Hosgeldin canim masallah masallah daha ne olsun herseyi yapiyormus ufaklıkMerhabalar 2019 Ağustos anneleri umarım hayatınızda herşey yolundadır.
Yıllar sonra açtım forumu burada bana doğumdan sonra iyi dileklerde bulunmuş herkes sağolun var olun.
Benimde kızım 26 aylık oldu çok şükür iki yaşına kadar emzirdim, yemesi icmes sıkıntı çok süt içmek istiyor herşeyi zorla veriyorum hele bu ara öksürük bruun akıntısı ve balgamı var iştahı dahada azaldı. Dogdundan beri uslu uykusu yerinde,bizi yormayan çok hasta olmadığı için üzmeyen bir bebekti. Hareketliydi ama.cok fazla değildi taa ki üç ay öncesine kadar sanki iki yaş sendromu gibi birşey oldu. Bizi ısırmaya vurmaya başladı hele bu ara heryerimizi çimdiriyo vuruyor gözümüze elini sokuyo cok sinir bozuci bende.sinirlenjp ona kızıyorum tutamıyorum kendimi ama sonra üzülüyorum. Onun dışında çok zayıf boyuda çok uzun değil o da biraz canımı sıkmıyor değil hemsire normal dedi ama çok kalıplı uzun boylu olmayacak falan dedi ileride ortalama dedi yani. Konuşması çok iyi herşeyi söylüyo biz ne dersek tekrar ediyor, ingilizce öğretiyorum altı aylıktan beri Coco melon izlediği için çoğu seyi ordan öğrendi, ona kadar ingilizce turkçe sayıyor,çoğu hayvanı biliyor,ailedeki herkesi isimleriyle ve unvanlariyla tanıyor. Dört aydır çişini ogretiyorum gündüz tuvalete yapıyor ama geceleri söylemiyor hergun çarşaf yıkıyorum nerdeyse hep dışına taşıyor muhakkak. Kitap okumamızı çok seviyor ama genelde çizgi film izlemek istiyor beraber çok aktivite yapamıyoruz tek yapabildiğim onunla biraz oyun oynamak kitap okumak beraber yemek pişirmek iş yaprken yanımda dolanırken muhabbet ediyoruz onun dışında
Kiyamam ya çok geçmiş olsun hayırlı olsun evladın da sağlıkla kolaylıklaa gelsin inşallahPek bisey yapmıyoruz onun dışında babasiyla.cok iyi araları ama aktivite yapmiyoruz fazla.neler.yapabiliriz ilgisiz anne baba olmak istemiyorum bu arada yedi haftalik hamileyim ilaçlar ve iğne kullanıyorum o sebepten üç haftadır çok halsiz ve sürekli uyumak istiyorum ona ilgim maalesf azaldı kartlarıyla oynuyoruz biraz sonra yine çizgi film açıyoruz yorgun olduğum için.
Buradaki tüm anneler foruma geriye dönük yeni yeni okumaya başladım umarım herkes çok iyidir evlatlarınizi rabbim size bağışlasın hepsi önce kendilerine sonra ailesine vatanına milletine doğru, saygıdeğer,aklı başında fikri hür vicdanı hür bireyler olsunlar inşallah
Aynı ev durumu bendede var saldım bende.Hayırlı olsun yeni bebek:)Saglıkla gelsin insallah
Etkinlik konusunda bende zorlanıyorum
Krese basladı eylülde ama 10 gün gitmedi hasta oldu
Bu ay cuma yine ates cıkmıs
Bu haftada evdeyiz
Bizimki oyun hamuru delisi o yüzden hamur cok oynuyırz(nefret ediyorum o hamurları ellemekten buarada)
Ev aldı basını gidiyor 2 senedir,toplu tutamadıgımızdan saldım artk
Parmak boyama yapuyorz(kıyafetler,duvarlar heryerde izleri var)
Hani benim cocum al ipe makarna gecir cocugu değil,sıkılıyor:/
Bunu duyduğuma çok sevindim bizde küçükken etkinlik gormedik ilkokula kadar aile içinde oynanan oyunlar sadece haklısınız valla zamane uyucaz diye kendimizi yipratiyoruz. En önemli şey sağlık. Sizinki nasıl siz çalışıyor musunuzHosgeldin canim masallah masallah daha ne olsun herseyi yapiyormus ufaklık
bir etkinliktir kıyas özenme ben de kendimi suçluyordum doktor bana dediki sevgiyle yapılan hersey etkinliktir ona sarılmak yemek yapmak kitap okumak zamane şeyleri modasına sakın aldırış etme demisti o günden beri takmıyorum zaten benimkide etkinlik sevmediği için sorun yok
Çok teşekkür ederimmm aminnKiyamam ya çok geçmiş olsun hayırlı olsun evladın da sağlıkla kolaylıklaa gelsin inşallah
Amin amin amin
3 yaşı bekliyorum çalışmak için insallah suan kiyamadimBunu duyduğuma çok sevindim bizde küçükken etkinlik gormedik ilkokula kadar aile içinde oynanan oyunlar sadece haklısınız valla zamane uyucaz diye kendimizi yipratiyoruz. En önemli şey sağlık. Sizinki nasıl siz çalışıyor musunuz
Bebekken daha bi ilgileniyordum sanki, şimdi azaldı birlikte yaptığımız şeyler. 21 aylığa kadar evde TV açmadım, buyukannesinde gördü sadece. Sonra zaten sorunlu olan uyku konusu öğle uykusunu da birakmasiylaybana sıfır mola oldu ve TV açmaya başladım. Sürekli açık değil, ac kapa artema ancak yine de tv izlediginden beri sanki daha hızlı sıkılıyor, dikkati azaldıMerhabalar 2019 Ağustos anneleri umarım hayatınızda herşey yolundadır.
Yıllar sonra açtım forumu burada bana doğumdan sonra iyi dileklerde bulunmuş herkes sağolun var olun.
Benimde kızım 26 aylık oldu çok şükür iki yaşına kadar emzirdim, yemesi icmes sıkıntı çok süt içmek istiyor herşeyi zorla veriyorum hele bu ara öksürük bruun akıntısı ve balgamı var iştahı dahada azaldı. Dogdundan beri uslu uykusu yerinde,bizi yormayan çok hasta olmadığı için üzmeyen bir bebekti. Hareketliydi ama.cok fazla değildi taa ki üç ay öncesine kadar sanki iki yaş sendromu gibi birşey oldu. Bizi ısırmaya vurmaya başladı hele bu ara heryerimizi çimdiriyo vuruyor gözümüze elini sokuyo cok sinir bozuci bende.sinirlenjp ona kızıyorum tutamıyorum kendimi ama sonra üzülüyorum. Onun dışında çok zayıf boyuda çok uzun değil o da biraz canımı sıkmıyor değil hemsire normal dedi ama çok kalıplı uzun boylu olmayacak falan dedi ileride ortalama dedi yani. Konuşması çok iyi herşeyi söylüyo biz ne dersek tekrar ediyor, ingilizce öğretiyorum altı aylıktan beri Coco melon izlediği için çoğu seyi ordan öğrendi, ona kadar ingilizce turkçe sayıyor,çoğu hayvanı biliyor,ailedeki herkesi isimleriyle ve unvanlariyla tanıyor. Dört aydır çişini ogretiyorum gündüz tuvalete yapıyor ama geceleri söylemiyor hergun çarşaf yıkıyorum nerdeyse hep dışına taşıyor muhakkak. Kitap okumamızı çok seviyor ama genelde çizgi film izlemek istiyor beraber çok aktivite yapamıyoruz tek yapabildiğim onunla biraz oyun oynamak kitap okumak beraber yemek pişirmek iş yaprken yanımda dolanırken muhabbet ediyoruz onun dışında
Bu etkinlik meselesinin Instagram anneleri yüzünden başımıza bela olduğunu düşünüyorum. Onlar olmasa ne bilicektik etkinlik vsHosgeldin canim masallah masallah daha ne olsun herseyi yapiyormus ufaklık
bir etkinliktir kıyas özenme ben de kendimi suçluyordum doktor bana dediki sevgiyle yapılan hersey etkinliktir ona sarılmak yemek yapmak kitap okumak zamane şeyleri modasına sakın aldırış etme demisti o günden beri takmıyorum zaten benimkide etkinlik sevmediği için sorun yok
Insta mom tamamen sorunn etkinlik yapacak fırsatım olmuyor maalesefBebekken daha bi ilgileniyordum sanki, şimdi azaldı birlikte yaptığımız şeyler. 21 aylığa kadar evde TV açmadım, buyukannesinde gördü sadece. Sonra zaten sorunlu olan uyku konusu öğle uykusunu da birakmasiylaybana sıfır mola oldu ve TV açmaya başladım. Sürekli açık değil, ac kapa artema ancak yine de tv izlediginden beri sanki daha hızlı sıkılıyor, dikkati azaldıhareketli kitaplara bakiyorduk minicikkenden beri onları falan bıraktım kendimi sucluyorum bu konuda. Her gun sokağa çıkıyordu o da azaldı. Aman ne diyim ben de yoruldum artık demek Bu ara kedilere yani kızlara hafif eziyetler başladı, önceden sevgiden sıkıştırıyordu şimdi geçerken tekme atmaya çalışıyor falan konuşma işi 19 aylıkken açıldı, 3-4 kelimelik cümleler başladı. Şimdi ne, neden, nereye var ve sürekli, bildiklerine de "bu ne" ay çok yorucu konuşması icin bildiğin anlamamazliktan geldim ben, daha küçükken söylemeden vermedim, verirken nesnenin adını söyledim, eylemi anlattım, her hareketimde şimdi seni alicam odana gidicez altını degistiricez vs diye anlatarak konuşarak devam ettim. Bunların da etkili olduğunu düşünüyorum.
Kısa boy derken hamileligimden beri kisa boylu olacak dendi, bir keresinde cüce mi yani diye bile sordum çünkü kadın böyle cok mahcup üzgün söylüyordu50cm doğdu, meğer bacak boyu kisaymis babasinin ailesi gibi. 2 yas muaynesinden önce hasta diye doktoruna goturdugumde 84cm çıktı ve kadın persentilin alt tarafina düştüğünü, 3 yaştan sonra yüzme vs tavsiye edebilecegini söyledi. Sonra bi anda 3cm uzadı. Yani üzülme. Ben de 1.58 im babasi 1.70 zaten bizden ne çıkacaktı? Balık yağı, d vitamini vb şeyler veriyor musun? Kan testleri yapıldı mı? Ona göre takviye verir doktoru. Kilosu ortada hep ama yemek işi boka sardı, hep aynı şeyleri yemek istiyor, hasta diye ses etmiyorum ancak iyileşince nasıl kızları aç biraktiysam buna da benzer bişi uygulayacağım, tek tip beslenme hoş değil. Pilav makarna vs ile besleniyor sadece ve tatlı an şeyler. Pastane ürünleri ve abur cubur vermiyorum hala, çubuk kraker var 1 yaşından beri onun dışında hipp organik çocuk ürünleri falan yedi hep.
Bu etkinlik meselesinin Instagram anneleri yüzünden başımıza bela olduğunu düşünüyorum. Onlar olmasa ne bilicektik etkinlik vs
Bazı çocuk daha kolay ve öyle çocuğu olanlar seni anlayamaz ne yazık ki. Benimki ortada şükür, sen herkesten iyi biliyosun ne kadar süre gündüz hic is yapamadim, hadi aglamalar bitti bu sefer peşimi bırakmadı sürekli dibimde kucağımda is yaptırmadı. Hala da TV açıyorum ben yemek yapacam diyorum tezgahla arama giriyor burdan gecicem diyeInsta mom tamamen sorunn etkinlik yapacak fırsatım olmuyor maalesef
Annelik delilikmis zaten şu sendromla çocuklar iyice çığırından cikti..Bazı çocuk daha kolay ve öyle çocuğu olanlar seni anlayamaz ne yazık ki. Benimki ortada şükür, sen herkesten iyi biliyosun ne kadar süre gündüz hic is yapamadim, hadi aglamalar bitti bu sefer peşimi bırakmadı sürekli dibimde kucağımda is yaptırmadı. Hala da TV açıyorum ben yemek yapacam diyorum tezgahla arama giriyor burdan gecicem diyeaksam mutfağı toplamazsam mictik ertesi sabah hayatta toplanmiyor üstüne birikiyor. Neyse ya büyüyünce soracam ben ona.
Hiç kan tahlili falan yaptırmadım,inşallah benimkide birden uzar. Aç bırakmak derken ne kadar aç bırakıyorsunuz ben sonunda pes edip süt ve ya muz veriyoeum ya da hiç bişey yemedi diye ceviz fındık ya da meyveli yoğurt gibi şeyler veriyorum sonuç yemek yememiş oluyor.balık yağı ve ya vitamin vermiyorum. Son günlerde hasta oldu diye umca verdim o kadar. Evet bebekken bizde daha çok ilgiliydik şimdi yorulduk galibaBebekken daha bi ilgileniyordum sanki, şimdi azaldı birlikte yaptığımız şeyler. 21 aylığa kadar evde TV açmadım, buyukannesinde gördü sadece. Sonra zaten sorunlu olan uyku konusu öğle uykusunu da birakmasiylaybana sıfır mola oldu ve TV açmaya başladım. Sürekli açık değil, ac kapa artema ancak yine de tv izlediginden beri sanki daha hızlı sıkılıyor, dikkati azaldıhareketli kitaplara bakiyorduk minicikkenden beri onları falan bıraktım kendimi sucluyorum bu konuda. Her gun sokağa çıkıyordu o da azaldı. Aman ne diyim ben de yoruldum artık demek Bu ara kedilere yani kızlara hafif eziyetler başladı, önceden sevgiden sıkıştırıyordu şimdi geçerken tekme atmaya çalışıyor falan konuşma işi 19 aylıkken açıldı, 3-4 kelimelik cümleler başladı. Şimdi ne, neden, nereye var ve sürekli, bildiklerine de "bu ne" ay çok yorucu konuşması icin bildiğin anlamamazliktan geldim ben, daha küçükken söylemeden vermedim, verirken nesnenin adını söyledim, eylemi anlattım, her hareketimde şimdi seni alicam odana gidicez altını degistiricez vs diye anlatarak konuşarak devam ettim. Bunların da etkili olduğunu düşünüyorum.
Kısa boy derken hamileligimden beri kisa boylu olacak dendi, bir keresinde cüce mi yani diye bile sordum çünkü kadın böyle cok mahcup üzgün söylüyordu50cm doğdu, meğer bacak boyu kisaymis babasinin ailesi gibi. 2 yas muaynesinden önce hasta diye doktoruna goturdugumde 84cm çıktı ve kadın persentilin alt tarafina düştüğünü, 3 yaştan sonra yüzme vs tavsiye edebilecegini söyledi. Sonra bi anda 3cm uzadı. Yani üzülme. Ben de 1.58 im babasi 1.70 zaten bizden ne çıkacaktı? Balık yağı, d vitamini vb şeyler veriyor musun? Kan testleri yapıldı mı? Ona göre takviye verir doktoru. Kilosu ortada hep ama yemek işi boka sardı, hep aynı şeyleri yemek istiyor, hasta diye ses etmiyorum ancak iyileşince nasıl kızları aç biraktiysam buna da benzer bişi uygulayacağım, tek tip beslenme hoş değil. Pilav makarna vs ile besleniyor sadece ve tatlı an şeyler. Pastane ürünleri ve abur cubur vermiyorum hala, çubuk kraker var 1 yaşından beri onun dışında hipp organik çocuk ürünleri falan yedi hep.
Bu etkinlik meselesinin Instagram anneleri yüzünden başımıza bela olduğunu düşünüyorum. Onlar olmasa ne bilicektik etkinlik vs
Evet öyle üç yaşında geç konuşan bebekler duydum bende siz sabırla konuşmaya devam sonuçta bir kaç kelime söylüyor devamı gelecek muhakkakAnneler merhaba, hamileyken ara ara girer yazdıklarınızı okurdum hatta doğuma yakın ay bu da doğurmuş bak şu da doğuma gitti inşallah kolay geçer diye diye okumuştum yazdıklarınızı ben de yakında doğururum falan diyodum ne çabuk geçmiş zaman.Benim oğlum 25 aylık kızlar sizden fikir almak için yazmak istedim.Babasıyla birlikte o kadar kitap okuduğumuz ilgilendiğimiz tv nerdeyse hiç açmadığımız oğlumuz hala konuşmaya başlamadı, sadece anne ve gitti diyor o da çok nadiren onun dışında sessiz bir çocuk böyle bi durum yaşayanınız var mı ya da yakınlarından duyan, oğlum-kızım 3 yaşında konuştu diyen? İnsan böyle şeyler duyunca biraz rahatlıyor, hepinize kuzularınızla güzel bi hayat dilerim kendinize çok iyi bakın
Cokk duydum endişelenme canim birden açıklıyorlarmisAnneler merhaba, hamileyken ara ara girer yazdıklarınızı okurdum hatta doğuma yakın ay bu da doğurmuş bak şu da doğuma gitti inşallah kolay geçer diye diye okumuştum yazdıklarınızı ben de yakında doğururum falan diyodum ne çabuk geçmiş zaman.Benim oğlum 25 aylık kızlar sizden fikir almak için yazmak istedim.Babasıyla birlikte o kadar kitap okuduğumuz ilgilendiğimiz tv nerdeyse hiç açmadığımız oğlumuz hala konuşmaya başlamadı, sadece anne ve gitti diyor o da çok nadiren onun dışında sessiz bir çocuk böyle bi durum yaşayanınız var mı ya da yakınlarından duyan, oğlum-kızım 3 yaşında konuştu diyen? İnsan böyle şeyler duyunca biraz rahatlıyor, hepinize kuzularınızla güzel bi hayat dilerim kendinize çok iyi bakın
Yarım gün calısıyorum 9-14 Allahtan.Aynı ev durumu bendede var saldım bende.
Çalışıyor musunuz daha zor çalışan anne için.
Evet kreşe giden çocuklar hep hasta.
Benim kızımda öyle ateşi cikiyo arada bitmek bilmedi bu hastalık bir haftadır devam ediyor
Yeğenim 3.5 yaşında konuştu, babası da geç konuşmuş. 2 yaşta 2 kelimelik cümleler bekleniyor, oğlumda aksi durum olsa bir uzmanla gorusurdum. Evet bu vakalar insanı rahatlatıyor ancak erken çözüm bulmayı, denemeyi tercih ederdim.Anneler merhaba, hamileyken ara ara girer yazdıklarınızı okurdum hatta doğuma yakın ay bu da doğurmuş bak şu da doğuma gitti inşallah kolay geçer diye diye okumuştum yazdıklarınızı ben de yakında doğururum falan diyodum ne çabuk geçmiş zaman.Benim oğlum 25 aylık kızlar sizden fikir almak için yazmak istedim.Babasıyla birlikte o kadar kitap okuduğumuz ilgilendiğimiz tv nerdeyse hiç açmadığımız oğlumuz hala konuşmaya başlamadı, sadece anne ve gitti diyor o da çok nadiren onun dışında sessiz bir çocuk böyle bi durum yaşayanınız var mı ya da yakınlarından duyan, oğlum-kızım 3 yaşında konuştu diyen? İnsan böyle şeyler duyunca biraz rahatlıyor, hepinize kuzularınızla güzel bi hayat dilerim kendinize çok iyi bakın
Ac birakmadim henüz yahuHiç kan tahlili falan yaptırmadım,inşallah benimkide birden uzar. Aç bırakmak derken ne kadar aç bırakıyorsunuz ben sonunda pes edip süt ve ya muz veriyoeum ya da hiç bişey yemedi diye ceviz fındık ya da meyveli yoğurt gibi şeyler veriyorum sonuç yemek yememiş oluyor.balık yağı ve ya vitamin vermiyorum. Son günlerde hasta oldu diye umca verdim o kadar. Evet bebekken bizde daha çok ilgiliydik şimdi yorulduk galiba
Cok teşekkürler cevaplarınız için I ikuaykoYeğenim 3.5 yaşında konuştu, babası da geç konuşmuş. 2 yaşta 2 kelimelik cümleler bekleniyor, oğlumda aksi durum olsa bir uzmanla gorusurdum. Evet bu vakalar insanı rahatlatıyor ancak erken çözüm bulmayı, denemeyi tercih ederdim.
Ac birakmadim henüz yahukedilerden büyük olana yapmıştım ama. Bence bir doktoruyla görüş, kan tahlilleri yapılsın, beslenmesinde eksik kalan yerleri destekle tamamlamayi tercih edebilir doktor.
Allah dermansız dert vermesin kimseyi evladiyla sınamasın endişelenme inan 3.5 yaşında konuşan biliyorum bende çok üzülüyordum doktor pedagog gittik bana söylediği pandemi donemi cocuk görmüyor normal dedi oyun grubu kreşe başlatın dedi ama 25 aylıkken aniden açıldı 2 cümle kurdu 20 30 kelimesi varken net bile anlasilmiyordu bazilari simdi net kelimeler 2 cümle kuruyor biriktirmiş doktorlar aynı şeyi söylüyordu her cümleyi biriktirip birden başlar diye cidden öyle oldu ben ekran telefon aciyorum yemek zamanlarında çok ama çok faydası oldu kelime açısından motor direksiyon egzoz vinç kamyon kuyruk ucak tren vb vb hepsini ordan kapmış mesela ilgilenmiyor görünüyor ama izlemiş o an başka şeylerle takılıyor gibi gorunuyordu hersey düzene girer sıkma canını kitap oku bol bol kreşe gidiyormuş zaten açılır açılır otizm Allah korusun çok farklı bisey ismine tepki vermeme sese aşırı tepki verme agresiflik kelimelerini komutlarını anlamama gibi daha çok fazla belirtileri varCok teşekkürler cevaplarınız için I ikuaykoEfelihayat Mademoiselle90 oglum 18 aylık olduğundan beri doktor doktor dolaşıyoruz kimi bişeyi yok konuşur dedi kimi otizm olabilir dedi otizm testi bile yapıldı muhtemelen otizm olmadığını ama özel eğitim alması gerektiğini söylediler kreşe başlatın dediler kreşe başladı 4 ay önce şimdi de özel eğitime başlayacağız inanın çok yıpratıcı çok üzücü bir süreç yaşıtlarını görmek bile beni o kadar üzüyor ki sanki onlar büyümüş benim oğlum bebek kalmış gibi Allah kimseyi evladıyla sınamasın insanın aklına binbir türlü şey geliyor sağolun kızlar kuzularınızı da öperim
Canım ne yaptın nasıl oldun ağrıların geçti mi ? Bahsettiğin şeyi şuan ben yaşıyorum yardımcı olur musunKızlar yine ben ve sorunlarım
Doğum yapalı 11 gün oldu bugün. Alt dikişlerim kapanmasa da ağrı vermiyor artık yani ayaklanacak durumdayım normalde. Ama bende hemoroid vardı ve doğum sırasında arttı maalesef ve şu an bana aşırı ağrı yapıyor. Resmen yürümekte bile zorluk yaşıyorum ayaklarımı sürüyerek yürüyorum. Krem vs kullanıyorum ama pek fayda etmedi.
Bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Kaç günde geçti ağrısı? Ya da geçirmek için neler yaptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?