- Konu Sahibi ayprensesii
- #82.661
Merhaba alerjiyle yaşamak zor 10 yasında kızım var biliyorum. Anlamadığım bu testler yapılan yere göre doğruluğu değişiyomu ki diye düşünmeye başladım. Büyük kızım3 aylıkdı özel laboratuvarda yapıldı ve çoklu gıda alerjisi teşhisi kondu. bu bebişim 4 aylıkdı çocuk hastanesinde yapıldı bişey çıkmadı ama bariz alerjik tepkiler veriyor ve sütlü yumurtalı ürünler veremiyorum. İnsan kendini kısıtlanmış hissediyor ve yavrusu için üzülüyor yani ben öyleydim çok başarılı olamadım büyük kızımda. şimdi sizi okuyunca çok başarılı buldum hatta bi arkadaşınızın paylaştığı tarifi yapıyorum teşekkür ederim nezdinizde. Kolaylıklar dilerim@kronik_unutkan @cigdemmm26 kızlar bize önce deri testi yapıldı orda çıkınca kanda teyit için örnek gönderdk balık hariç doğrulandı. Ben üniversite hastnesinde hem kan hem deri testi yaptrmştm sonuç negatif çıkmştı bişeye alerjisi yok diyip gönderdiler. Benim de oğlumun yüzünde ve kollarında egzama var bi türlü geçmeyince özel bi doktora gittik. Kendisi deri testi uyguladı kanı da özel bi labratuvara gönderdik. Sonuçta gluten yumurta soya ve kuruyemişe alerji çıktı. Ben egzamalar için süt ve yumurta diyeti yapıyrdm zaten ama geçmiyordu egzama. Şimdi diğerlerinin diyetiyle baya hafifledi.. buarada glutensiz yaşama adapte olmaya başladım. Glutensiz cafe ve pastaneler keşfettim. Çölyak hastası bi bayanın kendi pastnesinden günlük ekmek almaya başladım evet biraz pahalı ama yapacak bişey yok. Tariflerimide geliştrdm artık harika kurabiyeler yapablyrm glutensiz :)