- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #83.401
Evi sanırım 2 hafta oldu temizlemeyeli. Bugün süpürdüm, sildim, banyo tuvalet temizledim. Bu sefer de 2 makine çamaşır, üstüne oğlumun çamaşırları var katlanacak. Yemek de uydurdum hızlı bir şeyler. Bir şeyi yaparsam diğeri kalıyor. Temizlik yaptım ama koltuklar oyuncak vs dolu, toplayamadım. Şimdi uyuttum yumurcağı. Kucakta o uyuyor, ben de telefonda bir şeyler bakıyorum işte. Açlık seviyem tavan şuan tabi. Bir de ne yemek yapsam yemiyor. İlla tatlı şeyler istiyor. Kendi yemeğimizden versem yer kesin ama onlar da salçalı, tuzlu. Yoruldum valla.
ya ishal cok kotu oldu, ilk gunler gibi gece kalkip bez degistiriyorumYaa cok iyi anliyorum .Allah kolaylik versin .Bizimki de ishal .Disi dun patladi hic bir sey yemiyor .Oynasin diye yere koymuştum küstü 1 saat agladi .
Ben onceden gec kahvalti yapıyordum .Simdi 6 da mutfaktayim .Babasina verip aksamkileri topluyorum .Sonra kahvalti hazirliyorum .Degilse mutfak savas alanina dönüyor
Aynen bazen yenidoğan daha mı kolaydı ne siye düşündüğüm bile olduya ishal cok kotu oldu, ilk gunler gibi gece kalkip bez degistiriyorum
farkinda misiniz, yenidogan doneminden cok da farkli durumda degilizhala tek basina oyalanmiyorlar, hala açiz, hala uyumuyorlar
Benim de işe dönesim geliyor bazen ama daha çok zor. Ancak teyzem tek başına bakabileceği zaman başlayabilirim tam anlamıyla. Gerçi bir yandan da işim insanlarla uğraşmak. Eskiden çok sabırla dinlerdim şimdi hiiiiç çekemem aslında çalışanlar için işe dönmemem daha hayırlı sanırım :)Allah yardım etsin ben seni çok iyi anlıyorum. Eğer çalışmıyor olsaydım bende insanlıktan çıkardım. Işe gelip dinleniyorum en azından.
Canım ben dün çok yorgundum ve güneş çarpmıştı beni akşama kadar kimseyle konuşmadım, kimsede bulaşmadıBenim de işe dönesim geliyor bazen ama daha çok zor. Ancak teyzem tek başına bakabileceği zaman başlayabilirim tam anlamıyla. Gerçi bir yandan da işim insanlarla uğraşmak. Eskiden çok sabırla dinlerdim şimdi hiiiiç çekemem aslında çalışanlar için işe dönmemem daha hayırlı sanırım :)
Lohusa modundayım hala. Saç, üst baş dağınık - her sabah bir düzenleme yapıyorum kendime, bir uyutma çabasına bakıyor bozulmaları, bir daha da toparlanamıyorum-, ev kendi halinde. Bir tek sezeryan yerim ağrımıyor şükür. Onun haricinde her şey lohusalık dönemi gibiya ishal cok kotu oldu, ilk gunler gibi gece kalkip bez degistiriyorum
farkinda misiniz, yenidogan doneminden cok da farkli durumda degilizhala tek basina oyalanmiyorlar, hala açiz, hala uyumuyorlar
Çok üzülüyorum böyle duyunca. Ben de diyetteyim, anlıyorum seni o yüzden. Pasta, börek, poğaça, pizza, her türlü hamur işini süt yerine su ya da maden suyu ile yapıyorum. Hazır ailenin yanındayken bu şekilde yaparlarsa biraz daha moralin düzelir belki. Allah yavrularımıza şifa versin inşallah da biz de onlarla beraber rahatlayalım. Uyku konusu, ben hiç yanından ayrılamıyorum, yatağına koyma gibi bir şey söz konusu değil. Beraber uyuduğumuz sırada da, bir sağ meme bir sol meme, arada bacaklarla oyna, pış pış yap vs ile geçiyor. Zor işmiş annelik.Slm kızlar herkes iyidir umarım. Ben memleketteyim net zor çekiyor. Haftason dönücez artık. Güya dinleneyim rahat edeyim diye geldim bin kat daha fazla yoruldum neden derseniz.. egzamaları arttı oğlanın kaşıntı başladı diş de üstten geliyor galiba. Huzursuz ağlmaklı uyku yok ek gıda yok mama yok...süt alerjisi şüphesi nedeniyle süt ürünleri ikimize de yasak. Alerji mamasını da asla içmedi. Sadece beni emerek yaşıyor resmen. Bende de ne kadar süt olacak da 9aylık çocuğa yetecek ki... eskiden emerken doyunca kendi bırakırdı şimdi bırakmıyor yarım saat de geçse ağzında duruyor duruyor emiyor. Uyku desen unuttuk. Geçen gece her 15-20dk da bir uyandı. Oturdum ağladım artık ya dayanamıycam diye. Saat başı uyanmasına şükreder oldum artık. Daha koyuyorum yatağa yarım saat emdi güya ben yastığımı düzeltirken ağlıyor direk. Sabah 6da güne başlıyoruz. Sürekli yapışık emme modundayız. Pasta börek kek abur cubur bişey yiyemiyorum da diyet yüzünden. Herşeyi yoğurtlu yerdik bi de oğlum da ben de. İnş düzenlir şu kaşıntılar da biz de evimize gider rahat ederiz umarım. Bu tatil beni bitirdi resmen evimi özledim...
Her sey ayni sadece sekil degistiriyor .Ingaa diye aglamiyor da babbbaa diye agliyor filan :))ya ishal cok kotu oldu, ilk gunler gibi gece kalkip bez degistiriyorum
Gecmis olsun canim .Bence doymadigi icin o kadar sık uyaniyor .Daha once boyle değildi diye hatırlıyorum. Ek gida niye yok.Istahi olmadigi icin mi ?Slm kızlar herkes iyidir umarım. Ben memleketteyim net zor çekiyor. Haftason dönücez artık. Güya dinleneyim rahat edeyim diye geldim bin kat daha fazla yoruldum neden derseniz.. egzamaları arttı oğlanın kaşıntı başladı diş de üstten geliyor galiba. Huzursuz ağlmaklı uyku yok ek gıda yok mama yok...süt alerjisi şüphesi nedeniyle süt ürünleri ikimize de yasak. Alerji mamasını da asla içmedi. Sadece beni emerek yaşıyor resmen. Bende de ne kadar süt olacak da 9aylık çocuğa yetecek ki... eskiden emerken doyunca kendi bırakırdı şimdi bırakmıyor yarım saat de geçse ağzında duruyor duruyor emiyor. Uyku desen unuttuk. Geçen gece her 15-20dk da bir uyandı. Oturdum ağladım artık ya dayanamıycam diye. Saat başı uyanmasına şükreder oldum artık. Daha koyuyorum yatağa yarım saat emdi güya ben yastığımı düzeltirken ağlıyor direk. Sabah 6da güne başlıyoruz. Sürekli yapışık emme modundayız. Pasta börek kek abur cubur bişey yiyemiyorum da diyet yüzünden. Herşeyi yoğurtlu yerdik bi de oğlum da ben de. İnş düzenlir şu kaşıntılar da biz de evimize gider rahat ederiz umarım. Bu tatil beni bitirdi resmen evimi özledim...
Kendim yapıyorum. Ama her gun vermiyorum cok gerek duymuyorum cunku istemiyor .Eline veriyorum kemiriyor oyalanıyor.Kizlar bebeklerinize ekmek ne kullaniyorsunjz ben hipp in organik ekmegini alayim dedim ama hic biryerde bulamiyorum
Benimki de bana yapisik uyuyor .Gece bi uyandim arkasını dönüp babasina sarilmis.Boynum da tutulsa kolum da kopsa kıskanmadım degilÇok üzülüyorum böyle duyunca. Ben de diyetteyim, anlıyorum seni o yüzden. Pasta, börek, poğaça, pizza, her türlü hamur işini süt yerine su ya da maden suyu ile yapıyorum. Hazır ailenin yanındayken bu şekilde yaparlarsa biraz daha moralin düzelir belki. Allah yavrularımıza şifa versin inşallah da biz de onlarla beraber rahatlayalım. Uyku konusu, ben hiç yanından ayrılamıyorum, yatağına koyma gibi bir şey söz konusu değil. Beraber uyuduğumuz sırada da, bir sağ meme bir sol meme, arada bacaklarla oyna, pış pış yap vs ile geçiyor. Zor işmiş annelik.
Ben ekmek vermiyorum henüz. Geçen 2 haftaya kadar bebe bisküvisi yapıp sabah kahvaltılarına katıyordum ama onuda bıraktım artık sabahları yulaf ezmesi pişirip onu kahvaltıya katıyorum. Sebzelerine bulgur yada pirinç ekliyorum.Kizlar bebeklerinize ekmek ne kullaniyorsunjz ben hipp in organik ekmegini alayim dedim ama hic biryerde bulamiyorum
Bebe biskuvisi artik bende yapmiyorum ne yalan soyleyeyim. Bu aralar cici bebe veriyorum mamalarina 2 tane fln atiyorum. Bazen acaba organik diye diye abartiyor muyum diye dusunmeye basladim. Cocuk uyuyunca ancak yemek yapiyorum birde hergun ev supurme, bu aralar emeklemeye basladi hop dolap kapaklarina gidiyor.Ben ekmek vermiyorum henüz. Geçen 2 haftaya kadar bebe bisküvisi yapıp sabah kahvaltılarına katıyordum ama onuda bıraktım artık sabahları yulaf ezmesi pişirip onu kahvaltıya katıyorum. Sebzelerine bulgur yada pirinç ekliyorum.
Canim tarifini azarmisin sana zahmetHer sey ayni sadece sekil degistiriyor .Ingaa diye aglamiyor da babbbaa diye agliyor filan :))
Gecmis olsun canim .Bence doymadigi icin o kadar sık uyaniyor .Daha once boyle değildi diye hatırlıyorum. Ek gida niye yok.Istahi olmadigi icin mi ?
Bir seyler yese keske .Gece mamalari tok tutuyor .Sen de yipranmamis olursun. Bizim 2.disimiz dun patladi.Bugun aksama kadar salya sumuktu full agladi .Atesi filan da vardi .Ne zor seymis dis cikarmak .Onceden yedigi seyleri yemiyor .Disine hafif bir sey dokunsa agliyor .
Kendim yapıyorum. Ama her gun vermiyorum cok gerek duymuyorum cunku istemiyor .Eline veriyorum kemiriyor oyalanıyor.
Corbalarin icine dogramak ocin bende istiyorum surekli irmik pirinc un sklmistir kuzumBen ekmek vermiyorum henüz. Geçen 2 haftaya kadar bebe bisküvisi yapıp sabah kahvaltılarına katıyordum ama onuda bıraktım artık sabahları yulaf ezmesi pişirip onu kahvaltıya katıyorum. Sebzelerine bulgur yada pirinç ekliyorum.
Canım ben halen organik gidiyorum, tek organik bulamadığım enginar ve avokado. Onları normal alıyorum ama haziranda organik sebzeyi bırakacağım sadece muz organik devam eder, organik sütü de bırakıp günlük normal sek süte döneceğim. Ama braksam bile şeker 2 yaşına kadar yok o yüzden cicibebe verme tabi karışmam pek doğru değil ama çok şekerli o yüzden dedim.Bebe biskuvisi artik bende yapmiyorum ne yalan soyleyeyim. Bu aralar cici bebe veriyorum mamalarina 2 tane fln atiyorum. Bazen acaba organik diye diye abartiyor muyum diye dusunmeye basladim. Cocuk uyuyunca ancak yemek yapiyorum birde hergun ev supurme, bu aralar emeklemeye basladi hop dolap kapaklarina gidiyor.
Ekmek yapmak zahmetli bir iş ama yapıp dondurabilir lazım oldukca çıkarabilirim hele bir cesaret edeyim paylaşırım.Corbalarin icine dogramak ocin bende istiyorum surekli irmik pirinc un sklmistir kuzum
Biz bakıcının yaptığı yemeği beğenemedik o yüzden yemeği genelde ben yapıyorum yetismezse tek makarna yada patates kizartmasikızartması falan istiyorum ondan. Bebelerin yemegini yapsın o yeter diyorum.senin de isin zor canim, cifter cifter her sey. Evi, yemegi falan hep bos verdim, beyefendinin gonlu olsun diye =) bir de ishal
dişten mi bilemiyorum, bugun 6. Gün, doktorla yazisiyoruz... Reflor kullaniyoruz. Patates, pirinc, muz veriyorum genelde. Hergun yikiyoruz, pisik oldu yavrum. Ama ilk anda rota aşisini yaptirdigim icin icim rahatti... Yaptirmasaydim cok endiselenirdim, boyle diştendir diye dusunemezdim.Biz bakıcının yaptığı yemeği beğenemedik o yüzden yemeği genelde ben yapıyorum yetismezse tek makarna yada patates kizartmasikızartması falan istiyorum ondan. Bebelerin yemegini yapsın o yeter diyorum.
Ishal nasıl oldu peki?
Çok üzülüyorum böyle duyunca. Ben de diyetteyim, anlıyorum seni o yüzden. Pasta, börek, poğaça, pizza, her türlü hamur işini süt yerine su ya da maden suyu ile yapıyorum. Hazır ailenin yanındayken bu şekilde yaparlarsa biraz daha moralin düzelir belki. Allah yavrularımıza şifa versin inşallah da biz de onlarla beraber rahatlayalım. Uyku konusu, ben hiç yanından ayrılamıyorum, yatağına koyma gibi bir şey söz konusu değil. Beraber uyuduğumuz sırada da, bir sağ meme bir sol meme, arada bacaklarla oyna, pış pış yap vs ile geçiyor. Zor işmiş annelik.
Her sey ayni sadece sekil degistiriyor .Ingaa diye aglamiyor da babbbaa diye agliyor filan :))
Gecmis olsun canim .Bence doymadigi icin o kadar sık uyaniyor .Daha once boyle değildi diye hatırlıyorum. Ek gida niye yok.Istahi olmadigi icin mi ?
Bir seyler yese keske .Gece mamalari tok tutuyor .Sen de yipranmamis olursun. Bizim 2.disimiz dun patladi.Bugun aksama kadar salya sumuktu full agladi .Atesi filan da vardi .Ne zor seymis dis cikarmak .Onceden yedigi seyleri yemiyor .Disine hafif bir sey dokunsa agliyor .
Kendim yapıyorum. Ama her gun vermiyorum cok gerek duymuyorum cunku istemiyor .Eline veriyorum kemiriyor oyalanıyor.