- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #82.641
Peki yatağını çarşafın yeniledin mi ve ya uyuturken bacağında farklı bir yastıkta falan salladın mi ? Emin değilim ama benim bildiğim gıdaya bağlı alerji ilk 1 saat içerisinde öncelikle ağız çevresinde yanaklarda başlar sonra vücuda yayılır ondan acaba kıyafet falan olabilir mi ki dedim , çok geçmiş olsun canım huzursuzluğu var mı genel durumu nasıl ?Evet sadece sirtinda ve gogus kisminda var dogru kiyafette olabilir ama yeni birsey giymedi canim
Pekmezden o zaman .Ben de uzum pekmezi verince boyle olmustu .Sonra keciboynuzuna gectim o alerji yapmadi bize .Keciboynuzu pekmezi vermistim canim dr verme dedi
Bizim hala dişimiz yok canım. Ben tam blw yapamıyorum mesela yumurta haşlarsam kendim yediriyorum. Yoğurt püre gibi şeyler yaparsam kendim yediriyorum. Ama meyve, sebze haşlama, pankek, omlet gibi şeyleri eline veriyorum. Havucu benim kızımda kendisi yiyemedi ne kadar haşlasamda sert geldi heralde eliyle ezsede kopartamadı. Bide ilk başta yemiyorlar zaten canım oynuyor. Ben ağzına götürüp koparmasına yalamasına izin verip önüne bırakıyorum sonra karşısında kendim yiyordum öyle öyle alıştı. İlk zamanlar o biraz oynuyor yalıyor tadına bakıyordu sonra ben püre yapıp yediriyordum. Besinin dokusunu öğrensin ve kendi yemeye çalışsın istedim o yüzden kaşık ve blw karışık gittim. Brokoliyi buharda haşlayıp veriyorum yiyor. Patateside çok az zeytinyağı ve çok az kekikle bulayıp parmak şeklinde fırına sürdüm geçen çok sevdi. Kabaktan mücver yapıyorum çok seviyor. Geçen pankek yaptım bir çekiştirmesi var görmen lazımdı 2-3 kere çekiyor anca bi parça kopartıyor :))Blw yapanlar bakabilir mi??
Mervikkkk oinone27 kızlar siz blw yapıyordunuz sanırım demi? Ya ben de havuç haşladım verdim iki gündür. Sadece yere atıyor ağzına almadı bile. Dudağına değdirdi çekti o kadar. Ezdi oynadı eliyle attı sürekli yere..
Brokoli patates karnabahar vs nasıl yiyor sizinkiler? Dişleri yok diye sıkıntı olur mu böyle yapmam öğrüyor çünkü ve büyük parça koparırsa diye tedirgin oluyorum. Dişler de baya belli ama çıkan yok daha. Siz dişler çıkınca mı yaptınız blw?
Aaa ben pekmeze hiç tadım yaptırmamıştım demek oda alerji olabiliyormuş. Geçmş olsun canım.Keciboynuzu pekmezi vermistim canim dr verme dedi
Panik yapma canım demek ki hazır değil henüz. Senin anneliğinle hiç ilgisi yok bu durumun bebeğinin yapısı. Ayrıca kusadabilir onada takılma. Benim kızımda reflü var doğduğundan beri hep kusuyor hatta bu aralar yemek yedikten sonra çığlık atarken kusuyor her yere bişeyler yerken kusarsa kusmuğunu bile yalıyor o kadar alıştı kusmaya :)Kızlar nolur yardım edin kafayı yicem. Çocuk 8aylık oldu, Pütürlü hiçbişey kabul etmiyor, herşeyi kusıyor. Lorun pütür ünden ne olur değil mi, kaşık mamasını içine koyuyorum ufalıyorum da yok onu bile kusuyor. Doktor yemeğe başlar başlamaz Pütürlü ver diyor da Bi öğünde 3kez kusunca ne yapıcam. Çocuğa da yazık bana da. Beceremiyorum, lanet olsun bu şehirde yapayalnızım da. Ağlamaktan helak oldum 2gündür muhallebiyi bile koyu kıvam istemiyor, kusuyor napıcam ben, nasıl alıştırcam yardım edin nolur
Canım benimki de öyle merak etme. Ağzına büyük gelince zaten dilinin arkasına gelmeden öğürüp çıkarır ama sen yanında olup gözlemle. Sadece ona verip yanında oturma sen de onunla ye sesli olarak çiğne mümkünse aynı şeyleri ye. Ben tadım günlerinde sebzeleri haşladım şimdi sebze köftesi pankek kek omletçeşitleri yapıyorum. Yemek isterse bir parça yutar istemezse parçalayıp yere atar. Blw de bu durum normal. Aman yemiyor yemedi diye düşünme çünkü ek gıda. Bir de blw yanında kaşıkla vereceksen karmaşa olabilir ve bunu oyuna dönüştürebilir kendi yemeyebilir. Ben başladığımda dişi yoktu dişin bi önemi yok zaten pişirildiği için damağıyla kolayca eziliyor. Brokoliyi de pişirip veriyorum bazen omletle basen köftenin içinde. Dediğim gibi bir parça yutmuşsa yemiş sayıyorum ben. Yutmadıysa yapacak birşey yok diyorum.Blw yapanlar bakabilir mi??
Mervikkkk oinone27 kızlar siz blw yapıyordunuz sanırım demi? Ya ben de havuç haşladım verdim iki gündür. Sadece yere atıyor ağzına almadı bile. Dudağına değdirdi çekti o kadar. Ezdi oynadı eliyle attı sürekli yere..
Brokoli patates karnabahar vs nasıl yiyor sizinkiler? Dişleri yok diye sıkıntı olur mu böyle yapmam öğrüyor çünkü ve büyük parça koparırsa diye tedirgin oluyorum. Dişler de baya belli ama çıkan yok daha. Siz dişler çıkınca mı yaptınız blw?
Biz her zaman hazır ve nazır olduğumuzdan haber verme gereği duymuyorlar,Yarın kayınvalidem geliyormuş. Bunu bu akşam haber verdi. Hayır 1 gün öncesinden haber vermek çok mu zor sanki yada bileti almadan? Evde doğru düzgün yiyecek yok, markete gidilecek, temizlik yapılacak yarına yemek lazım. Ve dün gece 2-3 saat anca uyudum bu gece de uyuyacakmışım gibi durmuyor daha şimdiden 5-6 kere uyandı kızım. Atakmı dişmi her ne haltsa mahvetti beni 2-3 gündür.
Çok sinir bozucu. Sadece oğlunun evi sanki orasiYarın kayınvalidem geliyormuş. Bunu bu akşam haber verdi. Hayır 1 gün öncesinden haber vermek çok mu zor sanki yada bileti almadan? Evde doğru düzgün yiyecek yok, markete gidilecek, temizlik yapılacak yarına yemek lazım. Ve dün gece 2-3 saat anca uyudum bu gece de uyuyacakmışım gibi durmuyor daha şimdiden 5-6 kere uyandı kızım. Atakmı dişmi her ne haltsa mahvetti beni 2-3 gündür.
Saol canim ya gece gece aksiyon oldu :)Aaa ben pekmeze hiç tadım yaptırmamıştım demek oda alerji olabiliyormuş. Geçmş olsun canım.
Evet robotik bi insan olduğumuzdan kucağımızda bebekle temizlik yemek alışveriş herşeyi halledebiliyoruz o yüzden normal böyle şeyler. Eee sorsan zamanında onlar az yapmamış.Biz her zaman hazır ve nazır olduğumuzdan haber verme gereği duymuyorlar,
Tabi ki oğlunun evi. Ben çocuk bakıcısı olarak oğlunun kızına mama verip altını değiştirip kahvaltı hazırladım yediricem. birazdan da evin temizlikcisi olarak evi toparlayıp temizliğe başlıycam. Sonrada aşcı olarak yemek olayına girişicem. Evin sahibi oğlu beyde uyusun fosur fosur.Çok sinir bozucu. Sadece oğlunun evi sanki orasi
Tecrübe diyelim :) allahtan farkedilmiş canım bununla gelmiş geçmiş olsun :)Saol canim ya gece gece aksiyon oldu :)
Kv yonunden rahatim, istanbula geldiginde hep kizina gider ogluna pek gelmez. Bi kac defa ben davet ettim baktim pek istekli degil artik teklif bile etmiyorum. Senin kv kafasina gore cikip geliyor, cocugunla ilgilen yemek isini bosver. Davetsiz misafir neticede, misafir umdugunu degil buldugunu hesabi.Yarın kayınvalidem geliyormuş. Bunu bu akşam haber verdi. Hayır 1 gün öncesinden haber vermek çok mu zor sanki yada bileti almadan? Evde doğru düzgün yiyecek yok, markete gidilecek, temizlik yapılacak yarına yemek lazım. Ve dün gece 2-3 saat anca uyudum bu gece de uyuyacakmışım gibi durmuyor daha şimdiden 5-6 kere uyandı kızım. Atakmı dişmi her ne haltsa mahvetti beni 2-3 gündür.
Amin saol canimEvet robotik bi insan olduğumuzdan kucağımızda bebekle temizlik yemek alışveriş herşeyi halledebiliyoruz o yüzden normal böyle şeyler. Eee sorsan zamanında onlar az yapmamış.
Tabi ki oğlunun evi. Ben çocuk bakıcısı olarak oğlunun kızına mama verip altını değiştirip kahvaltı hazırladım yediricem. birazdan da evin temizlikcisi olarak evi toparlayıp temizliğe başlıycam. Sonrada aşcı olarak yemek olayına girişicem. Evin sahibi oğlu beyde uyusun fosur fosur.
Tecrübe diyelim :) allahtan farkedilmiş canım bununla gelmiş geçmiş olsun :)
Valla en guzeli muatakil ev sanirim bizim alttakide oyle benim oglandan 1 ay buyuk kizi var cocuk bagrismadan misafirden surekli agliyorHerkese gunaydin .
Aksam yan komsuyu parcalayacaktim .Cinnet getirdi .Cocugu uyutmusum kisacik zamanda 5 kere korkarak uyandi.Baska odada olsam cocuga kizarim niye surekli uyaniyorsun diye.
Bunlar duvara cat cat bisey vuruyor .Onlar vurdukça oğlum sıçrayarak uyaniyor .Kendini guvende hissetmedigi icin de uzun sure uykuya direniyor .
Bekledim bekledim olmadi gece 12 ye geliyor saat .
Sabrimi zorlayarak guzel cumleler kurarak msj attim.
Kadindan gelen cevap her zaman gurultu yapmıyoruz sen de bizi anla .
Ozur dilemek yerine piskince bu cumleyi kurdu.Ben de bagrisma sesine bile amenna da duvara bari bisey çarpmayın cocuk cok korkuyor geceninbu saati oldu dedim .Cevap gelmedi. Yarim saat sonra kaldiklari yerden devam ettiler evi yikmaya .
Velhasil gece 1 e kadar onlar yuzunden uyuyamadık. Sonrasinda da cocuk huysuzlandi.Toplamda 1 saat ancak uyumusumdur .O da koala emerken
Bıktım yeminle .Kibarca mesaj attim ama bu dilden anlamiyorlar .Ya hadi kuduruyorsunuz bari 10 11 den sonra yapmayin .Biz her gun 5 te kalkıyoruz o zaman siz de o saatte kalkin .Biz size gore mi hareket etcez .Valla en guzeli muatakil ev sanirim bizim alttakide oyle benim oglandan 1 ay buyuk kizi var cocuk bagrismadan misafirden surekli agliyormisafirde 1 e kadar bagira bagira konusuyor
Sende 5 te gürültü yap ? Bizim altkat ben hamileyken gece 12 de sabah 7 de elektrik süpürgesi açıyordu. Üşenmedim 1 hafta boyunca işe giderken daha erken kalktım hazırlanana kadar süpürge çalıştı yatak odasında sonra kesildiBıktım yeminle .Kibarca mesaj attim ama bu dilden anlamiyorlar .Ya hadi kuduruyorsunuz bari 10 11 den sonra yapmayin .Biz her gun 5 te kalkıyoruz o zaman siz de o saatte kalkin .Biz size gore mi hareket etcez .
Aynen canim rahat ve saygisizlar malesef gecen ses yapiyorsunuz denedimde yazik kucuk cocuga hergun misafir ve bagira bagira konusuyorlar diye diyorki benim kiz cok aglak valla ben okadar misafire ben aglarimBıktım yeminle .Kibarca mesaj attim ama bu dilden anlamiyorlar .Ya hadi kuduruyorsunuz bari 10 11 den sonra yapmayin .Biz her gun 5 te kalkıyoruz o zaman siz de o saatte kalkin .Biz size gore mi hareket etcez .