• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Kızlar iki gündür biraz tedirginim. 24. Haftadayım iki gündür bebek hareketlerinde azalma hissediyorum. Dün acile gittik baktı doktor bi problem yok bebek hareketli dedi ama suyu çok az bi fazla geldi bana şeker yüklemesi yaptır bakalım ne çıkacak dedi. Bebek hareketlerinde azalma yada daha az hissetme falan yaşayan var mı. Yada su fazlalığı daha az hissetmeme sebep olabilir mi
Bence kendi doktoruna güven canım. Benim bildiğim kadarı ile su azlığı bebekte hareket azlığı yapıyor benim ilk gebeliğim de suyum az dı bebek hareket etmedi mi gel hemen diyoru doktorum. Gidiyordum serum veriyordu hareketler düzeliyordu. Bebekler balık gibidir su mutlaka olmaşı diyordu. Ama tabi doktorun eminim sana daha doğrusunı iletecektir. 🙏 stres yapma doktoruna güven

Herkese merhaba :KK3:
Başından beri grubu takip edip bilgileniyordum. İlk gebeliğim ve oldukça faydalı bir yer oldu benim için, herkese teşekkür ederim:anneadayı: Ben de 20+2'de kaydolup kendi araştırdığım faydası olabilecek şeyleri paylaşmaya karar verdim :)

Gebelikte retinol türevleri önerilmiyor. Bio-oil'in içeriğinde de retinol olduğunu gördüğüm için kullanmayı tercih etmiyorum. İlgilenenler için de bir makale bırakıyorum: https://www.puredermoc.com/pdf/VerywellFamily.com_Pregnant.pptx.pdf

Bunun yerine hindistan cevizi yağı önerilmiş. Ben ona ek olarak A vitamini (retinol) içermeyen Mamaaura Maximum Elasticity Cream kullanıyorum. Henüz çok bir büyüme/çatlamam yok ama içeriği güvenli olduğu için denemenizi öneririm Lierac'a uygun fiyatlı alternatif olarak.

Mamaaura Maximum Elasticity Cream 150 ml

Herkesin gebeliği mutlu ve rahat geçer ve Temmuz'da bebişlerimizi güzelce kucağımıza alırız inşallah :KK45:
Selamlar, yeni üye olduğum için mesajımın onaylanması biraz vakit aldı. O sebeple herkese tekrardan merhaba demek istedim 🙂 Bir de aşağıdaki linkteki anne bebek çantasını aldım fiyatına göre kaliteli ve kullanışlı görünüyor. Düşünen olursa bakabilir. Yarın da 21+1'de detaylıya gireceğim, umarım güzel geçer, çok heyecanlı :KK36:

Kiwi Coolbag Anne Bebek Çantası - Bebek Bakım Çantası - Termal Gözlü Su Geçirmez Alt Açma Pedli - Siyah - Fiyatı, Yorumları

Evett canım benim 20 gün önce gitmiştim detaylıya herhangi bişey dememişti suyla alakalı en azından 🤔 ama çok güzel özetledin vallahi bu hareket durumunu sanki birkaç gün önce böyle dalgalanmalar falan karnımda çok belirgindi ama birkaç gündür böyle çok derinden bişey hareket edip gelip geçiyor gibi hissediyorum. şekerde olabilir mi bilmiyorum ama su fazlalığı durumum umarım yoktur bianda fazla kilo artışım oldu falan ama ailede şeker hastası yok bende de çıkar mı bilemiyorum şeker yüklemesi bende yaptıracağım muhakkak 🙏🙏😍
Ben ne zaman kafama takarsam bebek hareketsiz hic hareket etmiyor düşünmeyin bence o streste bebişi etkiler bende öyle oluyor 2 gündür hareketleri azdı bugün resmen karnımda oyun oynuyor:) dün mesela lady peacock lady peacock dedigi gibi sanki çok uzaktan vuruyordu stres yapma akışına bırak

Selamlar, yeni üye olduğum için mesajımın onaylanması biraz vakit aldı. O sebeple herkese tekrardan merhaba demek istedim 🙂 Bir de aşağıdaki linkteki anne bebek çantasını aldım fiyatına göre kaliteli ve kullanışlı görünüyor. Düşünen olursa bakabilir. Yarın da 21+1'de detaylıya gireceğim, umarım güzel geçer, çok heyecanlı :KK36:

Kiwi Coolbag Anne Bebek Çantası - Bebek Bakım Çantası - Termal Gözlü Su Geçirmez Alt Açma Pedli - Siyah - Fiyatı, Yorumları
Merhaba canım hoşgeldin 🤗 🥰
Yarın için umarım güzel haberlerle gelirsin
Sıkıntısız geçecektir inşallah 🤲🏻

Çıktık kontrolden teyzeleri ❤️ her şey yolunda cok şükür bir sorun görünmedi hiç 🥰

Bu da kızımın son pozu 🎀 daha ilk bakar bakmaz kız bebek dedi doktorumuz 😂 ilk bacak arasını gösterdi hemen sağolsun 🥰

Şimdi bir tek şeker yükleme kaldı sonrasında bir süre rahat bir nefes alırım inşallah 🙏🏻
Çek hadi der gibi 😁
Çok şükür canım darısı bana inşallah 🙏❤️

Hoşgeldiniz :KK39:
Güzel haberlerinizi bekliyoruz güzel düşünelim güzel olsun

Bizim çanta da aynısı, pudra & füme renkleri. Güzel haberlerinizi bekliyoruz canım 🌸

Çek hadi der gibi 😁
Çok şükür canım darısı bana inşallah 🙏❤️
İnşallah canım benim oğlumda ekojenik odak yani kalpte parlak nokta ve bir bobreginde büyüme çıkmıştı o zaman çok tedirgin olmuştum fetal DNA istemişti doktor çok şükür bunda gerek kalmadı. Oğlum da gayet sağlıklı doğdu zaten i yüzden bunda sorun da olsa için rahat olacaktım ufak tefek böyle şeyler çıkabiliyor çünkü ❤️

İnşallah sen de her şey yolunda çıkacaksın güzel haberler alacaksın 🥰

Kızlar hamile yastığı kullanıyor musunuz? Bir kaç farklı şekli varmış hangisi en rahatı olur acaba?
U şeklinde olanı önermiyorum ya, L daha rahat olabilir çünkü zor sığıyorum içine zaten sırttan sıkıştırıyor gibi geliyor şimdi olsa L alırdım. Örnek foto ekliyorum bu bence iyi değil.

Eklentiler

• Screenshot_2025-03-19-20-30-49-585-edit_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-03-19-20-30-49-585-edit_com.android.chrome.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 7
Kızlar hamile yastığı kullanıyor musunuz? Bir kaç farklı şekli varmış hangisi en rahatı olur acaba?

U şeklinde olanı önermiyorum ya, L daha rahat olabilir çünkü zor sığıyorum içine zaten sırttan sıkıştırıyor gibi geliyor şimdi olsa L alırdım. Örnek foto ekliyorum bu bence iyi değil.

Yaaa ben de en çok bunda rahat ettim diyecektim 😂 sırtımı da desteklediği için daha rahat oldu bana ❤️ kişiden kişiye çok değişiyor bunlar 🙈 keşke bir gece deneme şansı olsa hepsini

Yaaa ben de en çok bunda rahat ettim diyecektim 😂 sırtımı da desteklediği için daha rahat oldu bana ❤️ kişiden kişiye çok değişiyor bunlar 🙈 keşke bir gece deneme şansı olsa hepsini
Aa evet ben sırt problemi yaşamıyorum bacağımı kaldırıp koymak yetiyor bana. Kişiden kişiye değişiyor gerçekten ☺️

Bende de bundan var. Aslında kötü değil ama aşırı yer kaplayan bir şey. Yatağa eşim ben ve iki kedi zor sığıyoruz bi de bu yastık olunca sıkışıyoruz resmen 😀😀

Ben bundan kullanıyorum ve çk memnunum ☺️ yer kaplıyor ewt ama daha az ağrılı gece geçiriyorm kullanınca.

Bende detaylı ultrasondan çıktım 22+3 tüm. 574 gr çıktı bebeğim. Hiç bir sorun yokmuş çok şükür. Bu arada ben ümraniye de Dr.Erbil Çakar’a yaptırdım oldukça da memnun kaldım yaklaşık 1 saat baktı ve çok ilgilendi soranlar için :)
Merhaba bende dün detaylı ultrason için oradaydım . Evet çok ilgili bir doktor benimde 40 dk felan sürdü her detayı anlattı.

Bir de Kızlar hepinize neredeyse görüyorum detaylı ultrason herkesin çok uzun sürmüş Ama 10 dakika bile bakmadı Ve neredeyse tüm raporu tamamladığını söyledi Devlet Hastanesi'nde gittim Üniversite Hastanesi Ona rağmen özel bölüm olduğu için para ödedim Bir de bu ısrarla vajinal bakma isteği çok canımı sıktı bir kanama alanı vesaire olmamasına rağmen 22 haftalık bebek zaten Gayet net görünüyor Bir de şey merak ediyorum Siz gittiğinizde ekrandan bebeğinizi görebildiniz mi benim görebileceğim herhangi bir Ekranımda yoktu önümde güven vermedi Doktor nedense
Ben şehir hastanesinde yaptırdım 15 20 dk anca sürmüştür ama karından bakıldı vajinal hiç lafı geçmedi dr ekranda birkaç yeri bana gösterdi ikili testleri fln sormuştu öyle gecti benim , benden önceki kızın burun kemiği fln küçük dedi rapora yazdırdı yani dikkat edilecek hususlara etti diyebilirim

Cinsiyeti söyledi ekrandan hiçbir şey göstermedi e-nabız'a da herhangi bir görüntü yüklememişler iki gündür kontrol ediyorum sürekli sadece raporu gördüm e-nabızda raporda her şey detaylı olarak görmüş ve not edilmiş sonra sadece Fetal pozisyon nedeniyle CC net belirlenemedi O yüzden vajinal ultrason önerildi hasta kabul etmedi yazılmış bana hastanede söylenen de yüzünün net göremedim vajinal bakalım oldu Ben de kabul etmedim Sadece yüzü için herhangi bir risk var mı dediğimde de şu anda sağlıklı bebeğiniz dedi yanında iki üç tane stajyer vardı o gün eğitimde mutlaka onlarla alakalı bir şey olduğunu düşündüm ve rahatsız oldum Denek gibi hissettim kendimi yani Ve bir daha çağırdı bu sefer yine görünmezse Ne olacak bilmiyorum İlla yüzünü görmek zorundalar mı Yani görmedikleri bir bebek olmuyor mu onu merak ediyorum
Yüzünün yan profili net görmek istiyor doktorlar burun dudak göz çukurları ayrıca dudak damak yarıkları için iyice bakmak istiyor yüzüne , benimki dönmeyince yüzünü şeker yedim sağa sola yattım öyle pozisyonu değişince görebildik uğraştık biraz 😀

Back
X