlar daha iyi anlaşıyorduk kesin Okuldan erken çıktığım günler hiçbir şey düşünmeden sadece kendime odaklanmak çok iyi oluyordu. Sürekli çocukla dip dibe yaşamak zor iki taraf için de. Böyle özlüyoruz birbirimizi güzel oluyordu Ve toplum içinde yaşamayı öğreniyor. Benimki zarar veriyordu gerçi arkadaşlarına ama sonra düzeldi öğretmeninin ve benim ortak çalışmamızla
Biz başladıktan sonra her hafta acildeydik 2 buçuk yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmak zorunda kalmamıştık 2 ayda 3 ya da 4 kez kullandık unuttum şimdi. O da kabızlık yapmıştı. Zor bir süreçti. Doktor ara verin yazın gönderin demişti bize ama bana kışın lazım kreş zaten Adana’da hava da düzeliyordu devam ettik. Muhtemelen şimdi Eylül’de yine aynı döngüye gireceğiz. Zaten biri hastalandı mı hepsi hastalanıyor. Kreşten almaya gidiyordum öksürük sesleri geliyordu içeriden.Ya efe 5 haftadır hasta istikrarlı durmak gerekir dedi öğretmen 6 qy gider dedi cidden sinir bozucu hep hasta her cins geliyor hastalık
3 surup 1 ıgne yedik hala devam zor ya surecBiz başladıktan sonra her hafta acildeydik 2 buçuk yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmak zorunda kalmamıştık 2 ayda 3 ya da 4 kez kullandık unuttum şimdi. O da kabızlık yapmıştı. Zor bir süreçti. Doktor ara verin yazın gönderin demişti bize ama bana kışın lazım kreş zaten Adana’da hava da düzeliyordu devam ettik. Muhtemelen şimdi Eylül’de yine aynı döngüye gireceğiz. Zaten biri hastalandı mı hepsi hastalanıyor. Kreşten almaya gidiyordum öksürük sesleri geliyordu içeriden.
Bizim en büyük sıkıntımız insan görünce dut yemiş bülbüle dönmesiydi. Sosyal fobisi mi var diye korktum hatta kreş psikologuyla da görüştük ama kreşin sonuna doğru birden insanların yanında konuşmaya başladı bi rahatladım. Bu zarar verme olayı da bir süreç, zamanla sönüyor davranış. Ada evde de sinirlenince bir şeyleri atıyor vuruyor bana vurmaya çalışıyor. Kollarını tutuyorum hayır bana vuramazsın diyorum ağlıyor sonra da. Kendini sakinleştirmeyi bilmiyorlar işte zamanla öğrenecekler mecburen. Her çocuk aynı değil keşke kızınca dur 10 kez nefes alayım da sakinleşeyim diye düşünebilselerBizim en büyük sıkıntımız o herkese maalesef zarar veriyor
Çok geçmiş olsun, bunlar da geçecek bağışıklığı güçleniyor şu an. Ben bile ilk göreve başladığım sene sürekli hastalanmıştım koca kadın:)3 surup 1 ıgne yedik hala devam zor ya surec
Valla çok çok çaresizim vurma kirma firlatma tekme tokat zarar konusunda pedagog için biraz daha bekleyin dediler bekliyorum geçiş aşaması vb vbBizim en büyük sıkıntımız insan görünce dut yemiş bülbüle dönmesiydi. Sosyal fobisi mi var diye korktum hatta kreş psikologuyla da görüştük ama kreşin sonuna doğru birden insanların yanında konuşmaya başladı bi rahatladım. Bu zarar verme olayı da bir süreç, zamanla sönüyor davranış. Ada evde de sinirlenince bir şeyleri atıyor vuruyor bana vurmaya çalışıyor. Kollarını tutuyorum hayır bana vuramazsın diyorum ağlıyor sonra da. Kendini sakinleştirmeyi bilmiyorlar işte zamanla öğrenecekler mecburen. Her çocuk aynı değil keşke kızınca dur 10 kez nefes alayım da sakinleşeyim diye düşünebilselerBiz bile sinirlenince kendimizi sakinleştirmekte zorlanmıyor muyuz çoğu zaman. Kendini ifade etmenin yolunun bu olmadığını öğrenecekler. Tabii konuşarak destek olabiliriz biz de başka bir şey gelmiyor elimden benim şahsen:)
Efe’nin mizacı da hareketli zaten onlar da geçecek inşallah. Bekleyin bekleyin diyorlar da biz annelerin içinde ne fırtınalar kopuyor bilmiyorlar. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap bence bekleyin diyorlar diye bekleyip huzursuz olmaktansa götürmekten bir zarar gelmez benim fikrim. :) bir an önce için ferahlasın tüm sorunlar çözülsün inşallah canımValla çok çok çaresizim vurma kirma firlatma tekme tokat zarar konusunda pedagog için biraz daha bekleyin dediler bekliyorum geçiş aşaması vb vb
1 kez gittik normal surec buyume asamalari ego.donemi klasik şeyler çok hareketli sabır vb vb ama yine bence de gitmekte fayda var kafamda 2 hafta var sonra goturucem konuşuyoruz surekli okulla paralel bakalim inşallah yumusarEfe’nin mizacı da hareketli zaten onlar da geçecek inşallah. Bekleyin bekleyin diyorlar da biz annelerin içinde ne fırtınalar kopuyor bilmiyorlar. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap bence bekleyin diyorlar diye bekleyip huzursuz olmaktansa götürmekten bir zarar gelmez benim fikrim. :) bir an önce için ferahlasın tüm sorunlar çözülsün inşallah canım
1 kez gittik normal surec buyume asamalari ego.donemi klasik şeyler çok hareketli sabır vb vb ama yine bence de gitmekte fayda var kafamda 2 hafta var sonra goturucem konuşuyoruz surekli okulla paralel bakalim inşallah yumusar
Kiz ben de soylendigim için efe bence bu halde önce kendimi frenleme dun ilk kez başladım susuyorumBu arada ben de öfke kontrolünü bizimki ile beraber öğreniyorum :)
Gerçekten öfkemi dışa vuruş şeklim çok yanlışmış, onu fark ettim.
Bi anda bıdı bıdı bıdı diye sert sert söylenirdim ve öfkelendiğim konuyu o an konuşmaya ve çözmeye çalışırdım.
Nasıl hata. Ve hata olduğun bile bile devam etmem de cabası :)
Birisine karşı içimdeki öfkeyi sert bir şekilde kustum ve ondan sonra başladı bu sürecim aslında.
Rahatladım ve o dönem bizimkinin gergin dönemiydi, ona sabrederken kendi üzerimde çalışmaya başladım.
Hatta bir grupla 3 haftalık farkındalık işlerine karıştım :)
Iste biraz gozlemleyecekler bu ara iyice cozuttu biraz zaman gerekiyor yeni yeni adapte olmaya başlıyor güç gösterisi dediBen olsam sanırım bir müddet süre verirdim.
Öğretmen ne zaman olmuyor artık derse o zaman olurdu bu.
Ki muhtemelen 1-1.5 ay.
Sonra bi oyun terapisi denerdim, bizimki kreşe başlayınca uyum sorunu yaşarsanız yeniden görüşelim, oyun terapisini değerlendirebiliriz demişti.
Kiz ben de soylendigim için efe bence bu halde önce kendimi frenleme dun ilk kez başladım susuyorum
İnşallah gelsin geçsin..Iste biraz gozlemleyecekler bu ara iyice cozuttu biraz zaman gerekiyor yeni yeni adapte olmaya başlıyor güç gösterisi dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?