- 20 Mart 2017
- 15.666
- 20.353
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #82.521
Sizde gece gunduz karismis biraz .Su gaz olayini çözünce yavas yavas geri cekersin uykusunu .Bizde uzun uyku diye bir sey yok .Yarim saat dedi mi kesin uyanir .Gece uykusunun ilk 2 saatlik kisminda bile 4 kez uyanmayı basariyor .Benimki boynumu ve diğer memeyi sıkıyor. Elini çekince ağlıyor. Uyurken illa diğer memeyi de tutacak, çekince gözünü açıyor. Hayır, açık bırakmıyorum da. Kendisi ne yapıp edip sokuyor elini oraya. Benimki geceleri hiç uyumuyor. Sabah uzun uykusuna geçiş yapıyor. Eşim de diyor ki, kaçta uyursa uyusun öğlen 12 olunca uyandır, mecbur erken uyur o zaman. Uyanınca kim ilgilenecek çocukla diyorum. Seeen oluyor cevap. Çocuk duruyor sanki de. Dedim yeter ki uyusun, ne zaman uyursa uyusun. Beynim yanıyor benim uykusuz uykusuz çocukla uğraşmaktan.
Pirinç unu zararsız olsa da yulaf unu kadar besleyici değil canım ayrıca pirinç unundan muhallebi yaparsan direk suya karıştırma önceden azıcık kavur o zaman hazmı daha kolay olur , ille de muhallebi yemesi şart değil canım sadece uzun süre tok tutuyor diye anneler gece yedirmek istiyor uykusu uzun olsun acıkıp erkenden uyanmasın diye yani beğenmediyse zorlama bir kaç gün geçsin tadını unutsun ondan sonra başka meyvelerle de tekrar denersin belki armutlusunu sevmemiştirSaol canim yilaf unu yok ama tam pirinc unu aldim olmadi ondan yapayim bu arada bugun armutlu yaptim pirinc unundan yemedi
Saol canim olmadi yulaf unuda alayim daha once kavrulmayi hic duymamistim cok tsk ederim aslinda drumuz biskuvi pirinc unu normal un cesitlerini kullanmayi cok istemiyor gelisimi yeterli sebze meyve ve yogurt yeterli diyor da ne bilim muhallebi vermeyincede millet laf ediyir niye anlamadimPirinç unu zararsız olsa da yulaf unu kadar besleyici değil canım ayrıca pirinç unundan muhallebi yaparsan direk suya karıştırma önceden azıcık kavur o zaman hazmı daha kolay olur , ille de muhallebi yemesi şart değil canım sadece uzun süre tok tutuyor diye anneler gece yedirmek istiyor uykusu uzun olsun acıkıp erkenden uyanmasın diye yani beğenmediyse zorlama bir kaç gün geçsin tadını unutsun ondan sonra başka meyvelerle de tekrar denersin belki armutlusunu sevmemiştir
Canım bizimde 5.ay kontrolünde 300 gr almıştı bir dahaki kontrolde de böyle az alırsa bazı tetkikler yaptırmanız gerekebilir kilo alımı az olursa nedenine bakalım demişti bir sonraki kontrol de şükür ki 500 Gr falan almıştı dr da sıkıntı yok dedi sonraki kontrollerde de aylık ortalam 450 500 Gr civarında alıyor dedi bi aylık mesele ise takılma bir dahaki aya az alırsa o zaman üzerinde durulur bence dönemsel bir durumdur bizim ozaman hastalık yakamizdaydi atak diş derken kiloyu az almıştıBana da şimdiye kadar öyle dediler aslında ama bu sefer baya Çan’ımı sıktı. Kontrol edilmesi gerekir falan dedi. Bu ay 300 gr almış çok düşük falan filan.
Yani ben de bilmiyorum ama bir süredir var dalma olayı. Hatta uzun süre. Yemek yerken dalıyordu mesela aaa gözü daldı diyorduk falan. Aslında epilepsi nöbetinin bir çeşidi olabiliyormuş. Doktorun yaklaşımı beni çok korkuttu. Emar çektirmeniz lazım falan dedi. İnternetten baktığımda şöyle diyor; eğer gözü daldığında siz sesleniyorsanız ve size tepki vermiyorsa, elinizi gözünün önünden geçirip tepki vermiyorsa o zaman sıkıntıymış tepki veriyor ve bakıyorsa olabilirmiş. Doktor videoya çek dedi ne sebeple dediğini anlamamıştım netten de okuduğum kadarıyla nörolog videoya bakıyormuş videoda ciddi birşey görürse öyle emara yönlendiriyormuş.
Kızlar sağolun doktor bir anda üst üste yüklenince moralim bozuldu kendime geldim şükür. Kiloya takılmazdım şimdiye kadar. Tavrı biraz ilginçti.
Unlu gıdalar hızlı kilo aldırır un çorbası da dahil anneler bebeğin gelişimi geriler kilosu düşük olur diye mi yoksa alışkanlıktan mi bilmiyorum ille de muhallebi diyor olmazsa olmaz gibi bakılıyor ben oğlum seviyor diye gece yatmadan tahmini 1 saat kadar önce yediriyorum yani sevmeseydi zorlamazdim damak zevkini dikkate alıyorum beğenmediği yiyecekleri farklı şekilde lezzetlendirmeye çalışıyorum mesela sebzeleri et/ tavuk suyuyla yaptığımda daha çok beğeniyor ve ya püreleri muhallebiyi fazla katı sevmiyor biraz daha cıvık yapıyorum, deneme yaparak öğreniyorum daha doğrusu oğlum bana öğretiyorSaol canim olmadi yulaf unuda alayim daha once kavrulmayi hic duymamistim cok tsk ederim aslinda drumuz biskuvi pirinc unu normal un cesitlerini kullanmayi cok istemiyor gelisimi yeterli sebze meyve ve yogurt yeterli diyor da ne bilim muhallebi vermeyincede millet laf ediyir niye anlamadim
Benimde kızlardan biri dalıyor yemek yerken özellikle. Bir gariplik olduğunu hiç düşmemiştim. Bende dikkat edeyim artık. Ama doktorun yaklaşımı hiç doğru değil paniğe sürüklemiş seni.Bana da şimdiye kadar öyle dediler aslında ama bu sefer baya Çan’ımı sıktı. Kontrol edilmesi gerekir falan dedi. Bu ay 300 gr almış çok düşük falan filan.
Yani ben de bilmiyorum ama bir süredir var dalma olayı. Hatta uzun süre. Yemek yerken dalıyordu mesela aaa gözü daldı diyorduk falan. Aslında epilepsi nöbetinin bir çeşidi olabiliyormuş. Doktorun yaklaşımı beni çok korkuttu. Emar çektirmeniz lazım falan dedi. İnternetten baktığımda şöyle diyor; eğer gözü daldığında siz sesleniyorsanız ve size tepki vermiyorsa, elinizi gözünün önünden geçirip tepki vermiyorsa o zaman sıkıntıymış tepki veriyor ve bakıyorsa olabilirmiş. Doktor videoya çek dedi ne sebeple dediğini anlamamıştım netten de okuduğum kadarıyla nörolog videoya bakıyormuş videoda ciddi birşey görürse öyle emara yönlendiriyormuş.
Kızlar sağolun doktor bir anda üst üste yüklenince moralim bozuldu kendime geldim şükür. Kiloya takılmazdım şimdiye kadar. Tavrı biraz ilginçti.
Canım benim de 8 aylık ve 7400 kilosu bizim de kafa küçük kızın ama sağlıklı ise takılmıyorum boşuna kendimi yiyorum dr bu aydan sonra zaten 300 gr alır artık dedi bana ama dalma için takip et ona göre başka dr gitSelam Kızlar mesajları okuyamadım, bu aralar giremiyorum pek. Bütün 8. Ay kontrolümüz vardı. Acayip moralim bozuldu. Kilosu çok düşük takip edilmesi lazım şimdiye kdar gittiğin doktorlar hiçbirşey demedi mi falan dedi çocuk iştahsız şimdi ben ne yapayım mamasını da içmek istemiyorara ara gözleri dalıyordu onu söyledim acilen çocuk nöroloğuna gitmen gerekiyor bu bir nöbet olabilir falan dedi böyle birşey yaşayan var mı çok canım sıkıldı
Biz alerjik olduğumuzdan hersey yiyemiyor kahvaltıyı yulaf unu muhallebi ile yapıyorum fikir olabilir pirinç unu ve irmik meyveli akşam öğünü olarak yiyor sebze ve yoğurt birdeKizlar ben cok muhallebi vermiyorum ama ara ara vereyim diyorum genel olarak sebze corba meyve ve yogurt yediriyorum ama oglum sadece yogurt ve corba icmek istiyor zaten kahvaltidan nefret ediyor nirmalmihergun ne corbasi verecegimi sadiriyorum sabah armutlu tam pirinc unu yaptim azcik yedi sonra kendini mama sandalyesinde salliyor
Nice mutlu sağlıklı yaşların olsun yeni yaşın eşine sana ve oğluna sağlık huzur versin annen sana ilaç gibi gelir şimdiSağolun kızlar eksik olmayın. Bugün doğum günüm inşallah eşim bir an önce iyileşir, oğlum da hala az da olsa öksürüyor burnu sürekli tıkanıyor, o da bir an önce iyi olur. Tek dileğim bu.
Annem yolda geliyor, gelsin de bir sarılayım rahatlıyayım
Daha önce de böyle karışmıştı. Sonradan kendisi geceye çekmişti. Yine onun çekmesini bekliyorum. Ben ne kadar uğraşsam da konu gaz olayı olduğu sürece kendisi karar veriyor uykuya.Sizde gece gunduz karismis biraz .Su gaz olayini çözünce yavas yavas geri cekersin uykusunu .Bizde uzun uyku diye bir sey yok .Yarim saat dedi mi kesin uyanir .Gece uykusunun ilk 2 saatlik kisminda bile 4 kez uyanmayı basariyor .
Az once uyutup cay koydum.Daha 1 bardak icemeden uyandi .
Kızlar Allah ım dermansız dert vermesin , eşimin bel fıtığı var ameliyat için gün bekliyorduk. Bu sabah yattığı odasında kalkarken kilitlendi kaldı birden. çok kötüydü acı içindeydi.Hemen ambulans çağırdık KV ile. Oynatmadan zorlukla götürdüler hastaneye. Yarın acil ameliyat olacak
ne bicim doktorlar var yaa. Bizimki de 15 kilo degil ki canim, benimki de suan 8 küsür ve 8 ayi bitmek uzere. Basindan beri de dr kontrolundeyiz, ilk aylar cogu zaman 600 gr aldi doktorumuz o zaman alt sinir 480gr oldugu icin hic paniklettirmedi.8050 çıktı canım bugün. İnanılmaz canımı sıktı gerçekten.
Doktor onun saniyeyle ilgisi olmadığını söyledi. Biz de onu sorduk direk. Hani insanın gözü dalar ya öyle. Günde bir kaç kez görüyorum yani. Sesleniyorum bakıyor bana. Bazen seslendiğini duyup hafif gülümsüyor, ama gözleri hala bi noktada oluyor, uzaktaysam pişt pişt diyorum yakındaysam elimi gözünün önünden geçiriyorum normale dönüyor.
araliktan beri bu durumdayiz, niye cikmiyor diyordun 13.aya kadar cikmasi normal diyordum ya ben deAman Allahım, diş çıkarmak böyle bir şey mi???!!! Ölüyorum sanırım. Yürüteçte duran çocuk ne yürüteç, ne kucak durmuyor. Sürekli ağlıyor. Zeytinyağı ile karanfil karıştırıp o karışımı sürüyorum ağrıyı alsın diye. Diş kaşıyıcoı soğuttum, öyle verdim ama elinden atıyor. Kendi eli haricinde hiçbir şey istemiyor ağzında, he bi de meme tabi. Bizim parmağımızı normalde ağzına sokup dişini kaşıtırdı, şimdi deli gibi ağlıyor elimizle bakmak istesek bile. Çocuk durmuyor hiçbir şekilde. Meme istiyor, memede 2 dk durup oyun istiyor. Oyun oynuyoruz 2 dk sonra ağlayıp meme istiyor. Beynim yandı. Iyi ki geç gelmiş diş. 12 aylıkken bile gelebilirmiş aslında ya. Benim iyi günlerimmiş sadece gazdan ağladığı günler. Gaz + diş olunca iyice huysuz oldu. Mutlu edemiyoruz hiç.
Ben 12 saat kaynattım canım.çok zor değil kendi kendine kaynıyor. Kemikleri gecesen soğuk suda beklet kanı kiri aksın. Sabahtan yıka güzelce koy tencereye suyu kaynayınca en kısığa al. Sen yatana kadar kaynasın kendisi canımDr bize kemik suyu için normal tencerede 8 saat kaynat dedi ya of kim uğraşır onla aranızda yapan var mı ??
Hayaller ev hayatlar an itibariyle servisGünaydın kızlar
Güzel bir gün olsun hepimize bebişlerle.
Sabahın köründe uyanıyoruz bizde 7 de. Keşke şöyle 10 a kadar uyusahayaller yatağım hayatlar yumurta haşla
Kan testimi deri testimi yaptırdın canım? Nere yaptırdın. Herşey bir tarafa gluten insanı çok zorluyor. Ben 1 hafta deneme için yaptımda ekmek pahalı diye az yemiştimMeraba arkadaşlar foruma uzun zamandır uğrayamadım. Umarım herkes iyidir.. sayfa düzenide değişmiş herşey karışkk gözüküyor.. bizde durumlar iyice karıştı. En son yaptrığımz alerji testinde buğday, gluten, yumurta, soya ve kuruyemişe alerjimz çıktı.. hayatıma glutensiz diyetle devam ediyorum ekmek yapmaya çalışıyorum her seferinde hüsran oluyor.. ne kadar zormuş glutensiz yaşam Allah çölyak hastalarının yardımcısı olsun.. bizde durumlar böyle. İnşallah sizler ve bebişlerinz iyidir..
Gunaydin canim .Benimki 7 de uyansa şok olurum herhalde 5 ennn gec 6Günaydın kızlar
Güzel bir gün olsun hepimize bebişlerle.
Sabahın köründe uyanıyoruz bizde 7 de. Keşke şöyle 10 a kadar uyusahayaller yatağım hayatlar yumurta haşla