2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aboow bu atağa diyorum. Pazar gününden beri eskiye bir dönüş yaşıyorduk hafiften. Bugün nirvanaya ulaştık. Aylar sonra saç kurutma makinasını çalıştırdım. Gene de işe yaradı neyseki :)
Bizimki çamaşır makinesi çalışmasını çok seviyor makineyi çalıştırdığımda yürütece koyuyorum hemen koşarak makinenin önüne gidiyor kedi gibi makinenin çalışmasını izliyor sonra da uykusu geliyor o sesle uyumayı da seviyor makine çalışırken uyursa 2 defa durulama 2 defa sıkma uzattikca uzatıyorum :))

Anladım. Tecrübeli olunca böyle oluyor sanırım :) ben şuan bir de kızım olsa çok güzel olur ama ben bakamam ya diyorum :) zaman neler gösterecek bakalım. Gerçi şu 1 haftadır, özellikle de 3 gündür kafamı duvarlara vurmama az kaldı. Bu günler de geçecek inşallah ama geçtiğinde benden geriye ne kalacak bilmiyorum.

Canim makine izletme bence .
Ben ozellikle mutfagi kullanmayacağım zamana denk getiriyorum.

Merak etme canım ne kadar zor günler de olsa hepsi geçecek şimdi sinirden yorgunluktan ağlasak bile gün gelecek gülerek anicaz ben hepsini yaşadım 2.tur yaşıyorum :)

S Susammmmm benim koala da emerken oturuyor sonra emekleme pozisyonu derken kucagimdan kayip gidiyor .Hoop tutup tekrar memeye ...Iki cekip yine aynısını yapiyor .Bazen oyun oynatırken karnimin ustunde otururken bir anda göğsümü acmaya calisiyor .Oturarak emiyor :))

Ayy benim yaramaz oğlum da yatarak emziriyorum ama hem sürünüp hem emebileceğini sanıyır sürünüyor yavaş yavaş meme ağzından çıkınca ağlıyor. Birde komşumun 4 aylık oğlu var bugün gittik çocuğun elini diş kaşıyıcı yapacakmış. Koltukta yanına dikiliyor yatan çocuğun elini alıyor diş kaşıyacak çok komikler yaa. Bence empatileri geliştikçe bize yoldaş olacaklar az kaldı şu zor günleri bi atlatsak tadına doyamayacağız

Neden ki canım ?
Canim otizmli cocuklarin tipik ozelliklerinden biri camasir makinesi izlemek .Ha makine izledi diye otizmli olacak demek değil .Ancak algi bozukluklarına da sebep olabiliyor.
Sadece makine degil dönen nesneleri uzun süreli izlemek de oyle .
Mümkün oldugunca uzak tutmak gerek .Mesela ben calisitirinca biraksan benim oglan da izler .Bebeklerin ilgisini cekiyor hareket ve ses .

Seninki de bir alem Yerim onu :))Nasil kasiniyorsa artik bebegin eli de tam disine göredir
Her donemleri ayri guzel .Bu gunleri ozlerken bulacağız kendimizi .

Merhaba arkadaşlar
Forumda Yemek bölümünde yeni bir yarışmamız var.Yarışmaya katılmak ister misiniz?
Bebeklerinize yaptığınız mama tariflerini bizimle paylaşmanızı istiyoruz.
Yarışma 06 ay ve 2 yaş aralığında olacak katılmak isteyenler linkteki konuya yazabilir veya benimle iletişime geçebilir.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Anneler Yarışıyor ! En besleyici mama tarifini arıyoruz ?
Mis kokulu yavrularınıza ve sizlere hayırlı geceler

Yaaaa eskiden sesiyle uyumayı seviyordu yürütece bindiğinden beri izlemeye de başladı baştan sona durmuyor önünde ama illaki 2-3 dk da olsa duruyor sonra geziyor ara ara yine geliyor öyle ama bir daha izin vermem izlemesine , bir de canım geceleri ağzını şapirdatiyor emziriyorum biraz sonra yine yapıyor acaba susadı mi acıktı mi arada su da veriyorum ama biraz sonra yine başlıyor gözümü yeni kapatıyorum yeni dalıyorum ki şapirdak sesine uyanıyorum biberonda mama veriyorum biraz derin dalıyor sonra yine başlıyor acıkma susama dışında ağız şapirdaklığı neden olur acaba diş çıkaracak diye ağız sıvısı çoğaldı ya o mu birikiyor ağzında bir fikrin var mı endişelenmeli miyim ?

Benimki de açmaya çalışıyor, açamazsa kızıyor bağırıyor :) koltukta otururken yandan meme emiyor falan :) çok akıllandılar ya :)

Merhabalar
Ben sadece fikrimi söylemek istiyorum. ‘En besleyici mama’ kime göre neye göre en besleyici? Mesela bizim aramızda çoklu besin alerjili bebeklerimiz var ve o en besleyici mama onlara uugun değil. Bence ismi en çok beğenilen mama, en çok yapılan mama ne bileyim öyle birşey olmalı, bu sadece benim görüşüm tabi. Yarışanlara başarılar.

Benimki de makine hastası çalışsın ya da çalışmasın banyoya girip ona ulaşmaya çalışıyor birlikte banyoya girince gözünü dikiyor banyodan çıkınca ağlıyor çok merak ediyor Makineyi. Kettle ı da merak ediyordu geçen yemek yaparken eline verdim baktım kapağını kırmış

Kızlar nolur yardım edin kafayı yicem. Çocuk 8aylık oldu, Pütürlü hiçbişey kabul etmiyor, herşeyi kusıyor. Lorun pütür ünden ne olur değil mi, kaşık mamasını içine koyuyorum ufalıyorum da yok onu bile kusuyor. Doktor yemeğe başlar başlamaz Pütürlü ver diyor da Bi öğünde 3kez kusunca ne yapıcam. Çocuğa da yazık bana da. Beceremiyorum, lanet olsun bu şehirde yapayalnızım da. Ağlamaktan helak oldum 2gündür muhallebiyi bile koyu kıvam istemiyor, kusuyor napıcam ben, nasıl alıştırcam yardım edin nolur

Canım sakin ol. Pütüre alışması zaman alıyor sen vermeye devam et göreceksin 1 2 derken yemeye başlamış bile. Sen vazgeçme pütürlü vermekten. Haşla sebzeleri önüne koy kendisi yesin. Şu an ana öğünü anne sütü ya da devam sütü verdiklerimiz ek gıda. Onları yemedi diye bişey olmayacak. Sen vermeye devam et az çok yediği kadar yesin. İstersen gel bana ben varım yalnız değilsin

Kızlar benim oğlan coştu. Kendi yatağından anne yanı kısmı biraz daha alçak ya benim yatağa tırmanıp atladı sabah ve üzerimde uyandım şoka girdim şimdi gündüz bıraktım yatağına etrafına da yastık döşedim ama ne yapacağım şaşırdım montessori yatak alsam evde yer yok. Ben yandım bence işim var bu çocukla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…