2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

@kronik_unutkan @cigdemmm26 kızlar bize önce deri testi yapıldı orda çıkınca kanda teyit için örnek gönderdk balık hariç doğrulandı. Ben üniversite hastnesinde hem kan hem deri testi yaptrmştm sonuç negatif çıkmştı bişeye alerjisi yok diyip gönderdiler. Benim de oğlumun yüzünde ve kollarında egzama var bi türlü geçmeyince özel bi doktora gittik. Kendisi deri testi uyguladı kanı da özel bi labratuvara gönderdik. Sonuçta gluten yumurta soya ve kuruyemişe alerji çıktı. Ben egzamalar için süt ve yumurta diyeti yapıyrdm zaten ama geçmiyordu egzama. Şimdi diğerlerinin diyetiyle baya hafifledi.. buarada glutensiz yaşama adapte olmaya başladım. Glutensiz cafe ve pastaneler keşfettim. Çölyak hastası bi bayanın kendi pastnesinden günlük ekmek almaya başladım evet biraz pahalı ama yapacak bişey yok. Tariflerimide geliştrdm artık harika kurabiyeler yapablyrm glutensiz :)
Merhaba alerjiyle yaşamak zor 10 yasında kızım var biliyorum. Anlamadığım bu testler yapılan yere göre doğruluğu değişiyomu ki diye düşünmeye başladım. Büyük kızım3 aylıkdı özel laboratuvarda yapıldı ve çoklu gıda alerjisi teşhisi kondu. bu bebişim 4 aylıkdı çocuk hastanesinde yapıldı bişey çıkmadı ama bariz alerjik tepkiler veriyor ve sütlü yumurtalı ürünler veremiyorum. İnsan kendini kısıtlanmış hissediyor ve yavrusu için üzülüyor yani ben öyleydim çok başarılı olamadım büyük kızımda. şimdi sizi okuyunca çok başarılı buldum hatta bi arkadaşınızın paylaştığı tarifi yapıyorum teşekkür ederim nezdinizde. Kolaylıklar dilerim

Sende 5 te gürültü yap ? Bizim altkat ben hamileyken gece 12 de sabah 7 de elektrik süpürgesi açıyordu. Üşenmedim 1 hafta boyunca işe giderken daha erken kalktım hazırlanana kadar süpürge çalıştı yatak odasında sonra kesildi :KK70:
Alt kat olsa olabilir de yan olunca maalesef.Cunku yatak odalari baska tarafta .Gece tepinip oglene kadar yatiyorlardir.Ama hakkımı helal etmiyorum
Aynen canim rahat ve saygisizlar malesef gecen ses yapiyorsunuz denedimde yazik kucuk cocuga hergun misafir ve bagira bagira konusuyorlar diye diyorki benim kiz cok aglak valla ben okadar misafire ben aglarim 😑 bizimki evde 5 kisi olsa basiyor yayagarayi
Herkes biz gibi uyku saati takip etmiyor ki .O kadar kalabalikta bebek uyumadigi icin hırçındır

sadece puturlu yiyince mi kusma var?
Bebeklerin kendi tercihleri var. Hepsi farkli farkli. Daha ek gidanin cok basindayiz. Ben gazindan fazla bir sey veremiyorum, kimi anneler alerjiden... Azicik bulgur yedi diye sabaha kadar uyumadi gazdan mesela. Ama neyse ne canim, kendini uzme kasma bence. Bir sure ek gidaya ara verebilirsin, bir mola vermek iyi gelir.
Evet cnm Pütürlü ve katı gıda da direkt öğürüp kusuyor. Mesela kaşık maması a Lor ufalıyorum incecik onu bile kustığu oluyor ve yemek istemiyor. Alışmazsa 3/4yaşına kadar diye korkuyorum. Nasıl alıltırılır ki. Kustıra Kustıra olmıcak bu iş bence. Çünlü bu kez çocuk kusucam korkusuyla yemek istese bile yemiyor

Bıktım yeminle .Kibarca mesaj attim ama bu dilden anlamiyorlar .Ya hadi kuduruyorsunuz bari 10 11 den sonra yapmayin .Biz her gun 5 te kalkıyoruz o zaman siz de o saatte kalkin .Biz size gore mi hareket etcez .
onu hak ediyorlar kuzum. Bizim apartman da ayni, sabah 7de gum gum vuruyorlardi dun...
Evet cnm Pütürlü ve katı gıda da direkt öğürüp kusuyor. Mesela kaşık maması a Lor ufalıyorum incecik onu bile kustığu oluyor ve yemek istemiyor. Alışmazsa 3/4yaşına kadar diye korkuyorum. Nasıl alıltırılır ki. Kustıra Kustıra olmıcak bu iş bence. Çünlü bu kez çocuk kusucam korkusuyla yemek istese bile yemiyor
yakin zamanda doktor randevumuz yok ama gidince senin icin soracagim canim. Bence de zorlama. Gerekirse, tatlara alismasi icin iyice pure yapip verebilirsin. Sonra en sevdigi gidayi reddetmeyecegi gidayi puturlu vermeye baslarsin yavas yavas

Kusarak zor canım yani benimki de oguruyor falan ama hepsinde yapmıyor öyle. Acaba sen arka öğütücü dişlerinin çıkmasını mı beklesen?

Kizlar memlekete geldik biz .Koalam aileme alisamadi.Normalde bu kadar zorlanmazdi.Annemi yakin zamanda gördü zaten .Neyse nasilsa alisir dedik sessiz takiliyordu babasiyla filan. Meger firtina öncesi sessizlikmis .1 bucuk saattir ciglik kıyamet .6 kisi zaptedemedik .Yüzünün her yerini kanatti .Goz altlari mosmor .Uyumak istiyor ama evi yabancıladi .Geldigime gelecegime pisman oldum. :KK43:
Atak ve dis duble huysuzluk

onu hak ediyorlar kuzum. Bizim apartman da ayni, sabah 7de gum gum vuruyorlardi dun...

yakin zamanda doktor randevumuz yok ama gidince senin icin soracagim canim. Bence de zorlama. Gerekirse, tatlara alismasi icin iyice pure yapip verebilirsin. Sonra en sevdigi gidayi reddetmeyecegi gidayi puturlu vermeye baslarsin yavas yavas
Sağol cnm. Valla kendileri tarhana dan başka bişey sevmediği için alışması zor sanırım. Muz dışında meyva yemiyor, yoğurt asla ağzına sürmüyor. Alerjiden dolayı yumurta yasak. 2gündür parmak sebze haşlayıp koyuyorum önüne. Acaba minik minik küp şeklinde mi koysam önüne
Kusarak zor canım yani benimki de oguruyor falan ama hepsinde yapmıyor öyle. Acaba sen arka öğütücü dişlerinin çıkmasını mı beklesen?
Evet cnm çok zor kusması. Benmkine çorba, muhallebi in kıvamı bile cıvık olacak. Doktor refleksi daha dilde dedi o yüzden öğürüp kusuyor dedi. Çocuk çiğnemek istemiyor bişeyi. Herşey sıvı olsun hemen yutayım istiyor. Zaten çok iştahsız çocuk ne yapacağımı şaşırdım

Sağol cnm. Valla kendileri tarhana dan başka bişey sevmediği için alışması zor sanırım. Muz dışında meyva yemiyor, yoğurt asla ağzına sürmüyor. Alerjiden dolayı yumurta yasak. 2gündür parmak sebze haşlayıp koyuyorum önüne. Acaba minik minik küp şeklinde mi koysam önüne

Evet cnm çok zor kusması. Benmkine çorba, muhallebi in kıvamı bile cıvık olacak. Doktor refleksi daha dilde dedi o yüzden öğürüp kusuyor dedi. Çocuk çiğnemek istemiyor bişeyi. Herşey sıvı olsun hemen yutayım istiyor. Zaten çok iştahsız çocuk ne yapacağımı şaşırdım
canim alerjiyle de ilgisi olabilir mi acaba. Sevdigi seyleri vermeye devam etmek suan çozum olabilir, sut/mama disindqki tatlara alismasi açisindan

canim alerjiyle de ilgisi olabilir mi acaba. Sevdigi seyleri vermeye devam etmek suan çozum olabilir, sut/mama disindqki tatlara alismasi açisindan
Benmki başlı başına sorun cnm, 8aydır sadece uykusunda süüt içti. Dedim ek gıdada rahatlarım yok. Onda da sevdiği bişey yok. Tarhana İn içine saklıyorum sebzeleri. Sakladığım içinde haşlaxıktan sonra süzgeçten geçiriyrm mecbur. Şükür et suyu, ilikli kemik suyuna problem çıkarmadı. Ben sebze dışında hiç bişey tüketmedim bu sürede, doktoru tadilatı bilmiyor, rejimde olduğun için o yüzden çok zorlanıcaksın demişti zaten. Benm taktığım Bi çok şeyi yememe si değil zaten herşeyi sıvı istemesi, Pütürlü ye alışmaması.bakalım 1ay daha sabredelim belki refle xleri gelişir

2246564
kızlar bu poğaçayı yaptım, çok da güzel oldu. Benim veled yemedi o ayrı. Valla onun yerine biz afiyetle yedik. Deneyin isterseniz. Hamuru yuvarlanıp 5cm uzunluğunda kesip parmak gıda şeklinde pişirdim. Eline çok rahat aldı.

Kizlar memlekete geldik biz .Koalam aileme alisamadi.Normalde bu kadar zorlanmazdi.Annemi yakin zamanda gördü zaten .Neyse nasilsa alisir dedik sessiz takiliyordu babasiyla filan. Meger firtina öncesi sessizlikmis .1 bucuk saattir ciglik kıyamet .6 kisi zaptedemedik .Yüzünün her yerini kanatti .Goz altlari mosmor .Uyumak istiyor ama evi yabancıladi .Geldigime gelecegime pisman oldum. :KK43:
Atak ve dis duble huysuzluk
ilerleyen günlerde,kalacaksanız, alışır sanırım kızımda da öyle olmuştu iki üç gün sonra alışmıştı cnm

Merhaba alerjiyle yaşamak zor 10 yasında kızım var biliyorum. Anlamadığım bu testler yapılan yere göre doğruluğu değişiyomu ki diye düşünmeye başladım. Büyük kızım3 aylıkdı özel laboratuvarda yapıldı ve çoklu gıda alerjisi teşhisi kondu. bu bebişim 4 aylıkdı çocuk hastanesinde yapıldı bişey çıkmadı ama bariz alerjik tepkiler veriyor ve sütlü yumurtalı ürünler veremiyorum. İnsan kendini kısıtlanmış hissediyor ve yavrusu için üzülüyor yani ben öyleydim çok başarılı olamadım büyük kızımda. şimdi sizi okuyunca çok başarılı buldum hatta bi arkadaşınızın paylaştığı tarifi yapıyorum teşekkür ederim nezdinizde. Kolaylıklar dilerim
İnanın bende bilmiyorum neye göre kime göre doğru sonuç çıkıyor.. Bu yüzdendir ki 5. Doktorda nelere alerjisi olduğunu keşfedebldk. Evet alerjiyle yaşamak çok zor. Başta kabullenememiştim çevremden emzirmeyi bırak tepkileri alınca daha sıkı sarıldım oğluma. Bu yolda onu yalnz bırakmak istemedim. Alerjyle yaşamayı ikimzde öğrenicez dedim ve alternatifler aramaya başladım. Çok şükür ki herşeyin bi çözümü var ama yine de umarım ki çabuk atlatırız..

İnanın bende bilmiyorum neye göre kime göre doğru sonuç çıkıyor.. Bu yüzdendir ki 5. Doktorda nelere alerjisi olduğunu keşfedebldk. Evet alerjiyle yaşamak çok zor. Başta kabullenememiştim çevremden emzirmeyi bırak tepkileri alınca daha sıkı sarıldım oğluma. Bu yolda onu yalnz bırakmak istemedim. Alerjyle yaşamayı ikimzde öğrenicez dedim ve alternatifler aramaya başladım. Çok şükür ki herşeyin bi çözümü var ama yine de umarım ki çabuk atlatırız..
Benim kızım da alerjik ve inanır mısın her yeni bi şey denemede girdiğim stresi anlatamam bi kaşık ver 1 saat bekle sonra devam et ama dediğin gibi bunla yaşamayı öğreneceğiz :KK43:

Ben hala uykuda aç kalmasın die 4-5 saat sonra kaldırıyorum ellemeyeyim o zaman artık ya
Canım acıkırsa zaten kalkar emin ol uyku da büyümesi için gerekli bırak uyusun kuzu😴
Tabi kılosu falan düşük onun için ekstra uyandırıyorsan bişey diyemem 🤔

X