2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

8050 çıktı canım bugün. İnanılmaz canımı sıktı gerçekten.

Doktor onun saniyeyle ilgisi olmadığını söyledi. Biz de onu sorduk direk. Hani insanın gözü dalar ya öyle. Günde bir kaç kez görüyorum yani. Sesleniyorum bakıyor bana. Bazen seslendiğini duyup hafif gülümsüyor, ama gözleri hala bi noktada oluyor, uzaktaysam pişt pişt diyorum yakındaysam elimi gözünün önünden geçiriyorum normale dönüyor.
Canım kilosu bana anormal düşük gelmedi ama dr cinsi daha iyi bilir tabi dalma da uykusu geldiği için falan olabilir mi ? Bence başka bir doktora daha götür hatta 2 doktora daha götür

Kızlar sağ olun eksik olmayın. Çok şükür ameliyat oldu durumu da iyi ben göremedim ama konuştum tabi. Allah a şükür.

Evde bir ay yatacakmış tam iyileşme için. Onun için ben de hazırlık yapıcam yemek olayı filan zor olacak çünkü.. Allah ım tüm hastalara şifa versin de her şeyin başı sağlık. Hepiniz iyi dileklerini için sağ olun.
Kıyamam ya hepsi bir araya geldi:KK43: bizde sarılıyoruz burda sana uzaktan da olsa. Allah sağlıklı beraber uzun ömürler versin ailelerimize. Bugün çok duygusalım bende demek akbağ ın eşini falan duydum eşimi aradım ağlaya ağlaya. Şükür varlar. Gerisi hallolur. Sende atlatırsın canım eşinin de ağrıları geçer ameliyattan sonra herşey güzel olur.
Dogum gunun kutlu olsun canim.Esin iyilesince cifte kutlama yaparsınız insallah .

Hangi corbalardan yapiyorsun canim?
Forse Forse canim gecmis olsun, Allah sifa versin, esin ameliyat oldu mu?
Dogum gunun kutlu olsun, insallah esin iyilesince cifte kutlama yaparsiniz.

Kızlar biriniz muzlu bebek büskivisi tarifi atmştı rica etsem bdaha atarmsnz bde onu deniym

Kızlar sağ olun eksik olmayın. Çok şükür ameliyat oldu durumu da iyi ben göremedim ama konuştum tabi. Allah a şükür.

Evde bir ay yatacakmış tam iyileşme için. Onun için ben de hazırlık yapıcam yemek olayı filan zor olacak çünkü.. Allah ım tüm hastalara şifa versin de her şeyin başı sağlık. Hepiniz iyi dileklerini için sağ olun.
Çok şükür gözün aydın canım , iyi olsun da diğer şeyler hallolur zor da olsa , boş zamanlarında nohut fasulye et tavuk haşla buzluğa koy sonrasında yemek işi kolay olsun , annen gelince de yardım eder temizliğe falan , hasta ziyaretine gelenlere hazır ikramliklar alırsin yani çok şükür her şeyin bir çaresi bulunuyor önemli olan sağlık , çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah

Benimki 8 aylık oldu bugün canım. Yani kilosu hep düşüktü. Doktorlar gelişimi iyiyse kiloya takılmamak lazım dedi hep. İlk defa böyle birşeyle karşılaştım, resmen korkuttu beni gelişimi geri diye
Bizde 10 unda 8 aylık olduk evdeki tartiya göre 8400 uz sağlık ocağındaki ile aynı tartiyor bizimki henüz gitmedik ama gayet normal görünüyor kilosu bizim dr aylık 450 500 almış demişti geçen ayki kontrol de gayet iyi demişti bence başka bir dr git kilo için dalma olayını da ciddi bişey çıkmaz umarım ama yinede git aklında kalmasın.Allahin izniyle birşeyi yoktur canını sıkma bebişinde etkilenmesin bebegin kız mı erkek mi kızlar kilo olarak daha az oluyorlar erkeklere göre

Kizlar ben cok muhallebi vermiyorum ama ara ara vereyim diyorum genel olarak sebze corba meyve ve yogurt yediriyorum ama oglum sadece yogurt ve corba icmek istiyor zaten kahvaltidan nefret ediyor nirmalmi :KK43: hergun ne corbasi verecegimi sadiriyorum sabah armutlu tam pirinc unu yaptim azcik yedi sonra kendini mama sandalyesinde salliyor
Yulaf unlu muhallebi çok seviyor benim oğlum tarifini söyleyim istersen denersin
Malzemeler
Armut ve ya elma 1 dilim
1 silme çorba kaşığı yulaf unu
1 çay kaşığı Tere yağı
1 tatli kaşığı Pekmez
1 tatlı kaşığı labne
Yapılışı
1 dilim meyveyi rendeleyip 1 çay bardağı suda azıcık haslanmaya koyup bir kenarda yulaf ununu soğuk suda karıştırıp ( su soğuk olmalı yulaf unu sıcak suda topaklaniyor ) meyvenin üzerine ilave ediyoruz ve katılaşana kadar karıştırıyoruz kıvamını bebeğin isteğine göre daha katı ve ya daha sıvı şekilde yapıyoruz , muhallebiyi ocaktan alıp tabağa koyuyoruz içine tere yağı pekmez ve en son labneyi ilave edip karıştırıyoruz ve hazır , ben bunu gece maması olarak yediriyorum çok beğeniyor oğlum

Selam Kızlar mesajları okuyamadım, bu aralar giremiyorum pek. Bütün 8. Ay kontrolümüz vardı. Acayip moralim bozuldu. Kilosu çok düşük takip edilmesi lazım şimdiye kdar gittiğin doktorlar hiçbirşey demedi mi falan dedi çocuk iştahsız şimdi ben ne yapayım mamasını da içmek istemiyor :KK43: ara ara gözleri dalıyordu onu söyledim acilen çocuk nöroloğuna gitmen gerekiyor bu bir nöbet olabilir falan dedi böyle birşey yaşayan var mı :KK43: çok canım sıkıldı
Kilosu o kadar da düşük gelmedi bana canım Dr bu aralar iri bebekler görmüş galiba aklı onlarda kalmış , dalma konusu bana değişik geldi hepimiz bir şeylere dalmiyor muyuz acaba bebeklerde bu sorun mu anlamadım pek ama nöroloğa götürürsün yine de nolur nolmaz için de rahat eder

Aman Allahım, diş çıkarmak böyle bir şey mi???!!! Ölüyorum sanırım. Yürüteçte duran çocuk ne yürüteç, ne kucak durmuyor. Sürekli ağlıyor. Zeytinyağı ile karanfil karıştırıp o karışımı sürüyorum ağrıyı alsın diye. Diş kaşıyıcoı soğuttum, öyle verdim ama elinden atıyor. Kendi eli haricinde hiçbir şey istemiyor ağzında, he bi de meme tabi. Bizim parmağımızı normalde ağzına sokup dişini kaşıtırdı, şimdi deli gibi ağlıyor elimizle bakmak istesek bile. Çocuk durmuyor hiçbir şekilde. Meme istiyor, memede 2 dk durup oyun istiyor. Oyun oynuyoruz 2 dk sonra ağlayıp meme istiyor. Beynim yandı. Iyi ki geç gelmiş diş. 12 aylıkken bile gelebilirmiş aslında ya. Benim iyi günlerimmiş sadece gazdan ağladığı günler. Gaz + diş olunca iyice huysuz oldu. Mutlu edemiyoruz hiç.

8050 çıktı canım bugün. İnanılmaz canımı sıktı gerçekten.

Doktor onun saniyeyle ilgisi olmadığını söyledi. Biz de onu sorduk direk. Hani insanın gözü dalar ya öyle. Günde bir kaç kez görüyorum yani. Sesleniyorum bakıyor bana. Bazen seslendiğini duyup hafif gülümsüyor, ama gözleri hala bi noktada oluyor, uzaktaysam pişt pişt diyorum yakındaysam elimi gözünün önünden geçiriyorum normale dönüyor.
Anladim canim. Ben bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama icinin rahat etmesi açısından götür.
Aa dogru demi yasak 1 yasina kadar peki sehriyede yokmu yumurta canim
Yok canim.

1 ay yatan icin cok zor bakan kişiye daha da zor .Allah yardimciniz olsun canim. Ayagim kırıldığında 40 gun yatmistim.O kadar sıkıcı ki istemeden etrafımdakileri kirmistim .Ama hepsi gelip geciyor.Gececegini düşün ve pozitif ol .Esinin morale ihtiyaci olacak.

Aman Allahım, diş çıkarmak böyle bir şey mi???!!! Ölüyorum sanırım. Yürüteçte duran çocuk ne yürüteç, ne kucak durmuyor. Sürekli ağlıyor. Zeytinyağı ile karanfil karıştırıp o karışımı sürüyorum ağrıyı alsın diye. Diş kaşıyıcoı soğuttum, öyle verdim ama elinden atıyor. Kendi eli haricinde hiçbir şey istemiyor ağzında, he bi de meme tabi. Bizim parmağımızı normalde ağzına sokup dişini kaşıtırdı, şimdi deli gibi ağlıyor elimizle bakmak istesek bile. Çocuk durmuyor hiçbir şekilde. Meme istiyor, memede 2 dk durup oyun istiyor. Oyun oynuyoruz 2 dk sonra ağlayıp meme istiyor. Beynim yandı. Iyi ki geç gelmiş diş. 12 aylıkken bile gelebilirmiş aslında ya. Benim iyi günlerimmiş sadece gazdan ağladığı günler. Gaz + diş olunca iyice huysuz oldu. Mutlu edemiyoruz hiç.
+1
Öpünce bile agliyor .Ek gidayi reddediyor.Surekli yeni bir tarif deniyorum az da olsa belki yer diye .Emerken sinirinden karnimi tirnakladi .10 15 tane tirnak izi var.Bildiğin kanadi ve 3 gundur gecmiyor .T shirtle kapatıyorum israrla karnima dokunmak istiyor.
Gec saate kadae uyutamiyorum. Uyusa da devam etmiyor sabah 5 dedi mi uyaniyoruz .

Çok geçmiş olsun cnm. Kardeşim 2 sene önce olmuştu. İş yerinde kitlenmişti ambulans gelip acil ameliyata gitmişti. Ama çok iyi iki senedir, ameliyattan sonrada öyle uzun yatmadı. 1 ay gözünü korkutmasın.

Benimki 8 aylık oldu bugün canım. Yani kilosu hep düşüktü. Doktorlar gelişimi iyiyse kiloya takılmamak lazım dedi hep. İlk defa böyle birşeyle karşılaştım, resmen korkuttu beni gelişimi geri diye
Benim kızlar 9. Ayı geçtik daha yeni 7 kg oldular. Doktor çok iyi gelişmeleri diyor yani senin doktor abartmış bence bozma moralini.

+1
Öpünce bile agliyor .Ek gidayi reddediyor.Surekli yeni bir tarif deniyorum az da olsa belki yer diye .Emerken sinirinden karnimi tirnakladi .10 15 tane tirnak izi var.Bildiğin kanadi ve 3 gundur gecmiyor .T shirtle kapatıyorum israrla karnima dokunmak istiyor.
Gec saate kadae uyutamiyorum. Uyusa da devam etmiyor sabah 5 dedi mi uyaniyoruz .
Benimki boynumu ve diğer memeyi sıkıyor. Elini çekince ağlıyor. Uyurken illa diğer memeyi de tutacak, çekince gözünü açıyor. Hayır, açık bırakmıyorum da. Kendisi ne yapıp edip sokuyor elini oraya. Benimki geceleri hiç uyumuyor. Sabah uzun uykusuna geçiş yapıyor. Eşim de diyor ki, kaçta uyursa uyusun öğlen 12 olunca uyandır, mecbur erken uyur o zaman. Uyanınca kim ilgilenecek çocukla diyorum. Seeen oluyor cevap. Çocuk duruyor sanki de. Dedim yeter ki uyusun, ne zaman uyursa uyusun. Beynim yanıyor benim uykusuz uykusuz çocukla uğraşmaktan.

Kulübe hoş geldin :KK53:

9 aylık 8.7 kg benimkiler canım bence çok geri değildir.
Persentil tablosuna baktın mı peki?
Dalma konusunda benimkilerden biride bir seye odaklandıysa her seslendigimde bakmıyor bazen ama sen bunu daha iyi gözlemlersin.

Forse Forse Öncelikle doğum günün kutlu olsun canım bu sene değişik bir doğum günü geçiriyorsun ama inşallah herşey daha iyi olur. Eşinede çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir.

Bence takilma kilo olayina cnm bende kac dr degistirdim hepsi kilosu az dedi. En son bir doktora goturdum gelisim iyiyse kiloya takilma cocukta sikinti yok dedi. Bazi doktorlar konusmak icin konusuyor.
Bana da şimdiye kadar öyle dediler aslında ama bu sefer baya Çan’ımı sıktı. Kontrol edilmesi gerekir falan dedi. Bu ay 300 gr almış çok düşük falan filan.
Canım kilosu bana anormal düşük gelmedi ama dr cinsi daha iyi bilir tabi dalma da uykusu geldiği için falan olabilir mi ? Bence başka bir doktora daha götür hatta 2 doktora daha götür
Yani ben de bilmiyorum ama bir süredir var dalma olayı. Hatta uzun süre. Yemek yerken dalıyordu mesela aaa gözü daldı diyorduk falan. Aslında epilepsi nöbetinin bir çeşidi olabiliyormuş. Doktorun yaklaşımı beni çok korkuttu. Emar çektirmeniz lazım falan dedi. İnternetten baktığımda şöyle diyor; eğer gözü daldığında siz sesleniyorsanız ve size tepki vermiyorsa, elinizi gözünün önünden geçirip tepki vermiyorsa o zaman sıkıntıymış tepki veriyor ve bakıyorsa olabilirmiş. Doktor videoya çek dedi ne sebeple dediğini anlamamıştım netten de okuduğum kadarıyla nörolog videoya bakıyormuş videoda ciddi birşey görürse öyle emara yönlendiriyormuş.
Bizde 10 unda 8 aylık olduk evdeki tartiya göre 8400 uz sağlık ocağındaki ile aynı tartiyor bizimki henüz gitmedik ama gayet normal görünüyor kilosu bizim dr aylık 450 500 almış demişti geçen ayki kontrol de gayet iyi demişti bence başka bir dr git kilo için dalma olayını da ciddi bişey çıkmaz umarım ama yinede git aklında kalmasın.Allahin izniyle birşeyi yoktur canını sıkma bebişinde etkilenmesin bebegin kız mı erkek mi kızlar kilo olarak daha az oluyorlar erkeklere göre
Kilosu o kadar da düşük gelmedi bana canım Dr bu aralar iri bebekler görmüş galiba aklı onlarda kalmış , dalma konusu bana değişik geldi hepimiz bir şeylere dalmiyor muyuz acaba bebeklerde bu sorun mu anlamadım pek ama nöroloğa götürürsün yine de nolur nolmaz için de rahat eder
Anladim canim. Ben bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama icinin rahat etmesi açısından götür.

Yok canim.

1 ay yatan icin cok zor bakan kişiye daha da zor .Allah yardimciniz olsun canim. Ayagim kırıldığında 40 gun yatmistim.O kadar sıkıcı ki istemeden etrafımdakileri kirmistim .Ama hepsi gelip geciyor.Gececegini düşün ve pozitif ol .Esinin morale ihtiyaci olacak.
Benim kızlar 9. Ayı geçtik daha yeni 7 kg oldular. Doktor çok iyi gelişmeleri diyor yani senin doktor abartmış bence bozma moralini.
Kızlar sağolun doktor bir anda üst üste yüklenince moralim bozuldu kendime geldim şükür. Kiloya takılmazdım şimdiye kadar. Tavrı biraz ilginçti.

9 aylık 8.7 kg benimkiler canım bence çok geri değildir.
Persentil tablosuna baktın mı peki?
Dalma konusunda benimkilerden biride bir seye odaklandıysa her seslendigimde bakmıyor bazen ama sen bunu daha iyi gözlemlersin.
Persentilde en son baktığımda %15 idi uzun zamandır bakmadım canım doktor persentilde çok geri dedi. Ben de bir müddet daha gözlemlemeye ve video çekmeye karat verdim içimin rahat etmediği noktada nöroloğa giderim diye düşünüyorum

Yulaf unlu muhallebi çok seviyor benim oğlum tarifini söyleyim istersen denersin
Malzemeler
Armut ve ya elma 1 dilim
1 silme çorba kaşığı yulaf unu
1 çay kaşığı Tere yağı
1 tatli kaşığı Pekmez
1 tatlı kaşığı labne
Yapılışı
1 dilim meyveyi rendeleyip 1 çay bardağı suda azıcık haslanmaya koyup bir kenarda yulaf ununu soğuk suda karıştırıp ( su soğuk olmalı yulaf unu sıcak suda topaklaniyor ) meyvenin üzerine ilave ediyoruz ve katılaşana kadar karıştırıyoruz kıvamını bebeğin isteğine göre daha katı ve ya daha sıvı şekilde yapıyoruz , muhallebiyi ocaktan alıp tabağa koyuyoruz içine tere yağı pekmez ve en son labneyi ilave edip karıştırıyoruz ve hazır , ben bunu gece maması olarak yediriyorum çok beğeniyor oğlum
Saol canim yilaf unu yok ama tam pirinc unu aldim olmadi ondan yapayim bu arada bugun armutlu yaptim pirinc unundan yemedi :KK43:

X