2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sizde gece gunduz karismis biraz .Su gaz olayini çözünce yavas yavas geri cekersin uykusunu .Bizde uzun uyku diye bir sey yok .Yarim saat dedi mi kesin uyanir .Gece uykusunun ilk 2 saatlik kisminda bile 4 kez uyanmayı basariyor .
Az once uyutup cay koydum.Daha 1 bardak icemeden uyandi .

Saol canim yilaf unu yok ama tam pirinc unu aldim olmadi ondan yapayim bu arada bugun armutlu yaptim pirinc unundan yemedi
Pirinç unu zararsız olsa da yulaf unu kadar besleyici değil canım ayrıca pirinç unundan muhallebi yaparsan direk suya karıştırma önceden azıcık kavur o zaman hazmı daha kolay olur , ille de muhallebi yemesi şart değil canım sadece uzun süre tok tutuyor diye anneler gece yedirmek istiyor uykusu uzun olsun acıkıp erkenden uyanmasın diye yani beğenmediyse zorlama bir kaç gün geçsin tadını unutsun ondan sonra başka meyvelerle de tekrar denersin belki armutlusunu sevmemiştir

Saol canim olmadi yulaf unuda alayim daha once kavrulmayi hic duymamistim cok tsk ederim aslinda drumuz biskuvi pirinc unu normal un cesitlerini kullanmayi cok istemiyor gelisimi yeterli sebze meyve ve yogurt yeterli diyor da ne bilim muhallebi vermeyincede millet laf ediyir niye anlamadim

Canım bizimde 5.ay kontrolünde 300 gr almıştı bir dahaki kontrolde de böyle az alırsa bazı tetkikler yaptırmanız gerekebilir kilo alımı az olursa nedenine bakalım demişti bir sonraki kontrol de şükür ki 500 Gr falan almıştı dr da sıkıntı yok dedi sonraki kontrollerde de aylık ortalam 450 500 Gr civarında alıyor dedi bi aylık mesele ise takılma bir dahaki aya az alırsa o zaman üzerinde durulur bence dönemsel bir durumdur bizim ozaman hastalık yakamizdaydi atak diş derken kiloyu az almıştı

Unlu gıdalar hızlı kilo aldırır un çorbası da dahil anneler bebeğin gelişimi geriler kilosu düşük olur diye mi yoksa alışkanlıktan mi bilmiyorum ille de muhallebi diyor olmazsa olmaz gibi bakılıyor ben oğlum seviyor diye gece yatmadan tahmini 1 saat kadar önce yediriyorum yani sevmeseydi zorlamazdim damak zevkini dikkate alıyorum beğenmediği yiyecekleri farklı şekilde lezzetlendirmeye çalışıyorum mesela sebzeleri et/ tavuk suyuyla yaptığımda daha çok beğeniyor ve ya püreleri muhallebiyi fazla katı sevmiyor biraz daha cıvık yapıyorum, deneme yaparak öğreniyorum daha doğrusu oğlum bana öğretiyor

Benimde kızlardan biri dalıyor yemek yerken özellikle. Bir gariplik olduğunu hiç düşmemiştim. Bende dikkat edeyim artık. Ama doktorun yaklaşımı hiç doğru değil paniğe sürüklemiş seni.

Meraba arkadaşlar foruma uzun zamandır uğrayamadım. Umarım herkes iyidir.. sayfa düzenide değişmiş herşey karışkk gözüküyor.. bizde durumlar iyice karıştı. En son yaptrığımz alerji testinde buğday, gluten, yumurta, soya ve kuruyemişe alerjimz çıktı.. hayatıma glutensiz diyetle devam ediyorum ekmek yapmaya çalışıyorum her seferinde hüsran oluyor.. ne kadar zormuş glutensiz yaşam Allah çölyak hastalarının yardımcısı olsun.. bizde durumlar böyle. İnşallah sizler ve bebişlerinz iyidir..

Canım benim de 8 aylık ve 7400 kilosu bizim de kafa küçük kızın ama sağlıklı ise takılmıyorum boşuna kendimi yiyorum dr bu aydan sonra zaten 300 gr alır artık dedi bana ama dalma için takip et ona göre başka dr git

Biz alerjik olduğumuzdan hersey yiyemiyor kahvaltıyı yulaf unu muhallebi ile yapıyorum fikir olabilir pirinç unu ve irmik meyveli akşam öğünü olarak yiyor sebze ve yoğurt birde

Nice mutlu sağlıklı yaşların olsun yeni yaşın eşine sana ve oğluna sağlık huzur versin annen sana ilaç gibi gelir şimdi

Dr bize kemik suyu için normal tencerede 8 saat kaynat dedi ya of kim uğraşır onla aranızda yapan var mı ??

Daha önce de böyle karışmıştı. Sonradan kendisi geceye çekmişti. Yine onun çekmesini bekliyorum. Ben ne kadar uğraşsam da konu gaz olayı olduğu sürece kendisi karar veriyor uykuya.

Çok geçmiş olsun canım .Doğum günün kutlu olsun,nice güzel günler görmeni dilerim.

ne bicim doktorlar var yaa. Bizimki de 15 kilo degil ki canim, benimki de suan 8 küsür ve 8 ayi bitmek uzere. Basindan beri de dr kontrolundeyiz, ilk aylar cogu zaman 600 gr aldi doktorumuz o zaman alt sinir 480gr oldugu icin hic paniklettirmedi.

Son düzenleme:
araliktan beri bu durumdayiz, niye cikmiyor diyordun 13.aya kadar cikmasi normal diyordum ya ben de bak sabah 5 yine gaz nobetindeyiz delirdim artik delirecegim de demiyorum

Dr bize kemik suyu için normal tencerede 8 saat kaynat dedi ya of kim uğraşır onla aranızda yapan var mı ??
Ben 12 saat kaynattım canım.çok zor değil kendi kendine kaynıyor. Kemikleri gecesen soğuk suda beklet kanı kiri aksın. Sabahtan yıka güzelce koy tencereye suyu kaynayınca en kısığa al. Sen yatana kadar kaynasın kendisi canım

Kan testimi deri testimi yaptırdın canım? Nere yaptırdın. Herşey bir tarafa gluten insanı çok zorluyor. Ben 1 hafta deneme için yaptımda ekmek pahalı diye az yemiştim halk ekmeğin minik sandviç ekmeklerinden alıyordum. Migrosta ufak baton kek kadar ekmek 10 liraydı.

Günaydın kızlar
Güzel bir gün olsun hepimize bebişlerle.
Sabahın köründe uyanıyoruz bizde 7 de. Keşke şöyle 10 a kadar uyusa hayaller yatağım hayatlar yumurta haşla
Gunaydin canim .Benimki 7 de uyansa şok olurum herhalde 5 ennn gec 6
Ise başlayınca da 7 de okulda olcam .Oglum annesini rahata alıştırmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…