- 20 Mart 2017
- 15.666
- 20.353
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #83.421
Bende becerirmiyim bilmiyorum cunku unlu hamurlu seyleri pek becerememEkmek yapmak zahmetli bir iş ama yapıp dondurabilir lazım oldukca çıkarabilirim hele bir cesaret edeyim paylaşırım.
Saol canim insallah yapabilirim
Allah korusun yaa bencede diştendir aşılar önemli bende keske menenjiti erken yaptırsaydım diye biraz evhamlandim 10. Aydayız 12. Ayda yapalım demişti dr.dişten mi bilemiyorum, bugun 6. Gün, doktorla yazisiyoruz... Reflor kullaniyoruz. Patates, pirinc, muz veriyorum genelde. Hergun yikiyoruz, pisik oldu yavrum. Ama ilk anda rota aşisini yaptirdigim icin icim rahatti... Yaptirmasaydim cok endiselenirdim, boyle diştendir diye dusunemezdim.
menenjiti bizim doktorumuz 13.ayda planlamisti, gecen gittigimde takip edelim tekrar gozden gecirelim, bu yeni asiyi da yapabiliriz dedi. Ama netlesmedi durum. Henuz takip ediyorum durumu, panik yapmaya gerek yok dedi.Allah korusun yaa bencede diştendir aşılar önemli bende keske menenjiti erken yaptırsaydım diye biraz evhamlandim 10. Aydayız 12. Ayda yapalım demişti dr.
Surekli vermiyorum cnm zaten arada bir veriyorum. Bende 1 ay sonra koye gidip oradan sebze toplayacagim. Kp tavuk beslemeye baslamis yumurta veremem ama tavuk organik olarak pisirip suyu ile corba yaparim.Canım ben halen organik gidiyorum, tek organik bulamadığım enginar ve avokado. Onları normal alıyorum ama haziranda organik sebzeyi bırakacağım sadece muz organik devam eder, organik sütü de bırakıp günlük normal sek süte döneceğim. Ama braksam bile şeker 2 yaşına kadar yok o yüzden cicibebe verme tabi karışmam pek doğru değil ama çok şekerli o yüzden dedim.
Canım bende evde basında olmadığım için müdehale edemiyorum ve bakıcı abla püre kıvamında veriyor pütürlü veriyorum diyor ama Allah biliyor ne verdiğini. Haftasonu ben alıştırabilirsem o kadar yani.Belki bana kizacaksiniz oglum dun tam 8. Ayini dolduruyor hala suzgecten geciriyorumbugun corbasina ekmek katip yedirecegim insallah sorunsuz atlatiriz eti cicibebenin ekmegini aldim bu arada ben kotu bir annemiyim bilmiyorum cesaret edemiyorum buyuk parcalara
Yumurta alerjisi varsa o da zor yani, köy imkanı güzel bir şey yaa bizde köy yok işte arkadaşlar bazen yakındaki köylerinden birşeyler getiriyorlar sağolsunlar.Surekli vermiyorum cnm zaten arada bir veriyorum. Bende 1 ay sonra koye gidip oradan sebze toplayacagim. Kp tavuk beslemeye baslamis yumurta veremem ama tavuk organik olarak pisirip suyu ile corba yaparim.
Dun yazi okudum dr diyorki 7-10 ay arasi gecis yapmazsa yeme sorunu olusur cok kafama takiliyorCanım bende evde basında olmadığım için müdehale edemiyorum ve bakıcı abla püre kıvamında veriyor pütürlü veriyorum diyor ama Allah biliyor ne verdiğini. Haftasonu ben alıştırabilirsem o kadar yani.
Bende dışarı çıkmaya başladık ve heryer suriyeli dolu o yüzden korkuyorum. Dr. Özellikle de suriyelilerin yoğun olduğu yerlerde olmayın demişti.menenjiti bizim doktorumuz 13.ayda planlamisti, gecen gittigimde takip edelim tekrar gozden gecirelim, bu yeni asiyi da yapabiliriz dedi. Ama netlesmedi durum. Henuz takip ediyorum durumu, panik yapmaya gerek yok dedi.
Yumurta alerjisi yuksek cikti hem beyaz hem sarisina var. Ne zaman gecer bilmiyorum, evet koy guzel birsey her sene aliyoruz sebze ceviz findik ne varsa, istedigin birsey varsa getirebilirim cnm sanada.Yumurta alerjisi varsa o da zor yani, köy imkanı güzel bir şey yaa bizde köy yok işte arkadaşlar bazen yakındaki köylerinden birşeyler getiriyorlar sağolsunlar.
Cok kolay minik bezeler yapip aciyorsun cizik atiyorsun .Yuvarlak da olur ben eline verdigim icin minik somonlar yaptimSaol canim insallah yapabilirim
Deniycem canim cok saolCok kolay minik bezeler yapip aciyorsun cizik atiyorsun .Yuvarlak da olur ben eline verdigim icin minik somonlar yaptim
Verdim. Mevsimlik çıkan bütün sebzeleri verdim. Bezelye çıktı yeni baya sevdiler.Canım ben dün çok yorgundum ve güneş çarpmıştı beni akşama kadar kimseyle konuşmadım, kimsede bulaşmadıbulaşırlarsa ne olacağını patron dahil herkes biliyor o yüzden Allahtan işim insanlarla değil. Zaten bu sıralar pek insan sevmiyorum.
Sen teyzenle beraber evdesin şu an o zaman tabi teyzen tek olamaz daha çok erken. Benim bakıcı ve k.v. zorlanıyorlar ama yinede memnun görünüyorlar. Haftasonu eşimle yalniz kalınca biz güzel vakit geçiriyoruz aslında ama ben annemle falan olunca kabus gibi oluyor.
Bu arada bebelere enginar verdin mi benimkiler çok sevdi hergün 1 taneyi yarım yarım yedirdim bu hafta.
Diş çıkarıyor mu? Benimki de arada yiyor arada yemiyor. Mesela şu ara ek gıda en fazla 3 kaşık yiyor sonra kafasını çeviriyor. Gün kurusu kaynatıp suyunu içiriyorum, onu severek içiyor. Meyvesuyu içmeyi seviyor. Sanırım dişten dolayı kaşıkla ve sert şeyler değil de pipetle sulu şeyler istiyor.Her şeyde süt ürünle oluyor genelde. Tarhanayı çok seviyordu mesela yoğurt var diye veremiyorum şimdi. Geldiğimizden beri 15gündür doğru dürüst bişey yemiyor. O dudaklar hep yapışık asla açmıyor. Tadına dahi bakmıyor. Annem de kv de tuz ve şeker katıp bişeyler vermeye çalışıyor. Yeminle bezdim ya..en son bi parça kabak tatlısı veriyordu kv?!! Evime gideyim düzenimi kurayım artık uykusuzluk iştahsızlık huysuzluk beni benden aldı iyice. Güya dinleneyim diye geldim bin beter yorgunum gözlerimin altı çöktü resmen..evde beşiğinde mızmızlık etse de uyuyordu kendi genelde. Şimdi mecbur beraber yatıyoruz ve memeye yapışık oldu iyice. Yanıma koyuyorum yatağa dakikasında ağlıyor gözler kapalı. Meme ağzında duracak hep onu istiyor. Delirmeye ramak kaldı..
Ek gıda hiçbişey yemiyor canım asla ağzını açmıyor. Evde böyle değildi evet. Kahvaltı pek sevmiyordu ama öğlen çorba sebze püresi yerdi akşam da meyveli muhallebi yiyordu. Şimdi hiç bişeyin tadına bakmıyor bile. Kaşıkta ne var merak etmiyor. Denemediğim çorba muhallebi köfte vs kalmadı. Mamayı da veremiyorum süt proteini olduğu için. Alerji mamasını da sevmedi. Muhallebinin filan içine kattım yine yemedi. Kilo ölçümü yaptırcam bu gün bu ay zayıflamış bile olabilir
Hakkinda hayırlısı olsun canim .Annenler senle birlikte İstanbul a gidecek mi peki oglusa kim bakacak ?Kızlar herkese merhaba..
Ben kocayı boşadım :) annemlerin yanındayım şimdilik, istanbula tayin istedim, istanbullu olacağım inşallah yakında :) o yüzden ankarada ev açmadım henüz. Anneanne ve dede yanında pek mutluyuz maşallah. Yemesi içmesi uykusu gelişmesi gayet iyi oğlumun.. hamileyken demiştim zaten babası gibi üzmeyecek oğlum beni hep mutlu edecek diye :)
Bizde gelişmeler böyle..
Hakkinda hayırlısı olsun canim .Annenler senle birlikte İstanbul a gidecek mi peki oglusa kim bakacak ?